### International Technical Safety Forum - ITSF 2022



### **Report of Contributions**

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### Visits on the premises

Tuesday 25 October 2022 14:15 (2h 35m)

May 9, 2025

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

## CERN CO2 equivalent emission accounting:what, why and how

Tuesday 25 October 2022 09:00 (20 minutes)

Presenter: ALESSI, Michela (CERN)

Session Classification: Environmental protection and sustainability

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### Managing environmental requirements at ESS

Tuesday 25 October 2022 09:20 (20 minutes)

**Presenter:** LINDSTRÖM, Erica (European spallation source, ESS ERIC)

Session Classification: Environmental protection and sustainability

May 9, 2025

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### CERN's effluent water monitoring programme

Tuesday 25 October 2022 09:40 (20 minutes)

**Presenter:** DZIEWA, Andre (CERN)

Session Classification: Environmental protection and sustainability

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

### CERN Environment Report. A journey. A learning experience

Tuesday 25 October 2022 10:00 (20 minutes)

**Presenter:** Mrs JAKOBSSON, Ebba (CERN)

Session Classification: Environmental protection and sustainability

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### Managing CERN's environmental noise footprint

Tuesday 25 October 2022 10:20 (20 minutes)

Presenter: MINIER, Jordan (CERN)

Session Classification: Environmental protection and sustainability

Contribution ID: 11 Type: not specified

### How CERN integrates environmental protection on worksites

Tuesday 25 October 2022 11:10 (20 minutes)

**Presenter:** SCHADEGG, Sabrina (CERN)

Session Classification: Environmental protection and sustainability

Contribution ID: 12 Type: not specified

### CERN & the environment: raising awareness among the CERN Community

Tuesday 25 October 2022 11:30 (20 minutes)

Presenter: ULRICI, Luisa (CERN)

Session Classification: Environmental protection and sustainability

Contribution ID: 13 Type: not specified

## Cancelled (Safety, health & environmental collaboration framework)

Tuesday 25 October 2022 12:30 (20 minutes)

Session Classification: Safety for Complex Shared Research centers

Contribution ID: 14 Type: not specified

### Establishing a Safety concept for user experiments

Tuesday 25 October 2022 11:50 (20 minutes)

Presenter: LESSMANN-BASSEN, Sabine

Session Classification: Safety for Complex Shared Research centers

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### Safety inspection software tools at CERN-SAILOR

Tuesday 25 October 2022 12:10 (20 minutes)

**Presenter:** MARQUES, Pedro (CERN)

Session Classification: Safety for Complex Shared Research centers

Contribution ID: 16 Type: not specified

## How learning from near misses help proactive safety intervention

Wednesday 26 October 2022 08:40 (20 minutes)

Presenters: LINDBERG, Anna (MAX IV); ARMUGAM, Rema (MAX IV)Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 17 Type: not specified

### Access Controls at DESY –what has changed in the recent years?

Wednesday 26 October 2022 09:00 (20 minutes)

Presenter: BRINKER, Sabine

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 18 Type: not specified

### CERN chemical register for the environment, health and safety

Wednesday 26 October 2022 09:20 (20 minutes)

Presenter: BOYCHENKO, Andriy (CERN)

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 19 Type: not specified

## (Increased) importance on ventilation of workplaces - the use of innovative solutions

Wednesday 26 October 2022 09:40 (20 minutes)

Presenter: HENRIQUES, Andre (CERN)

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 20

Type: not specified

## New EN standard for 'helium cryostats - protection against excessive pressure'

**Presenter:** HENRIQUES, Andre (CERN)

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 21 Type: not specified

### New CERN rule on fire reaction and resistance of cables

Wednesday 26 October 2022 10:00 (20 minutes)

Presenter: RIOS, Oriol (CERN)

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 22 Type: not specified

### A new cluster of fire safety rules for CERN

Wednesday 26 October 2022 10:50 (20 minutes)

**Presenter:** LA MENDOLA, Saverio (CERN)

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 23 Type: not specified

### Road to implementation of risk-based inspection of pressure equipment at CERN

Wednesday 26 October 2022 11:10 (20 minutes)

**Presenter:** LOUGHLIN, James Matthew (CERN)

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 24 Type: not specified

## Fire-induced radiological integrated assessment (FIRIA) of CMS detector

Wednesday 26 October 2022 11:30 (20 minutes)

Presenter: PEROVIC, Darko (CERN)

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 25 Type: not specified

## Structural limit states of concrete tunnel linings in fire situation

Wednesday 26 October 2022 11:50 (20 minutes)

Presenter: DE SILVA, Donatella

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 26

Type: not specified

# Cancelled (Non-occupational hazards and their operational risks)

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 27 Type: not specified

### **Key Note Speech**

Wednesday 26 October 2022 14:20 (40 minutes)

**Presenter:** Prof. TORERO, Jose

Contribution ID: 28 Type: not specified

## Recent fire protection status at RIKEN RIBF cyclotron facility

Wednesday 26 October 2022 15:00 (20 minutes)

Presenter: KANENOBU, Tanaka

**Session Classification:** Fire Safety

Contribution ID: 29 Type: not specified

### ITAS2022 Target hydrogen permit

Wednesday 26 October 2022 15:20 (20 minutes)

**Presenter:** JÖRUD, Fredrik (ESS)

Session Classification: Fire Safety

Contribution ID: 30 Type: not specified

## Smoke-tightness as a criterion for fire rated doors in radioactive areas - A case study

Wednesday 26 October 2022 16:10 (20 minutes)

Presenter: DEBROUWERE, Brecht (CERN)

**Session Classification:** Fire Safety

Contribution ID: 31 Type: not specified

### Fire risk assessment of two injection tunnels at CERN

Presenter: GORSKA PUTYNSKA, Carmen (CERN)

**Session Classification:** Fire Safety

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### Development of Chemical Reagent Management System Using RFID Tags

Thursday 27 October 2022 08:40 (20 minutes)

**Presenter:** TAKESHI ET AL, Hideaki

Session Classification: Technical risks

Contribution ID: 33 Type: not specified

### **Beam Transport for 1PW laser**

Thursday 27 October 2022 09:00 (20 minutes)

Presenter: OLŠOVCOVÁ, Veronika

Session Classification: Technical risks

Contribution ID: 34 Type: not specified

#### **Electrical Safety of Users Equipment**

Thursday 27 October 2022 09:20 (20 minutes)

**Presenter:** HERRMANN, Mathias (DESY)

Session Classification: Technical risks

Contribution ID: 35 Type: not specified

#### **New EN standard -TBC**

Session Classification: Equipment certification

Contribution ID: 36 Type: not specified

#### Introduction and first results of the ProMAP project

Thursday 27 October 2022 10:00 (20 minutes)

Presenter: THUTE, Prasad

Session Classification: Equipment certification

Contribution ID: 37 Type: not specified

#### The ESS equipment compliance strategy

Thursday 27 October 2022 10:20 (20 minutes)

**Presenter:** DARVE, Christine (European Spallation Source)

Session Classification: Equipment certification

Contribution ID: 38 Type: not specified

#### Recent troubles and near-miss incidents at J-PARC

Thursday 27 October 2022 11:10 (20 minutes)

Presenter: BESSHO, Kotaro

Session Classification: Incidents and lessons learned

Contribution ID: 39 Type: not specified

### Cancelled (A 30W Laser Event and Lessons Learned at Jefferson Lab.)

Thursday 27 October 2022 12:30 (20 minutes)

Session Classification: Incidents and lessons learned

Contribution ID: 40 Type: not specified

#### Cancelled (A -27kV DC Electrical Event and Lessons Learned at Jefferson Lab.)

Thursday 27 October 2022 12:10 (20 minutes)

Session Classification: Incidents and lessons learned

Contribution ID: 41 Type: not specified

### Lead Safety incident at laser facility

Thursday 27 October 2022 11:30 (20 minutes)

Presenter: DVORAKOVA RUSKAYOVA, Petra

Session Classification: Incidents and lessons learned

Contribution ID: 42 Type: not specified

### Lessons learned at one PETRA III Beamline. Gases Regulation at DESY Photon Science

Thursday 27 October 2022 11:50 (20 minutes)

Presenter: CIOBANU, Anca Simona (DESY)

Session Classification: Incidents and lessons learned

Contribution ID: 43 Type: not specified

## IPT (Intranet Prevention Tool) - Standardization of OHS risk assessments

Thursday 27 October 2022 14:20 (20 minutes)

Presenter: PROLLIUS, Michael

Session Classification: Risk Assessment

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

# Modelling and safety assessment of concrete tunnel linings subject to fire

Wednesday 26 October 2022 12:10 (20 minutes)

**Presenter:** CARDELLINO, Enrico (Universita degli Studi di Napoli Federico II (IT))

Session Classification: Continuous Improvement in HSE matters

Contribution ID: 45 Type: not specified

# Seismic Safety assessment of concrete block configurations for radiation shielding

Thursday 27 October 2022 14:40 (20 minutes)

Authors: SIRONI, Luca (CERN); ANDREINI, Marco (CERN)

Presenters: SIRONI, Luca (CERN); ANDREINI, Marco (CERN)

Session Classification: Risk Assessment

Contribution ID: 46 Type: not specified

# How to quantify risk mitigating systems value from a financial perspective

Thursday 27 October 2022 15:00 (20 minutes)

**Presenter:** NILSSON, Bjorn

Session Classification: Risk Assessment

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

## Is the use of robots and drones effective in mitigating accidents in accelerator tunnels?

Thursday 27 October 2022 16:10 (20 minutes)

Presenter: ISHII, Koji

Session Classification: Risk Assessment

Contribution ID: 48 Type: not specified

## Example of a technical implementation of risk assessment requirements

Thursday 27 October 2022 16:30 (20 minutes)

Presenter: RATHJEN, Andreas

Session Classification: Risk Assessment

Contribution ID: 49 Type: not specified

#### Behavior-Based Safety (BBS) in Mechanical Safety: A Method of Quantitively Evaluate Safe/unsafe Behavior of Workers

Friday 28 October 2022 08:40 (20 minutes)

Presenter: HOJO, Rieko

**Session Classification:** Safety culture and behaviour

Contribution ID: **50** Type: **not specified** 

# 'KY Training': Traning for Risk Anticipation in a Pre-Work Briefing at J-PARC

Friday 28 October 2022 09:00 (20 minutes)

'KY Training' : Traning for Risk A  $\, \cdots \,$ 

Presenter: KASUGAI, Yoshimi

Session Classification: Safety training

Contribution ID: 51 Type: not specified

## Planning of a joint emergency preparedness exercise at ESS

Friday 28 October 2022 09:20 (20 minutes)

**Presenter:** GEBER BERGSTRAND, Therese

Session Classification: Safety training

Contribution ID: 52 Type: not specified

# **Emergency preparedness in collaboration with Host States' emergency services**

Friday 28 October 2022 09:40 (20 minutes)

Presenters: NAS, Marc (CERN); PERRUZZA, Roberto (CERN)

Session Classification: Safety training

Contribution ID: 53 Type: not specified

# Implementation of pluri-annual contracts with learning service providers

Friday 28 October 2022 10:00 (20 minutes)

Presenter: BIRINGER, Julie (CERN)

Session Classification: Safety training

Contribution ID: 54 Type: not specified

# Upgrading a BSL 3\*\* Laboratory to fit BSL 3 requirements

Friday 28 October 2022 10:50 (20 minutes)

**Presenter:** SARETZKI, Fabian

Session Classification: New Projects and challenges

Contribution ID: 55 Type: not specified

### **PETRA IV Project at DESY Hamburg**

Friday 28 October 2022 11:10 (20 minutes)

Presenter: STIEREN, Leonie

Session Classification: New Projects and challenges

Contribution ID: 56 Type: not specified

## CERN's East Experimental Area: a new modern physics facility

Friday 28 October 2022 11:30 (20 minutes)

**Presenter:** EVRARD, Sebastien (CERN)

**Session Classification:** New Projects and challenges

Closing Ceremony

Contribution ID: 57 Type: not specified

### **Closing Ceremony**

Friday 28 October 2022 12:30 (20 minutes)

Contribution ID: 58 Type: not specified

## DESIR project, GANIL France: safety and radioprotection concerns

Friday 28 October 2022 11:50 (20 minutes)

**Presenter:** ROYET, Pascal

Session Classification: New Projects and challenges

Contribution ID: **59** Type: **not specified** 

# Commissioning of a new facility dedicated to the storage of nuclear wastes

Friday 28 October 2022 12:10 (20 minutes)

**Presenter:** ROYET, Pascal

Session Classification: New Projects and challenges

Contribution ID: **60** Type: **not specified** 

# New EN standard for 'helium cryostats - protection against excessive pressure

Thursday 27 October 2022 09:40 (20 minutes)

Presenter: GROHMANN, Steffen

Session Classification: Technical risks

Contribution ID: 61 Type: not specified

test

**Presenter:** PICARD, Johanna

Contribution ID: 62 Type: not specified

## **CERN Environmentally Responsible Procurement Project**

Thursday 27 October 2022 15:20 (20 minutes)

Presenter: CENNINI, Enrico (CERN)

Session Classification: Risk Assessment