Symposium to celebrate Ugo Amaldi's 90th birthday

Report of Contributions

Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction

Friday 4 April 2025 14:00 (5 minutes)

Presenter: MAIANI, Luciano (Sapienza Universita e INFN, Roma I (IT))

Contribution ID: 2 Type: not specified

Welcome addresses

Friday 4 April 2025 14:05 (10 minutes)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Quasi-free electron scattering on nuclei and atoms

Friday 4 April 2025 14:15 (15 minutes)

Presenter: STEFANI, Gianni (University Roma3 and ISM-CNR)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Ugo and "Fisica delle radiazioni"

Friday 4 April 2025 14:30 (15 minutes)

Presenter: SCAMPOLI, Paola (Università di Napoli Federico II)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Roman pots and the rise of the proton- proton cross section

Friday 4 April 2025 14:45 (15 minutes)

Presenter: EKELOF, Tord Johan Carl (Uppsala University (SE))

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

High-luminosity superconducting electron- positron colliders

Friday 4 April 2025 15:00 (15 minutes)

Presenter: TELNOV, Valery (Budker INP and Novosibirsk State Univ.)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

DELPHI Collaboration and the physics legacy of LEP

Friday 4 April 2025 15:15 (15 minutes)

Presenter: MYATT, Gerald (Nuclear Physics Laboratory)

Contribution ID: 8 Type: not specified

Video testimonials

Friday 4 April 2025 16:00 (15 minutes)

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Communicating Science to a wider audience: Ugo's contribution

Friday 4 April 2025 16:15 (15 minutes)

Presenter: CATAPANO, Paola (CERN)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Particle Physics Courses in Florence and Milan

Friday 4 April 2025 16:30 (15 minutes)

Presenter: BRACCINI, Saverio (Universitaet Bern (CH))

Contribution ID: 11 Type: not specified

From TERA Foundation to the present status of hadron therapy

Friday 4 April 2025 16:45 (15 minutes)

Presenter: ORECCHIA, Roberto (CNAO)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Collaboration between CERN and TERA Foundation

Friday 4 April 2025 17:00 (15 minutes)

Presenter: ANELLI, Giovanni (CERN)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Ugo's contribution to ENLIGHT and recent developments

Friday 4 April 2025 17:15 (15 minutes)

Presenter: DOSANJH, Manjit (University of Oxford (GB))

Contribution ID: 14 Type: not specified

CNAO: beginnings, status and upgrades

Friday 4 April 2025 17:30 (15 minutes)

Presenter: ROSSI, Sandro (Fondazione CNAO)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Concluding remarks

Friday 4 April 2025 17:45 (15 minutes)

Presenter: MAIANI, Luciano (Sapienza Universita e INFN, Roma I (IT))

Contribution ID: 16 Type: not specified

Ugo's intervention

Friday 4 April 2025 18:00 (15 minutes)

Presenter: AMALDI, Ugo (TERA Foundation (IT))