CMS GEM Upgrade Workshop III

Report of Contributions

https://indico.cern.ch/e/182546

Welcome

Contribution ID: 0

Type: not specified

Welcome

Presenter: ASPELL, Paul (CERN)

Front-end design

Contribution ID: 1

Type: not specified

Front-end design

Thursday 19 April 2012 09:10 (20 minutes)

Presenter: GUILLOUX, Fabrice (CEA)

The Calibration, Bias & Monitori ...

Contribution ID: 2

Type: not specified

The Calibration, Bias & Monitoring (CBM) Unit

Thursday 19 April 2012 09:30 (20 minutes)

Presenter: LODDO, Flavio (INFN-BARI) **Session Classification:** Micro-electronics

SAR ADC development

Contribution ID: 3

Type: not specified

SAR ADC development

Thursday 19 April 2012 09:50 (20 minutes)

Presenter: IDZIK, Marek (AGH)

DSP & TOT

Contribution ID: 4

Type: not specified

DSP & TOT

Thursday 19 April 2012 10:10 (20 minutes)

Presenter: VERHAGEN, Erik (Inter-University Institute for High Energies (BE)) **Session Classification:** Micro-electronics

Slow Control

Contribution ID: 5

Type: not specified

Slow Control

Thursday 19 April 2012 10:50 (20 minutes)

Presenter: DE ROBERTIS, Giuseppe (Universita e INFN (IT))

GBT update

Contribution ID: 6

Type: not specified

GBT update

Thursday 19 April 2012 11:10 (20 minutes)

Presenter: RODRIGUES SIMOES MOREIRA, Paulo (CERN)

ALICE interest

Contribution ID: 7

Type: not specified

ALICE interest

Thursday 19 April 2012 11:30 (20 minutes)

Presenter: RIEGLER, Werner (CERN)

Off Detector Electronics - Session …

Contribution ID: 8

Type: not specified

Off Detector Electronics - Session Intro.

Thursday 19 April 2012 14:00 (5 minutes)

Presenter: ASPELL, Paul (CERN)

Session Classification: Off detector Electronics / DAQ

uTCA development

Contribution ID: 9

Type: not specified

uTCA development

Thursday 19 April 2012 14:05 (20 minutes)

Presenters: Dr DE LENTDECKER, Gilles (Universite Libre de Bruxelles); YANG, yifan **Session Classification:** Off detector Electronics / DAQ

GLIB update

Contribution ID: 10

Type: not specified

GLIB update

Thursday 19 April 2012 14:25 (20 minutes)

Presenter: HAAS, Stefan (CERN)

Session Classification: Off detector Electronics / DAQ

The AMC13

Contribution ID: 11

Type: not specified

The AMC13

Thursday 19 April 2012 14:45 (20 minutes)

Presenter: HAZEN, Eric Shearer (Boston University (US)) **Session Classification:** Off detector Electronics / DAQ

VFAT2 hybrid and SRS design & \cdots

Contribution ID: 12

Type: not specified

VFAT2 hybrid and SRS design & production

Thursday 19 April 2012 15:05 (20 minutes)

Presenter: MARTOIU, Sorin (CERN)

Session Classification: Off detector Electronics / DAQ

SRS DAQ software

Contribution ID: 13

Type: not specified

SRS DAQ software

CMS GEM Upgr ··· / Report of Contributions

Lappeenranta University of Tech ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Lappeenranta University of Technology

Thursday 19 April 2012 11:50 (15 minutes)

Presenter: TUUVA, Tuure (Lappeenranta Univ. of Technology (FI)) **Session Classification:** Micro-electronics

Planning

Contribution ID: 15

Type: not specified

Planning

Thursday 19 April 2012 15:45 (15 minutes)

Presenter: ASPELL, Paul (CERN)

Session Classification: Off detector Electronics / DAQ

Planning

Contribution ID: 16

Type: not specified

Planning

Presenter: ASPELL, Paul (CERN)

Welcome and Introduction

Contribution ID: 17

Type: not specified

Welcome and Introduction

Wednesday 18 April 2012 09:00 (10 minutes)

Presenter:BALL, Austin (CERN)Session Classification:Introduction

Results of beam tests 2011

Contribution ID: 18

Type: not specified

Results of beam tests 2011

Friday 20 April 2012 09:40 (20 minutes)

Presenter: COLAFRANCESCHI, Stefano (Istituto Nazionale Fisica Nucleare (IT)) **Session Classification:** Detector Performance

Long Term operation and plans f $\,\cdots\,$

Contribution ID: 19

Type: not specified

Long Term operation and plans for tests at GIF

Friday 20 April 2012 10:20 (20 minutes)

Presenters: ARMAIGNAUD, Christopher; MERLIN, Jeremie Alexandre (Ecole Nationale Superieure de Physique de Strasbourg (FR))

Session Classification: Detector Performance

Gain calibration of small prototypes

Contribution ID: 20

Type: not specified

Gain calibration of small prototypes

Friday 20 April 2012 09:00 (20 minutes)

Presenter: ARMAIGNAUD, Christopher **Session Classification:** Detector Performance

Gain calibration of large prototypes

Contribution ID: 21

Type: not specified

Gain calibration of large prototypes

Friday 20 April 2012 09:20 (20 minutes)

Presenter: MERLIN, Jeremie

Session Classification: Detector Performance

Production of large foils at CERN

Contribution ID: 22

Type: not specified

Production of large foils at CERN

Friday 20 April 2012 15:00 (20 minutes)

Presenter: DE OLIVEIRA, Rui (CERN)

Session Classification: Production and Quality Control

Production of large foils at Korea

Contribution ID: 23

Type: not specified

Production of large foils at Korea

Friday 20 April 2012 15:20 (20 minutes)

Presenter: PARK, sung (Korea University)

Session Classification: Production and Quality Control

Quality control - Foil production

Contribution ID: 24

Type: not specified

Quality control - Foil production

Presenter: FORMENTI, Fabio (CERN)

CMS GEM Upgr ··· / Report of Contributions

Quality control - Chamber produ ...

Contribution ID: 25

Type: not specified

Quality control - Chamber production

Friday 20 April 2012 15:40 (20 minutes)

Presenters: DE OLIVEIRA, Rui (CERN); ZHOU, Yi (Univ. of Science & Tech. of China (CN)) **Session Classification:** Production and Quality Control

TOTEM Experience

Contribution ID: 26

Type: not specified

TOTEM Experience

Wednesday 18 April 2012 09:40 (20 minutes)

Presenters: OLIVERI, Eraldo (Sezione di Pisa (IT)); TURINI, Nicola (Sezione di Pisa (IT)) **Session Classification:** Introduction

GEM Collaboration meeting (Pos \cdots

Contribution ID: 27

Type: not specified

GEM Collaboration meeting (Postponed)

Friday 20 April 2012 16:40 (1 hour)

Institute representatives CERN-INDIA-Feb-talk

Session Classification: Summary and Wrap up

Concluding Remarks and Wrap Up

Contribution ID: 28

Type: not specified

Concluding Remarks and Wrap Up

Friday 20 April 2012 16:30 (10 minutes)

Session Classification: Summary and Wrap up

The COMPASS Experience

Contribution ID: 29

Type: not specified

The COMPASS Experience

Presenter: KETZER, Bernhard (Technische Universitaet Muenchen (DE))

Improving the RPC Trigger

Contribution ID: 30

Type: not specified

Improving the RPC Trigger

Thursday 19 April 2012 16:50 (30 minutes)

Presenters: BUNKOWSKI, Karol (University of Warsaw (PL)); KONECKI, Marcin (University of Warsaw (PL))

Session Classification: Trigger Studies

Exploiting the GEM resolution for \cdots

Contribution ID: 31

Type: not specified

Exploiting the GEM resolution for resolving CSC ambiguities

Thursday 19 April 2012 17:20 (30 minutes)

Presenter: FURIC, Ivan Kresimir (University of Florida (US))

Session Classification: Trigger Studies

Extension of RPC trigger with GEMs

Contribution ID: 32

Type: not specified

Extension of RPC trigger with GEMs

Thursday 19 April 2012 16:30 (20 minutes)

Presenter: KAZANA, Malgorzata (NCBJ Warsaw (PL)) **Session Classification:** Trigger Studies

Chamber Mechanics & Mechanic ···

Contribution ID: 33

Type: not specified

Chamber Mechanics & Mechanical Integration

Wednesday 18 April 2012 10:45 (20 minutes)

Presenter: CONDE GARCIA, Antonio (CERN)

Session Classification: Integration and Services

Project for Services Data Base

Contribution ID: 34

Type: not specified

Project for Services Data Base

Wednesday 18 April 2012 11:25 (20 minutes)

Presenters: UZUNOVA, Daniela Georgieva (Bulgarian Academy of Sciences (BG)); BALLY, Stephane (CERN)

Session Classification: Integration and Services

Cooling

Contribution ID: 35

Type: not specified

Cooling

Wednesday 18 April 2012 12:25 (20 minutes)

Presenter: TROPEA, Paola (CERN)

Session Classification: Integration and Services

GEM Integrated PCB readout and …

Contribution ID: 36

Type: not specified

GEM Integrated PCB readout and cooling

Wednesday 18 April 2012 11:45 (20 minutes)

Presenter: MARINOV, Andrey (Ghent University (BE)) **Session Classification:** Integration and Services

Gas system

Contribution ID: 37

Type: not specified

Gas system

Wednesday 18 April 2012 12:05 (20 minutes)

Presenter: GUIDA, Roberto (CERN)

Session Classification: Integration and Services

Installation sequence

Contribution ID: 38

Type: not specified

Installation sequence

Wednesday 18 April 2012 11:05 (20 minutes)

Presenter: CONDE GARCIA, Antonio (CERN)

Session Classification: Integration and Services

Introduction to GEMs for High Eta

Contribution ID: 39

Type: not specified

Introduction to GEMs for High Eta

Wednesday 18 April 2012 09:10 (30 minutes)

Presenter: SHARMA, Archana (CERN) **Session Classification:** Introduction

Status of Simulation, Reconstruct ...

Contribution ID: 40

Type: not specified

Status of Simulation, Reconstruction and Physics Studies with GEM in CMS

Wednesday 18 April 2012 14:00 (40 minutes)

Presenter: MAGGI, Marcello (Sezione di Bari (INFN))

Plans for Simulation Tools

Contribution ID: 41

Type: not specified

Plans for Simulation Tools

Wednesday 18 April 2012 14:40 (20 minutes)

Overview of HIGGS contributions ···

Contribution ID: 42

Type: not specified

Overview of HIGGS contributions to Upgrade TDR

Wednesday 18 April 2012 15:30 (30 minutes)

Presenter: GIACOMELLI, Paolo (INFN Sezione di Bologna)

Forward Muon in New Physics S $\,\cdots\,$

Contribution ID: 43

Type: not specified

Forward Muon in New Physics Searches (t.b.c.)

Zig-zag Readout Strips

Contribution ID: 44

Type: not specified

Zig-zag Readout Strips

Friday 20 April 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: HOHLMANN, Marcus (Florida Institute of Technology (US)) **Session Classification:** Production and Quality Control

Microelectronics - Session Intro.

Contribution ID: 45

Type: not specified

Microelectronics - Session Intro.

Thursday 19 April 2012 09:00 (5 minutes)

Presenter: ASPELL, Paul (CERN) **Session Classification:** Micro-electronics

ASRT-ENHEP

Contribution ID: 46

Type: not specified

ASRT-ENHEP

Thursday 19 April 2012 15:25 (20 minutes)

Presenter:RADI, Amr (The British University in Egypt (EG))**Session Classification:**Off detector Electronics / DAQ

VFAT3/GdSP Planning

Contribution ID: 47

Type: not specified

VFAT3/GdSP Planning

Thursday 19 April 2012 12:05 (15 minutes)

Presenter: ASPELL, Paul (CERN)

Session Classification: Micro-electronics

GEM Integrated PCB readout and \cdots

Contribution ID: 48

Type: not specified

GEM Integrated PCB readout and cooling

Presenter: MARINOV, Andrey (Ghent University (BE))

Forward GEM Tracker at STAR

Contribution ID: 49

Type: not specified

Forward GEM Tracker at STAR

Wednesday 18 April 2012 10:10 (20 minutes)

Presenter: SURROW, Bernd (MIT) Session Classification: Introduction CMS GEM Upgr ··· / Report of Contributions

Muon Reconstruction and ID ove \cdots

Contribution ID: 50

Type: not specified

Muon Reconstruction and ID overview

Wednesday 18 April 2012 15:00 (30 minutes)

Presenter: BELLAN, Riccardo (Univ. of California Santa Barbara (US))