## **CARE-HHH-APD BEAM'07**



# **Report of Contributions**

CARE-HHH-··· / Report of Contributions Welcome

Contribution ID: 0 Type: not specified

#### Welcome

Contribution ID: 1 Type: not specified

### Welcome (by Robert Aymar, CERN Director General)

Monday, 1 October 2007 09:00 (15 minutes)

**Session Classification:** Session 1 Introduction & overview

Contribution ID: 2 Type: not specified

### Scenarios for the LHC Upgrade

Monday, 1 October 2007 09:15 (30 minutes)

**Primary authors:** ZIMMERMANN, Frank; SCANDALE, Walter

Presenter: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN)

**Session Classification:** Session 1 Introduction & overview

Contribution ID: 3 Type: **not specified** 

# Summary of the LARP Mini-Workshop on Beam-beam Compensation 2007

Monday, 1 October 2007 09:45 (20 minutes)

**Primary author:** FISCHER ET AL., Wolfram

Presenter: Dr FISCHER, Wolfram (BNL)

Session Classification: Session 2 Beam-beam & compensation schemes

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

# **Electron Lenses for Compensation of Beam-beam Effects**

Monday, 1 October 2007 10:05 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

Session Classification: Session 2 Beam-beam & compensation schemes

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# Beam-beam and Emittance Growth with Wire Compensators

Monday, 1 October 2007 10:25 (20 minutes)

Presenter: Mr DORDA, Ulrich (Technische Universitaet Wien (TU))

**Session Classification:** Session 2 Beam-beam & compensation schemes

Contribution ID: 6 Type: not specified

# Beam-beam and Emittance Growth with Crab Cavities

Monday, 1 October 2007 11:15 (20 minutes)

Presenter: Dr CALAGA, Rama (BNL)

**Session Classification:** Session 2 Beam-beam & compensation schemes

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

# Beam-beam with a few long-range Encounters at Short Distance

Monday, 1 October 2007 11:35 (20 minutes)

Presenter: Mrs ABREU, Natalia (BNL)

**Session Classification:** Session 2 Beam-beam & compensation schemes

Contribution ID: 8

Type: not specified

# Study of Beam-Beam Interaction with a Large Piwinski Angle at LHC

Monday, 1 October 2007 11:55 (20 minutes)

**Presenter:** Dr OHMI, Kazuhito (KEK)

Session Classification: Session 2 Beam-beam & compensation schemes

CARE-HHH-··· / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

#### Discussion

Discussion

Contribution ID: 10 Type: not specified

### Discussion

Monday, 1 October 2007 12:15 (30 minutes)

**Session Classification:** Session 2 Beam-beam & compensation schemes

Contribution ID: 11 Type: not specified

### **Luminosity Leveling with Angle**

Monday, 1 October 2007 14:00 (20 minutes)

Primary authors: STERBINI, Guido; KOUTCHOUK, Jean-Pierre

Presenter: Mr STERBINI, Guido (Universita di Roma I "La Sapienza")

**Session Classification:** Session 3 Luminosity performance

CARE-HHH-··· / Report of Contributions

Leveling with beta\*

Contribution ID: 12 Type: not specified

### Leveling with beta\*

Monday, 1 October 2007 14:20 (20 minutes)

**Presenter:** Mr LEBEDEV, Valeri (FNAL)

**Session Classification:** Session 3 Luminosity performance

Contribution ID: 13 Type: not specified

### Impact of noise in hadron colliders

Monday, 1 October 2007 14:40 (30 minutes)

**Presenter:** Dr SEN, Tanaji (FNAL)

**Session Classification:** Session 3 Luminosity performance

Contribution ID: 14 Type: not specified

# Turnaround Time in Modern Hadron Colliders & Store-length Optimization

Monday, 1 October 2007 15:10 (30 minutes)

**Presenter:** Dr BRUNING, Oliver (CERN)

**Session Classification:** Session 3 Luminosity performance

Contribution ID: 16 Type: not specified

### LARP contributions to the LHC phase-2 collimation

Monday, 1 October 2007 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr MARKIEWICZ, Thomas (SLAC)

**Session Classification:** Session 4 Advanced collimation

Contribution ID: 17 Type: not specified

### Recent crystal experiments

Monday, 1 October 2007 16:50 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SCANDALE, Walter (CERN)

**Session Classification:** Session 4 Advanced collimation

Contribution ID: 18 Type: not specified

# Collimation issues for the two LHC+ scenarios and future plans

Monday, 1 October 2007 16:10 (20 minutes)

**Presenter:** Dr ASSMANN, Ralph (CERN)

**Session Classification:** Session 4 Advanced collimation

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### **Electron Lenses for Particle Collimation in LHC**

Monday, 1 October 2007 17:10 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

**Session Classification:** Session 4 Advanced collimation

Discussion

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### Discussion

Monday, 1 October 2007 17:30 (50 minutes)

**Session Classification:** Session 4 Advanced collimation

Contribution ID: 21 Type: not specified

### LHC injector upgrade plan

Tuesday, 2 October 2007 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** Mr GAROBY, Roland (CERN)

Session Classification: Session 5 LHC+ beam generation, injector upgrade & FAIR

Contribution ID: 22 Type: not specified

### **Ultimate LHC Beam**

Tuesday, 2 October 2007 09:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr ARDUINI, Gianluigi (CERN)

Session Classification: Session 5 LHC+ beam generation, injector upgrade & FAIR

Contribution ID: 23 Type: not specified

# Generation and Stability of Intense Long Flat Bunches

Tuesday, 2 October 2007 09:50 (40 minutes)

Primary authors: ZIMMERMANN, Frank; SANTIAGO-GONZALES, I.

Presenters: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN); Dr SANTIAGO GONZALES, I. (University of the

Basque County)

Session Classification: Session 5 LHC+ beam generation, injector upgrade & FAIR

Contribution ID: 25 Type: not specified

### **Slip Stacking**

Tuesday, 2 October 2007 11:00 (20 minutes)

Presenter: Dr SEIYA, Kiyomi (FNAL)

Session Classification: Session 5 LHC+ beam generation, injector upgrade & FAIR

Contribution ID: 26 Type: not specified

### BNL upgrade plans

Tuesday, 2 October 2007 11:20 (30 minutes)

**Presenter:** Dr FISCHER, Wolfram (BNL)

Session Classification: Session 5 LHC+ beam generation, injector upgrade & FAIR

Contribution ID: 27 Type: not specified

### **FAIR** challenges

Tuesday, 2 October 2007 11:50 (30 minutes)

**Presenter:** Dr SPILLER, Peter (GSI)

Session Classification: Session 5 LHC+ beam generation, injector upgrade & FAIR

Discussion

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 2 October 2007 12:20 (45 minutes)

**Session Classification:** Session 5 LHC+ beam generation, injector upgrade & FAIR

Contribution ID: 29 Type: not specified

# Performance and beam losses in the SIS18 synchroton

Tuesday, 2 October 2007 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr SPILLER, Peter (GSI)

**Session Classification:** Session 1 Beam losses, halo generation, and Collimation

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### Beam Losses in the PS during CT Extraction

Tuesday, 2 October 2007 14:30 (30 minutes)

Primary authors: BARRANCO, Javier; GILARDONI, Simone

Co-author: Dr GILARDONI, Simone (CERN)

Presenters: Mr BARRANCO, Javier (CERN); Dr GILARDONI, Simone (CERN)

Session Classification: Session 1 Beam losses, halo generation, and Collimation

Contribution ID: 31 Type: not specified

# Measured and simulated loss maps with LHC collimators in the SPS and LHC

Tuesday, 2 October 2007 15:00 (30 minutes)

Presenter: Dr REDAELLI, Stefano (CERN)

**Session Classification:** Session 1 Beam losses, halo generation, and Collimation

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### Ion and Proton Loss Patterns at the SPS and LHC

Tuesday, 2 October 2007 15:30 (30 minutes)

**Primary author:** BRUCE ET AL., Roderik

**Session Classification:** Session 1 Beam losses, halo generation, and Collimation

Contribution ID: 33 Type: not specified

# Analysis of Resonances Induced by the SIS18 Electron Cooler

Tuesday, 2 October 2007 16:30 (30 minutes)

**Primary authors:** FRANCHETTI, G.; BOINE-FRANKENHEIM, O.; SORGE, Stephan

Presenter: Dr SORGE, Stefan (GSI)

Session Classification: Session 1 Beam losses, halo generation, and Collimation

Contribution ID: 34 Type: not specified

# Lattice and collimation concept for the FAIR synchrotrons

Tuesday, 2 October 2007 17:00 (30 minutes)

**Presenters:** Mr OMET, Carsten (GSI); Dr SPILLER, Peter (GSI)

**Session Classification:** Session 1 Beam losses, halo generation, and Collimation

Contribution ID: 35 Type: not specified

# Resonance Trapping, Stochastic Diffusion and Incoherent Emittance Growth Induced by Structured Electron-cloud Pinch

Tuesday, 2 October 2007 17:30 (30 minutes)

Presenters: Dr ZIMMERMANN, Frank (cern); Dr FRANCHETTI, Giuliano (GSI)

Session Classification: Session 1 Beam losses, halo generation, and Collimation

Contribution ID: 36 Type: not specified

### Loss maps of RHIC

Tuesday, 2 October 2007 18:00 (30 minutes)

Primary author: ROBERT-DEMOLAIZE, Guillaume

**Presenter:** Dr ROBERT-DEMOLAIZE, Guillaume (BNL)

**Session Classification:** Session 1 Beam losses, halo generation, and Collimation

Discussion

Contribution ID: 37 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 2 October 2007 18:30 (30 minutes)

**Session Classification:** Session 1 Beam losses, halo generation, and Collimation

Contribution ID: 38 Type: not specified

## Influence of Uniform Electron Clouds on the Coupling Impedance

Wednesday, 3 October 2007 09:00 (30 minutes)

Presenters: Dr AL-KHATEEB, Ahmed (Yarmouk University and GSI); Prof. BOINE-FRANKEN-

HEIM, Oliver (GSI); Dr HASSE, Rainer W. (GSI Darmstadt)

Session Classification: Session 2 Space charge and instabilities

Contribution ID: 39 Type: not specified

#### Transverse beam stability with space charge

Wednesday, 3 October 2007 09:30 (30 minutes)

Presenter: Dr KORNILOV, Vladimir (GSI)

**Session Classification:** Session 2 Space charge and instabilities

Contribution ID: 40 Type: not specified

# Stability of coherent dipole oscillations with space charge

Wednesday, 3 October 2007 10:00 (30 minutes)

 $\textbf{Presenters:} \ \ \text{CHORNIY, Oleksandr (GSI); Prof. BOINE-FRANKENHEIM, Oliver (GSI); Dr WEILAND,}$ 

Thomas (TU Darmstadt)

**Session Classification:** Session 2 Space charge and instabilities

Contribution ID: 41 Type: not specified

# Measurement and simulation and transverse Schottky signals and BTF in SIS 18

Wednesday, 3 October 2007 11:00 (30 minutes)

Presenters: Prof. BOINE-FRANKENHEIM, Oliver (GSI); Mr PARET, Stefan (GSI); Dr KORNILOV,

Vladimir (GSI)

Session Classification: Session 2 Space charge and instabilities

Contribution ID: 42 Type: not specified

# Benchmark of ACCSIM-ORBIT Codes for Space Charge and Electron-lens Compensation

Wednesday, 3 October 2007 11:30 (20 minutes)

Presenter: Dr AIBA, Masamitsu (CERN)

**Session Classification:** Session 2 Space charge and instabilities

Contribution ID: 43 Type: not specified

### Space-charge Measurements at the PSB

Wednesday, 3 October 2007 11:50 (20 minutes)

Presenter: Dr CHANEL, Michel (CERN)

Session Classification: Session 2 Space charge and instabilities

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

## Transverse Mode Coupling Instability in the SPS: Headtail Simulations and Moses Calculations

Wednesday, 3 October 2007 12:10 (20 minutes)

Primary authors: SALVANT, B.; MÉTRAL, E.; RUMOLO, G.; TOMÁS, R.

Presenter: Mr SALVANT, Benoit (EPFL)

Session Classification: Session 2 Space charge and instabilities

Discussion

Contribution ID: 45 Type: **not specified** 

#### Discussion

Wednesday, 3 October 2007 12:30 (30 minutes)

**Session Classification:** Session 2 Space charge and instabilities

Contribution ID: 46 Type: not specified

## Mode Coupling Instability for Localized Impedances (Francesco's Thesis)

Wednesday, 3 October 2007 14:40 (15 minutes)

Presenter: Dr ZOTTER, Bruno (CERN)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Impedances

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

### **Impedances**

Wednesday, 3 October 2007 14:55 (15 minutes)

**Presenter:** Prof. PALUMBO, Luigi (Università di Roma)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Contribution ID: 48 Type: not specified

# Analytic Approximations of Tune Shifts and Beam Coupling Impedances in the LHC

Wednesday, 3 October 2007 15:10 (15 minutes)

Presenter: Dr PETRACCA, Stefania (Università del Sannio)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Contribution ID: 49 Type: not specified

### Synchrobeam mapping

Wednesday, 3 October 2007 15:25 (15 minutes)

**Presenter:** Prof. HIRATA, Kohji (SOKENDAI)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Contribution ID: 50 Type: not specified

#### MAD Programme, and Remarks from Weiren Chou

Wednesday, 3 October 2007 15:40 (15 minutes)

**Presenter:** Dr QIN, Qing (IHEP, Beijing)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Contribution ID: 51 Type: not specified

# Some of Francesco Ruggiero's Insights into Collective Effects

Wednesday, 3 October 2007 15:55 (15 minutes)

Presenter: Dr BERG, J. Scott (BNL)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

CARE-HHH-··· / Report of Contributions

Echoes, Zbase, e-cloud

Contribution ID: 52 Type: not specified

## Echoes, Zbase, e-cloud

Wednesday, 3 October 2007 16:40 (15 minutes)

**Presenter:** Dr BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Contribution ID: 53 Type: not specified

### E-cloud crash programme & US-LARP

Wednesday, 3 October 2007 16:55 (15 minutes)

**Presenter:** Dr FURMAN, Miguel (LBNL)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Contribution ID: 54 Type: not specified

## Beam wall interaction in LHC liner: a former student experience

Wednesday, 3 October 2007 17:10 (15 minutes)

Presenter: Dr MOSTACCI, Andrea (CERN)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Contribution ID: 55 Type: not specified

#### Luminosity optimization and nuclear collisions

Wednesday, 3 October 2007 17:25 (15 minutes)

Presenter: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Contribution ID: 56 Type: not specified

### **DAFNE upgrade & EPS-IGA**

Wednesday, 3 October 2007 17:40 (15 minutes)

**Presenter:** Dr BISCARI, Caterina (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN))

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October

Linac-4

Contribution ID: 59 Type: not specified

#### Linac-4

Thursday, 4 October 2007 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr VRETENAR, Maurizio (CERN)

**Session Classification:** Session 1 Superconducting Proton Linac

Contribution ID: 60 Type: not specified

#### The Low Power SPL

Thursday, 4 October 2007 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr GERIGK, Frank (CERN)

Session Classification: Session 1 Superconducting Proton Linac

Contribution ID: 61 Type: not specified

# **SNS Experience with a High-energy Superconducting Proton Linac**

Thursday, 4 October 2007 10:00 (30 minutes)

**Primary authors:** CAMPISI, I.; GALAMBOS, J.; KIM, S.H.

Presenter: Dr GALAMBOS, John (Oak Ridge National Laboratory)

**Session Classification:** Session 1 Superconducting Proton Linac

Contribution ID: 62 Type: not specified

### **ESS Plans and Synergies with CERN**

Thursday, 4 October 2007 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr BONGARDT, Klaus (Forschungszentrum Juelich)

Session Classification: Session 1 Superconducting Proton Linac

Contribution ID: 63 Type: not specified

#### Development for laser-based H- stripping at SNS

Thursday, 4 October 2007 11:30 (30 minutes)

Presenter: Dr GALAMBOS, John (Oak Ridge National Laboratory)

Session Classification: Session 1 Superconducting Proton Linac

Contribution ID: 64 Type: not specified

## Reliability of a s.c. linac from the ADS perspective

Thursday, 4 October 2007 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr PIERINI, Paolo (INFN Milano)

Session Classification: Session 1 Superconducting Proton Linac

Contribution ID: 66 Type: not specified

### **Linear Optics Design for PS2**

Thursday, 4 October 2007 14:00 (30 minutes)

**Primary author:** PAPAPHILIPPOU ET AL., Y.

**Presenter:** Dr PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)

**Session Classification:** Section 2 PS2

Contribution ID: 67 Type: not specified

#### Impedance Estimates and Requirements for the PS2

Thursday, 4 October 2007 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** Mr LEBEDEV, Valeri (FNAL)

**Session Classification:** Section 2 PS2

Contribution ID: 68 Type: not specified

#### Modern schemes for transition crossing

Thursday, 4 October 2007 15:00 (30 minutes)

Presenters: Dr BAI, Mei (BNL); Dr PEGGS, Stephen (BNL)

**Session Classification:** Section 2 PS2

Contribution ID: **70** Type: **not specified** 

#### E-cloud remedies and PS2 vacuum design

Thursday, 4 October 2007 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr JIMENEZ, Jose Miguel (CERN)

Session Classification: Section 2 PS2

CARE-HHH-··· / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 71 Type: not specified

#### Discussion

Thursday, 4 October 2007 17:00 (1 hour)

**Session Classification:** Section 2 PS2

SPS Challenges

Contribution ID: 72 Type: not specified

### **SPS Challenges**

Friday, 5 October 2007 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr SHAPOSHNIKOVA, Elena (CERN)

Session Classification: Session 3 SPS upgrade

CARE-HHH-··· / Report of Contributions

SPS Impedance

Contribution ID: 73 Type: not specified

### **SPS Impedance**

Friday, 5 October 2007 09:30 (30 minutes)

**Primary author:** MÉTRAL ET AL., S.

**Presenter:** Dr METRAL, Elias (CERN)

Session Classification: Session 3 SPS upgrade

Contribution ID: 74 Type: **not specified** 

#### **Experimental Studies on the SPS e-cloud**

Friday, 5 October 2007 10:00 (30 minutes)

Primary author: RUMOLO, G.

Presenter: Dr RUMOLO, Giovanni (CERN)

**Session Classification:** Session 3 SPS upgrade

Contribution ID: 75

### SPS chamber upgrade: TiN coating

Friday, 5 October 2007 10:30 (30 minutes)

SPS chamber upgrade: TiN coating

Type: not specified

Presenters: Mr CHIGGIATO, Paolo (CERN); Mr CALATRONI, Sergio (CERN)

Session Classification: Session 3 SPS upgrade

Contribution ID: 76 Type: not specified

# Clearing electrodes: Past experience, technological aspects and potential

Friday, 5 October 2007 11:30 (30 minutes)

Presenters: Mr CASPERS, Fritz (CERN); Dr KROYER, Tom (CERN)

Session Classification: Session 3 SPS upgrade

Contribution ID: 77 Type: **not specified** 

# Fast Cycled Superconducting Magnets for the Upgrade of the LHC Injector Complex

Friday, 5 October 2007 12:00 (30 minutes)

**Primary author:** BOTTURA ET AL., L.

Presenter: Mr BOTTURA, Luca (CERN)

Session Classification: Session 3 SPS upgrade

Discussion

Contribution ID: 78 Type: not specified

### Discussion

Friday, 5 October 2007 12:30 (30 minutes)

**Session Classification:** Session 3 SPS upgrade

Contribution ID: 79 Type: not specified

## Scenarios for the LHC Upgrade

Friday, 5 October 2007 14:00 (10 minutes)

**Presenter:** Dr SCANDALE, Walter (CERN)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

Contribution ID: 80 Type: not specified

## **Beam-Beam & Compensation Schemes: Conclusions**

Friday, 5 October 2007 14:10 (20 minutes)

**Presenter:** Dr KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

Contribution ID: 81 Type: not specified

## Collimation, machine protection & INB

Friday, 5 October 2007 14:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr ASSMANN, Ralph (CERN)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

Contribution ID: 82 Type: not specified

# **Luminosity performance**

Friday, 5 October 2007 14:50 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

Beam generation

Contribution ID: 83 Type: not specified

## Beam generation

Friday, 5 October 2007 15:10 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SHAPOSHNIKOVA, Elena (CERN)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

Contribution ID: 84 Type: not specified

# **Summary of Session on Beam Losses, Halo Generation and Collimation**

Friday, 5 October 2007 16:00 (20 minutes)

**Primary author:** RUMOLO ET AL., G.

Presenter: Dr RUMOLO, Giovanni (CERN)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

Contribution ID: 85 Type: not specified

## Space charge & instabilities

Friday, 5 October 2007 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** Prof. BOINE-FRANKENHEIM, Oliver (GSI)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

SPL

Contribution ID: 86 Type: not specified

#### **SPL**

Friday, 5 October 2007 16:40 (20 minutes)

**Presenter:** Mr GAROBY, Roland (CERN)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

PS2

Contribution ID: 87 Type: not specified

#### PS<sub>2</sub>

Friday, 5 October 2007 17:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr BENEDIKT, Michael (CERN)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

CARE-HHH-··· / Report of Contributions

SPS upgrade

Contribution ID: 88 Type: not specified

## SPS upgrade

Friday, 5 October 2007 17:20 (20 minutes)

**Presenter:** Dr ARDUINI, Gianluigi (CERN)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

CARE-HHH-··· / Report of Contributions

Adjourn

Contribution ID: 89 Type: not specified

## Adjourn

Friday, 5 October 2007 17:40 (5 minutes)

**Presenter:** Dr SCANDALE, Walter (CERN)

**Session Classification:** Session 4 BEAM'07 Summaries

Contribution ID: 90 Type: not specified

# The Lattice with Imaginary Gamma-transition for the CERN Proton Synchrotron PS2

Thursday, 4 October 2007 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr SENICHEV, Yuri (Forschungszentrum Juelich)

Session Classification: Section 2 PS2

Discussion

Contribution ID: 91 Type: not specified

### Discussion

Thursday, 4 October 2007 12:30 (30 minutes)

**Session Classification:** Session 1 Superconducting Proton Linac

CARE-HHH-··· / Report of Contributions

Introduction

Contribution ID: 92 Type: not specified

## Introduction

Introduction

Contribution ID: 93 Type: not specified

### Introduction

Wednesday, 3 October 2007 14:30 (10 minutes)

**Presenter:** Dr SCANDALE, Walter (CERN)

Session Classification: Francesco Ruggiero Memorial Symposium, 3 October