Dutch Teachers Programme 2012

Europe/Zurich
Mick Storr
Description
Organised in collaboration with NIKHEF
Support
    • 20:00 21:00
      Informal Welcome 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 10:00
      Introduction to CERN 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr (CERN)

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Michael Jonker (CERN)
    • 10:00 10:30
      CERN Teacher Programmes 30m 40-S2-B01 - Salle Bohr (CERN)

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 11:00 12:00
      Visit PS complex 1h
      Speakers: Mario Campanelli (UCL) , Michael Jonker (CERN)
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

    • 13:45 14:30
      Visit SM18 (meeting point Bld.33) 45m
      Speakers: Michael Struik (CERN) , Mr. Pieter Everaerts (Univ. of California Los Angeles (US))
    • 15:00 17:00
      ISOLDE (Intro + Visit) 2h
      • 15:00 - 15:30 Intro 30m
        Bld.33/R-009
      • 15:45 - 17:15 Visit Isolde 1h 30m
        Speakers: Dr. Alexander Gottberg (CERN / CENBG / CSIC) , Kieran Flanagan (University of Manchester (GB))
    • 18:00 19:00
      Beer on the terrace 1h Restaurant 1 (CERN)

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 12:30
      Visit CMS/AMS/CCC (meeting point Bld.33) 3h 30m
      • 09:00 - 10:30 Visit CMS 1h 30m
        Speakers: Olivier Raginel (Massachusetts Inst. of Technology (US)) , Mr. Pieter Everaerts (Univ. of California Los Angeles (US))
      • 11h00 - 11h30 Visit CCC 30m
        Speaker: Ronaldus Suykerbuyk (CERN)
      • 11h45 - 12:15 Visit AMS 30m
        Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 14:00 15:00
      Visit ATLAS 1h
      Speakers: Gerjan Bobbink (NIKHEF (NL)) , Rob Knoops (Katholieke Universiteit Leuven (BE))
    • 15:00 16:00
      Visit Globe and Microcosm 1h
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m
      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation
    • 08:30 08:45
      Depart 15m