## ICARUS Collaboration Meeting

# **Report of Contributions**

Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Introduction

Tuesday 4 October 2022 14:30 (10 minutes)

Presenter: RUBBIA, Carlo (GSSI)

Session Classification: Opening session - Chair: Carlo Rubbia

Contribution ID: 2 Type: not specified

## Planning the future of the Fermilab accelerator complex

*Tuesday 4 October 2022 14:40 (20 minutes)* 

**Presenter:** BRICE, Stephen (Fermilab)

Session Classification: Opening session - Chair: Carlo Rubbia

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### **SBND** detector status

Tuesday 4 October 2022 15:00 (20 minutes)

Presenter: SCHMITZ, David (University of Chicago)

Session Classification: Opening session - Chair: Carlo Rubbia

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Sterile Neutrino Search and Phenomenology

Tuesday 4 October 2022 15:20 (20 minutes)

**Presenter:** MACHADO, Pedro (Fermilab)

Session Classification: Opening session - Chair: Carlo Rubbia

Discussion

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### Discussion

Tuesday 4 October 2022 15:40 (20 minutes)

Session Classification: Opening session - Chair: Carlo Rubbia

Contribution ID: 6 Type: not specified

## **ICARUS Status - Cryogenics**

Tuesday 4 October 2022 16:00 (20 minutes)

Presenter: MONTANARI, Claudio (Fermi National Accelerator Lab. (US))

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### **ICARUS Status - Detector**

*Tuesday 4 October 2022 16:20 (25 minutes)* 

Presenters: FAVA, Angela (Fermi National Accelerator Lab. (US)); PIA, Valerio (INFN Bologna)

Session Classification: Session 1

Discussion

Contribution ID: 8 Type: **not specified** 

#### Discussion

Tuesday 4 October 2022 16:45 (30 minutes)

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 9 Type: not specified

## **Trigger System Status**

Tuesday 4 October 2022 17:30 (20 minutes)

Presenter: PETRILLO, Gianluca (SLAC National Accelerator Laboratory)

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 10 Type: not specified

## Summary of RUN - 1 and Data Handling

Tuesday 4 October 2022 17:50 (20 minutes)

**Presenter:** VARANINI, Filippo (Universita e INFN, Padova (IT))

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 11 Type: not specified

## Status of first ICARUS paper

Tuesday 4 October 2022 18:10 (15 minutes)

Presenter: MENEGOLLI, Alessandro (Universita e INFN, Pavia (IT))

Session Classification: Session 1

Discussion

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday 4 October 2022 18:25 (20 minutes)

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 13 Type: not specified

## ICARUS data analysis plan

Wednesday 5 October 2022 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** GIBIN, Daniele (Universita e INFN, Padova (IT))

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 14 Type: **not specified** 

#### **Event Reconstruction Tools: new releases plan**

Wednesday 5 October 2022 15:00 (30 minutes)

Presenter: USHER, Tracy (SLAC National Accelerator Laboratory)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### **Detector calibration status**

Wednesday 5 October 2022 15:30 (20 minutes)

Presenters: FARNESE, Christian (Universita e INFN, Padova (IT)); MOONEY, Michael (Colorado

State University)

**Session Classification:** Session 2

Discussion

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### Discussion

Wednesday 5 October 2022 15:50 (30 minutes)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 17 Type: not specified

# Young ICARUS Flash Talks - Chair: Angela Fava, Alberto GUGLIELMI

Wednesday 5 October 2022 16:40 (2 hours)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### **PMT Reconstruction**

Thursday 6 October 2022 14:30 (20 minutes)

Presenter: MENEGOLLI, Alessandro (Universita e INFN, Pavia (IT))

Session Classification: Session 3 - Data Analysis - Chair: Mark Convery

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### **TPC Reconstruction**

Thursday 6 October 2022 14:50 (20 minutes)

**Presenter:** CAMPANI, Alice (INFN Genova)

Session Classification: Session 3 - Data Analysis - Chair: Mark Convery

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### **CRT Reconstruction**

Thursday 6 October 2022 15:10 (20 minutes)

**Presenter:** POPPI, Francesco (INFN Bologna)

Session Classification: Session 3 - Data Analysis - Chair: Mark Convery

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### **Event Selection, new SBN sensitivity plots**

Thursday 6 October 2022 15:30 (20 minutes)

 $\textbf{Presenters:} \ \ \text{WORCESTER, Elizabeth (Brookhaven National Laboratory (US)); LARKIN, Jacob ((Brookhaven National Laboratory (US)); LARKIN, Laboratory (US)$ 

National Laboratory (US)))

Session Classification: Session 3 - Data Analysis - Chair: Mark Convery

Discussion

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### Discussion

Thursday 6 October 2022 15:50 (20 minutes)

**Session Classification:** Session 3 - Data Analysis - Chair: Mark Convery

Contribution ID: 23 Type: not specified

## Physics with NuMI beam: Neutrino Cross-Section

Thursday 6 October 2022 16:30 (15 minutes)

Presenter: BETANCOURT, Minerba ((Fermi National Accelerator Lab. (US)

Session Classification: Session 3 - Data Analysis - Chair: Mark Convery

Contribution ID: 24 Type: not specified

## Physics with NuMI beam: Dark Matter searches

Thursday 6 October 2022 16:45 (15 minutes)

**Presenter:** PAOLONE, Vittorio (University of Pittsburgh)

Session Classification: Session 3 - Data Analysis - Chair: Mark Convery

Contribution ID: 25 Type: not specified

## **Data blinding policy**

Thursday 6 October 2022 17:00 (20 minutes)

**Presenters:** GIBIN, Daniele (Universita e INFN, Padova (IT)); WORCESTER, Elizabeth (Brookhaven

National Laboratory (US))

Session Classification: Session 3 - Data Analysis - Chair: Mark Convery

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### Discussion

Thursday 6 October 2022 17:20 (20 minutes)

**Session Classification:** Session 3 - Data Analysis - Chair: Mark Convery

Contribution ID: 29 Type: not specified

## **Editorial and Speakers Board Report**

Thursday 6 October 2022 17:40 (20 minutes)

**Presenter:** PAOLONE, Vittorio (University of Pittsburgh)

Session Classification: Session 4 - Reports from Boards and Conclusions - Chair : Carlo

Rubbia

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### **Institutional Board Report**

Thursday 6 October 2022 18:00 (20 minutes)

Presenter: CONVERY, Mark (SLAC National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Session 4 - Reports from Boards and Conclusions - Chair : Carlo

Rubbia

Contribution ID: 31 Type: not specified

## **Concluding Remarks**

Thursday 6 October 2022 18:20 (10 minutes)

Presenter: Prof. RUBBIA, Carlo (GSSI)

Session Classification: Session 4 - Reports from Boards and Conclusions - Chair : Carlo

Rubbia