### **TE-MPE Workshop 14.12.2010**

### **Report of Contributions**

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### Welcome and introduction

Tuesday 14 December 2010 08:35 (10 minutes)

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### Machine Interlocks in the injector complex

Tuesday 14 December 2010 08:45 (15 minutes)

Presenter: PUCCIO, Bruno

Session Classification: Session on "Consolidation and Upgrade Programmes"

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### nQPS extension for IPQ, IPD, IT - status and plans

Tuesday 14 December 2010 09:00 (15 minutes)

**Presenter:** FROIDBISE, Vincent (CERN)

Session Classification: Session on "Consolidation and Upgrade Programmes"

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# Development of radiation tolerant systems, including VHDL codes - status and plans

Tuesday 14 December 2010 09:15 (15 minutes)

Presenter: DENZ, Reiner

Session Classification: Session on "Consolidation and Upgrade Programmes"

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

### Upgrade of the functionality of the heater power supplies (DQHDS) - status and plans

Tuesday 14 December 2010 09:30 (15 minutes)

Presenter: MOURAO, Joaquim (CERN)

Session Classification: Session on "Consolidation and Upgrade Programmes"

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### Post Mortem Project - status and plans

Tuesday 14 December 2010 09:45 (15 minutes)

Presenter: GORZAWSKI, Arkadiusz

Session Classification: Session on "Consolidation and Upgrade Programmes"

Contribution ID: 8 Type: not specified

### Protection of superconducting solenoids for HIE ISOLDE project

Tuesday 14 December 2010 10:00 (15 minutes)

Presenter: COELINGH, Gert-Jan

Session Classification: Session on "Consolidation and Upgrade Programmes"

Discussion

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday 14 December 2010 10:15 (15 minutes)

**Session Classification:** Session on "Consolidation and Upgrade Programmes"

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### SMP system - status and plans

Tuesday 14 December 2010 11:00 (15 minutes)

**Presenter:** ROMERA RAMIREZ, Ivan

Session Classification: Session on "Machine Protection"

Contribution ID: 11 Type: not specified

## Fast Beam Current Change Monitor Interlock - status and plans

**Presenter:** SCHMIDT, Rudiger

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### Reliability of 600A switches

Tuesday 14 December 2010 11:15 (15 minutes)

**Presenter:** COELINGH, Gert-Jan (CERN)

Session Classification: Session on "Machine Protection"

Contribution ID: 13 Type: not specified

# Main dipole circuit simulations - Behavior and performance analysis, Models, Open issues, Test planning

Tuesday 14 December 2010 11:30 (15 minutes)

e.g. mystery of decreasing amplitude of oscillations with increasing current for RB

**Presenter:** RAVAIOLI, Emmanuele

Session Classification: Session on "Machine Protection"

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### Operation of existing non-conform MCBY circuits

Tuesday 14 December 2010 11:45 (15 minutes)

What is the associated risk, how to solve the issue

Presenter: DOMINGUEZ, Manuel Angel

Session Classification: Session on "Machine Protection"

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### MPE on-stand-by service

Tuesday 14 December 2010 12:00 (15 minutes)

Present experience and outlook

Presenter: D'ANGELO, Giorgio

Session Classification: Session on "Machine Protection"

Discussion

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday 14 December 2010 12:15 (15 minutes)

**Session Classification:** Session on "Machine Protection"

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### Machine Interlocks upgrading

Tuesday 14 December 2010 13:45 (15 minutes)

**Presenter:** MARTIN, Christophe

Session Classification: Session on "New Projects"

Contribution ID: 18 Type: not specified

### MPE involvement in the HiRadMat project - status and plans

Tuesday 14 December 2010 14:00 (15 minutes)

Beam induced material damage calculations - beam tunneling into matter

Presenter: BLANCO SANCHO, Juan

Session Classification: Session on "New Projects"

Contribution ID: 19 Type: not specified

### **CLIC: Ideas for Machine Protection and Interlock systems**

Tuesday 14 December 2010 14:15 (15 minutes)

With input from Bruno Puccio and Knud Dahlerup-Petersen

Presenter: JONKER, Michael

Session Classification: Session on "New Projects"

Contribution ID: 20 Type: not specified

### Large size Micromegas and GEM detectors - status and plans

Tuesday 14 December 2010 14:30 (15 minutes)

Presenter: DE OLIVEIRA, Rui (CERN)

Session Classification: Session on "New Projects"

Contribution ID: 21 Type: not specified

## Workshop for the repair of irradiated modules as part of the B-867 project - status and plans

Tuesday 14 December 2010 14:45 (15 minutes)

**Presenter:** MAGNIN, Betty

Session Classification: Session on "New Projects"

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### B-107 project

Tuesday 14 December 2010 15:00 (15 minutes)

**Presenter:** BERBERAT, Raphael

Session Classification: Session on "New Projects"

Discussion

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday 14 December 2010 15:15 (15 minutes)

Session Classification: Session on "New Projects"

Contribution ID: 24 Type: not specified

## Status of the ELQA equipment and related software - are we well equipped for the future

Tuesday 14 December 2010 16:00 (15 minutes)

Presenter: MOMPO, Richard (CERN)

Session Classification: Session on "Towards 7 TeV"

Contribution ID: 25 Type: not specified

### Simplified drawings of the magnet circuits - status and plans

Tuesday 14 December 2010 15:45 (15 minutes)

**Presenter:** PEMBERTON, Stephen

Session Classification: Session on "Towards 7 TeV"

Contribution ID: 26 Type: not specified

## Additional measurements and diagnostics - status and plans for the long shutdown

Tuesday 14 December 2010 16:15 (15 minutes)

Presenter: BEDNAREK, Mateusz

Session Classification: Session on "Towards 7 TeV"

Contribution ID: 27 Type: not specified

### Tools for the quench and and electric behaviour calculation and simulations - status and plans

Tuesday 14 December 2010 16:30 (15 minutes)

**Presenter:** VERWEIJ, Arjan (CERN)

Session Classification: Session on "Towards 7 TeV"

Contribution ID: 28 Type: not specified

### Analysis of the RB and RQF/D splice data recorded with nQPS - status and plans towards full automation

Tuesday 14 December 2010 16:45 (15 minutes)

**Presenter:** CHARIFOULLINE, Zinour

Session Classification: Session on "Towards 7 TeV"

Contribution ID: 29 Type: not specified

### Thermal amplifier and RRR measurements: would they allow us to 5 TeV (or higher)?

Tuesday 14 December 2010 17:00 (15 minutes)

Presenter: KORATZINOS, Mike (Unknown)

Session Classification: Session on "Towards 7 TeV"

Discussion

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday 14 December 2010 17:15 (15 minutes)

**Session Classification:** Session on "Towards 7 TeV"