### FCCIS 2023 WP2 Workshop



# **Report of Contributions**

Welcome address

Contribution ID: 1

Type: not specified

### Welcome address

FCCIS 2023 WP2  $\cdots~$  / Report of Contributions

Opening

Contribution ID: 2

Type: not specified

### Opening

Monday, 13 November 2023 08:45 (15 minutes)

**Presenters:** ZIMMERMANN, Frank (CERN); KEINTZEL, Jacqueline (CERN); BOSCOLO, Manuela (INFN e Laboratori Nazionali di Frascati (IT))

Session Classification: Optics Design, Beam-Beam and Electron Cloud

Optics performance, beam lifetim ...

Contribution ID: 3

Type: not specified

#### Optics performance, beam lifetime and injection rate

Monday, 13 November 2023 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr OIDE, Katsunobu (Universite de Geneve (CH))Session Classification: Optics Design, Beam-Beam and Electron Cloud

Overview of X-suite and its use f  $\cdots$ 

Contribution ID: 4

Type: not specified

### Overview of X-suite and its use for FCC-ee

Monday, 13 November 2023 10:00 (30 minutes)

Presenter: IADAROLA, Giovanni (CERN)

Session Classification: Optics Design, Beam-Beam and Electron Cloud

e-cloud studies and e-cloud insta ...

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### e-cloud studies and e-cloud instability threshold

*Monday, 13 November 2023 11:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** SABATO, Luca (EPFL - Ecole Polytechnique Federale Lausanne (CH)) **Session Classification:** Optics Design, Beam-Beam and Electron Cloud

Vacuum system and photoelectro  $\cdots$ 

Contribution ID: 6

Type: not specified

### Vacuum system and photoelectron distributions in the collider

Monday, 13 November 2023 11:30 (30 minutes)

Presenter: KERSEVAN, Roberto (CERN)

Session Classification: Optics Design, Beam-Beam and Electron Cloud

Equilibrium emittances for FCC- ···

Contribution ID: 7

Type: not specified

# Equilibrium emittances for FCC-ee: tracking and matrix methods

Monday, 13 November 2023 12:00 (30 minutes)

**Presenter:**VAN RIESEN-HAUPT, Leon (EPFL - Ecole Polytechnique Federale Lausanne (CH))**Session Classification:**Optics Design, Beam-Beam and Electron Cloud

Welcome and Opening from the P  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 8

Type: not specified

### Welcome and Opening from the President of INFN CSN1

Monday, 13 November 2023 13:30 (30 minutes)

Presenter: TENCHINI, Roberto (Universita & INFN Pisa (IT))

Session Classification: Impedance, Collective Effects, Interplay Impedance + Beam-Beam

Collective effects in the collider

Contribution ID: 9

Type: not specified

### **Collective effects in the collider**

Monday, 13 November 2023 14:00 (30 minutes)

Presenter: MIGLIORATI, Mauro (Sapienza Universita e INFN, Roma I (IT))Session Classification: Impedance, Collective Effects, Interplay Impedance + Beam-Beam

Beam-beam and impedance insta ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

## Beam-beam and impedance instability modelling with the circulant matrix model and XSuite

Monday, 13 November 2023 14:30 (30 minutes)

Presenter: SOOS, Roxana (Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Impedance, Collective Effects, Interplay Impedance + Beam-Beam

Interplay between beam-beam in …

Contribution ID: 11

Type: not specified

## Interplay between beam-beam interaction and collective effects and its impact on the parameters

Monday, 13 November 2023 15:30 (30 minutes)

Presenter: ZOBOV, Mikhail

Session Classification: Impedance, Collective Effects, Interplay Impedance + Beam-Beam

HOM Loss Study for the FCC-ee 4 …

Contribution ID: 12

Type: not specified

#### HOM Loss Study for the FCC-ee 400 MHz Cavities

Monday, 13 November 2023 16:00 (10 minutes)

 Presenters:
 VANEL, Alice Lucie (CERN); GORGI ZADEH, Shahnam (CERN)

 Session Classification:
 Impedance, Collective Effects, Interplay Impedance + Beam-Beam

Collective effects in the booster

Contribution ID: 13

Type: not specified

### **Collective effects in the booster**

Monday, 13 November 2023 16:10 (30 minutes)

**Presenter:** GHRIBI, Adnan

Session Classification: Impedance, Collective Effects, Interplay Impedance + Beam-Beam

Resistive wall impedance & CBI f  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 14

Type: not specified

### Resistive wall impedance & CBI for collider and booster

Monday, 13 November 2023 16:40 (30 minutes)

Presenter: RAJABI, Ali

Session Classification: Impedance, Collective Effects, Interplay Impedance + Beam-Beam

FCC in the INFN Strategy

Contribution ID: 15

Type: not specified

### FCC in the INFN Strategy

Tuesday, 14 November 2023 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** CAMPANA, Pierluigi (Frascati) **Session Classification:** Booster Design

**Booster Optics** 

Contribution ID: 16

Type: not specified

### **Booster Optics**

Tuesday, 14 November 2023 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** CHANCE, Antoine (CEA Irfu) **Session Classification:** Booster Design

Vacuum systems and photoelectr  $\cdots$ 

Contribution ID: 17

Type: not specified

### Vacuum systems and photoelectron distributions in the booster

*Tuesday, 14 November 2023 10:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** KERSEVAN, Roberto (CERN) **Session Classification:** Booster Design

Which vacuum pressure is accept  $\cdots$ 

Contribution ID: 18

Type: not specified

### Which vacuum pressure is acceptable in the booster ?

Tuesday, 14 November 2023 11:00 (30 minutes)

Presenter:METHER, Lotta (CERN)Session Classification:Booster Design

FCCee booster Injection and extr ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

### **FCCee** booster Injection and extraction concepts

Tuesday, 14 November 2023 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** DUTHEIL, Yann (CERN) **Session Classification:** Booster Design

Booster coupled bunch instabiliti ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

## Booster coupled bunch instabilities and ramp optimisation

Tuesday, 14 November 2023 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** VANEL, Alice Lucie (CERN) **Session Classification:** Booster Design

HTS magnets for the short straig ...

Contribution ID: 21

Type: not specified

### HTS magnets for the short straight section

*Tuesday, 14 November 2023 14:00 (30 minutes)* 

**Presenters:** BATSARI, Vasiliki (National Technical Univ. of Athens (GR)); KORATZINOS, m (Paul Scherrer Institute (CH))

Session Classification: Alignment, IR Tuning, Vibrations, Feedback

FCCIS 2023 WP2  $\cdots~$  / Report of Contributions

Trim coil baseline

Contribution ID: 22

Type: not specified

### Trim coil baseline

*Tuesday, 14 November 2023 13:30 (30 minutes)* 

Presenter: BAUCHE, Jeremie (CERN)

Session Classification: Alignment, IR Tuning, Vibrations, Feedback

Existing and possible synergies w …

Contribution ID: 23

Type: not specified

# Existing and possible synergies with light sources on performance enabling technologies

*Tuesday, 14 November 2023 14:30 (30 minutes)* 

Presenter:AGAPOV, Ilya (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))Session Classification:Alignment, IR Tuning, Vibrations, Feedback

IR tuning knobs

Contribution ID: 24

Type: not specified

### IR tuning knobs

Tuesday, 14 November 2023 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** JAGABATHUNI, Satya Sai (Universite de Geneve (CH)) **Session Classification:** Alignment, IR Tuning, Vibrations, Feedback

Semi-analytical estimate of optics ···

Contribution ID: 25

Type: not specified

## Semi-analytical estimate of optics correction, ripple and vibration tolerances

*Tuesday, 14 November 2023 16:00 (30 minutes)* 

Presenter: Dr OIDE, Katsunobu (Universite de Geneve (CH))Session Classification: Alignment, IR Tuning, Vibrations, Feedback

Arc half-cell: methods to evaluate …

Contribution ID: 26

Type: not specified

## Arc half-cell: methods to evaluate the systems' stability

*Tuesday, 14 November 2023 16:30 (30 minutes)* 

**Presenter:** Ms PICCINI, Audrey (Junior Fellow)

Session Classification: Alignment, IR Tuning, Vibrations, Feedback

LAPP activities, e.g. ground moti ...

Contribution ID: 27

Type: not specified

# LAPP activities, e.g. ground motion, vibration models, simulations, news from SuperKEKB

*Tuesday, 14 November 2023 17:00 (30 minutes)* 

**Presenter:** BRUNETTI, Laurent (Centre National de la Recherche Scientifique (FR)) **Session Classification:** Alignment, IR Tuning, Vibrations, Feedback

Mitigation by fast IP feedback, a f  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 28

Type: not specified

### Mitigation by fast IP feedback, a first look

*Tuesday, 14 November 2023 17:30 (30 minutes)* 

**Presenter:** Mr SALVESEN, John Patrick (University of Oxford, CERN) **Session Classification:** Alignment, IR Tuning, Vibrations, Feedback

Alignment tolerances and dynam  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 29

Type: not specified

### Alignment tolerances and dynamic aperture studies

Presenter: HOFER, Michael (CERN)

Session Classification: Alignment, IR Tuning, Vibrations, Feedback

Beam-beam simulation: Top-up i …

Contribution ID: 30

Type: not specified

#### Beam-beam simulation: Top-up injection, dynamic aperture and Bhabha lifetime, bunch length vs intensity

Wednesday, 15 November 2023 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** KICSINY, Peter (EPFL)

FCCIS 2023 WP2 ··· / Report of Contributions

Transverse profile systems for the  $\cdots$ 

Contribution ID: 31

Type: not specified

### Transverse profile systems for the FCC-ee

Wednesday, 15 November 2023 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** BUTTI, Daniele

Beam diagnostics & expected ach  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 32

Type: not specified

### Beam diagnostics & expected achievable performance

Wednesday, 15 November 2023 10:00 (30 minutes)

Presenter: HOWLING, Emily Rose (Univ. of Oxford (GB))

**BBA** simulations

Contribution ID: 33

Type: not specified

### **BBA** simulations

Wednesday, 15 November 2023 11:00 (30 minutes)

Presenter: HUANG, Xiaobiao (SLAC National Accelerator Laboratory)

FCCIS 2023 WP2 ··· / Report of Contributions

Alignment tolerances and tuning  $\cdots$ 

Contribution ID: 34

Type: not specified

### Alignment tolerances and tuning studies

Wednesday, 15 November 2023 11:30 (30 minutes)

**Presenters:** HOFER, Michael (CERN); LIUZZO, Simone (ESRF)

Booster magnets, possibly with e …

Contribution ID: 35

Type: not specified

### Booster magnets, possibly with eddy currents and low-field dipole

Wednesday, 15 November 2023 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** VON FREEDEN, Luke (CERN)

Collimation status

Contribution ID: 36

Type: not specified

### **Collimation status**

Wednesday, 15 November 2023 13:30 (30 minutes)

**Presenter:** BROGGI, Giacomo (CERN, Sapienza Università di Roma e INFN Laboratori Nazionali di Frascati (IT))

MDI status & plan

Contribution ID: 37

Type: not specified

### MDI status & plan

Wednesday, 15 November 2023 14:00 (20 minutes)

Presenter: BOSCOLO, Manuela (INFN e Laboratori Nazionali di Frascati (IT))Session Classification: Collimation, MDI, Beam Studies around the World and Future Plans

SuperKEKB studies and plans

Contribution ID: 38

Type: not specified

### SuperKEKB studies and plans

Wednesday, 15 November 2023 14:20 (20 minutes)

Presenter: KEINTZEL, Jacqueline (CERN)

FCC optics correction studies and …

Contribution ID: 39

Type: not specified

## FCC optics correction studies and possible verification at PETRA

Wednesday, 15 November 2023 14:40 (20 minutes)

**Presenter:** MUSA, Elaf (DESY)

DAFNE as a possible test bench f  $\cdots$ 

Contribution ID: 40

Type: not specified

#### DAFNE as a possible test bench for FCC-ee

Wednesday, 15 November 2023 15:30 (20 minutes)

**Presenters:** MILARDI, Catia (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN)); ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Polarization studies at KARA

Contribution ID: 41

Type: not specified

### **Polarization studies at KARA**

Wednesday, 15 November 2023 15:50 (20 minutes)

**Presenter:** HAERER, Bastian

Longitudinal measurements at C  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 42

Type: not specified

### Longitudinal measurements at CLEAR

Wednesday, 15 November 2023 16:10 (20 minutes)

Presenter: SCHLOGELHOFER, Andreas (Vienna University of Technology (AT))Session Classification: Collimation, MDI, Beam Studies around the World and Future Plans

Electro-optical measurements

Contribution ID: 43

Type: not specified

### **Electro-optical measurements**

Wednesday, 15 November 2023 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** REISSIG, Micha

FCCIS 2023 WP2  $\cdots \,$  / Report of Contributions

Closing remarks

Contribution ID: 44

Type: not specified

### **Closing remarks**

Wednesday, 15 November 2023 16:50 (10 minutes)

Presenter: BOSCOLO, Manuela (INFN e Laboratori Nazionali di Frascati (IT))Session Classification: Collimation, MDI, Beam Studies around the World and Future Plans

Alternative Optics and Variants

Contribution ID: 45

Type: not specified

### **Alternative Optics and Variants**

Monday, 13 November 2023 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr RAIMONDI, Pantaleo (SLAC National Accelerator Laboratory (US)) **Session Classification:** Optics Design, Beam-Beam and Electron Cloud

FCCIS WP2 in a Nutshell: Struct ····

Contribution ID: 46

Type: not specified

#### FCCIS WP2 in a Nutshell: Structure, Tasks, Deliverables and Milestones

Monday, 13 November 2023 17:10 (20 minutes)

Presenter: AGAPOV, Ilya (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: Impedance, Collective Effects, Interplay Impedance + Beam-Beam