Workshop on QCD and diffraction at the LHC

Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome

Monday, 28 November 2011 09:30 (5 minutes)

Presenters: CHWASTOWSKI, Janusz (High Energy Department); PRASZALOWICZ, Michal

Contribution ID: 1 Type: not specified

Overview of the results from Alice at the LHC

Monday, 28 November 2011 10:05 (35 minutes)

Presenter: PLOSKON, Mateusz Andrzej (Lawrence Berkeley National Lab. (US))

Contribution ID: 2 Type: not specified

Introduction to heavy ion physics

Monday, 28 November 2011 09:35 (30 minutes)

Presenter: MARQUET, Cyrille

Contribution ID: 3 Type: not specified

Factorisation in Colour Glass Condensate

Monday, 28 November 2011 11:10 (30 minutes)

Presenter: LAIDET, Julien

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Central diffraction at ALICE

Monday, 28 November 2011 11:40 (30 minutes)

Presenter: FIGIEL, Jan (Polish Academy of Sciences (PL))

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Geometric scaling

Monday, 28 November 2011 12:10 (30 minutes)

Presenter: PRASZALOWICZ, Michal (Jagellonian University, Krakow)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Discussion about heavy ion programme

Monday, 28 November 2011 12:40 (20 minutes)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Jets and heavy ions

Monday, 28 November 2011 14:30 (30 minutes)

Presenter: SOYEZ, Gregory

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

Exclusive production of vector mesons: from pp to AA collisions

Monday, 28 November 2011 15:00 (30 minutes)

Presenter: SCHAEFER, Wolfgang

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Heavy ion collisions: a point-of-view from non-equilibrium statistical physics

Monday, 28 November 2011 15:30 (30 minutes)

Heavy ion collisions: a point-of- · · ·

Presenter: PESCHANSKI, Robert

Contribution ID: 10 Type: not specified

Exclusive production of K^+ K^- pairs in proton-proton collisions

Monday, 28 November 2011 16:50 (30 minutes)

Presenter: LEBIEDIOWICZ, Piotr

Contribution ID: 11 Type: not specified

Discussion about heavy ions - vector mesons...

Monday, 28 November 2011 17:20 (40 minutes)

Contribution ID: 12 Type: not specified

MC and NLO for hard diffraction at LHC

Monday, 28 November 2011 16:20 (30 minutes)

Presenter: ZLEBCIK, Radek

Contribution ID: 13 Type: not specified

Review of ATLAS results on diffraction

Tuesday, 29 November 2011 09:30 (35 minutes)

Presenter: KEPKA, Oldrich (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))

Contribution ID: 14 Type: not specified

Soft colour screening effects in diffraction

Tuesday, 29 November 2011 10:05 (30 minutes)

Presenter: PASECHNIK, Roman

Contribution ID: 15 Type: not specified

Gap survival effects and diffraction

Tuesday, 29 November 2011 10:35 (30 minutes)

Presenter: SJODAH, Malin

Contribution ID: 16 Type: not specified

A partonic model for soft pp interactions: lessons from LHC

Tuesday, 29 November 2011 11:30 (30 minutes)

Presenter: MARTIN, Alan

Contribution ID: 17 Type: not specified

Herwig and Pythia modelling of diffraction

Tuesday, 29 November 2011 12:00 (30 minutes)

Presenter: KUS, Vlastimil (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))

Contribution ID: 18 Type: not specified

Discussion about diffraction at the LHC: rapidity gaps...

Tuesday, 29 November 2011 12:30 (30 minutes)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Central exclusive production

Tuesday, 29 November 2011 14:30 (30 minutes)

Presenter: KHOZE, Valery (Science Laboratories)

Contribution ID: 20 Type: not specified

The AFP project

Tuesday, 29 November 2011 15:00 (30 minutes)

Presenter: ROYON, Christophe (CEA - Centre d'Etudes de Saclay (FR))

Contribution ID: 21 Type: not specified

Anomalous coupling studies

Tuesday, 29 November 2011 15:30 (20 minutes)

Presenter: GRABAS, Herve Marie Xavier (CEA - Centre d'Etudes de Saclay (FR))

Contribution ID: 22 Type: not specified

DPE W production at the LHC

Tuesday, 29 November 2011 16:20 (20 minutes)

Presenter: STASZEWSKI, Rafal Pawel (Polish Academy of Sciences (PL))

Contribution ID: 23 Type: not specified

Exclusive production of dijets on pp collisions

Tuesday, 29 November 2011 16:40 (30 minutes)

Presenter: SZCZUREK, Antoni

Contribution ID: 24 Type: not specified

On the possibility of separating diffractive and non-diffractive events at the LHC

Tuesday, 29 November 2011 17:10 (30 minutes)

Presenter: FIALKOWSKI, Krzysztof

Contribution ID: 25 Type: not specified

Discussion: diffraction at the LHC

Tuesday, 29 November 2011 17:40 (50 minutes)

Discussion: diffraction at the LHC

Contribution ID: 26 Type: not specified

On a possible HERA discovery in diffractive DIS

Wednesday, 30 November 2011 09:30 (30 minutes)

Presenter: MOTYKA, Leszek

Contribution ID: 27 Type: not specified

Gluon saturation and entropy porduction in pp collisions

Wednesday, 30 November 2011 10:00 (30 minutes)

Presenter: KUTAK, Krzysztof

Contribution ID: 28 Type: not specified

Testing BFKL evolution with jet-gap-jet measurements

Wednesday, 30 November 2011 10:30 (30 minutes)

Presenter: MARQUET, Cyrille

Contribution ID: 29 Type: not specified

Jet gap jet events in diffraction

Wednesday, 30 November 2011 11:30 (20 minutes)

Presenter: TRZEBINSKI, Maciej Marek (Polish Academy of Sciences (PL))

Contribution ID: 30 Type: not specified

QCD physics with AFP

Wednesday, 30 November 2011 11:50 (30 minutes)

Presenter: KHOZE, Valery (Science Laboratories)

Contribution ID: 31 Type: not specified

Review of COMPASS

Presenter: BADELEK, Barbara (Institute of Experimental Physics)

Contribution ID: 32 Type: not specified

Discussion about QCD program, jet gap jet

Wednesday, 30 November 2011 14:00 (1 hour)