# HSF Training Pre-CHEP Workshop

# **Report of Contributions**

LHCb Starter Kit

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### **LHCb Starter Kit**

Saturday 19 October 2024 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** FERNANDEZ GOMEZ, Miguel (Universidade de Santiago de Compostela (ES))

ErUM-Data-Hub

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### ErUM-Data-Hub

Saturday 19 October 2024 14:30 (30 minutes)

Presenter: WARKENTIN, Angela

**ATLAS** 

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### **ATLAS**

Saturday 19 October 2024 15:00 (30 minutes)

Presenter: KRUMNACK, Nils Erik (Iowa State University (US))

LPC HATS

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### **LPC HATS**

Saturday 19 October 2024 16:00 (30 minutes)

**Primary author:** BENELLI, Gabriele (Brown University (US))

Presenter: BENELLI, Gabriele (Brown University (US))

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## **EVERSE (EIROforum-JENA-ICFA)**

Saturday 19 October 2024 16:30 (45 minutes)

**Presenter:** ROISER, Stefan (CERN)

Working Session

Contribution ID: 6 Type: not specified

# **Working Session**

Saturday 19 October 2024 17:15 (45 minutes)

HSF Training · · · / Report of Contributions

CoDaS-HEP

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### CoDaS-HEP

Sunday 20 October 2024 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** PIVARSKI, Jim (Princeton University)

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### **TBC**

Sunday 20 October 2024 09:30 (30 minutes)

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### **TBC**

Sunday 20 October 2024 10:00 (30 minutes)

HSF Training · · · / Report of Contributions HSF-India

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### **HSF-India**

Sunday 20 October 2024 11:00 (30 minutes)

Presenter: LANGE, David

Contribution ID: 11 Type: not specified

### ICFA Data Lifecycle Panel - what can it do for you?

Sunday 20 October 2024 11:30 (30 minutes)

Presenter: LASSILA-PERINI, Kati (Helsinki Institute of Physics (FI))

HSF Training · · · / Report of Contributions

Working Session

Contribution ID: 12 Type: not specified

# **Working Session**

Sunday 20 October 2024 12:00 (1 hour)

Type: not specified

#### ICFA Data Lifecycle Panel - what can it do for you?

ICFA has established a "Data Lifecycle" panel (https://icfa.hep.net/icfa-panel-on-the-data-lifecycle/) with a mandate of promoting best practices in various steps during the full lifecycle of particle physics data. A particular focus is on open science and FAIR principles.

Training for these best practices in research software development is a key issue in this domain. In this workshop, the panel would like to take the occasion to discuss with and hear from the active enablers of training in our field. How can the panel help your work? What are the main obstacles you see in promoting, acquiring and adopting software skills?

Primary author: LASSILA-PERINI, Kati (Helsinki Institute of Physics (FI))

**Presenter:** LASSILA-PERINI, Kati (Helsinki Institute of Physics (FI))