EuCARD 3rd ANNUAL MEETING

Report of Contributions

Welcome from Dean WUT Faculty …

Contribution ID: 0

Type: not specified

Welcome from Dean WUT Faculty of Electronics and Information Technologies

Wednesday, 25 April 2012 08:45 (5 minutes)

Presenter:SZMIDT, Jan (WUT)Session Classification:1st Session

Information from the Chair of the …

Contribution ID: 1

Type: not specified

Information from the Chair of the LOC

Wednesday, 25 April 2012 08:50 (5 minutes)

Presenter: ROMANIUK, Ryszard (WUT) **Session Classification:** 1st Session

Welcome from EuCARD coordinator

Contribution ID: 2

Type: not specified

Welcome from EuCARD coordinator

Wednesday, 25 April 2012 08:55 (5 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Session Classification: 1st Session

Report from management

Contribution ID: 3

Type: not specified

Report from management

Wednesday, 25 April 2012 09:00 (25 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN) **Session Classification:** 1st Session

Report from WP2: DCO

Contribution ID: 4

Type: not specified

Report from WP2: DCO

Wednesday, 25 April 2012 09:25 (20 minutes)

Presenter: ROMANIUK, Ryszard (WUT)

Session Classification: 1st Session

Report from WP3: NEU2012

Contribution ID: 5

Type: not specified

Report from WP3: NEU2012

Friday, 27 April 2012 11:50 (35 minutes)

Presenter: PALLADINO, Vittorio (Universita e INFN)

Session Classification: 8th Session

highlight talk WP3: Beams for N $\,\cdots\,$

Contribution ID: 6

Type: not specified

highlight talk WP3: Beams for Neutrino Physics: A coherent proposal ?

Friday, 27 April 2012 12:25 (20 minutes)

Presenter:BLONDEL, Alain (UNIGE)Session Classification:8th Session

Report from WP4: AccNet

Contribution ID: 8

Type: not specified

Report from WP4: AccNet

Wednesday, 25 April 2012 10:45 (35 minutes)

Presenter: ZIMMERMANN, Frank (CERN) **Session Classification:** 2nd Session

Highlight talk 1 WP4 & WP10: C $\,\cdots\,$

Contribution ID: 9

Type: not specified

Highlight talk 1 WP4 & WP10: Compact crab cavities for LHC

Wednesday, 25 April 2012 11:20 (20 minutes)

Presenter: BURT, Graeme (ULANC) **Session Classification:** 2nd Session EuCARD 3rd A ··· / Report of Contributions

Highlight talk 2 WP4: The Achro ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

Highlight talk 2 WP4: The Achromatic Telescopic Squeezing scheme: first validations with beam in the LHC and very low beta* optics for HL-LHC

Wednesday, 25 April 2012 11:40 (20 minutes)

Presenter: FARTOUKH, Stephane (CERN) **Session Classification:** 2nd Session

Report from WP 5: HiRadMat

Contribution ID: 11

Type: not specified

Report from WP 5: HiRadMat

Friday, 27 April 2012 10:15 (20 minutes)

Presenter: EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN) **Session Classification:** 8th Session

Report from WP 6: MICE

Contribution ID: 12

Type: not specified

Report from WP 6: MICE

Wednesday, 25 April 2012 09:45 (35 minutes)

Presenter: MCCUBBIN, Norman (STFC)

Session Classification: 1st Session

Report from WP 7: HFM

Contribution ID: 13

Type: not specified

Report from WP 7: HFM

Wednesday, 25 April 2012 13:30 (35 minutes)

Presenter: DE RIJK, Gijs (CERN) **Session Classification:** 3rd Session

Highlight talk 1 WP7 : Recent de …

Contribution ID: 14

Type: not specified

Highlight talk 1 WP7 : Recent developments in the thermal modelling of Superconducting magnets

Wednesday, 25 April 2012 14:05 (20 minutes)

Presenter: PIETROWICZ, Slawomir (PWR) **Session Classification:** 3rd Session

Highlight talk 2 WP7: Design of t

Contribution ID: 15

Type: not specified

Highlight talk 2 WP7: Design of the very high field dipole insert

Wednesday, 25 April 2012 14:25 (20 minutes)

Presenter: REY, Jean-Michel (CEA) **Session Classification:** 3rd Session

Report from WP 11: ANAC

Contribution ID: 16

Type: not specified

Report from WP 11: ANAC

Wednesday, 25 April 2012 15:10 (30 minutes)

Presenter:BIAGINI, Marica (INFN-LNF)Session Classification:4th Session

Highlight talk 1 WP11.2: Towards …

Contribution ID: 17

Type: not specified

Highlight talk 1 WP11.2: Towards an extremely-flat beam optics with large crossing angle for the LHC

Wednesday, 25 April 2012 15:40 (20 minutes)

Presenter:L. ABELLEIRA, José (CERN/EPFL)Session Classification:4th Session

Highlight talk 2 WP11.4: Emittan ····

Contribution ID: 18

Type: not specified

Highlight talk 2 WP11.4: Emittance measurements for laser PWA beams

Wednesday, 25 April 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: THAURY, Cedric (LOA/CNRS)

Session Classification: 4th Session

Report from WP 9: NCLinac

Contribution ID: 20

Type: not specified

Report from WP 9: NCLinac

Wednesday, 25 April 2012 16:20 (30 minutes)

Presenter:JENSEN, Erk (CERN)Session Classification:4th Session

EuCARD 3rd A ··· / Report of Contributions

Highlight Talk 1 WP 9: Feedback ···

Contribution ID: 21

Type: not specified

Highlight Talk 1 WP 9: Feedback performance, precision alignment and nanometer scale stabilization of CLIC magnets

Wednesday, 25 April 2012 16:55 (20 minutes)

Presenter:JEREMIE, Andrea (CNRS)Session Classification:4th Session

Highlight Talk 2 WP 9:CLIC RF s \cdots

Contribution ID: 22

Type: not specified

Highlight Talk 2 WP 9:CLIC RF structure precise assembly and thermo-mechanical modeling in CLIC

Wednesday, 25 April 2012 17:15 (20 minutes)

Presenter: OSTERBERG, Kenneth (University of Helsinki) **Session Classification:** 4th Session

Accelerator R & D and constructi ...

Contribution ID: 23

Type: not specified

Accelerator R & D and construction at NCBJ Swierk

Thursday, 26 April 2012 08:30 (30 minutes)

Presenter: WROCHNA, Grzegorz (NCBJ, Swierk) **Session Classification:** 5th Session

Electronics design for HEP and A $\,\cdots\,$

Contribution ID: 24

Type: not specified

Electronics design for HEP and Accelerator Technology at WUT

Thursday, 26 April 2012 09:00 (30 minutes)

Presenter: ROMANIUK, Ryszard (WUT)

Session Classification: 5th Session

Accelerator R & D for accelerator …

Contribution ID: 25

Type: not specified

Accelerator R & D for accelerator driven systems

Thursday, 26 April 2012 09:30 (30 minutes)

 Presenter:
 BIARROTTE, Jean-Luc (EURATOM FP7 MAX coord./CNRS/IN2P3 IPN Orsay)

 Session Classification:
 5th Session

Accelerator challenges and status …

Contribution ID: 26

Type: not specified

Accelerator challenges and status of the European-XFEL

Thursday, 26 April 2012 10:20 (30 minutes)

Presenter: SCHLARB, Holger (DESY)

Session Classification: 6th Session

Evolution of accelerator design fo \cdots

Contribution ID: 27

Type: not specified

Evolution of accelerator design for medical isotopes production

Thursday, 26 April 2012 10:50 (30 minutes)

Presenter:LEWIS, Dewi (CERN)Session Classification:6th Session

The EuCARD2 project

Contribution ID: 28

Type: not specified

The EuCARD2 project

Thursday, 26 April 2012 11:20 (30 minutes)

Presenter: VRETENAR, Maurizio (CERN) **Session Classification:** 6th Session

Report from WP10

Contribution ID: 29

Type: not specified

Report from WP10

Friday, 27 April 2012 08:30 (30 minutes)

Presenter: NAPOLY, Olivier (CEA/Saclay) **Session Classification:** 7th Session

Highlight talk 1: WP10.4 & 10.7:S ····

Contribution ID: 30

Type: not specified

Highlight talk 1: WP10.4 & 10.7:Superconducting electron gun for continuous wave linacs

Friday, 27 April 2012 09:00 (20 minutes)

Presenter:NIETUBYC, Robert (NCBJ)Session Classification:7th Session

Highlight talk 2: WP10.6/WP4.3 : · · ·

Contribution ID: 31

Type: not specified

Highlight talk 2: WP10.6/WP4.3 : Overview of the LLRF Developments for FLASH

Friday, 27 April 2012 09:20 (15 minutes)

Presenter:GRECKI, Mariusz (DESY)Session Classification:7th Session

Highlight talk 3: WP10.6: RF and …

Contribution ID: 32

Type: not specified

Highlight talk 3: WP10.6: RF and phase reference signal distribution and processing in uTCA based LLRF system

Friday, 27 April 2012 09:35 (15 minutes)

Presenter:CZUBA, Krzysztof (WUT)Session Classification:7th Session

Report from WP 8

Contribution ID: 33

Type: not specified

Report from WP 8

Friday, 27 April 2012 10:35 (35 minutes)

Presenter:STADLMANN, Jens (GSI)Session Classification:8th Session

Highlight talk 1 WP8: Results fro ...

Contribution ID: 34

Type: not specified

Highlight talk 1 WP8: Results from the FAIR Cryocatcher

Friday, 27 April 2012 11:10 (20 minutes)

Presenter:BOZYK, Lars (GSI)Session Classification:8th Session

highlight talk2 WP8: Advanced …

Contribution ID: 35

Type: not specified

highlight talk2 WP8: Advanced materials for future phase II LHC collimators

Friday, 27 April 2012 11:30 (20 minutes)

Presenter:BERTARELLI, Alessandro (CERN)Session Classification:8th Session

EuCARD 3rd A ··· / Report of Contributions

Closing remarks by coordinator

Contribution ID: 36

Type: not specified

Closing remarks by coordinator

Friday, 27 April 2012 12:45 (15 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN) **Session Classification:** 8th Session

Welcome

Contribution ID: 53

Type: not specified

Welcome

//WP9 Welcome

Contribution ID: 54

Type: not specified

//WP9 Welcome

//WP4 Welcome

Contribution ID: 55

Type: not specified

//WP4 Welcome

Welcome & Approval of the agenda

Contribution ID: 56

Type: not specified

Welcome & Approval of the agenda

Wednesday, 25 April 2012 17:45 (5 minutes)

Presenter: EKELOF, Tord Johan Carl (Uppsala University (SE))

Approval of the minutes and \cdots

Contribution ID: 57

Type: not specified

Approval of the minutes and follow-up of the actions

Wednesday, 25 April 2012 17:50 (5 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Election of the GB chair for Year 4

Contribution ID: 58

Type: not specified

Election of the GB chair for Year 4

Wednesday, 25 April 2012 17:55 (5 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Status of the Milestones and Deli $\,\cdots\,$

Contribution ID: 59

Type: not specified

Status of the Milestones and Deliverables

Wednesday, 25 April 2012 18:00 (20 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Discussion & Approval of the rep $\,\cdots\,$

Contribution ID: 60

Type: not specified

Discussion & Approval of the report on Milestones and Deliverables

Wednesday, 25 April 2012 18:20 (10 minutes)

Information on Consortium admi $\,\cdots\,$

Contribution ID: 61

Type: not specified

Information on Consortium administrative changes

Wednesday, 25 April 2012 18:30 (10 minutes)

Presenter: Dr STAVREV, Svetlomir (CERN)

Strategy for 2012/2013, terminati ···

Contribution ID: 62

Type: not specified

Strategy for 2012/2013, termination of the project and transition to EuCARD2

Wednesday, 25 April 2012 18:40 (10 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Discussion & Concluding remarks …

Contribution ID: 63

Type: not specified

Discussion & Concluding remarks / Experience in EuCARD that would lead to proposals for EuCARD2 / Experience in collaboration between non-profit and commercial organizations

Wednesday, 25 April 2012 18:50 (20 minutes)

tst

Contribution ID: 64

Type: not specified

tst

Friday, 27 April 2012 13:00 (20 minutes)

Presenters: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN); MORER-OLAFSEN, Merethe (CERN) **Session Classification:** tst