Bulgarian Teachers Programme 2011

Europe/Zurich
6-2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

120
Show room on map
Mick Storr
    • 18:00 19:00
      Arrival at Hotel / Пристигане в хотела 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN/ Добре дошли в ЦЕРН 15m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:15 09:30
      Introduction to the programme / Въведение в програмaта 15m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:30 10:30
      Introduction to CERN / Въведение в ЦЕРН 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Zornitsa Zaharieva (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      Introduction to Particle Physics / Въведение във физиката на елементарните частици 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Vladimir Genchev (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences)
    • 11:15 12:30
      Detectors / Детектори 1h 15m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Vladimir GENCHEV (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences)
    • 12:30 14:00
      Lunch / Обяд 1h 30m Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 14:00 16:00
      Visit ATLAS Visitor Centre / Визита в посетителския център на ATLAS 2h 3162-1-G01 - ATLAS 3D/VISITOR CENTRE

      3162-1-G01 - ATLAS 3D/VISITOR CENTRE

      CERN

      20
      Show room on map
      Speakers: Svezhina DIMITROVA (Astronomical Observatory, Varna) , Zornitsa Zaharieva (CERN)
    • 14:00 16:00
      Visit GLOBE visitor centre / Визита в посетителския център GLOBE 2h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental de Particulas)
    • 16:00 18:30
      Visit CMS / Посещение на CMS 2h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: Borislav Pavlov (University of Sofia) , Plamen Iaydjiev (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences) , Vladimir Genchev (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences)
    • 18:30 19:30
      Revision of the Day / Преглед на деня 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 09:00 09:45
      Hadron particle detection / Детектиране на адрони 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Stefan Piperov (CERN)
      Slides
    • 09:45 11:00
      Introduction to CMS and ATLAS / Въведение в CMS и ATLAS 1h 15m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Borislav Pavlov (University of Sofia)
      Slides
    • 11:00 12:00
      Introduction to CERN аccelerator complex and its control / Въведение в комплекса ускорители на ЦЕРН и тяхното управление 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Zornitsa Zaharieva (CERN)
      Slides
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 14:00 15:00
      Visit to LHC Control Centre / Посещение на контролния център на LHC (CCC Conference Room) 1h 874-R-030 - CCC

      874-R-030 - CCC

      CERN

      50
      Show room on map
      Speaker: Zornitsa Zaharieva (CERN)
    • 15:00 16:30
      Visit LHC Magnet Test Facility / Посещение на тестовата установка на LHC магнитите 1h 30m 2173-R-001

      2173-R-001

      CERN

      Speakers: Dr. Deyan Yordanov (Max-Planck-Institut für Kernphysik) , Zornitsa Zaharieva (CERN)
    • 16:30 18:30
      Build a Cloud Chamber / Изграждане на аерозолна камера 2h 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Alternative apparatus
      How to build a cloud chamber
      Video of modified alternative apparatus
    • 16:30 18:30
      Revision of the Day / Преглед на деня 2h Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 09:00 11:00
      Cosmology / Kосмология 2h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Daniela KIRILOVA (IA, BAS)
      Slides
    • 11:00 12:30
      Medical Physics / Медицинска физика 1h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Katia Sergieva
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 14:00 20:00
      Discover Geneva / Открий Женева 6h
    • 20:00 22:00
      Official Dinner / Официална вечеря 2h Hotel Edelweiss; Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss; Place de la Navigation

    • 09:00 10:00
      Heavy Ions: Introduction to ALICE / Тежки йони: Въведение в ALICE 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Cvetan Valeriev Cheshkov (Institut de Physique Nucleaire de Lyon (IPNL)-Universite Claude)
      Slides
    • 10:00 11:00
      Experiments beyond the Standard Model / Експерименти извън Стандартния Модел 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Plamen Iaydjiev (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences)
      Slides
    • 11:00 12:30
      Atomic nuclei: basic building blocks of matter / Атомни ядра: oсновни градивни клетки на материята 1h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dimiter Balabanski (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Visit CERN Computer Centre / Посещение на CERN компютерния център 3h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: Anton Topurov (CERN) , Zhechka Toteva (CERN)
    • 14:00 17:30
      Visit ISOLDE / Посещение на ISOLDE 3h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: Dr. Deyan Yordanov (Max-Planck-Institut für Kernphysik) , Dimiter Balabanski (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences)
    • 14:00 17:30
      Visit Microcosm / Посещение на Микрокосм 3h 30m 33 R-001

      33 R-001

      CERN

    • 17:30 19:00
      Revision of the Day / Преглед на деня 1h 30m Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 09:00 10:00
      CERN Education / Образованието в ЦЕРН 1h 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Mick STORR
      Slides
    • 10:00 12:30
      Teachers Lab / Учителска лаборатория 2h 30m
      Speaker: Svezhina Dimitrova (Astronomical Observtory, Varna)
      Slides
    • 10:00 12:30
      Visit to PS, LINAC and LEIR / Посещение на PS, LINAC и LEIR 2h 30m
      Speakers: Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental de Particulas) , Zornitsa Zaharieva (CERN)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 13:30 15:00
      Bulgarian Teachers Programme - lessons, achievements and prospects / Българската учителска програма – уроци, постижения и перспективи 1h 30m 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Svezhina DIMITROVA (Astronomical Observatory, Varna)
    • 15:00 15:40
      Questionnaires and Evaluation of the Programme / Въпросници и оценка на програмата 40m 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:30 22:00
      Bulgarian Dinner / Българска вечеря 2h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 09:00 09:20
      Departure / Отпътуване 20m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×