LHC on the March



Report of Contributions

Contribution ID: 6 Type: not specified

Opening address

Wednesday, 16 November 2011 10:30 (10 minutes)

Primary author: TYURIN, Nikolai (Institute for High Energy Physics (RU))

Presenter: TYURIN, Nikolai (Institute for High Energy Physics (RU))

Session Classification: Morning Session

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Jets, transverse missing energy and tau reconstruction in ATLAS

Wednesday, 16 November 2011 10:40 (30 minutes)

Primary author: DAWE, Noel (SFU Simon Fraser University (CA))

Presenter: DAWE, Noel (SFU Simon Fraser University (CA))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

Experience of long-term operation under ALICE experiment of the automated cooling system of electromagnetic calorimeter PHOS

Wednesday, 16 November 2011 11:10 (30 minutes)

Primary author: VIKHLYANTSEV, Oleg (Russian Federal Nuclear Center (VNIIEF))

Presenter: VIKHLYANTSEV, Oleg (Russian Federal Nuclear Center (VNIIEF))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 9 Type: not specified

Electron and photon identification and reconstruction in ATLAS

Wednesday, 16 November 2011 11:40 (30 minutes)

Primary author: GALLO, Valentina (Universitaet Bern (CH))

Presenter: GALLO, Valentina (Universitaet Bern (CH))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 10 Type: not specified

New photosensors for the CMS HCAL upgrade

Wednesday, 16 November 2011 12:30 (30 minutes)

Presenter: Dr MUSIENKO, Yuri (Fermi National Accelerator Lab. (US)/INR(Moscow))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 11 Type: not specified

Charged track reconstruction and b-tagging performance in ATLAS

Wednesday, 16 November 2011 13:00 (30 minutes)

Primary author: FAVARETO, Andrea (Sezione di Milano (INFN)-Universita e INFN)

Presenter: FAVARETO, Andrea (Sezione di Milano (INFN)-Universita e INFN)

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 12 Type: not specified

Structure of control over electromagnetic calorimeter PHOS in ALICE experiment

Wednesday, 16 November 2011 13:30 (30 minutes)

Primary author: VYUSHIN, Alexey (Russian Federal Nuclear Center (RU))

Presenter: VYUSHIN, Alexey (Russian Federal Nuclear Center (RU))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 13 Type: not specified

Identified primary hadrons spectra in p p and Pb Pb collisions with the ALICE detector at the LHC

Wednesday, 16 November 2011 14:00 (30 minutes)

Primary author: GUERZONI, Barbara (Universita e INFN (IT))

Presenter: GUERZONI, Barbara (Universita e INFN (IT))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Heavy Ions Collisions

Contribution ID: 14 Type: not specified

QCD studies with the ATLAS detector

Wednesday, 16 November 2011 15:40 (30 minutes)

Primary author: HUGHES, Emlyn (Columbia University (US))

Presenter: HUGHES, Emlyn (Columbia University (US))

Session Classification: Evening session

Track Classification: QCD studies

Contribution ID: 15 Type: not specified

QCD and forward results from CMS

Wednesday, 16 November 2011 16:10 (30 minutes)

Primary author: KATKOV, Igor (KIT - Karlsruhe Institute of Technology (DE))

Presenter: KATKOV, Igor (KIT - Karlsruhe Institute of Technology (DE))

Session Classification: Evening session

Track Classification: QCD studies

Contribution ID: 16 Type: not specified

Top models of diffractive scattering to falsify at the LHC

Wednesday, 16 November 2011 16:40 (30 minutes)

Primary author: Dr GODIZOV, Anton (IHEP, Protvino)

Presenter: Dr GODIZOV, Anton (IHEP, Protvino)

Session Classification: Evening session

Track Classification: Forward physics

Contribution ID: 17 Type: not specified

K/π ratio and strangeness suppression in pp collisions at the LHC

Wednesday, 16 November 2011 17:10 (30 minutes)

Primary author: SMIRNOVA, Lidia (M.V. Lomonosov Moscow State University (RU))

Presenter: SMIRNOVA, Lidia (M.V. Lomonosov Moscow State University (RU))

Session Classification: Evening session

Track Classification: QCD studies

Contribution ID: 18 Type: not specified

EWK results from CMS

Wednesday, 16 November 2011 18:00 (30 minutes)

Presenter: LUSITO, Letizia (Universita e INFN (IT))

Session Classification: Evening session

Track Classification: EW studies (W/Z productions)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Electroweak physics in ATLAS

Wednesday, 16 November 2011 18:30 (30 minutes)

Presenter: GRIFFITHS, Justin (University of Washington (US))

Session Classification: Evening session

Track Classification: EW studies (W/Z productions)

Contribution ID: 20 Type: not specified

ALICE femtoscopy results of PbPb and pp collisions at LHC

Friday, 18 November 2011 10:00 (30 minutes)

Presenter: MALININA, Ludmila (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Heavy Ions Collisions

Contribution ID: 21 Type: not specified

pi0 and eta meson production in pp collisions at 0.9,2.76 and 7 TeV measured with ALICE

Wednesday, 16 November 2011 19:30 (30 minutes)

Presenter: POLISHCHUK, Boris (Institute for High Energy Physics (RU))

Session Classification: Evening session

Track Classification: QCD studies

Contribution ID: 22 Type: not specified

Konstantin Tsiolkovsky, grandfather of russian space science (Short introduction towards the Thursday excursion to Kaluga)

Wednesday, 16 November 2011 20:00 (30 minutes)

Presenter: PETROV, Vladimir (Institute for High Energy Physics (RU))

Session Classification: Evening session

Contribution ID: 23 Type: not specified

LHCb: status and physics results

Thursday, 17 November 2011 17:30 (40 minutes)

LHCb: status and physics results

Presenter: MACHIKHILIYAN, Irina (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 24 Type: not specified

Status and performance of CMS

Thursday, 17 November 2011 18:10 (40 minutes)

Presenter: JEITLER, Manfred (Austrian Academy of Sciences (AT))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 25 Type: not specified

Recent results from ALICE

Thursday, 17 November 2011 18:50 (40 minutes)

Presenter: KHARLOV, Yuri (Institute for High Energy Physics (RU))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 26 Type: not specified

Towards the ATLAS upgrade

Thursday, 17 November 2011 19:30 (40 minutes)

Presenter: ZAYTSEV, Alexandre (Institute for High Energy Physics (RU))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Status and plans of LHC machine

Contribution ID: 27 Type: not specified

Heavy-flavor measurements in pp and Pb-Pb collisions with the ALICE experiment at the CERN LHC

Wednesday, 16 November 2011 19:00 (30 minutes)

Presenter: AVERBECK, Ralf (GSI - Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH (DE))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Heavy quarkonia

Contribution ID: 28 Type: not specified

J/psi production measurements in pp and PbPb collisions with ALICE at LHC

Friday, 18 November 2011 10:30 (30 minutes)

Presenter: BOSSU, Francesco (Universita e INFN (IT))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Heavy quarkonia

Contribution ID: 29 Type: not specified

B-Physics studies with the ATLAS detector

Friday, 18 November 2011 11:00 (30 minutes)

Presenter: NOMIDIS, Ioannis (Aristotle Univ. of Thessaloniki (GR))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Heavy quarkonia

Contribution ID: 30 Type: not specified

bbar b quarkonia production at LHCb

Friday, 18 November 2011 11:50 (30 minutes)

Presenter: OBRAZTSOV, Vladimir (Institute for High Energy Physics (RU))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Heavy quarkonia

Contribution ID: 31 Type: not specified

Bc production at LHCb

Friday, 18 November 2011 12:20 (30 minutes)

Presenter: YUSHCHENKO, Oleg (Institute for High Energy Physics (RU))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Heavy quarkonia

Contribution ID: 32 Type: not specified

Heavy quark vs heavy hadron production

Friday, 18 November 2011 12:50 (30 minutes)

Presenter: LIKHODED, Anatoli (Institute for High Energy Physics (RU))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Heavy quarkonia

Contribution ID: 33 Type: not specified

Tetraquarks composed of 4 heavy quarks

Friday, 18 November 2011 13:20 (30 minutes)

Presenter: LUCHINSKY, Alexey (Institute for High Energy Physics, Protvino, Russia)

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Heavy quarkonia

Contribution ID: 34 Type: not specified

Top physics in ATLAS

Friday, 18 November 2011 15:20 (30 minutes)

Presenter: BESANA, Maria Ilaria (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Top quark production and properties

Contribution ID: 35 Type: not specified

Search for a heavy neutrino and right-handed W of the left-right symmetric model in pp collisions at sqrt(s) =7 TeV (CMS)

Friday, 18 November 2011 15:50 (30 minutes)

Presenter: KIRSANOV, Mikhail (Russian Academy of Sciences (RU))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Higgs boson and Exotic searches

Contribution ID: 36 Type: not specified

Exotics searches in ATLAS

Friday, 18 November 2011 17:40 (30 minutes)

Presenter: VRANJES, Nenad (University of Belgrade (RS))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Higgs boson and Exotic searches

Contribution ID: 37 Type: not specified

SUSY searches in ATLAS

Friday, 18 November 2011 16:20 (30 minutes)

Presenter: FEHLING, Mirjam Lena (Albert-Ludwigs-Universitaet Freiburg (DE))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Higgs boson and Exotic searches

Contribution ID: 38 Type: not specified

Higgs search by CMS

Friday, 18 November 2011 18:40 (30 minutes)

Presenter: KALINOWSKI, Artur (University of Warsaw (PL))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Higgs boson and Exotic searches

Contribution ID: 39 Type: not specified

Higgs searches in ATLAS (SM and MSSM)

Friday, 18 November 2011 18:10 (30 minutes)

Presenter: ANDARI, Nansi (Universite de Paris-Sud 11 (FR))

Session Classification: Evening session

Track Classification: Higgs boson and Exotic searches

Closing address

Contribution ID: 40 Type: not specified

Closing address

Friday, 18 November 2011 19:10 (10 minutes)

Session Classification: Evening session

Contribution ID: 41 Type: not specified

The State Museum of the history of cosmonautics named by K.E. Tsiolkovsky

Thursday, 17 November 2011 11:30 (1 hour)

http://www.gmik.ru/index_en.html

Summary

http://www.gmik.ru/index_en.html

Presenter: ...

Session Classification: Excursion to Kaluga

Contribution ID: 42 Type: not specified

The Tsiolkovsky Memorial House

Thursday, 17 November 2011 12:30 (1 hour)

http://www.gmik.ru/dom_en.html

Summary

http://www.gmik.ru/dom_en.html

Presenter: ...

Session Classification: Excursion to Kaluga

Contribution ID: 45 Type: not specified

Vector bosons escaping from the brane

Friday, 18 November 2011 13:50 (30 minutes)

Presenter: KIRPICHNIKOV, Dmitry (INR RAS, MSU, Moscow, Russia)

Session Classification: Morning Session

Contribution ID: 48 Type: not specified

SUSY and exotica searches by CMS

Friday, 18 November 2011 17:10 (30 minutes)

Presenter: KIRSANOV, Mikhail (Russian Academy of Sciences (RU))

Session Classification: Evening session