SwiftHep/ExcaliburHep workshop.

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and logistics

Tuesday 2 November 2021 11:00 (20 minutes)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 2 Type: not specified

The HSF landscape

Tuesday 2 November 2021 11:40 (30 minutes)

Presenter: DOGLIONI, Caterina (Lund University (SE))

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 3 Type: not specified

SWIFT-HEP status

Tuesday 2 November 2021 11:20 (20 minutes)

Presenters: FITZPATRICK, Conor (University of Manchester (GB)); COSTANZO, Davide (University

of Sheffield (GB))

Session Classification: Introduction

Discussion

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Discussion

Tuesday 2 November 2021 12:10 (20 minutes)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

WP4. Reconstruction talks and discussion

Tuesday 2 November 2021 14:00 (1h 20m)

Session Classification: Afternoon session. Day 1

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

WP5. Analysis systems. Status and plans for the future

Tuesday 2 November 2021 16:25 (20 minutes)

Presenter: KRECZKO, Luke (University of Bristol (GB))

Session Classification: Afternoon session. Day 1

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

The IRIS-HEP Analysis Grand Challenge

Tuesday 2 November 2021 15:55 (30 minutes)

Presenters: HELD, Alexander (New York University (US)); SHADURA, Oksana (University of Ne-

braska Lincoln (US))

Session Classification: Afternoon session. Day 1

Contribution ID: 8 Type: not specified

Discussion on analysis WP

Tuesday 2 November 2021 16:45 (30 minutes)

Session Classification: Afternoon session. Day 1

Contribution ID: 9 Type: not specified

WP2. Event generators. Presentation and discussion

Wednesday 3 November 2021 09:00 (30 minutes)

Session Classification: Morning session. Day 2

Contribution ID: 10 Type: not specified

WP3. Simulation Presentations and discussion

Wednesday 3 November 2021 09:30 (1 hour)

Session Classification: Morning session. Day 2

Contribution ID: 11 Type: not specified

Intel presentation on OneAPI

Wednesday 3 November 2021 11:20 (20 minutes)

Presenter: MCKENZIE, Graham (Intel)

Session Classification: Morning session. Day 2

Contribution ID: 12 Type: not specified

Intro to RTX accelerated ray tracing with OptiX 7

Wednesday 3 November 2021 11:40 (30 minutes)

Presenter: HOHL, Ramona (NVIDIA)

Session Classification: Morning session. Day 2

Contribution ID: 14 Type: not specified

The SIDIS initiative. Training and more

Wednesday 3 November 2021 14:30 (30 minutes)

Presenter: ROISER, Stefan (CERN)

Session Classification: Afternoon session. Day 2 (More talks or time for collaborative

work?)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Training, and PPTAP process

Wednesday 3 November 2021 15:00 (30 minutes)

Presenter: SCANLON, Timothy Paul (UCL)

Session Classification: Afternoon session. Day 2 (More talks or time for collaborative

work?)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Close out. Future steps and plans

Wednesday 3 November 2021 15:30 (20 minutes)

Session Classification: Afternoon session. Day 2 (More talks or time for collaborative work?)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Simulation work using FPGAs

Wednesday 3 November 2021 11:00 (20 minutes)

Presenter: BARBONE, Marco (Imperial College (GB))

Session Classification: Morning session. Day 2

Contribution ID: 19 Type: not specified

WP1 Data management

Wednesday 3 November 2021 14:00 (30 minutes)

Presenter: DEWHURST, Alastair (Science and Technology Facilities Council STFC (GB))

Session Classification: Afternoon session. Day 2 (More talks or time for collaborative

work?)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Map to Stein's Berlin

Tuesday 2 November 2021 20:30 (20 minutes)