Workshop for Korea-UK AI/ML Research in Fundamental Sciences

Report of Contributions

Registration

Contribution ID: 2

Type: not specified

Registration

Monday 31 October 2022 10:00 (20 minutes)

Welcome message

Contribution ID: 3

Type: not specified

Welcome message

Monday 31 October 2022 10:30 (15 minutes)

Presenter: BAIK, Sungwook (Vice President, Sejong U.)

AIMLAC CDT activity

Contribution ID: 4

Type: not specified

AIMLAC CDT activity

Monday 31 October 2022 11:00 (20 minutes)

Presenter: AARTS, Gert (Co-Pi, Swansea University)

Hypergames and Cybersecurity

Contribution ID: 6

Type: not specified

Hypergames and Cybersecurity

Monday 31 October 2022 14:45 (30 minutes)

Primary author: CROOK, Tonicha (Swansea University)Presenter: CROOK, Tonicha (Swansea University)Session Classification: Session 2

Solutions of HPC-AI for Hybrid E $\,\cdots\,$

Contribution ID: 7

Type: not specified

Solutions of HPC-AI for Hybrid Environment

Monday 31 October 2022 14:15 (30 minutes)

Presenter: LEE, Sangmoon (ATOS KOREA)

Grammatical Neuroevolution

Contribution ID: 8

Type: not specified

Grammatical Neuroevolution

Monday 31 October 2022 15:15 (30 minutes)

Primary author: WINTER, Ben (Bangor University)Presenter: WINTER, Ben (Bangor University)Session Classification: Session 2

Research in industry

Contribution ID: 9

Type: not specified

Research in industry

Monday 31 October 2022 15:45 (30 minutes)

Presenter: SPRIGGS, Tom (Swansea University)

Exploring the growth progression ···

Contribution ID: 10

Type: not specified

Exploring the growth progression of breast cancer using deep features

Tuesday 1 November 2022 11:00 (30 minutes)

Primary author: THOMAS, Cory (Aberystwyth university)Presenter: THOMAS, Cory (Aberystwyth university)Session Classification: Session 3

Deep learning based medical ima

Contribution ID: 11

Type: not specified

Deep learning based medical image standardization

Tuesday 1 November 2022 10:30 (30 minutes)

Presenter: KIM, Mingyu (Promedius Inc.) **Session Classification:** Session 3

Novel Classes and Epistemic Unc ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Novel Classes and Epistemic Uncertainty in Medical Imaging

Tuesday 1 November 2022 11:30 (30 minutes)

Presenter: ROBINSON, Will (AIMLAC / Aberystwyth University)

Automated optimisation of indus

Contribution ID: 13

Type: not specified

Automated optimisation of industrial X-ray computed tomography

Tuesday 1 November 2022 14:45 (30 minutes)

Primary author: MITCHELL, Iwan (AIMLAC)Presenter: MITCHELL, Iwan (AIMLAC)Session Classification: Session 4

Regularized Knowledge Gradient: ···

Contribution ID: 14

Type: not specified

Regularized Knowledge Gradient: A No-regret Algorithm for Stochastic Gaussian Multi-armed Bandit Problems

Tuesday 1 November 2022 14:00 (45 minutes)

Presenter:LEE, Donghun (Korea U.)Session Classification:Session 4

Two approaches using Deep Lear \cdots

Contribution ID: 16

Type: not specified

Two approaches using Deep Learning to solve partial differential equations

Tuesday 1 November 2022 15:15 (30 minutes)

Presenter: LEE, Jaeyong (KIAS) **Session Classification:** Session 4

Dark Matter Searches: The latest …

Contribution ID: 17

Type: not specified

Dark Matter Searches: The latest result from the Large Hadron Collider and outlook

Wednesday 2 November 2022 16:00 (30 minutes)

Presenter: GLOWACKI, Maciej (University of Bristol (AIMLAC))

Machine Learning for Invisible P $\,\cdots\,$

Contribution ID: 18

Type: not specified

Machine Learning for Invisible Particle Search

Wednesday 2 November 2022 15:15 (45 minutes)

Presenter: KO, Young Ju (IBS) **Session Classification:** Session 5

The Automatic Particle Reconstr ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

The Automatic Particle Reconstruction with Machine Learning at e+e- Collider

Wednesday 2 November 2022 16:30 (30 minutes)

Presenter: KIM, Kyungho (KISTI) **Session Classification:** Session 5

Deep Image Segmentation of the ···

Contribution ID: 20

Type: not specified

Deep Image Segmentation of the Radio Sky

Thursday 3 November 2022 11:15 (30 minutes)

Presenter: STEWART, Hattie (University of Bristol) **Session Classification:** Session 6

Constraining Cosmology using …

Contribution ID: 21

Type: not specified

Constraining Cosmology using Self-Attention

Thursday 3 November 2022 11:45 (30 minutes)

Presenter: HWANG, Se Yeon (U. of Seoul)

Treasures of the deep: GW- \cdots

Contribution ID: 22

Type: not specified

Treasures of the deep: GW-observation of black hole-spin down at 5.5 sigma

Thursday 3 November 2022 10:30 (45 minutes)

Presenter: VAN PUTTEN, Maurice (Sejong University) **Session Classification:** Session 6

Precision physics with Antihydro ...

Contribution ID: 23

Type: not specified

Precision physics with Antihydrogen - and how Machine Learning help

Thursday 3 November 2022 14:30 (45 minutes)

Presenter: MADSEN, Niels (Swansea University)

A data-driven method for classify \cdots

Contribution ID: 24

Type: not specified

A data-driven method for classifying gamma-rays and cosmic rays with the HAWC observatory

Thursday 3 November 2022 15:15 (30 minutes)

Presenter: CHO, Baek Sun (U. of Seoul) **Session Classification:** Session 7

Demystifying Gravitational Wav

Contribution ID: 25

Type: not specified

Demystifying Gravitational Wavws: A Sweet of App utilities

Thursday 3 November 2022 14:00 (30 minutes)

Presenter: ABCHOUYEH, Maryam Aghaei (Sejong U./UNIST)

ITS2 alignment : AI approach

Contribution ID: 26

Type: not specified

ITS2 alignment : AI approach

Thursday 3 November 2022 15:50 (30 minutes)

Presenter: KIM, Jaehyun (Yonsei University)

Machine learning for lattice field \cdots

Contribution ID: 27

Type: not specified

Machine learning for lattice field theory and back

Friday 4 November 2022 10:00 (45 minutes)

Presenter: AARTS, Gert (Swansea University and ECT*) **Session Classification:** Session 8

Quantum Computing in Noisy E ····

Contribution ID: 28

Type: not specified

Quantum Computing in Noisy Environment and Statistical Mechanics Model

Friday 4 November 2022 10:45 (45 minutes)

Presenter: KIM, Seyong (Sejong University)

Welcome message

Contribution ID: 31

Type: not specified

Welcome message

Monday 31 October 2022 10:45 (15 minutes)

 Presenter:
 DAVIES, Gareth (Head of Science & Innovation Network, UK embassy/Korea)

 Session Classification:
 Session 1

Modelling materials to improve s ...

Contribution ID: 32

Type: not specified

Modelling materials to improve safety of nuclear fuels and design the next generation of nuclear systems

Monday 31 October 2022 13:30 (45 minutes)

Presenter: MIDDLEBURGH, Simon (Bangor University)

Introduction

Contribution ID: 37

Type: not specified

Introduction

Monday 31 October 2022 10:20 (10 minutes)

Presenter: KIM, Seyong (PI, Sejong University)

Overview of ML Activites in the …

Contribution ID: 38

Type: not specified

Overview of ML Activites in the Computing Physics Lab (CPLUOS) at the University of Seoul

Friday 4 November 2022 11:30 (45 minutes)

Presenter: WATSON, Ian James (U. of Seoul) **Session Classification:** Session 8

Deep Learning for Low-Latency ···

Contribution ID: 39

Type: not specified

Deep Learning for Low-Latency Detection of Unmodelled Gravitational-Wave Transients

Thursday 3 November 2022 16:20 (30 minutes)

Presenter:NORMAN, Michael (Cardiff University)Session Classification:Session 7