ALEGRO2023 Workshop



Report of Contributions

Feedback from Snowmass

Contribution ID: 1

Type: not specified

Feedback from Snowmass

Opening words

Contribution ID: 2

Type: not specified

Opening words

Wednesday, 22 March 2023 09:00 (15 minutes)

Presenters: BEHNKE, Ties; LEEMANS, Wim (DESY) **Session Classification:** Introduction

Feedback from Snowmass

Contribution ID: 3

Type: not specified

Feedback from Snowmass

Wednesday, 22 March 2023 09:15 (40 minutes)

Presenter: HOGAN, Mark **Session Classification:** Introduction

Feedback from ESPP

Contribution ID: 4

Type: not specified

Feedback from ESPP

Wednesday, 22 March 2023 09:55 (50 minutes)

Presenter: PATTATHIL, Rajeev Session Classification: Introduction

Accelerator Physics

Contribution ID: 5

Type: not specified

Accelerator Physics

Wednesday, 22 March 2023 11:15 (35 minutes)

Presenter: SCHROEDER, Carl

Session Classification: Mid-term particle physics application and science case (10-100 GeV)

Non-linear QED

Contribution ID: 6

Type: not specified

Non-linear QED

Wednesday, 22 March 2023 11:50 (35 minutes)

Presenter: Prof. ZEPF, Matt (Helmholtz Institut Jena)

Session Classification: Mid-term particle physics application and science case (10-100 GeV)

Particle Physics Applications with …

Contribution ID: 7

Type: not specified

Particle Physics Applications with AWAKE Technology

Wednesday, 22 March 2023 12:25 (35 minutes)

Presenter: CALDWELL, Allen (Max-Planck-Institut fur Physik (DE))

Session Classification: Mid-term particle physics application and science case (10-100 GeV)

Simulation challenges for a multi- ···

Contribution ID: 8

Type: not specified

Simulation challenges for a multi-stage plasma accelerator

Wednesday, 22 March 2023 14:00 (45 minutes)

Presenter: VAY, Jean-Luc (Lawrence Berkeley National Laboratory)Session Classification: How to build a mid-term facility (10-100 GeV)

Staging and temporal tolerances

Contribution ID: 9

Type: not specified

Staging and temporal tolerances

Wednesday, 22 March 2023 14:45 (45 minutes)

Presenter: Dr LINDSTRØM, Carl A. (DESY)

Session Classification: How to build a mid-term facility (10-100 GeV)

Transverse-tolerance challenges \cdots

Contribution ID: 10

Type: not specified

Transverse-tolerance challenges at conventional and novel accelerators

Wednesday, 22 March 2023 16:00 (45 minutes)

Presenter: WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: How to build a mid-term facility (10-100 GeV)

Simulation tools and performance ···

Contribution ID: 11

Type: not specified

Simulation tools and performance for accelerator modeling

Friday, 24 March 2023 09:50 (50 minutes)

State-of-the-art and its relevance to collider development, including discussion

Presenter: VIERA, Jorge (IST)

Discussion and other contributions

Contribution ID: 12

Type: not specified

Discussion and other contributions

Open to additional contributions

Laser drivers for plasma accelerators

Contribution ID: 13

Type: not specified

Laser drivers for plasma accelerators

Friday, 24 March 2023 09:00 (50 minutes)

State-of-the-art and its relevance to collider development,

Presenter: GIZZI, Leonida (CNR)

Discussion and other contributions

Contribution ID: 14

Type: not specified

Discussion and other contributions

High-rep.-rate laser drivers and p $\,\cdots\,$

Contribution ID: 15

Type: not specified

High-rep.-rate laser drivers and plasma sources

Thursday, 23 March 2023 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr CORNER, Laura (Cockcroft Institute, University of Liverpool)

High-rep.-rate beam drivers and p $\,\cdots\,$

Contribution ID: 16

Type: not specified

High-rep.-rate beam drivers and plasma sources

Thursday, 23 March 2023 14:30 (30 minutes)

Presenter: D'ARCY, Richard (DESY)

Competitive efficiency: what's ac ····

Contribution ID: 17

Type: not specified

Competitive efficiency: what's achieved and what's required (LWFA & PWFA)

Thursday, 23 March 2023 15:00 (30 minutes)

Presenter: ADLI, Erik (University of Oslo (NO))

'Efficiency vs. Stability'in novel a ···

Contribution ID: 18

Type: not specified

'Efficiency vs. Stability'in novel and conventional accelerators

Thursday, 23 March 2023 15:30 (30 minutes)

Presenter: ANTIPOV, Sergey

Positron acceleration: a systemat ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

Positron acceleration: a systematic overview

Thursday, 23 March 2023 16:30 (30 minutes)

Presenter: Mr DIEDERICHS, Severin (DESY)

Hybrid Asymmetric Linear Higgs ···

Contribution ID: 20

Type: not specified

Hybrid Asymmetric Linear Higgs Factory (HALHF)

Thursday, 23 March 2023 17:00 (30 minutes)

Presenter: FOSTER, Brian (University of Oxford (GB))

Emittance preservation and requi

Contribution ID: 21

Type: not specified

Emittance preservation and required tolerances

Thursday, 23 March 2023 17:30 (30 minutes)

Presenter: THEVENET, Maxence (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Coordination: Plasma Accelerato ...

Contribution ID: 22

Type: not specified

Coordination: Plasma Accelerators for Particle Physics

Thursday, 23 March 2023 09:00 (15 minutes)

Presenters: PATTATHIL, Rajeev; LEEMANS, Wim (DESY) **Session Classification:** ESPP Roadmap Process

Overall collider concepts (Higgs f \cdots

Contribution ID: 23

Type: not specified

Overall collider concepts (Higgs factory, multi-TeV)

Thursday, 23 March 2023 09:15 (10 minutes)

Presenters: Dr LINDSTRØM, Carl A. (DESY); SCHROEDER, Carl; NAJMUDIN, Zulfikar (Imperial College)

Beam-driven electron linac

Contribution ID: 24

Type: not specified

Beam-driven electron linac

Thursday, 23 March 2023 09:25 (10 minutes)

Presenter: ADLI, Erik (University of Oslo (NO))

Laser-driven electron linac

Contribution ID: 25

Type: not specified

Laser-driven electron linac

Thursday, 23 March 2023 09:35 (10 minutes)

Presenters: CROS, Brigitte; VIERA, Jorge (IST); THEVENET, Maxence (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Positron arm / Spin and polarisat \cdots

Contribution ID: 26

Type: not specified

Positron arm / Spin and polarisation preservation / Final-focus system

Thursday, 23 March 2023 09:45 (15 minutes)

Sustainability analysis

Contribution ID: 27

Type: not specified

Sustainability analysis

Thursday, 23 March 2023 10:00 (10 minutes)

Presenter: VÖLKER, Denise

Discussion

Contribution ID: 28

Type: not specified

Discussion

Thursday, 23 March 2023 10:10 (35 minutes)

High-rep.-rate plasma-accelerator ···

Contribution ID: 29

Type: not specified

High-rep.-rate plasma-accelerator module: 10 yr vision

Thursday, 23 March 2023 11:15 (10 minutes)

Presenters: MAIER, Andreas (Universität Hamburg); GIZZI, Leonida (CNR) **Session Classification:** ESPP Roadmap Process

High-rep.-rate laser-driver develo …

Contribution ID: 30

Type: not specified

High-rep.-rate laser-driver development

Thursday, 23 March 2023 11:25 (10 minutes)

Presenters: MAIER, Andreas (Universität Hamburg); MASON, Paul **Session Classification:** ESPP Roadmap Process

High-rep.-rate plasma targets

Contribution ID: 31

Type: not specified

High-rep.-rate plasma targets

Thursday, 23 March 2023 11:35 (10 minutes)

Presenters: CROS, Brigitte; HOOKER, Simon (University of Oxford) **Session Classification:** ESPP Roadmap Process

Facility/Delivery requirements

Contribution ID: 32

Type: not specified

Facility/Delivery requirements

Thursday, 23 March 2023 11:45 (10 minutes)

Presenters: Dr DÖPP, Andreas (University of Munich (LMU)); SYMES, Daniel (STFC Rutherford Appleton Laboratory)

High-efficiency, beam-quality- ···

Contribution ID: 33

Type: not specified

High-efficiency, beam-quality-preserving electron-driven plasma module: 10 yr vision

Thursday, 23 March 2023 11:55 (10 minutes)

Presenters: OSTERHOFF, Jens; D'ARCY, Richard (DESY) **Session Classification:** ESPP Roadmap Process

Proton-driven experiments at A \cdots

Contribution ID: 34

Type: not specified

Proton-driven experiments at AWAKE

Thursday, 23 March 2023 12:05 (10 minutes)

Presenters: GSCHWENDTNER, Edda (CERN); MUGGLI, Patric (Max Planck Institute for Physics)

Early particle physics experiment

Contribution ID: 35

Type: not specified

Early particle physics experiments and test facilities

Thursday, 23 March 2023 12:15 (10 minutes)

Presenters: FOSTER, Brian (University of Oxford (GB)); VRANIC, Maria; ZEPF, Matt (Helmholtz Institut Jena); MANGLES, Stuart

Discussion - next steps

Contribution ID: 36

Type: not specified

Discussion - next steps

Thursday, 23 March 2023 12:25 (35 minutes)