OEC Integration Workshop in Frascati

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Colling parameters wrap up and Baby Demo tests summary

Wednesday 31 January 2024 15:00 (15 minutes)

Presenter: CARRA, Sonia (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Contribution ID: 2 Type: not specified

Capillary tuning set points.

Wednesday 31 January 2024 15:15 (10 minutes)

Presenter: DELL'ASTA, Lidia (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Contribution ID: 3 Type: not specified

On detector piping loop assembly

Wednesday 31 January 2024 15:30 (20 minutes)

Presenter: COELLI, Simone (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Cables dress-up on the template and PP1 cables management

Wednesday 31 January 2024 16:30 (20 minutes)

Presenter: EISENHARDT, Stephan (The University of Edinburgh (GB))

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Env. Sensors, cooling sensors and Hymidity sensors integration

Wednesday 31 January 2024 16:55 (15 minutes)

Presenter: Mr HOWGILL, Dominic (University of London (GB))

Contribution ID: 6 Type: not specified

Services loading on the halfshell

Thursday 1 February 2024 09:15 (15 minutes)

Presenter: SHEA, Owen (The University of Edinburgh (GB))

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

HalfRing loading and e-connecting

Thursday 1 February 2024 12:50 (15 minutes)

Presenters: MICCOLI, Alessandro (INFN Lecce e Universita del Salento (IT)); Dr CHIODINI, Gabriele

(INFN Lecce & Università del Salento (IT))

Session Classification: Layers clamping

Contribution ID: 8 Type: not specified

HalfRing pipes welding

Thursday 1 February 2024 11:05 (15 minutes)

Presenters: KEMP-RUSSELL, Paul Neil (University of Sheffield (GB)); EDWARDS, Sam

Contribution ID: 9 Type: not specified

Prototype HalfShell readiness for testing the tools

Thursday 1 February 2024 09:30 (20 minutes)

Presenter: JONES, Tim (University of Liverpool (GB))

Contribution ID: 10 Type: not specified

Half Shell cycling and testing in Frascati. (equipment, specs and approaches)

Thursday 1 February 2024 09:50 (25 minutes)

Presenter: TESTA, Marianna (INFN e Laboratori Nazionali di Frascati (IT))

Contribution ID: 11 Type: not specified

Half Shell cycling and testing in Liverpool. (equipment, specs and approaches)

Thursday 1 February 2024 10:15 (25 minutes)

Presenter: JONES, Tim (University of Liverpool (GB))

Contribution ID: 12 Type: not specified

HalfShell Clamping in Frascati, Cycling and testing (all Layers)

Thursday 1 February 2024 11:20 (30 minutes)

Presenter: TESTA, Marianna (INFN e Laboratori Nazionali di Frascati (IT))

Session Classification: Layers clamping

Contribution ID: 13 Type: not specified

HalfShell Clamping, Cycling and testing in Liverpool (all Layers)

Thursday 1 February 2024 11:50 (30 minutes)

Presenter: HAYWARD, Helen (University of Liverpool (GB))

Session Classification: Layers clamping

Contribution ID: 14 Type: not specified

Detector Load transferring to the transport configuration -Open Discussion-

Thursday 1 February 2024 12:20 (15 minutes)

Presenters: GIUGNI, Danilo (Università degli Studi e INFN Milano (IT)); JONES, Tim (University of

Liverpool (GB))

Session Classification: Layers clamping

Contribution ID: 15 Type: not specified

Shipping box and detector shipping

Thursday 1 February 2024 12:35 (15 minutes)

Presenter: GIUGNI, Danilo (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Session Classification: Layers clamping

Contribution ID: 16 Type: not specified

Reception test at CERN

Thursday 1 February 2024 13:05 (30 minutes)

Presenters: HAYWARD, Helen (University of Liverpool (GB)); TESTA, Marianna (INFN e Laboratori

Nazionali di Frascati (IT)); KUEHN, Susanne (CERN)

Session Classification: Integration in SR1 (part 2)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Design cooling PP1 and cooling pipe integration in SR1

Thursday 1 February 2024 15:55 (30 minutes)

Presenter: Mr DANE, emiliano (LNF)

Session Classification: PP1 Integration

Contribution ID: 19 Type: not specified

Design of the PP1 Cabling and dress-up in SR1

Thursday 1 February 2024 16:25 (30 minutes)

Presenters: ROSATELLI, Filippo (INFN e Laboratori Nazionali di Frascati (IT)); T.B.D

Session Classification: PP1 Integration

Contribution ID: 20 Type: not specified

PP1 Requirements, approach, testing and organization plan

Thursday 1 February 2024 15:35 (20 minutes)

Presenter: GIUGNI, Danilo (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Session Classification: PP1 Integration

Contribution ID: 21 Type: not specified

OS Detector insertion

Thursday 1 February 2024 17:25 (20 minutes)

Presenter: VIGEOLAS, Eric (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: PP1 Integration

Contribution ID: 22 Type: not specified

Cooling pipe welding in SR1 both EC's (Moved to the management session)

Thursday 1 February 2024 17:45 (20 minutes)

Session Classification: PP1 Integration

Contribution ID: 23 Type: not specified

Cable dress up and PP1 finalization

Thursday 1 February 2024 18:05 (20 minutes)

Presenter: ROSATELLI, Filippo (INFN e Laboratori Nazionali di Frascati (IT))

Session Classification: PP1 Integration

Contribution ID: 24 Type: not specified

Simulation results on the HR Inner Rim and in the overall OEC model

Friday 2 February 2024 09:00 (40 minutes)

Presenter: MONTI, Mauro (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Session Classification: Important pending issues for the GM FDR

Contribution ID: 25 Type: not specified

Wrap up on the tolerance analysis

Friday 2 February 2024 09:40 (30 minutes)

Presenter: JONES, Tim (University of Liverpool (GB))

Session Classification: Important pending issues for the GM FDR

Contribution ID: 26 Type: not specified

Review of the actions and topics to address from the last PDR

Friday 2 February 2024 10:10 (30 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: Important pending issues for the GM FDR

Contribution ID: 28 Type: not specified

Design and status of the heater system

Thursday 1 February 2024 17:10 (15 minutes)

Presenters: Dr CESARINI, Gianmario; BERETTA, Matteo Mario (INFN e Laboratori Nazionali di

Frascati (IT))

Session Classification: PP1 Integration

Contribution ID: 29 Type: not specified

First thoughts on G&S checks during integration

Thursday 1 February 2024 10:55 (10 minutes)

Presenter: VANNOLI, Leonardo (INFN e Laboratori Nazionali di Frascati (IT))

Contribution ID: 30 Type: not specified

Hot Topics to address

Friday 2 February 2024 10:55 (1 hour)

- Second assembly line for the Type-I Services
- Welding in the Half Shells piping at Frascati
- PP1 Pipe welding in SR1

Session Classification: Italian Management Meeting

Contribution ID: 31 Type: not specified

Two OEC integration into OB

Thursday 1 February 2024 15:05 (30 minutes)

Presenter: KUEHN, Susanne (CERN)

Session Classification: Integration in SR1 (part 2)

Contribution ID: 32 Type: not specified

Fibre Optic Sensors Humidity Sensors

Thursday 1 February 2024 09:00 (15 minutes)

Presenters: CONNELL, Matt (University of Johannesburg (ZA)); MAPEKULA, Xola Gugulethu (University of Johannesburg (ZA))