12th HL-LHC Collaboration Meeting, Uppsala (Sweden), 19-22 September 2022



Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome

Monday 19 September 2022 09:00 (5 minutes)

Presenter: BRENNER, Richard (Uppsala University (SE))

Session Classification: Plenary session 1 - Monday AM

Contribution ID: 2 Type: not specified

HL-LHC project status

Monday 19 September 2022 09:05 (20 minutes)

Presenter: BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: Plenary session 1 - Monday AM

Contribution ID: 3 Type: not specified

Status of LHC Run 3 operation and lessons learned

Monday 19 September 2022 09:25 (20 minutes)

Presenter: BRUCE, Roderik (CERN)

Session Classification: Plenary session 1 - Monday AM

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Status of US-AUP contribution

Monday 19 September 2022 09:45 (20 minutes)

Presenter: APOLLINARI, Giorgio (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Plenary session 1 - Monday AM

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Status of WP3 with focus on MQXFB

Monday 19 September 2022 10:05 (30 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: Plenary session 1 - Monday AM

Contribution ID: 6 Type: not specified

Status of D1

Monday 19 September 2022 11:05 (15 minutes)

Presenter: NAKAMOTO, Tatsushi (KEK)

Session Classification: Plenary session 2 - Monday AM

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Status of HO correctors

Monday 19 September 2022 11:20 (15 minutes)

Presenter: STATERA, Marco (INFN Milano - LASA)

Session Classification: Plenary session 2 - Monday AM

Contribution ID: 8 Type: not specified

Status of D2 (on behalf of Barbara Caiffi)

Monday 19 September 2022 11:35 (20 minutes)

Presenter: BERSANI, Andrea (INFN Genova (IT))

Session Classification: Plenary session 2 - Monday AM

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Swedish collaboration - FREIA orbit corrector magnets testing plans and DFH components production status

Monday 19 September 2022 11:55 (15 minutes)

Presenter: OLVEGÅRD, Maja

Session Classification: Plenary session 2 - Monday AM

Contribution ID: 10 Type: not specified

Status of nested correctors

Monday 19 September 2022 12:10 (20 minutes)

Presenter: TORAL, Fernando (Centro de Investigaciones Energéticas Medioambientales y Tec. (ES))

Session Classification: Plenary session 2 - Monday AM

Contribution ID: 11 Type: not specified

Status of CCT magnets

Monday 19 September 2022 12:30 (15 minutes)

Presenter: XU, Qingjin

Session Classification: Plenary session 2 - Monday AM

Contribution ID: 12 Type: not specified

Run 4 operational scenario and status of optics v1.6

Monday 19 September 2022 14:00 (20 minutes)

Presenter: METRAL, Elias (CERN)

Session Classification: Plenary session 3 - Monday PM

Contribution ID: 13 Type: not specified

Status of the WP4 Crab Cavities: SPS tests & series production

Monday 19 September 2022 14:20 (20 minutes)

Presenters: CALAGA, Rama (CERN); CAPATINA, Ofelia (CERN)

Session Classification: Plenary session 3 - Monday PM

Contribution ID: 14 Type: not specified

RFD Crab Cavity Contribution from the U.S.

Monday 19 September 2022 14:40 (20 minutes)

Presenter: RATTI, Alessandro (SLAC National Accelerator Laboratory (US))

Session Classification: Plenary session 3 - Monday PM

Contribution ID: 15 Type: not specified

Status of CC cryomodules

Monday 19 September 2022 15:00 (20 minutes)

Presenter: TEMPLETON, Niklas John (STFC Daresbury Laboratory (GB))

Session Classification: Plenary session 3 - Monday PM

Contribution ID: 16 Type: not specified

Canadian contribution

Monday 19 September 2022 15:20 (15 minutes)

Presenter: KESTER, Oliver (TRIUMF)

Session Classification: Plenary session 3 - Monday PM

Contribution ID: 17 Type: not specified

Summary and status for the HL-LHC collaborations (on behalf of B. Di Girolamo)

Monday 19 September 2022 15:35 (20 minutes)

Presenter: ZERLAUTH, Markus (CERN)

Session Classification: Plenary session 3 - Monday PM

Contribution ID: 18 Type: not specified

Safety for HL-LHC

Monday 19 September 2022 15:55 (15 minutes)

Presenter: GAIGNANT, Christelle (CERN)

Session Classification: Plenary session 3 - Monday PM

Contribution ID: 19 Type: not specified

Status and perspectives for Cryogenics

Monday 19 September 2022 16:40 (20 minutes)

Presenter: CLAUDET, Serge (CERN)

Session Classification: Plenary session 4 - Monday PM

Contribution ID: 20 Type: not specified

IT String planning and test program

Monday 19 September 2022 17:00 (20 minutes)

Presenter: BAJKO, Marta (CERN)

Session Classification: Plenary session 4 - Monday PM

Contribution ID: 21 Type: not specified

HL-LHC baseline and TCC summary

Monday 19 September 2022 17:20 (20 minutes)

Presenter: ZERLAUTH, Markus (CERN)

Session Classification: Plenary session 4 - Monday PM

Contribution ID: 22 Type: not specified

Procurement strategy and risk mitigation

Monday 19 September 2022 17:40 (20 minutes)

Presenter: GARCIA GAVELA, Hector (CERN)

Session Classification: Plenary session 4 - Monday PM

Contribution ID: 23 Type: not specified

SM18 test facility upgrades and test plans (A. Devred, on behalf of Stephan Russenschuck)

Tuesday 20 September 2022 08:30 (20 minutes)

Presenter: DEVRED, Arnaud (CERN)

Session Classification: Plenary session 5 - Tuesday AM

Contribution ID: 24 Type: not specified

Superconducting link & feedbox status and tests

Tuesday 20 September 2022 08:50 (20 minutes)

Presenter: BALLARINO, Amalia (CERN)

Session Classification: Plenary session 5 - Tuesday AM

Contribution ID: 25 Type: not specified

Warm powering status

Tuesday 20 September 2022 09:10 (20 minutes)

Presenter: MARTINO, Michele (CERN)

Session Classification: Plenary session 5 - Tuesday AM

Contribution ID: 26 Type: not specified

Towards beam screen series production

Tuesday 20 September 2022 09:30 (20 minutes)

Presenter: GARION, Cedric (CERN)

Session Classification: Plenary session 5 - Tuesday AM

Contribution ID: 27 Type: not specified

Beam instrumentation status and plans

Tuesday 20 September 2022 09:50 (20 minutes)

Presenter: VENESS, Raymond (CERN)

Session Classification: Plenary session 5 - Tuesday AM

Contribution ID: 28 Type: not specified

MKI cool

Tuesday 20 September 2022 10:10 (20 minutes)

Presenter: DIAZ ZUMEL, Miguel (CIEMAT - Centro de Investigaciones Energéticas Medioambien-

tales y Tec. (ES))

Session Classification: Plenary session 5 - Tuesday AM

Contribution ID: 29 Type: not specified

Collimation: transition from LS2 to Run3 operation

Tuesday 20 September 2022 11:00 (20 minutes)

Collimation: transition from LS2 · · ·

Presenter: REDAELLI, Stefano (CERN)

Session Classification: Plenary session 6 - Tuesday AM

Contribution ID: 30 Type: not specified

Radiation protection for HL-LHC

Tuesday 20 September 2022 11:20 (20 minutes)

Presenter: INFANTINO, Angelo (CERN)

Session Classification: Plenary session 6 - Tuesday AM

HEL

Contribution ID: 31 Type: not specified

HEL

Tuesday 20 September 2022 11:40 (20 minutes)

Presenter: ROSSI, Adriana (CERN)

Session Classification: Plenary session 6 - Tuesday AM

Contribution ID: 32 Type: not specified

Update on the 11T hybrid test program

Tuesday 20 September 2022 12:00 (20 minutes)

Presenter: DEVRED, Arnaud (CERN)

Session Classification: Plenary session 6 - Tuesday AM

Group#1

Contribution ID: 33 Type: not specified

Group#1

Tuesday 20 September 2022 14:00 (1 hour)

Session Classification: Visit to FREIA

12th HL-LHC C $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Group#2

Contribution ID: 35 Type: not specified

Group#2

Tuesday 20 September 2022 16:00 (1 hour)

Session Classification: Visit to FREIA

12th HL-LHC C $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Group#3

Contribution ID: 36 Type: not specified

Group#3

Tuesday 20 September 2022 17:00 (1 hour)

Session Classification: Visit to FREIA

Contribution ID: 37 Type: not specified

D1 protection and validation against prototype results

Tuesday 20 September 2022 14:00 (20 minutes)

Presenter: SUZUKI, Kento

Session Classification: Tuesday PM - WP3/WP7

Contribution ID: 38 Type: not specified

Status of MBRD project: from prototype to series (on behalf of B. Caiffi)

Tuesday 20 September 2022 14:20 (20 minutes)

Presenter: BERSANI, Andrea (INFN Genova (IT))

Session Classification: Tuesday PM - WP3/WP7

Contribution ID: 39 Type: not specified

Diode stack status of integration validation

Tuesday 20 September 2022 14:40 (20 minutes)

Presenter: D'ANGELO, Giorgio (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3/WP7

Contribution ID: 40 Type: not specified

ELQA scope of work and electrical design criteria

Tuesday 20 September 2022 15:00 (20 minutes)

Presenter: BEDNAREK, Mateusz Jakub (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3/WP7

Contribution ID: 41 Type: not specified

IFS boxes and flanges: status & strategy

Tuesday 20 September 2022 15:20 (20 minutes)

Presenter: D'ANGELO, Giorgio (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3/WP7

Contribution ID: 42 Type: not specified

TAXS Status of prototyping and next steps

Tuesday 20 September 2022 14:00 (20 minutes)

Presenter: BOETTCHER, Oliver (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP8/WP12

Contribution ID: 43 Type: not specified

TAXN Status of manufacturing/production plans

Tuesday 20 September 2022 14:20 (20 minutes)

Presenter: SANCHEZ GALAN, Francisco (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP8/WP12

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

VAX prototyping, procurement, installation, alignment & operation

Tuesday 20 September 2022 14:40 (20 minutes)

Presenter: PEREZ ESPINOS, Jaime (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP8/WP12

Contribution ID: 45 Type: not specified

Q1-TAXS vacuum system design

Tuesday 20 September 2022 15:00 (20 minutes)

Presenter: PEREZ ESPINOS, Jaime (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP8/WP12

Contribution ID: 46 Type: not specified

TAS Removal & TAXS Installation scenarios

Tuesday 20 September 2022 15:20 (20 minutes)

Presenter: ALONSO, Antonio (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP8/WP12

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Simulations and Measurements at the Electron Beam Test Stand (EBTS) for the Hollow Electron Lens (HEL)

Tuesday 20 September 2022 14:00 (30 minutes)

Presenter: SAMEED, Muhammed (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP5/WP13

Contribution ID: 48 Type: not specified

Beam Gas Curtain -tests with electron beams

Tuesday 20 September 2022 15:00 (30 minutes)

Presenter: SEDLACEK, Ondrej (University of Liverpool (UK))

Session Classification: Tuesday PM - WP5/WP13

Contribution ID: 49 Type: not specified

Beam Gas Curtain: design and plans

Tuesday 20 September 2022 14:30 (30 minutes)

Beam Gas Curtain: design and plans

Presenter: SCHNEIDER, Gerhard (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP5/WP13

Contribution ID: 50 Type: not specified

Review of latest layout version and upcoming changes

Tuesday 20 September 2022 14:00 (20 minutes)

Presenter: DE MARIA, Riccardo (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP5/WP10

Contribution ID: 51 Type: not specified

Collimator layout and performance

Tuesday 20 September 2022 14:20 (20 minutes)

Presenter: LINDSTROM, Bjorn Hans Filip (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP5/WP10

Contribution ID: 52 Type: not specified

Review of energy deposition simulations

Tuesday 20 September 2022 14:40 (20 minutes)

Presenter: SABATE GILARTE, Marta (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP5/WP10

Contribution ID: 53 Type: not specified

Thermo-mechanical calculations and final designs

Tuesday 20 September 2022 15:00 (20 minutes)

Presenter: CARRA, Federico (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP5/WP10

Contribution ID: 54 Type: not specified

Test results of MCBXFB magnets

Wednesday 21 September 2022 09:30 (20 minutes)

Presenter: PEREZ, Juan Carlos (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP3 Nb-Ti magnets

Contribution ID: 55 Type: not specified

MCBRDP4 prototype CERN production experience and test

Wednesday 21 September 2022 08:50 (20 minutes)

Presenter: FOUSSAT, Arnaud Pascal (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP3 Nb-Ti magnets

Contribution ID: 56 Type: not specified

Highlights on status of activities in Hitachi

Wednesday 21 September 2022 10:10 (20 minutes)

Presenter: NAKAMOTO, Tatsushi (KEK)

Session Classification: Wednesday AM - WP3 Nb-Ti magnets

Contribution ID: 58 Type: not specified

MQXFB test results, CERN

Wednesday 21 September 2022 11:00 (30 minutes)

Presenter: MANGIAROTTI, Franco Julio (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP3 MQXF magnet

Contribution ID: 59 Type: not specified

Vertical test results, AUP

Wednesday 21 September 2022 11:30 (30 minutes)

Presenter: BEN YAHIA, Anis

Session Classification: Wednesday AM - WP3 MQXF magnet

Contribution ID: 60 Type: not specified

Coil post-mortem inspection

Thursday 22 September 2022 08:30 (30 minutes)

Presenter: MOROS, Alice (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3 MQXF magnet

Contribution ID: 61 Type: not specified

DQW RF testing

Wednesday 21 September 2022 08:50 (20 minutes)

Presenter: TURAJ, Katarzyna (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 63 Type: not specified

Industrial & CERN DQW status

Wednesday 21 September 2022 08:30 (20 minutes)

Presenter: VALVERDE ALONSO, Nuria (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 64 Type: not specified

Zanon status for series

Wednesday 21 September 2022 09:10 (20 minutes)

Presenter: NARDUZZI, Manuele

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 65 Type: not specified

DQW-HOM fabrication & status

Wednesday 21 September 2022 09:50 (20 minutes)

Presenter: MONTESINOS, Eric (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 66 Type: not specified

RFD testing & HOM status

Wednesday 21 September 2022 09:30 (20 minutes)

Presenter: HUQUE, Naeem Abdul

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 67 Type: not specified

RFD / DQW cryomodule design

Wednesday 21 September 2022 11:00 (20 minutes)

Presenter: CAPELLI, Teddy (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 68 Type: not specified

RFD Prototype assembly lessons learned

Wednesday 21 September 2022 11:20 (20 minutes)

Presenter: JORDAN, Edward Stephen (STFC Daresbury Laboratory (GB))

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 69 Type: not specified

RFD Prototype Final Test Acceptance kit design and manufacture

Wednesday 21 September 2022 11:40 (20 minutes)

Presenter: Dr MAY, Andrew (Science and Technology Facilities Council)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: **70** Type: **not specified**

Preparations at TRIUMF & open points

Wednesday 21 September 2022 12:00 (20 minutes)

Presenter: LAXDAL, Robert Edward

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 71 Type: not specified

Materials testing & lessons learned

Wednesday 21 September 2022 12:20 (20 minutes)

Presenter: GALLIFA TERRICABRAS, Adria (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 72 Type: not specified

Updated on HL-LHC radiation levels

Wednesday 21 September 2022 08:30 (20 minutes)

Presenters: SABATE GILARTE, Marta (CERN); LERNER, Giuseppe (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - R2E & HL-LHC (WP10/WP7/WP6B/WP13/WP18)

Contribution ID: 73 Type: not specified

Update on HL-LHC R2E development and qualification

Wednesday 21 September 2022 08:50 (20 minutes)

Presenter: CORONETTI, Andrea (CERN - University of Montpellier (FR))

Session Classification: Wednesday AM - R2E & HL-LHC (WP10/WP7/WP6B/WP13/WP18)

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

BLM ASIC performance and future plans

Wednesday 21 September 2022 09:10 (20 minutes)

Presenter: ZAMANTZAS, Christos (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - R2E & HL-LHC (WP10/WP7/WP6B/WP13/WP18)

Contribution ID: 75 Type: not specified

QDS R2E developments for the HL-LHC era

Wednesday 21 September 2022 09:30 (20 minutes)

Presenter: DENZ, Reiner (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - R2E & HL-LHC (WP10/WP7/WP6B/WP13/WP18)

Contribution ID: **76**Type: **not specified**

R2E developments for PIC and BIS in HL-LHC

Wednesday 21 September 2022 09:50 (20 minutes)

Presenter: UYTHOVEN, Jan (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - R2E & HL-LHC (WP10/WP7/WP6B/WP13/WP18)

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

Radiation-tolerant distributed I/O tier platform

Wednesday 21 September 2022 10:10 (20 minutes)

Presenter: DANILUK, Greg (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - R2E & HL-LHC (WP10/WP7/WP6B/WP13/WP18)

Contribution ID: 78 Type: not specified

Cable irradiation activity

Wednesday 21 September 2022 11:00 (20 minutes)

Presenter: GASCON, Jose (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - R2E & HL-LHC (WP10/WP7/WP6B/WP13/WP18)

Contribution ID: **79** Type: **not specified**

Overview and baseline changes of the HL-LHC circuits

Wednesday 21 September 2022 11:20 (30 minutes)

Presenter: YAMMINE, Samer (CERN)

Session Classification: Wednesday - MCF (WP3/WP6A/WP6B/WP7/WP17.2)

Contribution ID: 81 Type: not specified

High current warm busbars for the HL-LHC circuits – Boundary conditions and design

Wednesday 21 September 2022 11:50 (15 minutes)

Presenter: SESHADRI, Shruti (CERN)

Session Classification: Wednesday - MCF (WP3/WP6A/WP6B/WP7/WP17.2)

Contribution ID: 82 Type: not specified

DC cabling of the HL-LHC circuits and interlocking scheme

Wednesday 21 September 2022 12:05 (15 minutes)

DC cabling of the HL-LHC circui ···

Presenter: BERTOLASI, Stefano (CERN)

Session Classification: Wednesday - MCF (WP3/WP6A/WP6B/WP7/WP17.2)

Contribution ID: 83 Type: not specified

Update on the Inner Triplet quench simulations and current in the circuit branches

Wednesday 21 September 2022 14:00 (20 minutes)

Presenter: RAVAIOLI, Emmanuele (CERN)

Session Classification: Wednesday - MCF (WP3/WP6A/WP6B/WP7/WP17.2)

Contribution ID: 84 Type: not specified

Symmetrical quench detection and QDS threshold management for HL-LHC

Wednesday 21 September 2022 14:20 (20 minutes)

Presenter: STECKERT, Jens (CERN)

Session Classification: Wednesday - MCF (WP3/WP6A/WP6B/WP7/WP17.2)

Contribution ID: 85 Type: not specified

Status and results of HL-LHC MDs for collimation

Wednesday 21 September 2022 14:40 (20 minutes)

Presenter: HERMES, Pascal (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP14/WP2

Contribution ID: 86 Type: not specified

New IR7 optics for improved cleaning and impedance

Wednesday 21 September 2022 15:00 (20 minutes)

Presenter: LINDSTROM, Bjorn Hans Filip (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP14/WP2

Contribution ID: 87 Type: not specified

Tracking studies for Pb ion crystal collimation

Wednesday 21 September 2022 15:20 (20 minutes)

Presenter: CAI, Rongrong (EPFL - Ecole Polytechnique Federale Lausanne (CH))

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP14/WP2

Contribution ID: 88 Type: not specified

Power deposition studies for crystal-assisted Pb collimation

Wednesday 21 September 2022 15:40 (20 minutes)

Presenter: POTOINE, Jean-Baptiste (Universite Montpellier II (FR))

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \text{Wednesday PM - WP5/WP7/WP14/WP2}$

Contribution ID: 89 Type: not specified

Updates on fast failure studies and impact of depleted halo on failure detection

Wednesday 21 September 2022 16:30 (20 minutes)

Presenters: HERNALSTEENS, Cedric (CERN); WOLLMANN, Daniel (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP14/WP2

Contribution ID: 90 Type: not specified

Damage limits studies with sc. coil samples - experimental preparations and setup

Wednesday 21 September 2022 16:50 (20 minutes)

Presenter: WOLLMANN, Daniel (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP14/WP2

Contribution ID: 91 Type: not specified

Energy deposition studies for extraction protection devices/dump

Wednesday 21 September 2022 17:10 (20 minutes)

Presenter: FARINA, Edoardo Maria (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP14/WP2

Contribution ID: 93 Type: not specified

Status of the cryogenics system of the HL-LHC IT String

Thursday 22 September 2022 10:30 (20 minutes)

Presenter: PERIN, Antonio (CERN)

Session Classification: Thursday AM - IT String (WP16/WP1/WP3/WP6A/WP7/WP9)

Contribution ID: 94 Type: not specified

Design status of WP3 splices

Thursday 22 September 2022 10:50 (20 minutes)

Presenter: PRINCIPE, Rosario (CERN)

Session Classification: Thursday AM - IT String (WP16/WP1/WP3/WP6A/WP7/WP9)

Contribution ID: 95 Type: not specified

ELQA tests for the HL-LHC IT String

Thursday 22 September 2022 11:10 (20 minutes)

Presenter: BEDNAREK, Mateusz Jakub (CERN)

Session Classification: Thursday AM - IT String (WP16/WP1/WP3/WP6A/WP7/WP9)

Contribution ID: 96 Type: not specified

Installation strategy of the SC Link system in the HL-LHC IT String

Thursday 22 September 2022 11:30 (20 minutes)

Presenter: CRUIKSHANK, Paul (CERN)

Session Classification: Thursday AM - IT String (WP16/WP1/WP3/WP6A/WP7/WP9)

Contribution ID: 97 Type: not specified

Safety considerations for the HL-LHC IT String

Thursday 22 September 2022 11:50 (20 minutes)

Presenter: BOZZINI, Davide (CERN)

Session Classification: Thursday AM - IT String (WP16/WP1/WP3/WP6A/WP7/WP9)

Contribution ID: 98 Type: not specified

Documentation plan for the HL-LHC IT String

Thursday 22 September 2022 12:10 (20 minutes)

Presenter: HEREDIA GARCIA, Nicolas (CERN)

Session Classification: Thursday AM - IT String (WP16/WP1/WP3/WP6A/WP7/WP9)

Contribution ID: 99 Type: not specified

PDSU prototype and test results

Thursday 22 September 2022 08:40 (20 minutes)

Presenter: STECKERT, Jens (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP7

Contribution ID: 100 Type: not specified

DAQ systems for WP7

Thursday 22 September 2022 09:00 (20 minutes)

Presenter: PODZORNY, Tomasz (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP7

Contribution ID: **101** Type: **not specified**

CLIQ - experience from prototype production & fabrication status

Thursday 22 September 2022 09:20 (20 minutes)

Presenter: CARRILLO, David (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP7

Contribution ID: 102 Type: not specified

Energy Extraction Systems: Status of IT String fabrication & control electronics development

Thursday 22 September 2022 09:40 (20 minutes)

Presenter: PANEV, Bozhidar Ivanov (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP7

Contribution ID: 103 Type: not specified

Current lead heaters and IFSs

Thursday 22 September 2022 14:30 (20 minutes)

Presenter: D'ANGELO, Giorgio (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP6A/WP7

Contribution ID: 104 Type: not specified

Deliverables for SC Link protection & current lead heater controls

Thursday 22 September 2022 14:50 (20 minutes)

Presenter: STECKERT, Jens (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP6A/WP7

Contribution ID: 105 Type: not specified

ELQA scope of work for SC links

Thursday 22 September 2022 15:10 (20 minutes)

Presenter: BEDNAREK, Mateusz Jakub (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP6A/WP7

Contribution ID: 107 Type: not specified

SPS-DQW cryomodule tests, experience & next steps

Wednesday 21 September 2022 14:00 (20 minutes)

Presenter: CALAGA, Rama (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP4/WP9/WP12/WP15.4

Contribution ID: 108 Type: not specified

RFD-CM reception at CERN & acceptance tests

Wednesday 21 September 2022 14:20 (15 minutes)

Presenter: TURAJ, Katarzyna (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP4/WP9/WP12/WP15.4

Contribution ID: 109 Type: not specified

Vacuum status for RFD-SPS & series

Wednesday 21 September 2022 14:35 (15 minutes)

Presenter: PASQUINO, Chiara (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP4/WP9/WP12/WP15.4

Contribution ID: 110 Type: not specified

Cryogenic status SM18, SPS & HL-LHC & challenges/open points

Wednesday 21 September 2022 14:50 (15 minutes)

Presenter: BRODZINSKI, Krzysztof (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP4/WP9/WP12/WP15.4

Contribution ID: 111 Type: not specified

Cryomodule collaboration & lessons learned

Wednesday 21 September 2022 15:05 (15 minutes)

Presenter: GARLASCHE, Marco (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP4/WP9/WP12/WP15.4

Alignment

Contribution ID: 112 Type: not specified

Alignment

Wednesday 21 September 2022 15:20 (15 minutes)

Presenter: RUDE, Vivien (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP4/WP9/WP12/WP15.4

Contribution ID: 113 Type: not specified

QA & QC for WP4

Wednesday 21 September 2022 15:35 (20 minutes)

Presenter: GARCIA GAVELA, Hector (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP4/WP9/WP12/WP15.4

Contribution ID: 115 Type: not specified

Crab cavity emittance growth MDs

Thursday 22 September 2022 08:40 (20 minutes)

Presenter: TRIANTAFYLLOU, Natalia (University of Liverpool (GB))

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 116 Type: not specified

LHC electron cloud studies

Thursday 22 September 2022 09:00 (20 minutes)

Presenter: PARASCHOU, Konstantinos (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 117 Type: not specified

LHC RF studies

Thursday 22 September 2022 09:20 (20 minutes)

Presenter: KARLSEN-BAECK, Birk Emil (Norwegian University of Science and Technology (NTNU)

(NO))

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 118 Type: not specified

Impedance measurements, LHC-MDs

Thursday 22 September 2022 09:40 (20 minutes)

Presenter: GIACOMEL, Lorenzo (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 119 Type: not specified

Beam-beam & Noise studies

Thursday 22 September 2022 10:30 (20 minutes)

Presenter: STERBINI, Guido (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 120 Type: not specified

Optics measurements & outlook

Thursday 22 September 2022 14:40 (25 minutes)

Presenter: MACLEAN, Ewen Hamish (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 121 Type: not specified

EO BPM studies & PU for CC diagnostics

Thursday 22 September 2022 10:50 (20 minutes)

Presenter: LEVENS, Tom (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 122 Type: not specified

Tests of the new IT BPM read-out system at LHC

Thursday 22 September 2022 11:10 (20 minutes)

Presenter: BETT, Douglas Robert (University of Oxford (GB))

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 123 Type: not specified

HL-LHC longitudinal stability

Thursday 22 September 2022 11:30 (20 minutes)

Presenter: KARPOV, Ivan (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 124 Type: not specified

Status of BSRT and coronagraph

Thursday 22 September 2022 11:50 (20 minutes)

Presenter: BRAVIN, Enrico (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 125 Type: not specified

Status of fluorescence tests with protons in the LHC

Thursday 22 September 2022 14:00 (20 minutes)

Presenter: SEDLACEK, Ondrej (University of Liverpool (UK))

Session Classification: Thursday PM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 126 Type: not specified

Status of the Beam Gas Vertex detector study

Thursday 22 September 2022 14:20 (20 minutes)

Presenter: KOLBINGER, Bernadette (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP2/WP4/WP5/WP13

Contribution ID: 127 Type: not specified

Assessing MQXF conductor limits

Thursday 22 September 2022 09:00 (30 minutes)

Presenter: BALLARINO, Amalia (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3 MQXF magnet

Contribution ID: 128 Type: not specified

Pre-load experiment in MQXFS

Thursday 22 September 2022 09:30 (30 minutes)

Presenter: IZQUIERDO BERMUDEZ, Susana (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3 MQXF magnet

Contribution ID: 129 Type: not specified

Improvements in MQXFB coil fabrication

Thursday 22 September 2022 10:30 (30 minutes)

Presenter: LUSA, Nicholas (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3 MQXF magnet

Contribution ID: 130 Type: not specified

MQXFA magnet assembly: lessons learnt from MQXFA07/08

Wednesday 21 September 2022 12:00 (30 minutes)

Presenters: FERRACIN, Paolo (CERN); FERRACIN, Paolo

Session Classification: Wednesday AM - WP3 MQXF magnet

Contribution ID: 131 Type: not specified

MQXFB magnet assembly, including actions to limit peak stress

Thursday 22 September 2022 11:00 (20 minutes)

Presenter: FERRADAS TROITINO, Jose (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3 MQXF cold mass

Contribution ID: 133 Type: not specified

Cold mass and cryostat assembly AUP

Thursday 22 September 2022 11:20 (30 minutes)

Presenter: VOURIS, Antonios

Session Classification: Thursday AM - WP3 MQXF cold mass

Contribution ID: 134 Type: not specified

Cold mass assembly at CERN

Thursday 22 September 2022 11:50 (20 minutes)

Presenter: PRIN, Herve (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3 MQXF cold mass

Contribution ID: 135 Type: not specified

Cryostat assembly at CERN

Thursday 22 September 2022 12:10 (20 minutes)

Presenter: DUARTE RAMOS, Delio (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3 MQXF cold mass

12th HL-LHC C $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 136 Type: not specified

Discussion

Thursday 22 September 2022 14:00 (1h 30m)

Session Classification: Thursday PM - WP4

Contribution ID: 137 Type: not specified

Current performance and the ongoing luminosity upgrade of CERN's Large Hadron Collider

Thursday 22 September 2022 10:15 (35 minutes)

Presenter: BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: Colloquium for Swedish students and researchers

Contribution ID: 138 Type: not specified

Highlights on status of activities in BAMA

Wednesday 21 September 2022 09:10 (20 minutes)

Presenter: WANG, Yingzhe

Session Classification: Wednesday AM - WP3 Nb-Ti magnets

Contribution ID: 139 Type: not specified

Highlights on status in Elytt

Wednesday 21 September 2022 09:50 (20 minutes)

Presenters: TORAL, Fernando (Centro de Investigaciones Energéticas Medioambientales y Tec. (ES)); MARTINS JARDIM, Carla (Centro de Investigaciones Energéticas, MedioAmbientales y Tecnológicas)

Session Classification: Wednesday AM - WP3 Nb-Ti magnets

Contribution ID: 140 Type: not specified

Summary, Status and requests for sorting strategies in HL-LHC

Wednesday 21 September 2022 16:30 (30 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP2/WP3

Contribution ID: 141 Type: not specified

Status of DA with expected field quality

Wednesday 21 September 2022 17:30 (30 minutes)

Presenter: MACLEAN, Ewen Hamish (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP2/WP3

Contribution ID: 142 Type: not specified

Evolution of magnetic field quality

Wednesday 21 September 2022 17:00 (30 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP2/WP3

Contribution ID: 143 Type: not specified

Polarity control of the HL-LHC circuits

Wednesday 21 September 2022 12:20 (15 minutes)

Presenter: POJER, Mirko (CERN)

Session Classification: Wednesday - MCF (WP3/WP6A/WP6B/WP7/WP17.2)

Contribution ID: 144 Type: not specified

Higgs boson measurements in the current and future runs of CERN's Large Hadron Collider

Thursday 22 September 2022 11:15 (35 minutes)

Presenter: FERRARI, Arnaud (Uppsala University (SE))

Session Classification: Colloquium for Swedish students and researchers

Contribution ID: 145 Type: not specified

Overview of WP6A electrical requirements and instrumentation

Thursday 22 September 2022 14:00 (30 minutes)

Presenter: FLEITER, Jerome (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP6A/WP7

Contribution ID: 146 Type: not specified

Bunch-by-bunch variations in LHC 2022

Tuesday 20 September 2022 15:20 (30 minutes)

Presenters: EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN); EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP5/WP10