# Accelerating the Adoption of Open Science



# **Report of Contributions**

Summit Opening & Welcome Ad  $\cdots$ 

Contribution ID: 1

Type: not specified

#### **Summit Opening & Welcome Addresses**

Monday 10 July 2023 09:00 (30 minutes)

Summit opening, logistics, agenda, etc.

Welcome Adress by Charlotte Lindberg Warakaulle, CERN's Director for International Relations

Video Message by Kevin Murphy, NASA's Chief Science Data Officer

Presenters: GENTEMANN, Chelle (NASA); NAIM, Kamran (CERN)

Panel Discussion: Developing Op  $\cdots$ 

Contribution ID: 2

Type: not specified

### Panel Discussion: Developing Open Science Policies

Monday 10 July 2023 09:30 (1 hour)

Panelists:

- Arianna Becerril-García (Redalyc)

- Ana Persic (UNESCO)

Presenter: BOURG, Chris (MIT Libraries)

Panel Discussion: Analysis of Op  $\,\cdots\,$ 

#### Contribution ID: 3

Type: not specified

#### Panel Discussion: Analysis of Open Science Policies

Monday 10 July 2023 11:00 (1h 30m)

Panelists:

- Michael Arentoft (European Commission)

- Josh Greenberg (Alfred P. Sloan Foundation)
- Bob Hanish (NIST)
- Heather Joseph (SPARC)
- Nokuthula Mchunu (NRF South Africa)
- Brian Nosek (Center for Open Science)

Presenter: TANANBAUM, Greg (Open Research Funders Group)

Welcome and Day 1 Recap

Contribution ID: 4

Type: not specified

#### Welcome and Day 1 Recap

Tuesday 11 July 2023 09:00 (10 minutes)

Presenter: NAIM, Kamran (CERN)

Promoting Open Data Policies an  $\cdots$ 

Contribution ID: 5

Type: not specified

# **Promoting Open Data Policies and Practices**

Tuesday 11 July 2023 09:10 (35 minutes)

**Presenter:** MARCUM, Christopher

Panel Discussion: Developing Op …

Contribution ID: 6

Type: not specified

### Panel Discussion: Developing Open Data Policies

Tuesday 11 July 2023 09:45 (45 minutes)

Panelists:

- Jamie Boyd (CERN)

- Rachel Paseka (NASA)

- Stefanie Lumnitz (ESA)

Presenters: MARCUM, Christopher; MCHUNU, Nokuthanla (NRF South Africa)

Panel Discussion: Open Data in P $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 7

Type: not specified

# Panel Discussion: Open Data in Practice

Tuesday 11 July 2023 11:00 (1h 30m)

Speakers:

- Chelle Gentemann (NASA)
- Sarah Jones (EOSC)
- Kati Lassila-Perini (Helsinki Institute of Physics/CMS Collaboration)
- Tibor Simko (CERN)

Presenter: SPICHTINGER, Daniel

Welcome and Day 2 Recap

Contribution ID: 8

Type: not specified

#### Welcome and Day 2 Recap

Wednesday 12 July 2023 09:00 (10 minutes)

Presenter: NAIM, Kamran (CERN)

Plenary Talk: Towards a software ···

Contribution ID: 9

Type: not specified

# Plenary Talk: Towards a software pillar for open science: from policy to implementation

Wednesday 12 July 2023 09:10 (35 minutes)

Presenter: DI COSMO, Roberto

Panel Discussion: Open Source fr $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 10

Type: not specified

#### Panel Discussion: Open Source from Policy to Practice

Wednesday 12 July 2023 09:45 (45 minutes)

Panelists:

- Steve Crawford (NASA)

- Codrina Illie

- Karthik Ram (UC Berkeley)

Presenter: LUMNITZ, Stefanie (ESA)

Plenary Talk: How to Do Open S  $\cdots$ 

Contribution ID: 11

Type: not specified

### Plenary Talk: How to Do Open Source Software Today

Wednesday 12 July 2023 11:00 (30 minutes)

Presenter: PÉREZ, Fernando (UC Berkeley)

Panel Discussion: Open Source S $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 12

Type: not specified

#### Panel Discussion: Open Source Software and Hardware in Practice

Wednesday 12 July 2023 11:30 (1 hour)

Panelists:

- Julieta Arancio (Universidad Nacional de San Martín Argentina)

- Lars Holm Nielsen (CERN)

- Javier Serrano (CERN)

Presenter: GENTEMANN, Chelle (NASA)

Welcome and Day 3 Recap

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### Welcome and Day 3 Recap

Thursday 13 July 2023 09:00 (10 minutes)

Presenter: NAIM, Kamran (CERN)

Plenary Talk: Open Science and R  $\cdots$ 

Contribution ID: 14

Type: not specified

### Plenary Talk: Open Science and Research Integrity

Thursday 13 July 2023 09:10 (35 minutes)

**Presenter:** DE LA CRUZ BERNABE, Rosemarie (ROSIE)

Plenary Talk: Implementing Open ···

Contribution ID: 15

Type: not specified

#### Plenary Talk: Implementing Open and Reproducible Science in biomedicine

Thursday 13 July 2023 09:45 (45 minutes)

**Presenter:** DIRNAGL, Ulrich (Charité University Medical Center Berlin)

Panel Discussion: Reproducibilit ...

Contribution ID: 16

Type: not specified

#### Panel Discussion: Reproducibility, Reusability, and Reward Systems

Thursday 13 July 2023 11:00 (1h 30m)

Speakers:

- Neil Jacobs (UKRN)
- Heidi Seibold (GRN)
- Daniel Spichtinger
- Toma Susi (University of Vienna, CoARA)

Presenter: MCKIERNAN, Erin (Open Research Funders Group)

Welcome and Day 4 Recap

Contribution ID: 17

Type: not specified

#### Welcome and Day 4 Recap

Friday 14 July 2023 09:00 (10 minutes)

Presenter: NAIM, Kamran (CERN)

Plenary Talk: Incentivising Open ···

Contribution ID: 18

Type: not specified

# **Plenary Talk: Incentivising Open Science**

Friday 14 July 2023 09:10 (40 minutes)

Presenter: Dr DÍAZ, Maria Camila (Ministry of Science & Technology of Colombia)

Plenary Talk: Building a Culture ···

Contribution ID: 19

Type: not specified

#### Plenary Talk: Building a Culture of Open Science: Can we deliver?

Friday 14 July 2023 09:50 (40 minutes)

Presenter: SWAMY, Geeta (Duke University)

Plenary Talk: African Open Scie ····

Contribution ID: 20

Type: not specified

# **Plenary Talk: African Open Science Platform**

Friday 14 July 2023 11:00 (45 minutes)

Presenter: MCHUNU, Nokuthula (NRF South Africa)

Plenary Talk: Review Of The We  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 21

Type: not specified

#### Plenary Talk: Review Of The Week - What Has Been Learned?

Friday 14 July 2023 11:45 (45 minutes)

**Presenter:** SMITH, Tim (CERN)

Questions & Answers

Contribution ID: 22

Type: not specified

# **Questions & Answers**