

THE UNIVERSITY OF ZAMBIA SCHOOL OF NATURAL SCIENCES DEPARTMENT OF PHYSICS DATE: MONDAY, MARCH 27, 2023

PROGRAM FOR THE MASTERCLASS - UNIVERSITY OF ZAMBIA, SCHOOL OF NATURAL SCIENCES DEPARTMENT OF PHYSICS

TIME	DURATION	TOPIC/SUBJECT	VENUE	INCHARGE
	(MINUTES)			
08:30-09:00	30 Minutes	Registration	SEMINAR ROOM	Tutors:- R. Nyirongo, C. T. Chama, O. Munkombwe
09:00 - 09:03	3 Minutes	Welcome Remarks	SEMINAR ROOM	A/H-Physics:- (Mr. G. Chishimba)
09:03 - 09:10	7 Minutes	Masterclass	SEMINAR ROOM	Masterclass Coordinator:- Dr. B. Mulilo (UNZA)
		Introduction		
09:10-09:40	30 Minutes	Particle Physics Talk	SEMINAR ROOM	Masterclass Coordinator:- Dr. Chilufya Mwewa
		(CERN, ATLAS)		(BNL/CERN)
09:40 - 10:10	30 Minutes	Particle Physics Talk	SEMINAR ROOM	Masterclass Coordinator:- Dr. B. Mulilo (UNZA)
		(BNL, PHENIX)		
10:10 - 10:30	20 Minutes	COFFEE/TEA	SEMINAR ROOM	ALL
		BREAK		
10:30 - 11:00	30 Minutes	Some HYPATIA	SEMINAR ROOM	Masterclass Coordinator:- Dr. Chilufya Mwewa
		Basics		

11:00 -11:40	40 Minutes	Go Through Exercises	SEMINAR ROOM	ALL
TIME	DURATION	TOPIC/SUBJECT	VENUE	SPEAKER/INCHARGE
	(MINUTES)			
		-	-	
11:40 -12:40	60 Minutes	LUNCH	SEMINAR ROOM	ALL
	_	-	-	
12:40 - 13:20	40 Minutes	Particle Physics Data	Computational	Masterclass Coordinators:- Dr. Chilufya Mwewa/Dr. B.
		Analysis using	Physics Laboratory	Mulilo
		HYPATIA -		
12.20.15.20	100 16	Orientation		
13:20 -15:20	120 Minutes	Hands-on: Actual	Computational	Students in pairs
		ATLAS Data Analysis with	Physics Laboratory	
		HYPATIA		
15:20 - 15:50	30 Minutes	COFFEE/TEA	SEMINAR ROOM	ALL
		BREAK		
15:50 - 17:00	70 Minutes	Video Conference	SEMINAR ROOM	CERN & ALL LOCAL PARTICIPANTS
		with CERN		
17:00 - 17:10	10 Minutes	Closing Remarks	SEMINAR ROOM	Masterclass Coordinators (Dr. Chilufya/Dr. B. Mulilo)

ACKNOWLEDGMENTS

We acknowledge the European Organization for Nuclear Research (CERN) for the educational support through this event. We equally acknowledge the Masterclass Coordinator Chilufya Mwewa, Postdoc at BNL and her colleague Marc-Andre Pleier (BNL) for sponsoring this event from their personal finances.