BI Day 2024



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Inroduction to the BI Day

Friday 13 December 2024 08:45 (15 minutes)

Presenter: LEFEVRE, Thibaut (CERN)

Type: not specified

Introduction to the Linac4 Bunch Shape Monitor (BSM)

Friday 13 December 2024 09:00 (20 minutes)

Presenter: TAN, Jocelyn (CERN)

Contribution ID: 3 Type: not specified

What is a TDC and how it is used/validated for LHC and ISOLDE systems

Friday 13 December 2024 09:20 (20 minutes)

Presenter: SOURPI, Georgia (National Technical Univ. of Athens (GR))

Type: not specified

Absolute Calibration of Fast Beam Current Transformers: Design, Development, and Analysis

Friday 13 December 2024 09:40 (20 minutes)

Presenter: MARAFUZ GASPAR, Joao Francisco (Universidade de Lisboa (PT))

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Inside the Experimental Areas: Work of XEI

Friday 13 December 2024 10:00 (20 minutes)

Presenter: DEVAUCHELLE, Wilfried (CERN)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Grids manufacturing for BSG monitors: wire Vs bands

Friday 13 December 2024 10:50 (20 minutes)

Presenter: VUITTON, Christophe (CERN)

Type: not specified

Beam-Induced Damage on Instrumentation: numerical methods to predict them and practical examples of damages

Friday 13 December 2024 11:10 (20 minutes)

Presenter: CAMILLERI, Ryan Paul (University of Malta (MT))

Type: not specified

Design and production of the front-end electronics of the oBLM

Friday 13 December 2024 11:30 (20 minutes)

Presenter: ESTEBAN FELIPE, Jose Carlos (CERN)

Contribution ID: 9 Type: not specified

The ATS SoC framework: an introduction to the project

Friday 13 December 2024 11:50 (20 minutes)

Presenter: DEGL'INNOCENTI, Irene (CERN)

BI Day 2024

Contribution ID: 10 Type: not specified

Status of Integrating SoC Based Data Acquisition Systems in the Control System

Friday 13 December 2024 12:10 (20 minutes)

Presenter: BALCI, Elif (CERN)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Overview of the AWAKE programmed and related BI challenges for the next years

Friday 13 December 2024 14:00 (20 minutes)

Presenter: PAKUZA, Collette (CERN)

Contribution ID: 12 Type: not specified

The upgrade of the AWAKE BPM system: plans and expected performances

Friday 13 December 2024 14:20 (20 minutes)

Presenter: STANT, Laurence

Type: not specified

BLM Ionisation chamber production and testing

Friday 13 December 2024 14:40 (20 minutes)

Presenter: GRIFFITHS, Victoria Louise (CERN)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Development of electrical test-benches for the qualification of the Ionisation Chamber production and its components

Friday 13 December 2024 15:00 (20 minutes)

Presenter: BASTOS, Wilker (CERN)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Performance analysis of the BSRL and possible improvements

Friday 13 December 2024 15:50 (20 minutes)

Presenter: JURY, Alexander Nicholas (University of Liverpool (GB))

Contribution ID: 16 Type: not specified

LHC Luminosity monitors and analysis to validate their calibration

Friday 13 December 2024 16:10 (20 minutes)

Presenter: ZERTOVA, Karla (Czech Technical University in Prague (CZ))

Contribution ID: 17 Type: not specified

High bandwidth electro-optical Beam Position monitoring for HL-LHC

Friday 13 December 2024 16:30 (20 minutes)

Presenter: HARRYMAN, Daniel Mark (University of London (GB))

Contribution ID: 18 Type: not specified

SY-BI Highlights of the year

Friday 13 December 2024 16:50 (1 hour)

Presenter: LEFEVRE, Thibaut (CERN)