# High precision measurements of luminosity at future linear colliders and polarization of lepton beams

**Report of Contributions** 

Welcome

Contribution ID: 0 Type: not specified

#### Welcome

Sunday 3 October 2010 10:00 (10 minutes)

**Presenter:** LEVY, Aharon (Unknown)

Session Classification: Welcome and Introduction - Chairperson: Gideon Alexander

Introduction to FCAL

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### **Introduction to FCAL**

Sunday 3 October 2010 10:10 (20 minutes)

Presenter: LOHMANN, Wolfgang (DESY)

Session Classification: Welcome and Introduction - Chairperson: Gideon Alexander

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### NNLO predictions for Bhabha scattering

Sunday 3 October 2010 10:30 (40 minutes)

**Presenter:** RIEMANN, Tord (DESY)

Session Classification: Welcome and Introduction - Chairperson: Gideon Alexander

Contribution ID: 3 Type: not specified

# Numerical results for Bhabha process at small and large angles

Sunday 3 October 2010 11:10 (30 minutes)

Presenter: Dr GLUZA, Janusz (Silesia University)

Session Classification: Welcome and Introduction - Chairperson: Gideon Alexander

Contribution ID: 4

Type: not specified

## Preparation of multi-channel readout for testing a GaAs pad sensor

Sunday 3 October 2010 11:40 (30 minutes)

Presenter: Mr HENSCHEL, Hans Henschel (DESY)

Session Classification: Beam tests at DESY - Chairperson: Lucie Linssen

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## Results of test beam analysis for GaAs prototype

Sunday 3 October 2010 15:10 (30 minutes)

Presenter: NOVGORODOVA, Olga (Moscow State University)

Session Classification: Beam tests at DESY, cont'd - Chairperson: Konrad Elsener

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

## Progress on ADC development, first results with multichannel ADC

Sunday 3 October 2010 14:40 (30 minutes)

**Presenter:** FIUTOWSKI, Tomasz (AGH University of Science and Technology)

Session Classification: Beam tests at DESY, cont'd - Chairperson: Konrad Elsener

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

## Test-beam with LumiCal sensor and front-end electronics

Sunday 3 October 2010 15:40 (30 minutes)

Presenter: AGUILAR, Jonathan (Akademia Gorniczo-Hutnicza University of Science and Technol-

ogy)

Session Classification: Beam tests at DESY, cont'd - Chairperson: Konrad Elsener

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### Tests for preparing the GaAs test beam at DESY

Sunday 3 October 2010 12:10 (30 minutes)

**Presenter:** Mr KOLLOWA, Sandro (BTU Cottbus / DESY Zeuthen)

Session Classification: Beam tests at DESY - Chairperson: Lucie Linssen

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

# Beam tests of novel ASICs and GaAs sensors - DAQ, calibration and preliminary results

Sunday 3 October 2010 14:10 (30 minutes)

**Presenter:** Mr LEVY, Itamar (Tel Aviv University)

Session Classification: Beam tests at DESY, cont'd - Chairperson: Konrad Elsener

Contribution ID: 10 Type: not specified

# Reconstruction of high energy electrons on top of beamstrahlung background in BeamCal

**Presenter:** Mrs STANESCU-BELLU, Madalina (West University Timisoara, DESY-Zeuthen)

Contribution ID: 11 Type: not specified

# Single electron reconstruction efficiency in the BeamCal

Presenter: NOVGORODOVA, Olga (Moscow State University)

Contribution ID: 12 Type: not specified

## An update on systematics at higher ILC energies

**Presenter:** SMILJANIC, Ivan (Vinca Institute of Nuclear Sciences)

Contribution ID: 13 Type: not specified

## Comparison of test-beam data with MC simulation

**Presenter:** PAWLIK, Bogdan (Institute of Nuclear Physics PAN)

Contribution ID: 14 Type: **not specified** 

## Redesign of LumiCal mechanical structure

**Presenter:** Mr WIERBA, Wojciech (Institute of Nuclear Physics PAS, Cracow)

Contribution ID: 15 Type: not specified

# Reconstruction of high energy electrons on top of beamstrahlung background in BeamCal

Sunday 3 October 2010 16:50 (30 minutes)

Reconstruction of high energy el  $\,\cdots$ 

**Presenter:** Mrs STANESCU-BELLU, Madalina (West University Timisoara, DESY-Zeuthen)

Session Classification: Simulations - Chairperson: Ivanka Bozovic-Jelisavcic

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### Single electron reconstruction efficiency in BeamCal

Sunday 3 October 2010 17:20 (30 minutes)

Presenter: NOVGORODOVA, Olga (Moscow State University)

Session Classification: Simulations - Chairperson: Ivanka Bozovic-Jelisavcic

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### Comparison of test-beam data with MC simulation

Sunday 3 October 2010 17:50 (30 minutes)

**Presenter:** Dr PAWLIK, Bogdan (Institute of Nuclear Physics PAN)

Session Classification: Simulations - Chairperson: Ivanka Bozovic-Jelisavcic

Contribution ID: 18 Type: not specified

## Mokka simulation studies on the Very Forward Detector components at CLIC and ILC

Monday 4 October 2010 15:30 (30 minutes)

Presenter: TEODORESCU, Eliza (National Institute of Physics and Nuclear Engineering (IFIN-HH))

Session Classification: CLIC - Chairperson: Marek Idzik

Redesign of LumiCal mechanical  $\cdots$ 

Contribution ID: 19

#### Redesign of LumiCal mechanical structure

Monday 4 October 2010 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** Mr WIERBA, Wojciech (Institute of Nuclear Physics PAN)

Session Classification: Simulations - cont'd - Chairperson: Cornelia Coca

Contribution ID: 20 Type: not specified

## Luminosity measurement by ZEUS at HERAII

Monday 4 October 2010 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** Mr DRUGAKOV, Vladimir (DESY)

Session Classification: Simulations - cont'd - Chairperson: Cornelia Coca

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### Polarized positrons for future linear colliders

Monday 4 October 2010 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** RIEMANN, Sabine (DESY)

Session Classification: Polarization - Chairperson: Gideon Alexander

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### Compton polarimetry for ILC and CLIC

Monday 4 October 2010 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr SCHULER, Peter (DESY)

Session Classification: Polarization - Chairperson: Gideon Alexander

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### Ultimate positron polarization for Linear Collider

Monday 4 October 2010 12:00 (30 minutes)

Presenter: Dr MIKHAILICHENKO, Alexander (Cornell U., CLASSE)

Session Classification: Polarization - Chairperson: Gideon Alexander

Contribution ID: 24 Type: not specified

#### Status and plans of the CLIC detector studiy

Monday 4 October 2010 14:00 (30 minutes)

Presenter: LINSSEN, Lucie (CERN)

**Session Classification:** CLIC - Chairperson: Marek Idzik

Contribution ID: 25 Type: not specified

# CLIC forward region layout and the use of BeamCal for a fast beam-tuning feedback

Monday 4 October 2010 14:30 (30 minutes)

Presenter: ELSENER, Konrad (CERN)

Session Classification: CLIC - Chairperson: Marek Idzik

Contribution ID: 26 Type: not specified

## New BeamCal layout and radiation dose to BeamCal sensors

Monday 4 October 2010 15:00 (30 minutes)

Presenter: SAILER, André (CERN, HU Berlin)

Session Classification: CLIC - Chairperson: Marek Idzik

Contribution ID: 27 Type: not specified

## CLIC oriented trigerless readout with time and amplitude reconstruction

Monday 4 October 2010 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** Mr KULIS, Szymon (AGH University of Science and Technology)

Session Classification: CLIC cont'd - Chairperson: Bogdan Pawlik

Contribution ID: 28 Type: not specified

## Trident events in beam-beam interactions and update on background studies at CLIC

Monday 4 October 2010 17:00 (30 minutes)

Presenter: SAILER, André (CERN, HU Berlin)

Session Classification: CLIC cont'd - Chairperson: Bogdan Pawlik

Contribution ID: 29 Type: not specified

## LHC long term upgrade plans and the CERN accelerator R&D

Tuesday 5 October 2010 09:30 (50 minutes)

Presenter: DE RIJK, Gijs (CERN)

Session Classification: Special lecture - Chairperson: Wolfgang Lange

Contribution ID: 30 Type: not specified

## Discussion on future plans

Presenter: LOHMANN, Wolfgang (DESY)

High precision · · · / Report of Contributions Summary

Contribution ID: 31 Type: not specified

## **Summary**

High precision · · · / Report of Contributions

Summary

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### **Summary**

Tuesday 5 October 2010 10:20 (40 minutes)

Presenter: LOHMANN, Wolfgang (DESY)

Session Classification: Future plans - Chairperson: Sergey Kananov