Duke Workshop: Electroweak Measurements at the Energy Frontier

America/New_York
1st floor conf. room,DFELL (Duke University)

1st floor conf. room,DFELL

Duke University

Duke FEL Laboratory (DFELL)
Ashutosh Kotwal (Duke University (US)) , Doreen Wackeroth (SUNY Buffalo) , Michael Henry Schmitt (Northwestern University (US))
Description
    • 09:00 09:45
      VV scattering 45m
      Speaker: K. Cheung (Natl Tsing Hua Univ)
      Slides
    • 09:45 10:30
      Theory of anomalous couplings using EFT 45m
      Speaker: Celine Degrande (UIUC)
      Slides
    • 10:30 11:15
      Coffee break and Discussion 45m
    • 11:15 12:30
      Experimental Signatures 1h 15m
      Speaker: Shih-Chieh Hsu (University of Washington, Seattle)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch break 1h 30m
    • 14:45 16:15
      Fast simulation code 1h 30m
      Speaker: Chris Pollard (Duke University (US))
      Slides
    • 15:30 16:00
      Coffee break and discussion 30m
    • 16:00 17:00
      Tutorial: Madgraph for BSM physics 1h
      Speaker: Olivier Mattelaer (UIUC)
      document
      Slides
    • 09:00 10:15
      Introduction to electroweak precision physics 1h 15m
      Speaker: Ayres Freitas (University of Pittsburgh)
      Slides
    • 10:15 10:30
      Coffee break and discussion 15m
    • 10:30 11:30
      MSSM/CMSSM: Introduction and impact on electroweak precision observables 1h
      Speaker: Sven Heinemeyer (CSIC (Santander, ES))
      Slides
    • 11:30 12:30
      Electroweak precision physics and non-standard gauge bosons 1h
      Speaker: Paul Langacker (IAS)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch break 1h 30m
    • 14:00 15:00
      NNPDF 1h
      Speaker: Juan Rojo (INFN)
      Slides
    • 15:00 16:00
      BSM and dark matter 1h
      Speaker: Michael Ramsey-Musolf (U. Wisconsin-Madison)
      Slides
    • 16:00 16:15
      Coffee break and discussion 15m
    • 16:15 17:00
      Discussion (with Ayres and Sven) 45m
    • 17:00 18:30
      W mass measurements at lepton colliders 1h 30m
      Speaker: Graham Wilson (University of Kansas (US))
      Slides
    • 08:30 09:00
      Tutorial: Madgraph (BSM) 30m
      Speaker: Olivier Mattelaer (UIUC)
    • 09:00 10:00
      Powheg for electroweak physics 1h
      Speaker: Simone Alioli (LBL)
      Slides
    • 10:00 10:15
      Coffee break and discussion 15m
    • 10:15 12:15
      Monte Carlo programs for electroweak precision physics 2h
      Speaker: Alessandro Vicini (Università degli Studi e INFN Milano (IT))
      Slides
    • 12:15 12:45
      Lunch 30m
    • 12:45 16:00
      Discussion and roadmap 3h 15m