LBNL-UTokyo Quantum Computing Workshop

Report of Contributions

LBNL-UTokyo · · / Report of Contributions

Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction

Monday 30 October 2023 11:00 (5 minutes)

Presenter: TERASHI, Koji (University of Tokyo (JP))

Contribution ID: 2 Type: not specified

Gauge invariant formulations of non-Abelian lattice gauge theories

Monday 30 October 2023 11:05 (30 minutes)

Presenter: BAUER, Christian Walter (Lawrence Berkeley National Lab. (US))

Contribution ID: 3 Type: not specified

Discussion

Monday 30 October 2023 11:35 (15 minutes)

TBD

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

TBD

Monday 30 October 2023 11:50 (30 minutes)

Presenter: Dr NAGANO, Lento (University of Tokyo (JP))

LBNL-UTokyo · · · / Report of Contributions Discussion

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Discussion

Monday 30 October 2023 12:20 (15 minutes)

Lunch

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Lunch

Monday 30 October 2023 12:35 (1h 25m)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

AIDE-QC and QSA at LBNL

Monday 30 October 2023 14:00 (30 minutes)

Presenter: DE JONG, Wibe ((Lawrence Berkeley National Lab. (US))

Discussion

Contribution ID: 8 Type: not specified

Discussion

Monday 30 October 2023 14:30 (15 minutes)

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Conserved charges in the real-device quantum simulation of integrable spin chains

Monday 30 October 2023 14:45 (30 minutes)

Presenter: OKUDA, Takuya (University of Tokyo)

LBNL-UTokyo · · · / Report of Contributions Discussion

Contribution ID: 10 Type: not specified

Discussion

Monday 30 October 2023 15:15 (15 minutes)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Break

Monday 30 October 2023 15:30 (30 minutes)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Quantum Simulation of Schwinger model & Energy Spectrum

Monday 30 October 2023 16:00 (30 minutes)

Presenter: HONDA, Masazumi (Kyoto U. (JP))

LBNL-UTokyo · · · / Report of Contributions Discussion

Contribution ID: 13 Type: not specified

Discussion

Monday 30 October 2023 16:30 (15 minutes)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Quantum Simulation of Finite Temperature Schwinger Model via Quantum Imaginary Time Evolution

Monday 30 October 2023 16:45 (30 minutes)

Presenter: PEDERSEN, Juan William (University of Tokyo (JP))

LBNL-UTokyo · · · / Report of Contributions Discussion

Contribution ID: 15 Type: not specified

Discussion

Monday 30 October 2023 17:15 (15 minutes)

LBNL-UTokyo · · · / Report of Contributions

Contribution ID: 16 Type: not specified

Dinner

Monday 30 October 2023 18:00 (2 hours)

Dinner

Contribution ID: 17 Type: not specified

Effectively Leveraging NISQ Hardware for Quantum Simulations of Gauge Theories

Tuesday 31 October 2023 09:00 (30 minutes)

Presenter: GUSTAFSON, Erik (Fermi National Accelerator Lab. (US))

LBNL-UTokyo · · · / Report of Contributions Discussion

Contribution ID: 18 Type: not specified

Discussion

Tuesday 31 October 2023 09:30 (15 minutes)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Enhancing qubit circuits with qutrits

Tuesday 31 October 2023 09:45 (30 minutes)

Presenter: IIYAMA, Yutaro (University of Tokyo (JP))

Discussion

Contribution ID: 20 Type: not specified

Discussion

Tuesday 31 October 2023 10:15 (15 minutes)

Break

Contribution ID: 21 Type: not specified

Break

Tuesday 31 October 2023 10:30 (30 minutes)

Contribution ID: 22 Type: not specified

BQSKit Overview

Tuesday 31 October 2023 11:00 (30 minutes)

Presenter: IANCU, Costin (Lawrence Berkeley National Lab. (US))

Discussion

Contribution ID: 23 Type: not specified

Discussion

Tuesday 31 October 2023 11:30 (15 minutes)

Lunch

Contribution ID: 24 Type: not specified

Lunch

Tuesday 31 October 2023 11:45 (1h 45m)

Contribution ID: 25 Type: not specified

TBD

Tuesday 31 October 2023 13:30 (30 minutes)

Presenter: KAJI, Toshiaki (University of Tokyo (JP))

Discussion

Contribution ID: 26 Type: not specified

Discussion

Tuesday 31 October 2023 14:00 (15 minutes)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Enhanced quantum circuit compilation with Ising machines

Tuesday 31 October 2023 14:15 (30 minutes)

Presenter: NAITO, Soshun (University of Tokyo (JP))

Discussion

Contribution ID: 28 Type: not specified

Discussion

Tuesday 31 October 2023 14:45 (15 minutes)

Break

Contribution ID: 29 Type: not specified

Break

Tuesday 31 October 2023 15:00 (30 minutes)

LBNL-UTokyo · · · / Report of Contributions

Contribution ID: 30 Type: not specified

Talk 12

Talk 12

LBNL-UTokyo · · · / Report of Contributions Discussion

Contribution ID: 31 Type: not specified

Discussion

Contribution ID: 32 Type: not specified

Extra Discussion (future plan, etc.)

Tuesday 31 October 2023 15:30 (45 minutes)

Concluding

Contribution ID: 33 Type: not specified

Concluding

Tuesday 31 October 2023 16:15 (10 minutes)