4th EUROnu Annual Meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Introduction

Thursday 14 June 2012 13:45 (10 minutes)

Presenter: EDGECOCK, Rob (STFC - Science & Technology Facilities Council (GB))

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Contribution ID: 1 Type: not specified

Summary of Town meeting conclusions and document

Thursday 14 June 2012 13:55 (30 minutes)

Presenter: EDGECOCK, Rob (STFC - Science & Technology Facilities Council (GB))

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Contribution ID: 2 Type: not specified

CN2Py, including realistic timetable and cost estimate

Thursday 14 June 2012 14:25 (40 minutes)

Presenter: EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN)

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Contribution ID: 3 Type: not specified

CERN 2 Frejus: timetable and cost

Thursday 14 June 2012 15:05 (20 minutes)

CERN 2 Frejus: timetable and cost

Presenter: ZITO, Marco (Dapnia/SPP CEA-Saclay)

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Low energy Neutrino Factory: timetable and cost

Thursday 14 June 2012 15:45 (20 minutes)

Presenter: POZIMSKI, Juergen (Imperial College London)

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Beta Beam: timetable and cost

Thursday 14 June 2012 16:05 (20 minutes)

Beta Beam: timetable and cost

Presenter: Dr WILDNER, Elena (CERN)

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Detectors and caverns: timetable and cost

Thursday 14 June 2012 16:25 (30 minutes)

Detectors and caverns: timetable · · ·

Presenter: Dr SOLER JERMYN, Paul (University of Glasgow (GB))

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Discussion

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Discussion

Thursday 14 June 2012 16:55 (1h 5m)

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Contribution ID: 8 Type: not specified

Physics comparison: future facilities in Europe and elsewhere

Friday 15 June 2012 08:30 (40 minutes)

Presenter: Prof. HERNANDEZ, Pilar (University of Valencia)

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Contribution ID: 9 Type: not specified

Discussion and conclusions

Friday 15 June 2012 09:10 (1h 50m)

Session Classification: CERN Strategy Review discussion

Contribution ID: 10 Type: not specified

Introduction

Friday 15 June 2012 11:20 (20 minutes)

Presenter: EDGECOCK, Rob (STFC - Science & Technology Facilities Council (GB))

Session Classification: Future of EUROnu

4th EUR Onu An $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 11 Type: not specified

Discussion

Friday 15 June 2012 11:40 (1h 20m)

Session Classification: Future of EUROnu

4th EUR Onu An $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 12 Type: not specified

Welcome

Wednesday 13 June 2012 09:00 (15 minutes)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 13 Type: not specified

Status of EUROnu, etc

Wednesday 13 June 2012 09:15 (20 minutes)

Presenter: EDGECOCK, Rob (STFC - Science & Technology Facilities Council (GB))

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 14 Type: not specified

Status of costing

Wednesday 13 June 2012 09:35 (20 minutes)

Presenter: EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN)

Session Classification: Introduction

Status of safety

Contribution ID: 15 Type: not specified

Status of safety

Wednesday 13 June 2012 10:10 (20 minutes)

Presenter: DRACOS, Marcos (IPHC/IN2P3-Strasbourg)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 16 Type: not specified

Low-Q ion production, 6He and 18Ne measurements and perspectives

Thursday 14 June 2012 08:30 (20 minutes)

Presenters: DE MELO MENDONCA, Tania Manuela (Univ. Federal do Rio Grande do Sul (BR)); STORA,

Thierry (CERN)

Session Classification: WP4

Contribution ID: 17 Type: not specified

High-Q ion production, status of Production Ring for 8B and 8Li,optimization for neutrino flux

Thursday 14 June 2012 08:50 (15 minutes)

Presenter: Dr WILDNER, Elena (CERN)

Session Classification: WP4

Contribution ID: 18 Type: not specified

Cross-section measurements of 8Li and 8B

Thursday 14 June 2012 09:05 (20 minutes)

Presenter: CINAUSERO, Marco (Laboratori Nazionali di Legnaro)

Session Classification: WP4

Contribution ID: 19 Type: not specified

Collection Device

Thursday 14 June 2012 09:25 (20 minutes)

Presenter: MITROFANOV, Semen (UCL)

Session Classification: WP4

Contribution ID: 20 Type: not specified

Ion source

Thursday 14 June 2012 09:45 (20 minutes)

Presenter: LAMY, Thierry (LPSC Laboratoire de Physique Subatomique et de Cosmologie (LPSC))

Session Classification: WP4

Contribution ID: 21 Type: not specified

Decay Ring: lattice, stabilility, RF

Thursday 14 June 2012 10:05 (25 minutes)

Presenter: Dr CHANCE, Antoine (CEA IRFU)

Session Classification: WP4

Contribution ID: 22 Type: not specified

Status of global fits

Wednesday 13 June 2012 10:50 (30 minutes)

Presenter: TORTOLA, Mariam

Session Classification: WP6

Contribution ID: 23 Type: not specified

Neutrino anomalies

Wednesday 13 June 2012 11:20 (30 minutes)

Presenter: GIUNTI, Carlo (INFN)

Session Classification: WP6

Contribution ID: 24 Type: not specified

Optimization of SB's and BB's after the measurement of th13

Wednesday 13 June 2012 11:50 (30 minutes)

Presenter: FERNANDEZ MARTINEZ, Enrique

Session Classification: WP6

Contribution ID: 25 Type: not specified

Optimization of the Neutrino Factory after the measurement of th13

Wednesday 13 June 2012 12:20 (30 minutes)

Presenter: AGARWALLA, Sanjib Kumar (IFIC, CSIC-University of Valencia)

Session Classification: WP6

Contribution ID: 26 Type: not specified

Proton driver

Wednesday 13 June 2012 16:10 (20 minutes)

Presenter: Dr GILARDONI, Simone (CERN)

Session Classification: WP3

Contribution ID: 27 Type: not specified

Neutrino Factory Target Studies

Wednesday 13 June 2012 16:30 (20 minutes)

Presenter: Dr BACK, John James (University of Warwick (GB))

Session Classification: WP3

Contribution ID: 28 Type: not specified

Muon FE

Wednesday 13 June 2012 16:50 (20 minutes)

Presenter: POZIMSKI, Juergen (Imperial College London)

Session Classification: WP3

Contribution ID: 29 Type: not specified

Summary of the muon linac and RLA design for the EUROnu report

Wednesday 13 June 2012 17:10 (20 minutes)

Presenter: KURUP, Ajit (Imperial College London)

Session Classification: WP3

FFAG

Contribution ID: 30 Type: not specified

FFAG

Wednesday 13 June 2012 17:30 (20 minutes)

Presenter: PASTERNAK, Jaroslaw (Imperial College, London)

Session Classification: WP3

Contribution ID: 31 Type: not specified

12.6 GeV decay ring

Wednesday 13 June 2012 17:50 (20 minutes)

Presenter: KELLIHER, David (ASTeC/RAL/STFC)

Session Classification: WP3

Contribution ID: 32 Type: not specified

Overall status

Wednesday 13 June 2012 13:50 (15 minutes)

Presenter: ZITO, Marco (Dapnia/SPP CEA-Saclay)

Session Classification: WP2

Contribution ID: 33 Type: not specified

SPL Switchyard

Wednesday 13 June 2012 14:05 (15 minutes)

Presenter: Dr BOUQUEREL, Elian (Institut Pluridisciplinaire Hubert Curien (FR))

Session Classification: WP2

Target

Contribution ID: 34 Type: not specified

Target

Wednesday 13 June 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: DAVENNE, tristan (RAL)

Session Classification: WP2

Contribution ID: 35 Type: not specified

Target Station

Wednesday 13 June 2012 14:40 (15 minutes)

Presenter: Mr WILCOX, Dan

Session Classification: WP2

Horn

Contribution ID: 36 Type: not specified

Horn

Wednesday 13 June 2012 14:55 (15 minutes)

Presenter: VASSILOPOULOS, Nikolaos (I)

Session Classification: WP2

Horn Support

Contribution ID: 37 Type: not specified

Horn Support

Wednesday 13 June 2012 15:10 (15 minutes)

Presenter: SZYBINSKY, Bogdan

Session Classification: WP2

Contribution ID: 38 Type: not specified

EUROnu Civil Engineering

Wednesday 13 June 2012 09:55 (15 minutes)

Presenter: Dr WILDNER, Elena (CERN)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 39 Type: not specified

Reconstruction of MIND

Thursday 14 June 2012 10:45 (20 minutes)

Presenter: GOSH, Tapasi

Session Classification: WP5

Contribution ID: 40 Type: not specified

MIND results, migration matrices and sensitivities

Thursday 14 June 2012 11:05 (25 minutes)

Presenter: BAYES, Ryan (University of Glasgow)

Session Classification: WP5

Contribution ID: 41 Type: not specified

Reconstruction and Migration Matrices in MEMPHYS

Thursday 14 June 2012 11:30 (25 minutes)

Presenter: VASSILOPOULOS, Nikolaos (I)

Session Classification: WP5

Contribution ID: 42 Type: not specified

Status of the MEMPHNO prototype

Thursday 14 June 2012 11:55 (20 minutes)

Presenter: AGOSTINO, Luca

Session Classification: WP5

Contribution ID: 43 Type: not specified

Near detector flux estimates

Thursday 14 June 2012 12:15 (30 minutes)

Presenter: SOLER JERMYN, Paul (University of Glasgow (GB))

Session Classification: WP5