Lithuanians at IdeaSquare

Report of Contributions

Welcome to IdeaSquare

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome to IdeaSquare

Monday 18 September 2023 09:00 (20 minutes)

Presenter: WIRTAVUORI, Laura

Contribution ID: 2 Type: not specified

CERN, IdeaSquare, and the agenda

Monday 18 September 2023 09:20 (40 minutes)

Presenter: WIRTAVUORI, Laura

Who are we?

Contribution ID: 3 Type: not specified

Who are we?

Monday 18 September 2023 10:00 (30 minutes)

Pecha Kuchas - each student and teacher presents themselves in 60 seconds with three pictures (20s per picture) - to be collected by Saule.

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Prototyping and exponential thinking

Monday 18 September 2023 10:45 (1h 30m)

A prototyping exercise to start getting in the right mindset

Presenter: ZIMMERMANN, Dina

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Visit - data center, Antimatter Factory, the main workshop and SC

Monday 18 September 2023 13:45 (3h 55m)

Presenter: Prof. SCHAEFER, Christoph (CERN)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Ideation - Beyond the Pale Blue Dot

Tuesday 19 September 2023 10:00 (3 hours)

What if we left Earth and implemented our solution on a different planet, without existing boundary conditions? Only the cosmos is the limit!

Presenter: WIRTAVUORI, Laura

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

The Holodeck Experience

Tuesday 19 September 2023 10:30 (2h 30m)

Gamified learning

Presenter: WERNER, Ole Anton

Contribution ID: 8 Type: not specified

Presenting our projects

Tuesday 19 September 2023 09:00 (1 hour)

 $8~{\rm projects},\,3~{\rm min}$ elevator pitch per project, $2{\rm min}$ for questions per team

Contribution ID: 9 Type: not specified

Orders of magnitude - how to turn impact into reality

Presenter: WIRTAVUORI, Laura

Contribution ID: 10 Type: not specified

Behavior change

Wednesday 20 September 2023 09:00 (1h 30m)

Presenter: WERNER, Ole Anton

Contribution ID: 11 Type: not specified

Coming back to the future on Earth

Wednesday 20 September 2023 10:30 (2 hours)

How do we think our idea for the exoplanet could be implemented on Earth - in 2035?

Presenter: WIRTAVUORI, Laura

Contribution ID: 12 Type: not specified

More on games - gravity play (optionally use time for teamwork)

Wednesday 20 September 2023 14:00 (1h 30m)

With pablo S

Contribution ID: 13 Type: not specified

Back to the present

Thursday 21 September 2023 09:00 (1h 45m)

What does your idea for 2035 tell you about what you need to do now?

Presenter: WIRTAVUORI, Laura

Contribution ID: 14 Type: not specified

Meeting with KT: Accelerating Innovation with focus on Environmental Applications

Thursday 21 September 2023 14:00 (1 hour)

Presenters: CHESTA, Enrico (CERN); KRETZSCHMAR, Linn (CERN)

Contribution ID: 15 Type: not specified

empathy map and value proposition - Kaunas students coach Vilnius teams

Thursday 21 September 2023 15:00 (2 hours)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Warm up by Lithuanian teaching team

Contribution ID: 17 Type: not specified

Visiting the Globe and the (optional) CERN shop

Contribution ID: 18 Type: not specified

Systems mapping exercise

Presenter: WIRTAVUORI, Laura

Contribution ID: 19 Type: not specified

How to convince an audience - workshop

Friday 22 September 2023 09:00 (2 hours)

Presenter: WERNER, Ole Anton

Contribution ID: 20 Type: not specified

Finalise outcomes and prepare to present

Friday 22 September 2023 11:00 (3 hours)

Contribution ID: 21 Type: not specified

Presentations

Friday 22 September 2023 14:00 (1h 30m)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Clean Up and wrap up

Friday 22 September 2023 15:30 (1 hour)

Goodbyes and pictures

Contribution ID: 23 Type: not specified

SERIOUS FUN: Games & playfulness to experience the complexity of future risks

Tuesday 19 September 2023 14:15 (2h 30m)

By Pablo Suarez

Contribution ID: 24 Type: not specified

Arts at CERN

Wednesday 20 September 2023 15:30 (1 hour)

Presenter: BELLO, Monica (CERN)

Contribution ID: 25 Type: not specified

Optional: Time for teamwork at IdeaSquare

Wednesday 20 September 2023 16:30 (1 hour)

Contribution ID: 26 Type: not specified

Teamwork

Thursday 21 September 2023 10:45 (1h 45m)