National Grid Service Application Developers Course

Europe/Zurich
Brunel University, London

Brunel University, London

Description

This training course is to support developers of applications that are to be deployed on the NGS. It will explore a selection of services and tools that build on the core services that are provided by the NGS.

This event will be of interest to those who are asking questions such as:

  • How can I deploy and invoke my application on the NGS?
  • I am developing an application for a research community to use. What tools and services can help me to do this?

To register for this event go to http://www.nesc.ac.uk/action/registration/egee/index.cfm?id=782

The event will be held in the St John's building on the Brunel Uxbridge campus. A map of the campus can be found at http://brunel.ac.uk/about/acad/siscm/disc/about and information on getting to the campus can be found http://brunel.ac.uk/about/where/ux

  • Wednesday, 18 April 2007
    • 09:30 17:00
      Day 1
      • 09:30
        Course introduction 5m
        Slides
      • 09:35
        Application Development on Grids 25m
        Speaker: Mike MINETER
        Slides
      • 10:00
        Advanced use of Globus job submission: API's, concurrent processing and MPI 1h
        Speaker: Guy WARNER
        Practical
        Practical Files
        Slides
      • 11:00
        Coffee 45m
      • 11:45
        The Web Services Resource Framework and Globus Toolkit version 4 40m
        Speaker: Mike MINETER
        Slides
      • 12:25
        GridSAM and the Job Submission Description Language 35m
        Speaker: Mike MINETER
        Slides
      • 13:00
        Lunch 1h
      • 14:00
        The Application Hosting Environment 1h 15m
        Speaker: Stefan ZASADA
        document
        Slides
      • 15:15
        Coffee 15m
      • 15:30
        The Application Hosting Environment (continued) 1h 15m
      • 16:45
        Summary of the day 15m
  • Thursday, 19 April 2007
    • 09:30 17:00
      Day 2
      • 09:30
        Introduction to the P-GRADE Portal and GEMLCA 1h 30m
        Speaker: Tamas KISS
        Slides
      • 11:00
        Coffee 15m
      • 11:15
        Practical hands-on with the GEMLCA/P-GRADE Portal 1h 45m
        more information
        Slides
      • 13:00
        Lunch 1h
      • 14:00
        Job Submission using Condor-G 1h 15m
        Speaker: Guy WARNER
        Practical
        Slides
      • 15:15
        Coffee 15m
      • 15:30
        OGSA-DAI 20m
        Speaker: Mike MINETER
        Slides
      • 15:50
        The Wider context of the NGS: Other Production Grids and Grid Projects 55m
        Speaker: Mike MINETER
        Slides
      • 16:45
        Final Summary and Discussion 15m