Annual Swedish Nuclear Physicist's meeting and SFAIR Meeting 2022

Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 29 Type: not specified

Welcome

Monday, 24 October 2022 13:30 (15 minutes)

Presenter: TEGNÉR, Per-Erik (Stockholm University)

Contribution ID: 30 Type: not specified

artEmis - Awareness and resilience through European multi sensor system

Wednesday, 26 October 2022 12:00 (25 minutes)

Co-author: NYBERG, Ayse

Presenter: NYBERG, Ayse

Contribution ID: 31 Type: not specified

Identification of Critical Neutron-Rich Sn Isotopes in Rapid Neutron-Capture Process

Wednesday, 26 October 2022 12:25 (20 minutes)

Primary author: STORBACKA, Melvin (KTH Royal Institute of Technology/Norra Real Gymna-

sium)

Presenter: STORBACKA, Melvin (KTH Royal Institute of Technology/Norra Real Gymnasium)

Contribution ID: 32 Type: not specified

Fifty Years of Backbending

Wednesday, 26 October 2022 12:45 (25 minutes)

Presenter: WYSS, Ramon (KTH Royal Institute of Technology)

Contribution ID: 33 Type: not specified

Recent advances in gamma-ray spectroscopy

Presenter: MENGONI, Daniele (INFN - National Institute for Nuclear Physics)

Contribution ID: 34 Type: not specified

In-beam gamma-ray spectroscopy with HiCARI and LISA

Tuesday, 25 October 2022 09:30 (35 minutes)

Presenter: WIMMER, Kathrin (GSI - Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH (DE))

Contribution ID: 35 Type: not specified

HISPEC/DESPEC –status and outlook Results from the first "FAIR-0" experiment with the DESPEC experimental setup (S480)

Tuesday, 25 October 2022 10:05 (25 minutes)

Presenter: CEDERWALL, Bo (KTH Royal Institute of Technology)

Contribution ID: 36 Type: not specified

Investigation of hypernuclei with heavy ion beams, nuclear emulsions and machine learning

Presenter: SAITO, Takehiko

Session Classification: Wednesday morning I

Contribution ID: 37 Type: not specified

Λ – Λ study using kinematic fitter from pp reactions at HADES

Presenter: APPAGERE, GANDHARVA (Stockholm University)

Session Classification: Wednesday morning I

Contribution ID: 38 Type: not specified

The Strong Potential for Lambda-Lambda Femotscopy at HADES

Presenter: BOHMAN, Malin (Uppsala University)

Session Classification: Wednesday morning I

Contribution ID: 39 Type: not specified

Nuclear physics to unveil the secrets of the universe: neutrinoless $\beta\beta$ decay, dark matter scattering of nuclei, and more

Tuesday, 25 October 2022 13:45 (35 minutes)

Presenter: Prof. MENENDEZ, Javier (University of Barcelona)

Contribution ID: 40 Type: not specified

Posterior predictive distributions for nuclear observables

Tuesday, 25 October 2022 10:55 (25 minutes)

Presenter: EKSTRÖM, Andreas

Contribution ID: 41

Type: not specified

Investigation of hypernuclei with heavy ion beams, nuclear emulsions and machine learning

Presenter: SAITO, Takehiko

Session Classification: Wednesday morning I

Contribution ID: 42 Type: not specified

The Strong Potential for Lambda-Lambda Femotscopy at HADES

Presenter: BOHMAN, Malin (Uppsala University)

Session Classification: Wednesday morning I

Contribution ID: 43 Type: not specified

Λ – Λ study using kinematic fitter from pp reactions at HADES

Presenter: APPAGERE, GANDHARVA (Stockholm University)

Session Classification: Wednesday morning I

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Structure and dynamics within light-front dynamics

Tuesday, 25 October 2022 11:20 (25 minutes)

Presenter: YDREFORS, Emanuel (Institute of Modern Physics, CAS)

Contribution ID: 45 Type: not specified

Recent advances in gamma-ray spectroscopy

Monday, 24 October 2022 15:40 (35 minutes)

Presenter: MENGONI, Daniele (INFN - National Institute for Nuclear Physics)

Contribution ID: 46 Type: not specified

Spectroscopic factors and quadrupole transitions with the generator coordinate method

Tuesday, 25 October 2022 14:20 (25 minutes)

Presenter: BOSTRÖM, Johan (Lund University)

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Future physics highlights of PANDA

Monday, 24 October 2022 13:45 (25 minutes)

Presenter: SCHÖNNING, Karin (Uppsala University)

Contribution ID: 48 Type: not specified

Reactions with relativistic radioactive beams in NUSTAR

Monday, 24 October 2022 14:10 (25 minutes)

Presenter: HEINZ, Andreas (Chalmers University of Techonology)

Contribution ID: 49 Type: not specified

Program and Status of APPA @ FAIR

Monday, 24 October 2022 14:35 (25 minutes)

Presenter: SCHUCH, Reinhold (Stockholm University)

Contribution ID: 50 Type: not specified

NUSTAR DAQ and slow control developments at GSI/FAIR

Monday, 24 October 2022 16:15 (25 minutes)

Presenter: TÖRNQVIST, Hans (Chalmers University of Technology)

Contribution ID: 51 Type: not specified

Determination of the Plasma Delay Time in PIPS detectors for fission products with the LOHENGRIN spectrometer

Tuesday, 25 October 2022 15:30 (25 minutes)

Presenter: GOMEZ, Ana (Uppsala University)

Contribution ID: 52 Type: not specified

NGET TECHNIQUE FOR NDA IN RADIOACTIVE WASTE MANAGEMENT

Tuesday, 25 October 2022 15:55 (25 minutes)

Presenter: VASILJEVIĆ, Jana (KTH Royal Institute of Technology)

Contribution ID: 53 Type: not specified

Nuclear proliferation work and awareness efforts from the Swedish Radiation Safety Authority

Tuesday, 25 October 2022 15:05 (25 minutes)

Presenter: AXELL, Kåre (SSM)

Contribution ID: 54 Type: not specified

Measurement of the intrinsic electric dipole moment in thorium-228

Wednesday, 26 October 2022 13:10 (25 minutes)

Presenter: RAUF CHISHTI, Majid (Lund University)

Contribution ID: 55

Type: not specified

Track Reconstruction using Geometric Deep Learning in the Straw Tube Tracker (STT) at PANDA Experiment

Monday, 24 October 2022 16:40 (25 minutes)

Presenter: AKRAM, Adeel (Uppsala University)

Contribution ID: 56 Type: not specified

Investigation of hypernuclei with heavy ion beams, nuclear emulsions and machine learning

Wednesday, 26 October 2022 10:15 (35 minutes)

Presenter: SAITO, Takehiko

Contribution ID: 57 Type: not specified

The Strong Potential for Lambda-Lambda Femotscopy at HADES

Wednesday, 26 October 2022 10:50 (25 minutes)

Presenter: BOHMAN, Malin (Uppsala University)

Contribution ID: 58 Type: not specified

Λ – Λ study using kinematic fitter from pp reactions at HADES

Wednesday, 26 October 2022 11:15 (25 minutes)

Presenter: APPAGERE, GANDHARVA (Stockholm University)

Contribution ID: 59 Type: not specified

FPGAs for timing and compression

Monday, 24 October 2022 17:05 (25 minutes)

Presenter: JOHANSSON, Håkan (Chalmers)

Contribution ID: 60 Type: not specified

Jan Blomqvist in memoriam

Monday, 24 October 2022 15:00 (15 minutes)

Presenters: CEDERWALL, Bo; LIOTTA, Roberto