## 14th HL-LHC Collaboration Meeting, Genoa (Italy), 7-10 October 2024



# **Report of Contributions**

https://indico.cern.ch/e/1421594

Welcome by INFN Genova Direct …

Contribution ID: 1

Type: not specified

#### Welcome by INFN Genova Director & Prof. Lucio Rossi

Monday 7 October 2024 09:00 (5 minutes)

**Presenters:** TAIUTI, Mauro Gino (Università di Genova and INFN Genova); ROSSI, Lucio (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

HL-LHC Project status

Contribution ID: 2

Type: not specified

## **HL-LHC Project status**

Monday 7 October 2024 09:05 (20 minutes)

Presenter: BRUNING, Oliver (CERN)

14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

LHC Run 3: achievements and le  $\cdots$ 

Contribution ID: 3

Type: not specified

#### LHC Run 3: achievements and lessons learned

Monday 7 October 2024 09:25 (20 minutes)

**Presenter:** LAMONT, Mike (CERN)

Status of US-AUP contribution

Contribution ID: 4

Type: not specified

### **Status of US-AUP contribution**

Monday 7 October 2024 09:45 (20 minutes)

**Presenter:** APOLLINARI, Giorgio (Fermi National Accelerator Lab. (US)) **Session Classification:** Plenary session 1 - Monday AM 14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Status of MQXFB

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### Status of MQXFB

Monday 7 October 2024 10:20 (20 minutes)

Presenter: IZQUIERDO BERMUDEZ, Susana (CERN)

14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Status of D2

Contribution ID: 6

Type: not specified

#### Status of D2

Monday 7 October 2024 10:40 (20 minutes)

Presenter: FARINON, Stefania (INFN e Universita Genova (IT))Session Classification: Plenary session 1 - Monday AM

Status of MQXFA magnets

Contribution ID: 7

Type: not specified

## **Status of MQXFA magnets**

Monday 7 October 2024 11:25 (15 minutes)

**Presenter:** AMBROSIO, Giorgio (Fermilab)

Status of LQXFA cold mass, cryo ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

#### Status of LQXFA cold mass, cryostating and cold test

Monday 7 October 2024 11:40 (15 minutes)

**Presenter:** FEHER, Sandor

14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Status of D1

Contribution ID: 9

Type: not specified

### Status of D1

Monday 7 October 2024 11:55 (20 minutes)

Presenter: NAKAMOTO, Tatsushi (KEK)

MCBXF coil and components pro ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

#### MCBXF coil and components production at CIEMAT

Monday 7 October 2024 12:15 (15 minutes)

**Presenter:** TORAL, Fernando (CIEMAT - Centro de Investigaciones Energéticas Medioambientales y Tec. (ES))

14th HL-LHC C ··· / Report of Contributions

Status of WP3

Contribution ID: 11

Type: not specified

#### Status of WP3

Monday 7 October 2024 10:05 (15 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

MCBXF magnet assembly and po

Contribution ID: 12

Type: not specified

## MCBXF magnet assembly and powering tests results at CERN

Monday 7 October 2024 12:30 (15 minutes)

**Presenter:** PEREZ, Juan Carlos (CERN)

Status of CCT magnets

Contribution ID: 13

Type: not specified

## Status of CCT magnets

Monday 7 October 2024 12:45 (15 minutes)

Presenter: XU, Qingjin

Summary and status for the HL-  $\cdots$ 

Contribution ID: 14

Type: not specified

#### Summary and status for the HL-LHC Collaborations

Monday 7 October 2024 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** TSESMELIS, Emmanuel (CERN)

Update on collimation losses and  $\cdots$ 

Contribution ID: 15

Type: not specified

#### Update on collimation losses and halo limitations

Monday 7 October 2024 14:20 (20 minutes)

**Presenter:** HERMES, Pascal (CERN)

14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Run 4 operational scenario

Contribution ID: 16

Type: not specified

## Run 4 operational scenario

Monday 7 October 2024 14:40 (20 minutes)

Presenter: MOUNET, Nicolas (CERN)

IT String planning and installatio ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

## IT String planning and installation status

Monday 7 October 2024 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** BAJKO, Marta (CERN)

SM18 magnet test facility upgrad ...

Contribution ID: 18

Type: not specified

# SM18 magnet test facility upgrade, commissioning and feedback from test operation

Monday 7 October 2024 15:30 (20 minutes)

**Presenter:** WILLERING, Gerard (CERN)

14th HL-LHC C ··· / Report of Contributions

Status of WP4

Contribution ID: 19

Type: not specified

#### Status of WP4

Monday 7 October 2024 16:20 (20 minutes)

Presenter: CALAGA, Rama (CERN)

RFD Crab Cavity contribution fro ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

## RFD Crab Cavity contribution from the U.S. - Status, issues and delivery dates

Monday 7 October 2024 16:40 (20 minutes)

**Presenter:** RISTORI, Leonardo (Fermilab)

Status of DQW Crab Cavity cryo

Contribution ID: 21

Type: not specified

## Status of DQW Crab Cavity cryomodules –UK Collaboration

Monday 7 October 2024 17:00 (20 minutes)

Presenters: TEMPLETON, Niklas John (STFC Daresbury Laboratory (GB)); TEMPLETON, Niklas

Status of RFD cryomodules

Contribution ID: 22

Type: not specified

## **Status of RFD cryomodules**

Monday 7 October 2024 17:20 (20 minutes)

**Presenter:** LAXDAL, Robert Edward

14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Progress with the HL beam dump

Contribution ID: 23

Type: not specified

### Progress with the HL beam dump

Tuesday 8 October 2024 15:20 (20 minutes)

**Presenter:** SOLIERI, Nicola (CERN)

HL-LHC Baseline and TCC summary

Contribution ID: 24

Type: not specified

#### **HL-LHC Baseline and TCC summary**

*Tuesday 8 October 2024 11:30 (20 minutes)* 

**Presenter:** ZERLAUTH, Markus (CERN)

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Procurement strategy and quality ···

Contribution ID: 25

Type: not specified

### Procurement strategy and quality reporting

Tuesday 8 October 2024 11:50 (20 minutes)

Presenter: GARCIA GAVELA, Hector (CERN)

LS3 installation plans and equipm ...

Contribution ID: 26

Type: not specified

### LS3 installation plans and equipment readiness

Tuesday 8 October 2024 12:10 (20 minutes)

**Presenter:** FESSIA, Paolo (CERN)

14th HL-LHC C ··· / Report of Contributions

Cryogenics : status and perspecti ...

Contribution ID: 27

Type: not specified

#### **Cryogenics : status and perspective towards** installation

Tuesday 8 October 2024 12:30 (20 minutes)

**Presenter:** GAHIER, Vanessa (CERN)

Qualification of the first Cold Po  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 28

Type: not specified

#### Qualification of the first Cold Powering System for the HL-LHC triplets

Tuesday 8 October 2024 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** BALLARINO, Amalia (CERN)

WP12 update with a focus on bea  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 29

Type: not specified

# WP12 update with a focus on beam screen production

Tuesday 8 October 2024 14:20 (20 minutes)

**Presenter:** BAGLIN, Vincent (CERN)

WP6B outlook in IT String operation

Contribution ID: 30

Type: not specified

### WP6B outlook in IT String operation

*Tuesday 8 October 2024 14:40 (20 minutes)* 

**Presenter:** MARTINO, Michele (CERN)

Status of the UK contributions for …

Contribution ID: 31

Type: not specified

## Status of the UK contributions for Beam Instrumentation and Collimation

Monday 7 October 2024 17:40 (20 minutes)

**Presenter:** GIBSON, Stephen (Royal Holloway, University of London) **Session Classification:** Plenary session 2 - Monday PM

Civil engineering wrap up and st  $\cdots$ 

Contribution ID: 32

Type: not specified

## Civil engineering wrap up and status on tech. infra.

*Tuesday 8 October 2024 15:00 (20 minutes)* 

**Presenter:** TAVIAN, Laurent Jean (CERN)

SM18 magnet tests: Progress on q …

Contribution ID: 33

Type: not specified

## SM18 magnet tests: Progress on qualification tests and status of benches

Tuesday 8 October 2024 16:00 (25 minutes)

**Presenter:** WILLERING, Gerard (CERN)

Session Classification: WP3 - Cold powering tests - Tuesday PM

Production testing summary of t ...

Contribution ID: 34

Type: not specified

### Production testing summary of the MQXFA magnets

Tuesday 8 October 2024 16:25 (25 minutes)

**Presenter:** JOSHI, Piyush

Session Classification: WP3 - Cold powering tests - Tuesday PM

Horizontal test results of LQXFA  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 35

Type: not specified

# Horizontal test results of LQXFA/B02 and plans for testing LQXFA/B03

Tuesday 8 October 2024 16:50 (25 minutes)

**Presenter:** CHLACHIDZE, Guram

Session Classification: WP3 - Cold powering tests - Tuesday PM

Test results of MQXF series mag ...

Contribution ID: 36

Type: not specified

#### Test results of MQXF series magnets at CERN

Tuesday 8 October 2024 17:15 (25 minutes)

Presenter: MANGIAROTTI, Franco Julio (CERN)

Session Classification: WP3 - Cold powering tests - Tuesday PM

Effects of pre-loading on magnet ···

Contribution ID: 37

Type: not specified

# Effects of pre-loading on magnet performance in MQXFS model magnets

Tuesday 8 October 2024 17:40 (20 minutes)

Presenter:MANGIAROTTI, Franco Julio (CERN)Session Classification:WP3 - Cold powering tests - Tuesday PM

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Interface specification 20'+10'

Contribution ID: 38

Type: not specified

#### Interface specification 20'+10'

Tuesday 8 October 2024 16:30 (30 minutes)

Presenter: PEREZ ESPINOS, Jaime (CERN)

Session Classification: WP8/WP12 - Operational aspects of TAXS region - Tuesday PM

RP considerations 20'+10'

Contribution ID: 39

Type: not specified

#### RP considerations 20'+10'

Tuesday 8 October 2024 17:30 (30 minutes)

Presenters:INFANTINO, Angelo (CERN);SANCHEZ GALAN, Francisco (CERN)Session Classification:WP8/WP12 - Operational aspects of TAXS region - Tuesday PM

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Services integration 20'+10'

Contribution ID: 40

Type: not specified

### Services integration 20'+10'

Tuesday 8 October 2024 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** BOETTCHER, Oliver (CERN)

Session Classification: WP8/WP12 - Operational aspects of TAXS region - Tuesday PM

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Alignment of TAXS and VAX 20'+10'

Contribution ID: 41

Type: not specified

### Alignment of TAXS and VAX 20'+10'

Tuesday 8 October 2024 17:00 (30 minutes)

Presenter: MERGELKUHL, Dirk (CERN)

Session Classification: WP8/WP12 - Operational aspects of TAXS region - Tuesday PM

Safe intervention during operatio ...

Contribution ID: 42

Type: not specified

# Safe intervention during operation on the electrical circuits of the IT String

Wednesday 9 October 2024 09:40 (20 minutes)

**Presenter:** BOZZINI, Davide (CERN)

Controls and software for the H  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 43

Type: not specified

# Controls and software for the HWC and operation of the IT String

Wednesday 9 October 2024 08:50 (20 minutes)

**Presenter:** BLANCHARD, Sebastien (CERN)

From HWC of the IT String to the …

Contribution ID: 44

Type: not specified

# From HWC of the IT String to the HWC of the HL-LHC: status and preparation

Wednesday 9 October 2024 09:10 (30 minutes)

**Presenter:** YAMMINE, Samer (CERN)

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Sc link Installation into the IT String

Contribution ID: 45

Type: not specified

#### Sc link Installation into the IT String

Wednesday 9 October 2024 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** LECLERCQ, Yann (CERN)

Organisation of the operation for  $\cdots$ 

Contribution ID: 46

Type: not specified

#### Organisation of the operation for the HL-LHC IT String

Wednesday 9 October 2024 08:30 (20 minutes)

Presenter:HEREDIA GARCIA, Nicolas (CERN)Session Classification:WP16 - Wednesday AM Part 1

IST and SCT in the IT String: results

Contribution ID: 47

Type: not specified

#### IST and SCT in the IT String: results

Wednesday 9 October 2024 11:30 (20 minutes)

**Presenter:** YAMMINE, Samer (CERN)

Field quality updates, NbTi

Contribution ID: 48

Type: not specified

#### Field quality updates, NbTi

Wednesday 9 October 2024 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: WP2/WP3 - Wednesday AM

Field quality updates, including i ...

Contribution ID: 49

Type: not specified

# Field quality updates, including integral gradient and voltage spikes, Nb3Sn

Wednesday 9 October 2024 09:00 (30 minutes)

Presenter: FISCARELLI, Lucio (CERN)

Session Classification: WP2/WP3 - Wednesday AM

Sorting options for HL-LHC magnets

Contribution ID: 50

Type: not specified

### Sorting options for HL-LHC magnets

Wednesday 9 October 2024 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** GIOVANNOZZI, Massimo (CERN)

Session Classification: WP2/WP3 - Wednesday AM

14th HL-LHC C ··· / Report of Contributions

Linear imperfections of D2 FQ: i ...

Contribution ID: 51

Type: not specified

# Linear imperfections of D2 FQ: impact and correction strategies

Wednesday 9 October 2024 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** DILLY, Joschua Werner (CERN) **Session Classification:** WP2/WP3 - Wednesday AM

Status of cold mass activities at C  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 52

Type: not specified

### Status of cold mass activities at CERN (all HL-LHC WP3)

Wednesday 9 October 2024 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** PRIN, Herve (CERN) **Session Classification:** WP3/WP16 - Wednesday PM

Status of cryostat activities at CE  $\,\cdots$ 

Contribution ID: 53

Type: not specified

## Status of cryostat activities at CERN (all HL-LHC WP3)

Wednesday 9 October 2024 14:30 (30 minutes)

Presenter: RAMOS, Delio (CERN)

Session Classification: WP3/WP16 - Wednesday PM

14th HL-LHC C  $\ \cdots \$  / Report of Contributions

Cryo magnet installation into the ···

Contribution ID: 55

Type: not specified

#### Cryo magnet installation into the IT String

Wednesday 9 October 2024 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** LE NAOUR, Sandrine (CERN)

Quality Assurance / Quality Cont  $\cdots$ 

Contribution ID: 56

Type: not specified

#### **Quality Assurance / Quality Control in the IT String**

Wednesday 9 October 2024 11:50 (20 minutes)

Presenter: HEREDIA GARCIA, Nicolas (CERN)

MQXFA fabrication status and sc  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 57

Type: not specified

#### **MQXFA** fabrication status and schedule

Wednesday 9 October 2024 16:30 (25 minutes)

Presenter:AMBROSIO, Giorgio (Fermilab)Session Classification:WP3 MQXF - Wednesday PM

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

MQXFA magnet assembly and pr  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 58

Type: not specified

#### MQXFA magnet assembly and preload

Wednesday 9 October 2024 16:55 (20 minutes)

**Presenters:** FERRACIN, Paolo; FERRACIN, Paolo **Session Classification:** WP3 MQXF - Wednesday PM

MQXFB coil fabrication

Contribution ID: 59

Type: not specified

#### **MQXFB** coil fabrication

Wednesday 9 October 2024 17:15 (20 minutes)

**Presenter:** LUSA, Nicholas (CERN)

Session Classification: WP3 MQXF - Wednesday PM

MQXFB magnet assembly

Contribution ID: 60

Type: not specified

#### **MQXFB** magnet assembly

Wednesday 9 October 2024 17:35 (25 minutes)

**Presenter:** QUASSOLO, Penelope Matilde (CERN)

Session Classification: WP3 MQXF - Wednesday PM

Alignment analysis on the low- ···

Contribution ID: 61

Type: not specified

## Alignment analysis on the low-beta quadrupoles during cold test

Thursday 10 October 2024 11:00 (25 minutes)

**Presenter:** RUDE, Vivien (CERN)

Session Classification: WP2/WP3/WP19 - Thursday AM

14th HL-LHC C ··· / Report of Contributions

Magnetic axis

Contribution ID: 62

Type: not specified

### Magnetic axis

Thursday 10 October 2024 11:25 (25 minutes)

Presenter:PETRONE, Carlo (CERN)Session Classification:WP2/WP3/WP19 - Thursday AM

Impact of mechanical and magne  $\cdots$ 

Contribution ID: 63

Type: not specified

#### Impact of mechanical and magnetic measurements for performance estimates

Thursday 10 October 2024 11:50 (20 minutes)

Presenter:DE MARIA, Riccardo (CERN)Session Classification:WP2/WP3/WP19 - Thursday AM

Status of FRAS

Contribution ID: 64

Type: not specified

#### **Status of FRAS**

Thursday 10 October 2024 12:10 (20 minutes)

**Presenter:** SOSIN, Mateusz (CERN)

Session Classification: WP2/WP3/WP19 - Thursday AM

MCF activities related to magnet …

Contribution ID: 65

Type: not specified

## MCF activities related to magnet circuit instrumentation

Thursday 10 October 2024 08:30 (20 minutes)

Presenter: PICCIN, Roland (CERN)

QH strip resistances and circuit p …

Contribution ID: 66

Type: not specified

# QH strip resistances and circuit parameters in the MQXF magnets

Thursday 10 October 2024 08:50 (20 minutes)

Presenter: IZQUIERDO BERMUDEZ, Susana (CERN)

Experience with WP6B equipmen  $\cdots$ 

Contribution ID: 67

Type: not specified

## Experience with WP6B equipment operation in the HL-LHC IT String

Thursday 10 October 2024 09:10 (20 minutes)

Presenter: THIESEN, Hugues (CERN)

PDSU-CLIQ/DQHDS interlocking …

Contribution ID: 68

Type: not specified

### PDSU-CLIQ/DQHDS interlocking via BIS concentrator

Thursday 10 October 2024 09:30 (20 minutes)

Presenter: PODZORNY, Tomasz (CERN)

Reliability studies on uQDS, PDSU ···

Contribution ID: 69

Type: not specified

### Reliability studies on uQDS, PDSU and PDSU-BIS concentrator interface

Thursday 10 October 2024 09:50 (20 minutes)

Presenter: FELSBERGER, Lukas (CERN)
Session Classification: MCF (WP7/WP3/WP6B/WP16) - Thursday AM

Electrical Quality Assurance of t  $\cdots$ 

Contribution ID: 70

Type: not specified

#### **Electrical Quality Assurance of the HL-LHC**

Thursday 10 October 2024 10:10 (20 minutes)

**Presenter:** WEST, Gregory Hugh

Status of manufacturing TAS, TA ...

Contribution ID: 71

Type: not specified

## Status of manufacturing TAS, TAXN & anciliairies 20'+5'

Thursday 10 October 2024 08:30 (25 minutes)

**Presenter:** ALONSO, Antonio (CERN)

Session Classification: WP8/WP12 - From production to installation - Thursday AM

Vacuum chambers : TAXS, TAXN ····

Contribution ID: 72

Type: not specified

#### Vacuum chambers : TAXS, TAXN 20'+5'

Thursday 10 October 2024 08:55 (25 minutes)

Presenters:PEREZ ESPINOS, Jaime (CERN); MORRONE, Marco (CERN)Session Classification:WP8/WP12 - From production to installation - Thursday AM

VAXBOX 20'+5'

Contribution ID: 73

Type: not specified

### VAXBOX 20'+5'

Thursday 10 October 2024 09:45 (25 minutes)

Presenter: ALONSO, Antonio (CERN)

Session Classification: WP8/WP12 - From production to installation - Thursday AM

VAXS modules 20'+5'

Contribution ID: 74

Type: not specified

### VAXS modules 20'+5'

Thursday 10 October 2024 09:20 (25 minutes)

Presenter: PEREZ ESPINOS, Jaime (CERN)

Session Classification: WP8/WP12 - From production to installation - Thursday AM

Integrated luminosity of the new ···

Contribution ID: 75

Type: not specified

### Integrated luminosity of the new HL-LHC baseline

Tuesday 8 October 2024 16:00 (20 minutes)

Presenter:KOSTOGLOU, Sofia (CERN)Session Classification:WP2/WP5/WP7

Collimation MD results

Contribution ID: 76

Type: not specified

### **Collimation MD results**

Tuesday 8 October 2024 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** LINDSTROM, Bjorn Hans Filip (University of London (GB)) **Session Classification:** WP2/WP5/WP7 14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Optics MD results for the new HL  $\cdots$ 

Contribution ID: 77

Type: not specified

## **Optics MD results for the new HL baseline**

*Tuesday 8 October 2024 16:40 (20 minutes)* 

Presenter:DE MARIA, Riccardo (CERN)Session Classification:WP2/WP5/WP7

14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Collimator impedance measurem ...

Contribution ID: 78

Type: not specified

### **Collimator impedance measurements**

Tuesday 8 October 2024 17:00 (20 minutes)

Presenter:GIACOMEL, Lorenzo (CERN)Session Classification:WP2/WP5/WP7

Overview of WP13 activities and …

Contribution ID: 79

Type: not specified

#### Overview of WP13 activities and installation plans during LS3

Wednesday 9 October 2024 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** LEFEVRE, Thibaut (CERN)

Status and strategy for the BLM i  $\cdots$ 

Contribution ID: 80

Type: not specified

# Status and strategy for the BLM ionisation production

Wednesday 9 October 2024 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** SCHNEIDER, Gerhard (CERN)

Beam loss limitations: overview a ····

Contribution ID: 81

Type: not specified

## Beam loss limitations: overview and proposal of changes

Wednesday 9 October 2024 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** MORALES VIGO, Sara

HL-LHC BLM system developme

Contribution ID: 82

Type: not specified

### HL-LHC BLM system development status update

Wednesday 9 October 2024 10:00 (30 minutes)

Presenter: ZAMANTZAS, Christos (CERN)

Update on the IP BPM production · · ·

Contribution ID: 83

Type: not specified

## Update on the IP BPM production and delivery schedule

Wednesday 9 October 2024 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** QUINN, Emma Elizabeth

Expected performance of the new  $\cdots$ 

Contribution ID: 84

Type: not specified

## Expected performance of the new BPM system in IP1/5

Wednesday 9 October 2024 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** KRUPA, Michal (CERN)

Final design of the luminosity mo  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 85

Type: not specified

## Final design of the luminosity monitor in TAXN and experience with prototype detectro during Run3

Wednesday 9 October 2024 12:00 (30 minutes)

Presenter: MAZZONI, Stefano (CERN)Session Classification: WP13 - Wednesday AM Part 2

Optimised BGC for HL-LHC

Contribution ID: 86

Type: not specified

## **Optimised BGC for HL-LHC**

Wednesday 9 October 2024 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** VENESS, Raymond (CERN)

Performance of the BGC in the LHC

Contribution ID: 87

Type: not specified

## Performance of the BGC in the LHC

Wednesday 9 October 2024 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** BUTTI, Daniele

Performance of the EO BPM prot  $\cdots$ 

Contribution ID: 88

Type: not specified

## Performance of the EO BPM prototype in the SPS

Wednesday 9 October 2024 15:00 (30 minutes)

Presenter: BOSMAN, Max (University of London (GB))Session Classification: WP13 - Wednesday PM Part 1

Reviewing the high bandwidth PU  $\cdots$ 

Contribution ID: 89

Type: not specified

## Reviewing the high bandwidth PU technology

Wednesday 9 October 2024 15:30 (30 minutes)

**Presenters:** LEFEVRE, Thibaut (CERN); LEVENS, Tom (CERN) **Session Classification:** WP13 - Wednesday PM Part 1

Test of the SR coronagraph on LHC

Contribution ID: 90

Type: not specified

### Test of the SR coronagraph on LHC

Wednesday 9 October 2024 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** PUCEK, Jan ((MPP/TUM/CERN))

Summary of the Beam halo work  $\cdots$ 

Contribution ID: 91

Type: not specified

## Summary of the Beam halo working group, specifications and detector options

Wednesday 9 October 2024 16:30 (30 minutes)

Presenter:RONCAROLO, Federico (CERN)Session Classification:WP13 - Wednesday PM Part 2

Updated design of the HL Beam g  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 92

Type: not specified

## Updated design of the HL Beam gas ionization monitor

Wednesday 9 October 2024 17:30 (30 minutes)

**Presenter:** STOREY, James (CERN)

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Recap. of failure cases for round …

Contribution ID: 93

Type: not specified

### Recap. of failure cases for round and flat optics

Tuesday 8 October 2024 17:20 (20 minutes)

**Presenter:** HERNALSTEENS, Cedric (CERN) **Session Classification:** WP2/WP5/WP7 14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Dynamic aperture of the new HL-  $\cdots$ 

Contribution ID: 94

Type: not specified

## Dynamic aperture of the new HL-LHC baseline

Wednesday 9 October 2024 14:00 (20 minutes)

Presenter:KOSTOGLOU, Sofia (CERN)Session Classification:WP2/WP5/WP7/WP10

Collimation performance aspects ····

Contribution ID: 95

Type: not specified

## Collimation performance aspects of HL (tight and relaxed settings, round and flat optics)

Wednesday 9 October 2024 14:20 (20 minutes)

Presenter: DONADON SERVELLE, Andre (EPFL - Ecole Polytechnique Federale Lausanne (CH))

Session Classification: WP2/WP5/WP7/WP10

14th HL-LHC C  $\ \cdots \$  / Report of Contributions

Halo studies including hierarchy ···

Contribution ID: 96

Type: not specified

## Halo studies including hierarchy breakage

Wednesday 9 October 2024 14:40 (20 minutes)

**Presenter:** MONTANARI, Carlo Emilio (University of Manchester (GB)) **Session Classification:** WP2/WP5/WP7/WP10

High intensity MDs and operatio  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 97

Type: not specified

### High intensity MDs and operational experience

Wednesday 9 October 2024 15:00 (20 minutes)

Presenter:BUFFAT, Xavier (CERN)Session Classification:WP2/WP5/WP7/WP10

14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Update on electron cloud studies

Contribution ID: 98

Type: not specified

## Update on electron cloud studies

Wednesday 9 October 2024 15:20 (20 minutes)

Presenter:METHER, Lotta (CERN)Session Classification:WP2/WP5/WP7/WP10

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

RFD-CM Repair overview and hi  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 99

Type: not specified

### **RFD-CM Repair overview and highlight**

*Tuesday 8 October 2024 09:10 (30 minutes)* 

**Presenters:** SWIESZEK, Joanna Sylwia; BARRIÈRE, Simon (CERN) **Session Classification:** WP4 - Tuesday AM

Experience on NCRs & future ex  $\cdots$ 

Contribution ID: 100

Type: not specified

### **Experience on NCRs & future expectations**

Tuesday 8 October 2024 09:40 (20 minutes)

**Presenter:** DEBEUX, Julien

Session Classification: WP4 - Tuesday AM

14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Summary of RFD reviews at CERN

Contribution ID: 101

Type: not specified

## Summary of RFD reviews at CERN

*Tuesday 8 October 2024 10:00 (20 minutes)* 

**Presenter:** GARLASCHE, Marco (CERN)

Session Classification: WP4 - Tuesday AM

SM18 testing of RFD prototype & ···

Contribution ID: 102

Type: not specified

### SM18 testing of RFD prototype & challenges

Tuesday 8 October 2024 10:20 (20 minutes)

**Presenters:** TURAJ, Katarzyna (CERN); EDWARDS, Amelia Veronica (Lancaster University) **Session Classification:** WP4 - Tuesday AM 14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

RF power for crab cavities & chal  $\cdots$ 

Contribution ID: 103

Type: not specified

### **RF** power for crab cavities & challenges

Wednesday 9 October 2024 11:40 (20 minutes)

**Presenter:** MONTESINOS, Eric (CERN)

RFD NCRs & future mitigation

Contribution ID: 104

Type: not specified

### **RFD NCRs & future mitigation**

Tuesday 8 October 2024 16:10 (20 minutes)

**Presenter:** JORDAN, Edward Stephen (STFC Daresbury Laboratory (GB)) **Session Classification:** WP4 - Discussion - Tuesday PM

CERN/UK schedule (speaker tbc)

Contribution ID: 105

Type: not specified

## CERN/UK schedule (speaker tbc)

Engineering issues for the RFD C  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 106

Type: not specified

## Engineering issues for the RFD CM production at TRIUMF

Tuesday 8 October 2024 17:30 (20 minutes)

**Presenter:** LAW, Oliver (TRIUMF)

WP4 discussion on US- ···

Contribution ID: 107

Type: not specified

#### WP4 discussion on US-AUP/TRIUMF schedule

Tuesday 8 October 2024 17:10 (20 minutes)

Presenter: RISTORI, Leonardo (Fermilab)

Engineering specifications for HL- ···

Contribution ID: 108

Type: not specified

# Engineering specifications for HL-LHC WP4: status and open discussion

Tuesday 8 October 2024 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** DASSA, Luca (CERN)

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

RFD industrial production challenges

Contribution ID: 109

Type: not specified

#### **RFD** industrial production challenges

Wednesday 9 October 2024 08:30 (20 minutes)

**Presenters:** NARDUZZI, Manuele; RISTORI, Leonardo (Fermilab) **Session Classification:** WP4 - Wednesday AM Part 1 14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

DQW industrial production chall  $\cdots$ 

Contribution ID: 110

Type: not specified

# **DQW** industrial production challenges

Wednesday 9 October 2024 08:50 (20 minutes)

**Presenter:** VALVERDE ALONSO, Nuria (CERN)

RFD pre-series cavity testing

Contribution ID: 111

Type: not specified

# **RFD** pre-series cavity testing

Wednesday 9 October 2024 09:10 (20 minutes)

**Presenter:** CASTILLA, Alex (Lancaster University (GB)) **Session Classification:** WP4 - Wednesday AM Part 1

DQW series cavity testing

Contribution ID: 112

Type: not specified

# **DQW** series cavity testing

Wednesday 9 October 2024 09:30 (20 minutes)

Presenter: EDWARDS, Amelia Veronica (Lancaster University)Session Classification: WP4 - Wednesday AM Part 1

Preparation for RFD cavity and C  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 113

Type: not specified

# Preparation for RFD cavity and CM testing at TRIUMF

Wednesday 9 October 2024 10:10 (20 minutes)

**Presenters:** YAO, Zhongyuan (TRIUMF); YAO, Zhongyuan (TRIUMF) **Session Classification:** WP4 - Wednesday AM Part 1

RFD HOM coupler challenges

Contribution ID: 114

Type: not specified

### **RFD HOM coupler challenges**

Wednesday 9 October 2024 11:00 (20 minutes)

**Presenters:** HUQUE, Naeem Abdul; HUQUE, Naeem **Session Classification:** WP4 - Wednesday AM Part 2

DQW & RFD HOM couplers fabr ...

Contribution ID: 115

Type: not specified

#### **DQW & RFD HOM couplers fabrication challenges**

Wednesday 9 October 2024 11:20 (20 minutes)

**Presenter:** BARRIÈRE, Simon (CERN)

14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Crab cavity frequency tuner & ch  $\cdots$ 

Contribution ID: 116

Type: not specified

### Crab cavity frequency tuner & challenges

Wednesday 9 October 2024 09:50 (20 minutes)

**Presenter:** ARTOOS, Kurt (CERN)

LLRF & Controls

Contribution ID: 117

Type: not specified

### LLRF & Controls

Wednesday 9 October 2024 12:00 (20 minutes)

**Presenter:** HAGMANN, Gregoire (CERN)

Series cryomodule design

Contribution ID: 118

Type: not specified

#### Series cryomodule design

Wednesday 9 October 2024 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** CAPELLI, Teddy (CERN)

Session Classification: WP4/WP9/WP12/WP19 - Wednesday AM

Alignment analysis of the RFD pr  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 119

Type: not specified

# Alignment analysis of the RFD prototype during cold test

Wednesday 9 October 2024 14:20 (20 minutes)

**Presenter:** RUDE, Vivien (CERN)

Session Classification: WP4/WP9/WP12/WP19 - Wednesday AM

Vacuum, preparations for collabo  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 120

Type: not specified

# Vacuum, preparations for collaborations & status

Wednesday 9 October 2024 14:40 (20 minutes)

Presenter:BREGLIOZZI, Giuseppe (CERN)Session Classification:WP4/WP9/WP12/WP19 - Wednesday AM

Crab cavities cryogenics –status a ····

Contribution ID: 121

Type: not specified

#### Crab cavities cryogenics -status and perspective

Wednesday 9 October 2024 15:00 (20 minutes)

**Presenter:** GAHIER, Vanessa (CERN)

Session Classification: WP4/WP9/WP12/WP19 - Wednesday AM

Mechanical measurements, exper ...

Contribution ID: 122

Type: not specified

# Mechanical measurements, experience during transport and testing of cryomodules

Wednesday 9 October 2024 15:20 (20 minutes)

 Presenter:
 ARTOOS, Kurt (CERN)

 Session Classification:
 WP4/WP9/WP12/WP19 - Wednesday AM

Canada RFD CM series challenges …

Contribution ID: 123

Type: not specified

# Canada RFD CM series challenges –procurements and schedule

Wednesday 9 October 2024 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** LAXDAL, Robert Edward

UK series cryomodules procurem ...

Contribution ID: 124

Type: not specified

# UK series cryomodules procurements, schedule and challenges discussion

Wednesday 9 October 2024 17:10 (20 minutes)

Presenters: TEMPLETON, Niklas John (STFC Daresbury Laboratory (GB)); TEMPLETON, Niklas

RFD-SPS Cryomodule: QA lesson ···

Contribution ID: 125

Type: not specified

# RFD-SPS Cryomodule: QA lessons learnt & future challenges

Wednesday 9 October 2024 16:50 (20 minutes)

**Presenter:** GUERRA GRANJEIRO, Carlos Manuel (STFC Daresbury Laboratory (GB)) **Session Classification:** WP4 - Wednesday PM 14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Cavity Specification drawings / M  $\cdots$ 

Contribution ID: 126

Type: not specified

# **Cavity Specification drawings / Metrology**

*Tuesday 8 October 2024 16:50 (20 minutes)* 

**Presenter:** LEUXE, Raphael (CERN)

Session Classification: WP4 - Discussion - Tuesday PM

SPS-CC instability studies & RF f  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 127

Type: not specified

#### SPS-CC instability studies & RF feedback gain along HL cycle

Thursday 10 October 2024 09:50 (20 minutes)

**Presenter:** GIACOMEL, Lorenzo (CERN) **Session Classification:** WP2/WP4

CC-PU specification update

Contribution ID: 128

Type: not specified

# **CC-PU specification update**

Thursday 10 October 2024 10:10 (20 minutes)

Presenter:HOFLE, Wolfgang (CERN)Session Classification:WP2/WP4

LHC RF power studies & MD results

Contribution ID: 129

Type: not specified

# LHC RF power studies & MD results

Thursday 10 October 2024 09:10 (20 minutes)

**Presenter:** KARLSEN-BAECK, Birk Emil (Sapienza Universita e INFN, Roma I (IT)) **Session Classification:** WP2/WP4

LHC longitudinal impedance studies

Contribution ID: 130

Type: not specified

# LHC longitudinal impedance studies

Thursday 10 October 2024 08:30 (20 minutes)

**Presenter:** ZAMPETAKIS, Michail (CERN) **Session Classification:** WP2/WP4

Projections for 2025 & HL-LHC

Contribution ID: 131

Type: not specified

# **Projections for 2025 & HL-LHC**

Thursday 10 October 2024 09:30 (20 minutes)

**Presenter:** TIMKO, Helga (CERN) **Session Classification:** WP2/WP4 14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 132

Type: not specified

# Discussion

Tuesday 8 October 2024 10:40 (20 minutes)

Session Classification: WP4 - Tuesday AM

RFD prototype at CERN overview ···

Contribution ID: 133

Type: not specified

### **RFD** prototype at CERN overview planning

*Tuesday 8 October 2024 09:00 (10 minutes)* 

**Presenter:** VALVERDE ALONSO, Nuria (CERN) **Session Classification:** WP4 - Tuesday AM

Studies for transport of crab cavit  $\cdots$ 

Contribution ID: 134

Type: not specified

#### Studies for transport of crab cavities equipment

Wednesday 9 October 2024 15:40 (20 minutes)

**Presenter:** GUILLEN HERNANDEZ, Teresa (CERN) **Session Classification:** WP4/WP9/WP12/WP19 - Wednesday AM

LHC longitudinal impedance mea  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 135

Type: not specified

#### LHC longitudinal impedance measurement through Schottky spectra

Thursday 10 October 2024 08:50 (20 minutes)

**Presenter:** LANNOY, Christophe (EPFL - Ecole Polytechnique Federale Lausanne (CH)) **Session Classification:** WP2/WP4 HL-LHC radiation level studies a  $\cdots$ 

Contribution ID: 136

Type: not specified

# HL-LHC radiation level studies and specification document

Wednesday 9 October 2024 15:40 (20 minutes)

Presenter:LERNER, Giuseppe (CERN)Session Classification:WP2/WP5/WP7/WP10

Lessons learned from LHC optics ···

Contribution ID: 137

Type: not specified

# Lessons learned from LHC optics control in view of HL-LHC

Tuesday 8 October 2024 17:40 (20 minutes)

Presenter:MACLEAN, Ewen Hamish (CERN)Session Classification:WP2/WP5/WP7

Power deposition studies for prot  $\cdots$ 

Contribution ID: 138

Type: not specified

# Power deposition studies for proton losses in IR3 and IR7

Thursday 10 October 2024 11:00 (18 minutes)

**Presenter:** RODIN, Volodymyr (CERN) **Session Classification:** WP5/WP7/WP14

Upgrade studies for the TCDS in IR6

Contribution ID: 139

Type: not specified

# Upgrade studies for the TCDS in IR6

Thursday 10 October 2024 11:18 (18 minutes)

Presenter: GUERIN, Helene Session Classification: WP5/WP7/WP14 14th HL-LHC C  $\ \cdots \ /$  Report of Contributions

Update on failure case studies

Contribution ID: 140

Type: not specified

# Update on failure case studies

Thursday 10 October 2024 11:36 (18 minutes)

**Presenter:** HERNALSTEENS, Cedric (CERN) **Session Classification:** WP5/WP7/WP14

Damage of sc. sample coils due to …

Contribution ID: 141

Type: not specified

#### Damage of sc. sample coils due to beam impact

Thursday 10 October 2024 11:54 (18 minutes)

**Presenter:** GANCARCIK, David (KIT - Karlsruhe Institute of Technology (DE)) **Session Classification:** WP5/WP7/WP14

Q1/Q3 production challenges

Contribution ID: 142

Type: not specified

### Q1/Q3 production challenges

Wednesday 9 October 2024 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** NOBREGA, Alfred (Fermi National Accelerator Lab. (US)) **Session Classification:** WP3/WP16 - Wednesday PM 14th HL-LHC C  $\cdots$  / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 143

Type: not specified

### Discussion

Thursday 10 October 2024 11:00 (1h 30m)

Session Classification: WP4 - Thursday AM

Collimators production strategy a ···

Contribution ID: 144

Type: not specified

#### **Collimators production strategy and implementation**

Thursday 10 October 2024 12:12 (18 minutes)

Presenter:PICCINNI, Carla (CERN)Session Classification:WP5/WP7/WP14

Magnetic center alignment results

Contribution ID: 145

Type: not specified

# Magnetic center alignment results

Wednesday 9 October 2024 15:30 (30 minutes)

Presenter: DIMARCO, Joseph

Session Classification: WP3/WP16 - Wednesday PM

Remote manipulation of VAX mo ...

Contribution ID: 146

Type: not specified

### Remote manipulation of VAX modules 20'+10'

Tuesday 8 October 2024 18:00 (30 minutes)

Presenter: DI GIOVANNANTONIO, Sergio (CERN)

Session Classification: WP8/WP12 - Operational aspects of TAXS region - Tuesday PM

Wrap-up

Contribution ID: 147

Type: not specified

#### Wrap-up

Thursday 10 October 2024 10:10 (20 minutes)

Presenters:BAGLIN, Vincent (CERN);SANCHEZ GALAN, Francisco (CERN)Session Classification:WP8/WP12 - From production to installation - Thursday AM

Discussion - Cryomodules

Contribution ID: 148

Type: not specified

# **Discussion - Cryomodules**

Wednesday 9 October 2024 17:30 (30 minutes)