2nd LHC Detector Alignment Workshop

Report of Contributions

2nd LHC Detect $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

(no title)

Contribution ID: 2 Type: not specified

(no title)

Special Topics

Contribution ID: 3 Type: not specified

Special Topics

Introduction

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Introduction

Monday 25 June 2007 09:00 (15 minutes)

Presenter: VIRET, Sebastien

Session Classification: Introduction & Special Topics

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Geant 4 & Detector Description Model

Monday 25 June 2007 09:15 (30 minutes)

Presenter: COSMO, Gabriele

Session Classification: Introduction & Special Topics

Contribution ID: 6 Type: not specified

Geological movements in the Pit; alignment of the machine

Tuesday 26 June 2007 10:15 (30 minutes)

Presenter: LASSEUER, Christian

Session Classification: Special Topics

Contribution ID: 8 Type: not specified

ATLAS: Hardware based muon alignment EndCap

Monday 25 June 2007 14:30 (15 minutes)

Presenter: AMELUNG, Christoph

Session Classification: LHC session - Hardware Alignment

Contribution ID: 9 Type: not specified

CMS: Muon Hardware System & MTCC Experience

Presenter: MARTINEZ, Pablo

2nd LHC Detect $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Alice

Contribution ID: 10 Type: not specified

Alice

Contribution ID: 11 Type: not specified

Experience from previous Experiments

Contribution ID: 12 Type: not specified

Alignment at the ILC

Tuesday 26 June 2007 09:15 (30 minutes)

Presenter: VOS, Marcel

Session Classification: Special Topics

Contribution ID: 13 Type: not specified

Status and plans for the startup of the LHC machine

Tuesday 26 June 2007 09:45 (30 minutes)

Presenter: LAMONT, Mike

Session Classification: Special Topics

Contribution ID: 14 Type: not specified

ATLAS alignment computing ID+Muon

Tuesday 26 June 2007 14:30 (30 minutes)

Presenter: KOTOV, Serguei

Session Classification: Alignment and Computing

Contribution ID: 15 Type: not specified

ALICE: Alignment and computing

Tuesday 26 June 2007 15:00 (30 minutes)

ALICE: Alignment and computing

Presenter: GROSSO, Raffaele

Session Classification: Alignment and Computing

Contribution ID: 16 Type: not specified

CMS: Alignment work and data flow

Tuesday 26 June 2007 15:30 (30 minutes)

Presenter: PIVARSKI, Jim

Session Classification: Alignment and Computing

Contribution ID: 18 Type: not specified

CMS

Tuesday 26 June 2007 11:15 (30 minutes)

Presenter: GRITSAN, Andrei

Session Classification: First alignment geometry (Survey and first data)

ALICE

Contribution ID: 19 Type: not specified

ALICE

Tuesday 26 June 2007 11:45 (30 minutes)

Presenters: DAINESE, Andrea; SILVA, Ricardo

Session Classification: First alignment geometry (Survey and first data)

LHCb

Contribution ID: 20 Type: not specified

LHCb

Tuesday 26 June 2007 12:15 (30 minutes)

Presenter: Dr BLUSK, Steven (Syracuse University)

Session Classification: First alignment geometry (Survey and first data)

ATLAS

Contribution ID: 21 Type: not specified

ATLAS

Tuesday 26 June 2007 12:45 (30 minutes)

Presenter: SCHMITT, Christian

Session Classification: First alignment geometry (Survey and first data)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Improvements of Algorithms

Contribution ID: 23 Type: not specified

ALICE: Geometry Monitoring System of the ALICE Muon Spectrometer and ITS-AMS

Monday 25 June 2007 16:45 (30 minutes)

Presenter: TIEULENT, Raphael Noel

Session Classification: LHC session - Hardware Alignment II

Contribution ID: 24 Type: not specified

ATLAS:Hardware based muon alignment Barrel

Monday 25 June 2007 14:15 (15 minutes)

Presenter: SCHUNE, Philippe

Session Classification: LHC session - Hardware Alignment

Millepede II

Contribution ID: 26 Type: not specified

Millepede II

Monday 25 June 2007 10:00 (30 minutes)

Presenter: BLOBEL, Volker

Session Classification: Improvements of Algorithms

Contribution ID: 27 Type: not specified

Application of Millepede II

Monday 25 June 2007 10:30 (30 minutes)

Presenter: STOYE, Markus

Session Classification: Improvements of Algorithms

Contribution ID: 28 Type: not specified

Alignment with tracks fitted with a Kalman filter

Monday 25 June 2007 11:30 (30 minutes)

Presenter: HULSBERGEN, Wouter

Session Classification: Improvements of Algorithms II

Contribution ID: 29 Type: not specified

ATLAS: Rapid precise shape monitoring of the ATLAS silicon tracker

Monday 25 June 2007 14:45 (30 minutes)

Presenter: GIBSON, Stephen

Session Classification: LHC session - Hardware Alignment

Contribution ID: 30 Type: not specified

CMS: Muon Hardware System & MTCC Experience

Monday 25 June 2007 15:15 (30 minutes)

Presenter: MARTINEZ, Pablo

Session Classification: LHC session - Hardware Alignment

Contribution ID: 31 Type: not specified

CMS: Silicon Tracker Laser Alignment System

Monday 25 June 2007 16:15 (30 minutes)

Presenter: WITTMER, Bruno

Session Classification: LHC session - Hardware Alignment II

Contribution ID: 32 Type: not specified

LHCb: Laser alignment monitoring system for the RICH

Monday 25 June 2007 17:15 (30 minutes)

LHCb: Laser alignment monitori · · ·

Presenter: PAPANESTIS, Antonis

Session Classification: LHC session - Hardware Alignment II

Contribution ID: 33 Type: not specified

Alignment of the ATLAS Muon Spectrometer with Curved Tracks

Monday 25 June 2007 12:00 (20 minutes)

Presenter: KORTNER, Oliver

Session Classification: Improvements of Algorithms II

Contribution ID: 34 Type: not specified

ATLAS InnerDetector: alignment with tracks

Monday 25 June 2007 12:20 (20 minutes)

Presenter: MARTI I GARCIA, Salvador

Session Classification: Improvements of Algorithms II

Contribution ID: 35 Type: not specified

Test

Monday 25 June 2007 17:45 (20 minutes)