2nd Muon Community Meeting

Report of Contributions

Overview of target baseline

Contribution ID: 127

Type: not specified

Overview of target baseline

Monday 12 July 2021 16:10 (20 minutes)

Presenter:MCDONALD, Kirk (Princeton University)Session Classification:MPC (Muon Production and Cooling)

Test facility - target chamber and …

Contribution ID: 128

Type: not specified

Test facility - target chamber and chicane layout

Monday 12 July 2021 15:00 (20 minutes)

Presenter: FRANQUEIRA XIMENES, Rui (CERN)

Pion yield simulations

Contribution ID: 129

Type: not specified

Pion yield simulations

Monday 12 July 2021 16:30 (20 minutes)

Presenter: BACK, John James (University of Warwick (GB)) **Session Classification:** MPC (Muon Production and Cooling)

Target Test facility at ESS

Contribution ID: 130

Type: not specified

Target Test facility at ESS

Monday 12 July 2021 14:30 (20 minutes)

Presenter: EKELOF, Tord Johan Carl (Uppsala University (SE)) **Session Classification:** MPC (Muon Production and Cooling)

Horn options

Contribution ID: 131

Type: not specified

Horn options

Monday 12 July 2021 16:50 (20 minutes)

Presenter: YONEHARA, Katsuya (Fermilab)

Test facility - transfer line from PS

Contribution ID: 132

Type: not specified

Test facility - transfer line from PS

Monday 12 July 2021 15:20 (20 minutes)

Presenter: BRACCO, Chiara (CERN)

Break

Contribution ID: 133

Type: not specified

Break

Monday 12 July 2021 17:10 (20 minutes)

Cooling baseline

Contribution ID: 134

Type: not specified

Cooling baseline

Monday 12 July 2021 17:30 (20 minutes)

Presenter: STRATAKIS, Diktys (Fermilab)

Review of final cooling options

Contribution ID: 135

Type: not specified

Review of final cooling options

Monday 12 July 2021 18:10 (20 minutes)

Front end and chicane

Contribution ID: 136

Type: not specified

Front end and chicane

Monday 12 July 2021 17:50 (20 minutes)

Presenter: SNOPOK, Pavel (IIT/Fermilab)

Engineering integration

Contribution ID: 137

Type: not specified

Engineering integration

Test facility - collimation and cooling

Contribution ID: 138

Type: not specified

Test facility - collimation and cooling

Monday 12 July 2021 15:40 (20 minutes)

Presenter: ROGERS, Chris (STFC)

Discussion

Contribution ID: 139

Type: not specified

Discussion

Monday 12 July 2021 18:30 (30 minutes)

Discussion on SRF R&D work pa $\,\cdots\,$

Contribution ID: 140

Type: not specified

Discussion on SRF R&D work packages

Monday 12 July 2021 14:30 (1h 30m)

Presenters: YAMAMOTO, Akira (High Energy Accelerator Research Organization (JP)); YAMAMOTO, Akira (High Energy Accelerator Research Organization (JP))

Session Classification: RF (Radio-Frequency)

Discussion on NRF R&D work pa $\,\cdots\,$

Contribution ID: 141

Type: not specified

Discussion on NRF R&D work packages

Monday 12 July 2021 16:30 (1h 30m)

Presenter: LI, Derun (LBNL)

Session Classification: RF (Radio-Frequency)

RF Summary

Contribution ID: 142

Type: not specified

RF Summary

Tuesday 13 July 2021 14:00 (15 minutes)

Presenters: YAMAMOTO, Akira (High Energy Accelerator Research Organization (JP)); YAMAMOTO, Akira (High Energy Accelerator Research Organization (JP)); GRUDIEV, Alexej (CERN); LI, Derun (LBNL); DELAHAYE, Jean-Pierre

Magnets Summary

Contribution ID: 143

Type: not specified

Magnets Summary

Tuesday 13 July 2021 14:15 (15 minutes)

Presenters: ZLOBIN, Alexander (Fermilab); BARZI, Emanuela (Fermilab); QUETTIER, Lionel; PRESTE-MON, Soren; OGITSU, Toru; BARZI, emanuela (Fermilab)

High Energy Complex Summary

Contribution ID: 144

Type: not specified

High Energy Complex Summary

Tuesday 13 July 2021 14:30 (15 minutes)

Presenters: FAUS-GOLFE, Angeles (IJClab IN2P3 CNRS-Université Paris-Saclay (FR)); CHANCE, Antoine (CEA Irfu); CARLI, Christian (CERN); GIANFELICE-WENDT, Eliana; BERG, J. Scott (Brookhaven National Laboratory); BOGACZ, S. Alex (Jefferson Lab); MACHIDA, Shinji (STFC/RAL)

Muon Production and Cooling Su $\,\cdots\,$

Contribution ID: 145

Type: not specified

Muon Production and Cooling Summary

Tuesday 13 July 2021 16:45 (15 minutes)

Presenters: SATO, Akira (Osaka University); DENSHAM, Chris (STFC Rutherford Appleton Laboratory); ROGERS, Chris (STFC); STRATAKIS, Diktys (Fermilab); YONEHARA, Katsuya (Fermilab); CAL-VIANI, Marco (CERN)

Proton Complex

Contribution ID: 146

Type: not specified

Proton Complex

Tuesday 13 July 2021 15:00 (15 minutes)

Presenters: GERIGK, Frank (CERN); BARTOSIK, Hannes (CERN); MILAS, Natalia (P); GILARDONI, Simone (CERN)

2nd Muon Com · · · / Report of Contributions

Beam Dynamics Summary

Contribution ID: 147

Type: not specified

Beam Dynamics Summary

Tuesday 13 July 2021 16:15 (15 minutes)

Presenters: METRAL, Elias (CERN); RYNE, Robert; RAUBENHEIMER, Tor (SLAC); RAUBEN-HEIMER, Tor (SLAC National Accelerator Laboratory (US))

Radiation Protection Summary

Contribution ID: 148

Type: not specified

Radiation Protection Summary

Tuesday 13 July 2021 16:30 (15 minutes)

Presenter: AHDIDA, Claudia

2nd Muon Com · · · / Report of Contributions

Parameters, Power and Cost Sum $\,\cdots\,$

Contribution ID: 149

Type: not specified

Parameters, Power and Cost Summary

Machine Detector Interface Sum ····

Contribution ID: 150

Type: not specified

Machine Detector Interface Summary

Tuesday 13 July 2021 17:00 (15 minutes)

Presenters: LECHNER, Anton (CERN); CARLI, Christian (CERN); LUCCHESI, Donatella; LUC-CHESI, Donatella (Universita e INFN, Padova (IT)); PASTRONE, Nadia (Universita e INFN Torino (IT)); MOKHOV, Nikolai (Fermi National Accelerator Lab. (US)); JINDARIANI, Sergo (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Synergy Summary

Contribution ID: 151

Type: not specified

Synergy Summary

Tuesday 13 July 2021 17:15 (15 minutes)

Presenters: LONG, Kenneth (CERN); LONG, Kenneth Richard (Imperial College (GB)); SHIMO-MURA, Koichiro (KEK); RUBER, Roger (Uppsala University (SE))

Test facility

Contribution ID: 152

Type: not specified

Test facility

Tuesday 13 July 2021 14:45 (15 minutes)

Presenters: BROSS, Alan (Fermilab); LOSITO, Roberto (CERN); EKELOF, Tord Johan Carl (Uppsala University (SE))

Discussion

Contribution ID: 153

Type: not specified

Discussion

Tuesday 13 July 2021 17:30 (30 minutes)

Discussion

Contribution ID: 154

Type: not specified

Discussion

Tuesday 13 July 2021 15:15 (30 minutes)

Update on the LDG process

Contribution ID: 155

Type: not specified

Update on the LDG process

Monday 12 July 2021 14:00 (25 minutes)

Presenter: SCHULTE, Daniel (CERN)

Discussion of target test facility

Contribution ID: 156

Type: not specified

Discussion of target test facility

Monday 12 July 2021 16:00 (10 minutes)

Test Facility - possible time lines

Contribution ID: 157

Type: not specified

Test Facility - possible time lines

Monday 12 July 2021 14:50 (10 minutes)

Presenter: LOSITO, Roberto (CERN)

Summary of the Design Study

Contribution ID: 158

Type: not specified

Summary of the Design Study

Wednesday 14 July 2021 14:00 (30 minutes)

Presenter: SCHULTE, Daniel (CERN)

Horizon Europe planning

Contribution ID: 159

Type: not specified

Horizon Europe planning

Wednesday 14 July 2021 14:30 (30 minutes)

Presenters: SCHULTE, Daniel (CERN); LOSITO, Roberto (CERN) **Session Classification:** Plenary session (in same zoom room)

Test facility work package plan

Contribution ID: 160

Type: not specified

Test facility work package plan

Wednesday 14 July 2021 15:00 (45 minutes)

Presenters: CALVIANI, Marco (CERN); LOSITO, Roberto (CERN); EKELOF, Tord Johan Carl (Uppsala University (SE))

Hardware work package plan

Contribution ID: 161

Type: not specified

Hardware work package plan

Wednesday 14 July 2021 16:15 (45 minutes)

Presenters: GRUDIEV, Alexej (CERN); LEBRUN, Philippe (European Scientific Institute (FR)); OG-ITSU, Toru

Conceptual design work package ···

Contribution ID: 162

Type: not specified

Conceptual design work package plan

Wednesday 14 July 2021 17:00 (45 minutes)

Presenters: FAUS-GOLFE, Angeles (IJClab IN2P3 CNRS-Université Paris-Saclay (FR)); FAUS-GOLFE, Angeles (Instituto de Fisica Corpuscular (IFIC) UV-CSIC); CHANCE, Antoine (CEA Irfu); ROGERS, Chris (STFC); CARLI, Christian (CERN); GILARDONI, Simone (CERN)

Session Classification: Plenary session (in same zoom room)

Discussion

Contribution ID: 163

Type: not specified

Discussion

Wednesday 14 July 2021 17:45 (15 minutes)

Session Classification: Plenary session (in same zoom room)

Introduction

Contribution ID: 164

Type: not specified

Introduction

Presenter: Dr GILARDONI, Simone (CERN)

Synergies in high power and mu

Contribution ID: 165

Type: not specified

Synergies in high power and muon beam R&D in China

Monday 12 July 2021 14:30 (20 minutes)

Presenter: TANG, Jingyu (Institute of High Energy Physics, CAS) **Session Classification:** Synergy

The COMET and PRISM program ···

Contribution ID: 166

Type: not specified

The COMET and PRISM programmes and synergies with muon collider programme

Monday 12 July 2021 14:50 (20 minutes)

Presenter: SATO, Akira (Osaka University) **Session Classification:** Synergy

Target studies for COMET and in \cdots

Contribution ID: 167

Type: not specified

Target studies for COMET and in the J-PARC Materials and Life Science Facility

Monday 12 July 2021 15:10 (20 minutes)

Presenter:Prof. MAKIMURA, Shunsake (KEK)Session Classification:Synergy

The potential to deliver high qual ...

Contribution ID: 168

Type: not specified

The potential to deliver high quality muon beams could enhance the capabilities of muon sources such as those at PSI, ISIS and J-PARC.

Monday 12 July 2021 15:30 (20 minutes)

Presenter: Prof. SHIMOMURA, Koichiro (KEK) **Session Classification:** Synergy

Synergies in the Korean high- …

Contribution ID: 169

Type: not specified

Synergies in the Korean high-power accelerator programme (TBC)

Monday 12 July 2021 15:50 (20 minutes)

Presenter:Prof. LEE, Juhahn (Rare Isotope Science Project)Session Classification:Synergy

Schedule Considerations

Contribution ID: 170

Type: not specified

Schedule Considerations

Monday 12 July 2021 14:30 (20 minutes)

Presenter: SCHULTE, Daniel (CERN)

2nd Muon Com · · · / Report of Contributions

Discussion on Technology Drivers

Contribution ID: 171

Type: not specified

Discussion on Technology Drivers

Monday 12 July 2021 15:10 (20 minutes)

Presenter: LEBRUN, Philippe

Cost Considerations

Contribution ID: 172

Type: not specified

Cost Considerations

Monday 12 July 2021 15:30 (20 minutes)

Presenter: SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

Cost Drivers

Contribution ID: 173

Type: not specified

Cost Drivers

Monday 12 July 2021 15:50 (20 minutes)

Common discussion on tasks and \cdots

Contribution ID: 174

Type: not specified

Common discussion on tasks and needed resources

Monday 12 July 2021 14:30 (1 hour)

Presenters: LECHNER, Anton (CERN); CARLI, Christian (CERN); LUCCHESI, Donatella; PAS-TRONE, Nadia (INFN Torino (IT)); MOKHOV, Nikolai (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Joint session with High Energy C $\,\cdots\,$

Contribution ID: 175

Type: not specified

Joint session with High Energy Complex

Monday 12 July 2021 15:30 (1 hour)

Joint session with Radiation Prot

Contribution ID: 176

Type: not specified

Joint session with Radiation Protection on Neutrino Radiation Mitigation

Monday 12 July 2021 16:30 (1 hour)

Final summary

Contribution ID: 177

Type: not specified

Final summary

Monday 12 July 2021 17:30 (30 minutes)

Joint session with High Energy C $\,\cdots\,$

Contribution ID: 178

Type: not specified

Joint session with High Energy Complex (HEC) in the BD room

Monday 12 July 2021 14:30 (1 hour)

Session Classification: BD (Beam Dynamics)

Joint session with Beam Dynamic $\,\cdots\,$

Contribution ID: 179

Type: not specified

Joint session with Beam Dynamics (BD) in the BD room

Monday 12 July 2021 14:30 (1 hour)

Session Classification: HEC (High-Energy Complex)

Plans for a refined dose model

Contribution ID: 180

Type: not specified

Plans for a refined dose model

Monday 12 July 2021 16:30 (30 minutes)

Presenter: AHDIDA, Claudia

Session Classification: RP (Radiation Protection) joint session w MDI and HEC

First considerations for a surface map

Contribution ID: 181

Type: not specified

First considerations for a surface map

Monday 12 July 2021 17:00 (30 minutes)

Presenter: ROBERT, Youri (CERN)

Session Classification: RP (Radiation Protection) joint session w MDI and HEC

Discussion

Contribution ID: 182

Type: not specified

Discussion

Monday 12 July 2021 17:30 (30 minutes)

Session Classification: RP (Radiation Protection) joint session w MDI and HEC

2nd Muon Com · · · / Report of Contributions

An Overview of the MC Technol \cdots

Contribution ID: 183

Type: not specified

An Overview of the MC Technology Drivers

Monday 12 July 2021 14:50 (20 minutes)

Presenter: PALMER, Mark (BNL)

Introduction and follow-up of last \cdots

Contribution ID: 184

Type: not specified

Introduction and follow-up of last meeting

Monday 12 July 2021 14:30 (20 minutes)

Presenter: QUETTIER, Lionel **Session Classification:** Magnets

Current status of high field solenoids

Contribution ID: 185

Type: not specified

Current status of high field solenoids

Monday 12 July 2021 14:50 (10 minutes)

Presenter: QUETTIER, Lionel **Session Classification:** Magnets

vFFA magnet

Contribution ID: 186

Type: not specified

vFFA magnet

Monday 12 July 2021 15:00 (10 minutes)

Presenter: LAGRANGE, Jean-Baptiste **Session Classification:** Magnets

High frequency HTS magnet

Contribution ID: 187

Type: not specified

High frequency HTS magnet

Monday 12 July 2021 15:10 (10 minutes)

Presenter: SHILTSEV, Vladimir (Fermilab) **Session Classification:** Magnets

Combined function magnet options

Contribution ID: 188

Type: not specified

Combined function magnet options

Monday 12 July 2021 15:20 (10 minutes)

Presenter: OGITSU, Toru Session Classification: Magnets

Stress management for High Ene

Contribution ID: 189

Type: not specified

Stress management for High Energy Muon Collider's Storage Ring and IR Magnets

Monday 12 July 2021 15:30 (10 minutes)

Presenter:BARZI, emanuela (Fermilab)Session Classification:Magnets

2nd Muon Com · · · / Report of Contributions

Discussion about technical issues \cdots

Contribution ID: 190

Type: not specified

Discussion about technical issues and R&D timelines

Monday 12 July 2021 15:40 (1h 20m)

Session Classification: Magnets

Possible synergies and collaborators

Contribution ID: 191

Type: not specified

Possible synergies and collaborators

Monday 12 July 2021 17:00 (30 minutes)

Session Classification: Magnets

2nd Muon Com · · · / Report of Contributions

Joint discussion with Beam Dyna $\,\cdots\,$

Contribution ID: 192

Type: not specified

Joint discussion with Beam Dynamics in Beam Dynamics Room

Joint discussion with Proton com $\,\cdots\,$

Contribution ID: 193

Type: not specified

Joint discussion with Proton complex in Beam dynamics room

Monday 12 July 2021 16:00 (30 minutes)

Session Classification: BD (Beam Dynamics)

Discussion on Scenarios

Contribution ID: 194

Type: not specified

Discussion on Scenarios

Monday 12 July 2021 16:10 (1 hour)

Introduction

Contribution ID: 195

Type: not specified

Introduction

Monday 12 July 2021 14:30 (15 minutes)

ESS Status and Prospects

Contribution ID: 196

Type: not specified

ESS Status and Prospects

Monday 12 July 2021 14:45 (20 minutes)

Discussion

Contribution ID: 197

Type: not specified

Discussion

Monday 12 July 2021 15:05 (55 minutes)

Joint discussion with Beam Dyna $\,\cdots\,$

Contribution ID: 198

Type: not specified

Joint discussion with Beam Dynamics in Beam Dynamics Room

Monday 12 July 2021 16:00 (35 minutes)

Discussion

Contribution ID: 199

Type: not specified

Discussion

Monday 12 July 2021 16:35 (1h 25m)

Breakout Rooms

Contribution ID: 200

Type: not specified

Breakout Rooms

Monday 12 July 2021 14:25 (5 minutes)

Presenter: ROGERS, Chris (STFC)

Session Classification: Plenary session (in same zoom room)