### Workshop on Dust Charging and Beam-Dust Interaction in Particle Accelerators

## **Report of Contributions**

Workshop on D  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Welcome message

Contribution ID: 1

Type: not specified

### Welcome message

Tuesday 13 June 2023 09:00 (20 minutes)

**Presenter:** JIMENEZ, Jose Miguel (CERN)

Workshop on D  $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Introduction to Workshop

Contribution ID: 2

Type: not specified

### **Introduction to Workshop**

Tuesday 13 June 2023 09:20 (15 minutes)

**Presenter:** WOLLMANN, Daniel (CERN)

Overview of beam-dust issues in  $\cdots$ 

Contribution ID: 3

Type: not specified

### Overview of beam-dust issues in accelerators: from AdA to LHC

*Tuesday 13 June 2023 09:35 (30 minutes)* 

Presenter: SCHMIDT, Rudiger (GSI - Helmholtzzentrum fur Schwerionenforschung GmbH (DE))

Workshop on D  $\cdots$  / Report of Contributions

Overview of dust issues in space ···

Contribution ID: 4

Type: not specified

#### Overview of dust issues in space research

Tuesday 13 June 2023 10:05 (30 minutes)

**Presenter:** HORANYI, Mihaly

Dust-charging environment in ac ···

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### Dust-charging environment in accelerators: synchrotron radiation

Tuesday 13 June 2023 10:55 (30 minutes)

**Presenter:** BAGLIN, Vincent (CERN)

Dust-charging environment in ac ···

Contribution ID: 6

Type: not specified

## Dust-charging environment in accelerators: electron clouds

Tuesday 13 June 2023 11:25 (30 minutes)

**Presenter:** PARASCHOU, Konstantinos (CERN)

Workshop on D  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Discussion Session 1

Contribution ID: 7

Type: not specified

### **Discussion Session 1**

*Tuesday 13 June 2023 11:55 (20 minutes)* 

Dust charging and dust-surface i ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

# Dust charging and dust-surface interaction in the laboratory

Tuesday 13 June 2023 15:45 (30 minutes)

Presenter: ARNAS, Cecile

Session Classification: Session 3: Dust in space research and nuclear fusion

Theoretical and numerical charac ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

### Theoretical and numerical characterisation of the adhesion and electrostatic charge of dust

*Tuesday 13 June 2023 16:45 (30 minutes)* 

Presenter: DECA, Jan

Session Classification: Session 3: Dust in space research and nuclear fusion

Workshop on D  $\cdots$  / Report of Contributions

Dust issues in nuclear fusion reactors

Contribution ID: 10

Type: not specified

### Dust issues in nuclear fusion reactors

*Tuesday 13 June 2023 16:15 (30 minutes)* 

**Presenter:** RATYNSKAIA, Svetlana (Royal Institute of Technology (KTH), Stockholm) **Session Classification:** Session 3: Dust in space research and nuclear fusion

Dust issues in the semiconductor ···

Contribution ID: 11

Type: not specified

### Dust issues in the semiconductor industry

TBC

Session Classification: Session 3: Dust in space research and nuclear fusion

Workshop on D  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Discussion Session 3

Contribution ID: 12

Type: not specified

### **Discussion Session 3**

Tuesday 13 June 2023 17:15 (20 minutes)

Session Classification: Session 3: Dust in space research and nuclear fusion

Observation of sudden beam loss ···

Contribution ID: 13

Type: not specified

### Observation of sudden beam loss at SuperKEKb, and possible reasons

Tuesday 13 June 2023 13:45 (30 minutes)

Presenter: IKEDA, HITOMI (High Energy Accelerator Research Organization (KEK)-Unknown-Unkn)

"Fireball" measured inside the RF  $\cdots$ 

Contribution ID: 14

Type: not specified

## "Fireball" measured inside the RF cavity at SuperKEKb

Tuesday 13 June 2023 14:15 (30 minutes)

Presenter: Dr ABE, Tetsuo (High Energy Accelerator Research Organization (KEK))Session Classification: Session 2a: Dust in particle accelerators I (Beam-dust interactions)

Overview of UFOs during LHC o  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 15

Type: not specified

## Overview of UFOs during LHC operation - what we know, what we do not know

Wednesday 14 June 2023 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** LECHNER, Anton (CERN)

UFO dynamics and pre-charged d  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 16

Type: not specified

### UFO dynamics and pre-charged dust: Simulations and experimental observations at LHC

Wednesday 14 June 2023 09:30 (30 minutes)

Presenter: LINDSTROM, Bjorn Hans Filip (CERN)

Dust and beam instabilities: The ···

Contribution ID: 17

Type: not specified

### Dust and beam instabilities: The "16L2" events at LHC - what we know, what we do not know

Presenter: METHER, Lotta (CERN)

Workshop on D  $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Discussion Session 2

Contribution ID: 18

Type: not specified

### **Discussion Session 2**

Wednesday 14 June 2023 10:00 (20 minutes)

Issues with beam-dust interaction ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

### Issues with beam-dust interaction inside the vacuum chamber at SuperKEKb

Wednesday 14 June 2023 10:40 (30 minutes)

Presenter: SUETSUGU, Yusuke (KEK)

Surface laser treatment of vacuum ···

Contribution ID: 20

Type: not specified

# Surface laser treatment of vacuum systems and potential dust issues

Wednesday 14 June 2023 11:35 (25 minutes)

**Presenter:** HIMMERLICH, Marcel (CERN)

Analysis and possible sources of d …

Contribution ID: 21

Type: not specified

## Analysis and possible sources of dust grains extracted from the LHC

Wednesday 14 June 2023 13:30 (30 minutes)

Presenter: PEREZ FONTENLA, Ana Teresa (CERN)

Dust issues and beam losses in L  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 22

Type: not specified

## Dust issues and beam losses in LHC injection kickers: What can we learn from it?

Wednesday 14 June 2023 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** BARNES, Mike (CERN)

Dust issues at DESY (HERA, DOR  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 23

Type: not specified

### Dust issues at DESY (HERA, DORIS, PETRA) and how to avoid them at XFEL and FLASH

Wednesday 14 June 2023 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** LILJE, Lutz

Dust migration into RF cavities

Contribution ID: 24

Type: not specified

### **Dust migration into RF cavities**

Wednesday 14 June 2023 15:00 (30 minutes)

Presenter: MAHON, Aveen (McGill University, (CA))

Discussion Session 4

Contribution ID: 25

Type: not specified

### **Discussion Session 4**

Wednesday 14 June 2023 15:30 (20 minutes)

Workshop on D  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Visits

Contribution ID: 26

Type: not specified

#### Visits

Wednesday 14 June 2023 16:10 (1h 20m)

Visit to CERN's Large Magnet Facility Visit to the CERN Control Centre (CCC)

Session Classification: Visits

Dust charging mechanisms in acc ...

Contribution ID: 27

Type: not specified

### Dust charging mechanisms in accelerators

*Thursday 15 June 2023 09:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** BELANGER, Philippe (TRIUMF (CA))

Session Classification: Session 5: Dust charging and dust release in particle accelerators

Dust charging lofting experiments ···

Contribution ID: 28

Type: not specified

#### Dust charging lofting experiments at LASP, University of Colorado

Thursday 15 June 2023 09:30 (30 minutes)

Presenter: WANG, Xu

Session Classification: Session 5: Dust charging and dust release in particle accelerators

Wrap-up and questions for the di $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 29

Type: not specified

### Wrap-up and questions for the discussion

Thursday 15 June 2023 10:30 (30 minutes)

**Presenter:** WIESNER, Christoph (CERN)

Session Classification: Session 6: Closure and discussion

Discussion: Most relevant aspects ····

Contribution ID: 30

Type: not specified

## Discussion: Most relevant aspects to be understood and studied? Next steps?

Thursday 15 June 2023 11:00 (1h 30m)

**Session Classification:** Session 6: Closure and discussion

Dust and beam instabilities: The …

Contribution ID: 31

Type: not specified

### Dust and beam instabilities: The "16L2" events at LHC - what we know, what we do not know

*Tuesday 13 June 2023 14:45 (30 minutes)* 

**Presenter:** METHER, Lotta (CERN)

Workshop on D  $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Discussion Session 2a

Contribution ID: 32

Type: not specified

### **Discussion Session 2a**

Tuesday 13 June 2023 15:15 (10 minutes)

Workshop on D  $\cdots$  / Report of Contributions

Dust in accelerator vacuum syste ····

Contribution ID: 33

Type: not specified

## Dust in accelerator vacuum systems: Vacuum manipulations and beam-screen treatment at LHC

Wednesday 14 June 2023 11:10 (25 minutes)

**Presenter:** GARION, Cedric (CERN)

Workshop on D  $\cdots$  / Report of Contributions

Coffee Break

Contribution ID: 34

Type: not specified

### **Coffee Break**

Workshop on D  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Discussion Session 5

Contribution ID: 35

Type: not specified

### **Discussion Session 5**

*Thursday 15 June 2023 10:00 (10 minutes)* 

Session Classification: Session 5: Dust charging and dust release in particle accelerators