Georgian Teachers Programme 2011

Europe/Zurich
6/2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

120
Show room on map
Mick Storr
    • 8:15 AM 9:45 AM
      Arrival and transport to CERN 1h 30m Airport

      Airport

    • 10:00 AM 11:00 AM
      Introduction to the programme 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Introduction for general public
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 1:00 PM 1:30 PM
      Installation - distribution of hostel keys, badges, etc. 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to CERN 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Jonathan R. Ellis (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Programme Objectives 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Particle Detection 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Alexi Mestvirishvili (University of Iowa)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit CMS Crystal Lab 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: Igor Tarasov (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (ITEP)-U) , Marina Savino (Inst. for Theoret. & Exptl. Phys. (ITEP))
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Visit Globe 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Marina Savino (Inst. for Theoret. & Exptl. Phys. (ITEP))
    • 5:30 PM 6:15 PM
      Review of the day 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to ATLAS 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 10:15 AM 11:15 AM
      Introduction to Accelerators 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: Ketino Kaadze (CERN) , Sophio Pataraia (University of Wisconsin)
      Slides
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Visit PS/LINAC/LEIR 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 2:00 PM 2:45 PM
      Particle Physics and Cosmology (1/3) 45m B175

      B175

      CERN

      Speaker: Georgi Dvali
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Visit ATLAS Tile Calorimeter Lab 30m B175

      B175

      CERN

      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Visit ATLAS Visitor Centre 1h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review of the day 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Georgia at CERN 45m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Particle Physics and Cosmology (2/3) 45m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Georgi Dvali
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Q/A 1h 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      115
      Show room on map
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit Microcosm 1h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 3:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 4h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m 2 Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2 Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      LHC Computing 45m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Mr Vakhtang Tsulaia (UNIVERSITY OF PITTSBURGH)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Particle Physics and Cosmology (3/3) 45m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Georgi Dvali
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Visit Computer Centre 1h B513

      B513

      CERN

      Speaker: Mr Vakhtang Tsulaia (UNIVERSITY OF PITTSBURGH)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 2:00 PM 2:30 PM
      Magnets 30m B175

      B175

      CERN

      Speaker: Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Visit Superconducting Magnet Test Facility 1h B175

      B175

      CERN

      Speaker: Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber 1h 30m 354/1-001

      354/1-001

      CERN

      60
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review of the day 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Medical Applications of Particle Physics 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Manjit Dosanjh (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Q/A 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 11:30 AM 12:00 PM
      Programme evaluation and follow up 30m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 2:00 PM 2:45 PM
      Visit LHC Control Room 45m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Introduction and visit to CMS 2h Point 5

      Point 5

      CERN

      Speakers: Alexi Mestvirishvili (University of Iowa) , Mick Storr (CERN)
      Slides