CBI.ATTRACT 2023

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Settling in to IdeaSquare

Monday 27 March 2023 09:00 (30 minutes)

Meet at building 33, the CERN reception. Next to the tramstop, opposite from the Globe. Get settled in to IdeaSquare.

Contribution ID: 2 Type: not specified

Time for Teamwork and Interviews

Tuesday 28 March 2023 10:00 (2 hours)

Why Are We Here

Contribution ID: 3 Type: not specified

Why Are We Here

Monday 27 March 2023 10:00 (55 minutes)

Talk by Markus Nordberg

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Exponential Thinking

Monday 27 March 2023 11:00 (1 hour)

Talk by Pablo Garcia Tello

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Interacting with Researchers & How to Interview

Monday 27 March 2023 13:15 (1 hour)

Talk by Eleonora Musca & Ole Werner

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Open discussion round "Tech-Understanding Status Quo"

Monday 27 March 2023 14:15 (1h 45m)

Shared discussion round in the main area2

Exploring the globe

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Exploring the globe

Monday 27 March 2023 16:00 (1 hour)

Time to roam around the exhibition "Universe of Particles" at the Globe at CERN

Contribution ID: 8 Type: not specified

if the weather allows Exploring CERN

Monday 27 March 2023 17:00 (1 hour)

A guided, but informal tour with one of IdeaSquares MVPs and CERN All-Star Pablo Garcia Tello

Contribution ID: 9 Type: not specified

Curious Breakfast at IdeaSquare

Tuesday 28 March 2023 09:00 (1 hour)

We are organizing a Curious breakfast, invite all CERNies you can get a hold of... (and bring croissants, they attract CERNies easily)

Contribution ID: 10 Type: not specified

SDG Exploration with Catarina Batista

Tuesday 28 March 2023 13:00 (1 hour)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Open discussion about SDG's

Tuesday 28 March 2023 14:00 (1 hour)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Time for Teamwork, exploring SDG's and (preparing) Interviews

Tuesday 28 March 2023 15:00 (2 hours)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Curious Breakfast at IdeaSquare

We are organizing a Curious breakfast, invite all CERNies you can get a hold of... (and bring croissants, they attract CERNies easily)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Divergence Map with Pino Mincolelli

Wednesday 29 March 2023 09:00 (3 hours)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Thinking-Hats with CERN Knowledge Transfer

Wednesday 29 March 2023 13:30 (2 hours)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Time for continuing Thinking, Teamwork and (preparing) interviews

Wednesday 29 March 2023 15:30 (2 hours)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Curious Breakfast at IdeaSquare

Thursday 30 March 2023 09:00 (1 hour)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Value Assessment by Matteo Vignoli and Bernardo Balboni

Thursday 30 March 2023 10:00 (1 hour)

Contribution ID: 19 Type: not specified

John Wood Introduction and Q&A

Thursday 30 March 2023 11:00 (1 hour)

John Wood is an advisor to the European Commission, CERN, and has been majorly involved in the ATTRACT program. He will be open for your questions.

Contribution ID: 20 Type: not specified

Time for Teamwork, John Wood will go from team to team

Thursday 30 March 2023 13:00 (3 hours)

John Wood will be sidelining your teamwork and is available for each team to have a look at questions and problems together.

Contribution ID: 21 Type: not specified

Presentation Rehearsal

Thursday 30 March 2023 16:00 (1 hour)

Visit to CMS

Contribution ID: 22 Type: not specified

Visit to CMS

Friday 31 March 2023 13:00 (3 hours)

Visiting the CMS experiment site.

Reflection of the week

Contribution ID: 23 Type: not specified

Reflection of the week

Friday 31 March 2023 16:00 (1 hour)

Plenary discussion of your experiences from the week

IdeaSquare Clean-up

Contribution ID: 24 Type: not specified

IdeaSquare Clean-up

Friday 31 March 2023 11:20 (30 minutes)