Workshop for the Austrian Chamber of Commerce WKÖ / Terra Mater Mindcollider

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome to MindCollider

Thursday 26 September 2024 09:00 (20 minutes)

Presenters: LEVERATTO, Luciana (wonnd); GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Introductions and expectations

Thursday 26 September 2024 09:20 (25 minutes)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Getting inspired by CERN 1 Thinking the unthinkable - How Cern works

Thursday 26 September 2024 09:45 (45 minutes)

Presenter: GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Learnings from the session and Introduction to narrative thinking

Thursday 26 September 2024 10:30 (10 minutes)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Getting inspired by CERN 2 - From scientific discovery to social benefit and back

Thursday 26 September 2024 10:55 (55 minutes)

Presenters: FRISCH, Benjamin (CERN); LIPINSKI, Maciej Marek (CERN); STAPNES, Steinar (CERN)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Walk to the ATLAS Control Room

Thursday 26 September 2024 11:50 (10 minutes)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Visit 1 / Experiment Visit to the Atlas Control Room

Thursday 26 September 2024 12:00 (50 minutes)

Presenter: SALZBURGER, Andreas (CERN)

Contribution ID: 8 Type: not specified

Visit 2 / Science Gateway

Thursday 26 September 2024 13:35 (1 hour)

Contribution ID: 9 Type: not specified

Learnings from the session

Thursday 26 September 2024 14:35 (25 minutes)

Contribution ID: 10 Type: not specified

The License to Dream - How IdeaSquare works 1 - Methodological workshop IdeaSquare methodologies for thinking differently about the future

Thursday 26 September 2024 15:00 (1h 30m)

Presenters: LEVERATTO, Luciana (wonnd); GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Workshop: Interactive session with participants

Contribution ID: 12 Type: not specified

Conclusions of the day

Thursday 26 September 2024 16:50 (40 minutes)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Introduction to the day

Friday 27 September 2024 09:00 (15 minutes)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Getting inspired by CERN 3 - How innovation arises in science –a random walk through particle physics

Friday 27 September 2024 09:15 (45 minutes)

Presenter: GSCHWENDTNER, Edda (CERN)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Learnings from the session

Friday 27 September 2024 10:00 (10 minutes)

Contribution ID: 16 Type: not specified

How to overcome habits

Friday 27 September 2024 10:30 (45 minutes)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Visit 3 / Guided visit to CERN campus

Friday 27 September 2024 14:00 (45 minutes)

Presenter: GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Visit 4 / Experiment the Antimatter experiment

Friday 27 September 2024 13:00 (1 hour)

Presenter: DOSER, Michael (CERN)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Walk to Antimatter Factory

Friday 27 September 2024 12:45 (15 minutes)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Methodological workshop by I2 / 2 IdeaSquare methodologies for thinking differently about the future

Presenters: LEVERATTO, Luciana (wonnd); GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Contribution ID: 21 Type: not specified

IdeaSquare methodologies for thinking differently about the future II

Friday 27 September 2024 14:45 (1h 15m)

Presenters: LEVERATTO, Luciana (wonnd); GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Contribution ID: 22 Type: not specified

How to plan for the unplannable? Planning for an unplannable future: prepare an action plan to make a change. Interactive session with participants.

Friday 27 September 2024 11:15 (45 minutes)

Presenter: MOOSLECHNER, Markus

Contribution ID: 23 Type: not specified

Conclusions, wrap-up & Licence to Dream

Friday 27 September 2024 16:20 (45 minutes)