### Workshop on timing detectors

## **Report of Contributions**

Workshop on ti $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 0

Type: not specified

#### Welcome

Thursday 8 March 2007 09:00 (15 minutes)

Authors: ROYON, Christophe Royon; LE DU, PatrickPresenters: ROYON, Christophe Royon; LE DU, PatrickSession Classification: Timing detector session I

Workshop on ti $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Overview of ultra fast time of flight

Contribution ID: 1

Type: not specified

#### Overview of ultra fast time of flight

Thursday 8 March 2007 09:15 (30 minutes)

Author: FRISCH, Henry Presenter: FRISCH, Henry Session Classification: Timing detector session I

MCP development and technolog  $\cdots$ 

Contribution ID: 2

Type: not specified

#### MCP development and technology (Burle/Photonis)

Thursday 8 March 2007 09:45 (30 minutes)

Author:LAVOUTE, PascalPresenter:LAVOUTE, PascalSession Classification:Timing detector session I

MCP development and technolog  $\cdots$ 

Contribution ID: 3

Type: not specified

#### MCP development and technology (Hamamatsu)

Thursday 8 March 2007 10:15 (30 minutes)

Author: VOGEL, WolfgangPresenter: VOGEL, WolfgangSession Classification: Timing detector session I

Workshop on ti ··· / Report of Contributions

ANL test stand and tests perform  $\cdots$ 

Contribution ID: 4

Type: not specified

#### ANL test stand and tests performed at FNAL

Thursday 8 March 2007 11:15 (30 minutes)

Author:BYRUM, KarenPresenter:BYRUM, KarenSession Classification:Timing detector session I

Timing properties of MCP PMTs

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### **Timing properties of MCP PMTs**

Thursday 8 March 2007 11:45 (30 minutes)

Author:INAMI, KenjiPresenter:INAMI, KenjiSession Classification:Timing detector session I

Workshop on ti ··· / Report of Contributions

evelopment of a novel type of M  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 6

Type: not specified

# evelopment of a novel type of MCP based on hydrogenated amorphous silicon

Author: JARON, Pierre

Development of a novel type of M  $\cdots$ 

Contribution ID: 7

Type: not specified

#### Development of a novel type of MCP based on hydrogenated amorphous silicon

Thursday 8 March 2007 12:15 (30 minutes)

Author:JARON, PierrePresenter:JARON, PierreSession Classification:Timing detector session I

Workshop on ti ··· / Report of Contributions

Fast electronics for timing detectors

Contribution ID: 8

Type: not specified

#### Fast electronics for timing detectors

Thursday 8 March 2007 14:00 (30 minutes)

Author: GENAT, Jean-FrancoisPresenter: GENAT, Jean-FrancoisSession Classification: Timing detector session I

Electronics development

Contribution ID: 9

Type: not specified

#### **Electronics development**

Thursday 8 March 2007 14:30 (20 minutes)

Author:SANDERS, HaroldPresenter:SANDERS, HaroldSession Classification:Timing detector session I

Electronics development

Contribution ID: 10

Type: not specified

#### **Electronics development**

Thursday 8 March 2007 14:50 (20 minutes)

Author: TANG, FukunPresenter: TANG, FukunSession Classification: Timing detector session I

Fast analog samplers and timing e

Contribution ID: 11

Type: not specified

## Fast analog samplers and timing experience in DAPNIA

Thursday 8 March 2007 15:10 (30 minutes)

Author:DELAGNES, EricPresenter:DELAGNES, EricSession Classification:Timing detector session I

LHC ALICE TOF performance

Contribution ID: 12

Type: not specified

#### LHC ALICE TOF performance

Thursday 8 March 2007 15:40 (30 minutes)

Author: WILLIAMS, CrispinPresenter: WILLIAMS, CrispinSession Classification: Timing detector session I

Workshop on ti $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Discussion session: Timing detec  $\cdots$ 

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### **Discussion session: Timing detectors / electronics**

*Thursday 8 March 2007 16:40 (1 hour)* 

Session Classification: Timing detector session I

Simulation with GATE

Contribution ID: 14

Type: not specified

#### Simulation with GATE

Friday 9 March 2007 09:00 (30 minutes)

Author:BUVAT, IrenePresenter:BUVAT, IreneSession Classification:Timing detector session I

The LITRANI package

Contribution ID: 15

Type: not specified

#### The LITRANI package

Friday 9 March 2007 09:30 (20 minutes)

Author:FRANCOIS-XAVIER GENTITPresenter:FRANCOIS-XAVIER GENTITSession Classification:Timing detector session I

Application in Medical imaging a  $\cdots$ 

Contribution ID: 16

Type: not specified

#### Application in Medical imaging and hadron therapy

Friday 9 March 2007 09:50 (30 minutes)

Author: LE DU, PatrickPresenter: LE DU, PatrickSession Classification: Timing detector session I

PET, TOF PET, SPECT

Contribution ID: 17

Type: not specified

#### PET, TOF PET, SPECT

Friday 9 March 2007 10:20 (30 minutes)

Author: CHEN, Chin-TuPresenter: CHEN, Chin-TuSession Classification: Timing detector session I

Discussion of timing at 10 and 100 …

Contribution ID: 18

Type: not specified

## Discussion of timing at 10 and 100 ps for charged particles and photons in PET cameras

Friday 9 March 2007 11:20 (30 minutes)

Author:LEMOIGNE, YvesPresenter:LEMOIGNE, YvesSession Classification:Timing detector session I

Workshop on ti ··· / Report of Contributions

Discussion session: Simulation ....

Contribution ID: 19

Type: not specified

#### **Discussion session: Simulation, medical applications**

Friday 9 March 2007 11:50 (1 hour)

Session Classification: Timing detector session I

220 m pots in ATLAS

Contribution ID: 20

Type: not specified

#### 220 m pots in ATLAS

Friday 9 March 2007 14:00 (20 minutes)

Author: ROYON, ChristophePresenter: ROYON, ChristopheSession Classification: Timing detector session I

Conceptual design studies of TOF  $\cdots$ 

Contribution ID: 21

Type: not specified

### Conceptual design studies of TOF endcap DIRC for PANDA

Friday 9 March 2007 14:20 (30 minutes)

Author:EHRENFRIED, MarkusPresenter:EHRENFRIED, MarkusSession Classification:Timing detector session I

Picosecond timing for application ···

Contribution ID: 22

Type: not specified

### Picosecond timing for application in Cherenkov detectors

Friday 9 March 2007 14:50 (30 minutes)

Author:HOEK, MatthiasPresenter:HOEK, MatthiasSession Classification:Timing detector session I

FNAL developments on fast timing

Contribution ID: 23

Type: not specified

#### **FNAL** developments on fast timing

Friday 9 March 2007 15:20 (30 minutes)

Author:HOGAN, NguyenPresenter:HOGAN, NguyenSession Classification:Timing detector session I

Workshop on ti $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Discussion about next steps

Contribution ID: 24

Type: not specified

#### Discussion about next steps

Friday 9 March 2007 15:50 (1h 10m)

Session Classification: Timing detector session I