1st ARTEMIS annual meeting

Report of Contributions

Introduction

Contribution ID: 0 Type: not specified

Introduction

Thursday, 27 September 2007 08:45 (15 minutes)

Contribution ID: 1 Type: not specified

Tutorial on AOD analysis

Contribution ID: 2 Type: not specified

Overview of Generators used by ATLAS

Thursday, 27 September 2007 09:00 (45 minutes)

Primary author: BUTTERWORTH, Jonathan (University College London)

Session Classification: Tutorial on Monte Carlo generators part I

Contribution ID: 3 Type: not specified

Discussion of generator usage within Artemis

Thursday, 27 September 2007 09:45 (1 hour)

Session Classification: Tutorial on Monte Carlo generators part I

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Understanding the MC event record with HepMC visual

Thursday, 27 September 2007 11:00 (20 minutes)

Primary author: BOESER, Sebastian (University College London - University of London)

Presenter: BOESER, Sebastian (University College London - University of London)

Session Classification: Tutorial on Monte Carlo generators part II

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

HepMCVisual tutorial

Thursday, 27 September 2007 11:20 (40 minutes)

Hands on tutorial

Presenter: BOESER, Sebastian (University College London - University of London)

Session Classification: Tutorial on Monte Carlo generators part II

Contribution ID: 6 Type: not specified

MC Validation

Thursday, 27 September 2007 12:00 (30 minutes)

An overview of the facilities provided by CEDAR, MCnet and GENSER for validation of generators, and a discussion of their usage within ATLAS.

Presenters: Dr BUCKLEY, Andy (Durham University); BUTTERWORTH, Jonathan (University College London)

Session Classification: Tutorial on Monte Carlo generators part II

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Fast simulation in ATLAS

Thursday, 27 September 2007 12:30 (30 minutes)

Presenter: DEAN, Simon (University College London)

Session Classification: Tutorial on Monte Carlo generators part II

Contribution ID: 8 Type: not specified

Electrons: Reconstruction/Calibration/CTB

Thursday, 27 September 2007 15:20 (20 minutes)

Electrons: Reconstruction/Calibr · · ·

Presenter: KERSCHEN, Nicolas (DAPNIA)

Session Classification: Presentations related to Work Package 1

Contribution ID: 9 Type: not specified

Pions: CTB Results

Thursday, 27 September 2007 15:40 (20 minutes)

Pions: CTB Results

Presenter: GIANGIOBBE, Vincent (INFN-Pisa)

Session Classification: Presentations related to Work Package 1

Contribution ID: 10 Type: not specified

Jet Reconstruction and Calibration: Introduction and additional material

Thursday, 27 September 2007 16:00 (15 minutes)

Presenter: Dr DOTTI, Andrea (Università and INFN Pisa)

Session Classification: Presentations related to Work Package 1

Contribution ID: 11 Type: not specified

Jet performance in FastCaloSim

Thursday, 27 September 2007 16:15 (15 minutes)

Presenter: VIVARELLI, Iacopo (INFN Sezione di Pisa (INFN))

Session Classification: Presentations related to Work Package 1

Contribution ID: 12 Type: not specified

Energy flow and Jet Calibration

Thursday, 27 September 2007 17:10 (20 minutes)

Presenter: HODGKINSON, Mark (University of Sheffield)

Session Classification: Presentations related to Work Package 2

Contribution ID: 13 Type: not specified

Jet Performance studies

Thursday, 27 September 2007 17:30 (20 minutes)

Presenter: GIANGIOBBE, Vincent (INFN-Pisa)

Session Classification: Presentations related to Work Package 2

Contribution ID: 14 Type: not specified

WP1 Objectives

Thursday, 27 September 2007 14:30 (10 minutes)

Presenter: PAGANIS, Stathes (Sheffield)

Session Classification: Presentations related to Work Package 1

Contribution ID: 15 Type: not specified

WP 2 Objectives - Strategies

Thursday, 27 September 2007 17:00 (10 minutes)

Presenter: PETRIDOU, Chariclia (Atomic and Nuclear Physics Laboratory)

Session Classification: Presentations related to Work Package 2

Contribution ID: 16 Type: not specified

ZZ -> 4l Measurement

Thursday, 27 September 2007 17:50 (20 minutes)

Presenter: CHRISTIDI, Electra (Physics Department - Aristotle Univ. of Thessaloniki)

Session Classification: Presentations related to Work Package 2

Contribution ID: 17 Type: not specified

B+ -> J/Psi K+ measurement prospects with first ATLAS data

Thursday, 27 September 2007 18:10 (20 minutes)

Presenter: ANASTOPOULOS, Christos

Session Classification: Presentations related to Work Package 2

Contribution ID: 18 Type: not specified

Standard Model Measurements with first ATLAS data

Thursday, 27 September 2007 18:30 (15 minutes)

Presenter: HASSANI, Samira (DAPNIA)

Session Classification: Presentations related to Work Package 2

Contribution ID: 19 Type: not specified

Trigger Status

Thursday, 27 September 2007 14:40 (20 minutes)

Presenter: KONSTANTINIDIS, Nikos (University College London)

Session Classification: Presentations related to Work Package 1

Contribution ID: 20 Type: not specified

Muon Status

Thursday, 27 September 2007 15:00 (20 minutes)

Presenter: GUYOT, Claude (DAPNIA)

Session Classification: Presentations related to Work Package 1

Contribution ID: 21 Type: not specified

Introduction to AODs

Friday, 28 September 2007 12:15 (20 minutes)

Presenter: ASSAMAGAN, Ketevi Adikle (Department of Physics)

Session Classification: Tutorial on AOD analysis part I

Contribution ID: 22 Type: not specified

Muons in the AODs

Friday, 28 September 2007 12:35 (20 minutes)

Presenter: ASSAMAGAN, Ketevi Adikle (Department of Physics)

Session Classification: Tutorial on AOD analysis part I

Contribution ID: 23 Type: not specified

Trigger in the AODs

Friday, 28 September 2007 12:55 (30 minutes)

Presenter: BERNIUS, Catrin (University College London - University of London)

Session Classification: Tutorial on AOD analysis part I

Contribution ID: 24 Type: not specified

Electrons in the AODs

Friday, 28 September 2007 13:25 (20 minutes)

Presenter: KERSCHEN, Nicolas (Lab. d'Annecy de Phys. Particules (LAPP) - Inst. Nat. Phys.

Nucl)

Session Classification: Tutorial on AOD analysis part I

Jets in the AODs

Contribution ID: 25 Type: not specified

Jets in the AODs

Friday, 28 September 2007 15:00 (20 minutes)

Presenter: MENKE, Sven (Max-Planck-Institut fur Physik)

Session Classification: Tutorial on AOD analysis part II

Contribution ID: 26 Type: not specified

AOD analysis examples (AthenaROOTAccess)

Contribution ID: 27 Type: not specified

AOD analysis examples (AthenaROOTAccess)

Friday, 28 September 2007 15:20 (1 hour)

Presenter: MENKE, Sven (Max-Planck-Institut fur Physik)

Session Classification: Tutorial on AOD analysis part II

Contribution ID: 28 Type: not specified

ttH

Friday, 28 September 2007 08:45 (15 minutes)

Progress on ttH

Presenter: DEAN, Simon (University College London)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Presentations related to Work Package 3}$

Contribution ID: 29 Type: not specified

VBF with H to tautau

Friday, 28 September 2007 09:00 (15 minutes)

Progress report

Presenter: PISA GROUP

Session Classification: Presentations related to Work Package 3

Contribution ID: 30 Type: not specified

H to 4 leptons

Friday, 28 September 2007 09:15 (15 minutes)

Presenter: FLEISCHMANN, Philipp

Session Classification: Presentations related to Work Package 3

Contribution ID: 31 Type: not specified

WW scattering

Friday, 28 September 2007 09:30 (15 minutes)

Presenter: BUTTERWORTH, Jonathan (University College London)

Session Classification: Presentations related to Work Package 3

Contribution ID: 32 Type: not specified

A Natural Nightmare for the LHC

Friday, 28 September 2007 09:45 (30 minutes)

Presenter: DEDES, Athanasios (Durham, IPPP/Univ. of Ioannina)

Session Classification: Presentations related to Work Package 3

Contribution ID: 33 Type: not specified

SUSY and W-production at the LHC

Friday, 28 September 2007 10:45 (25 minutes)

Presenter: GOUNARIS, George

Session Classification: Presentations related to Work Package 3

Contribution ID: 34 Type: not specified

CP violation in the Higgs sector at the LHC

Friday, 28 September 2007 11:10 (25 minutes)

Presenter: GODBOLE, Rohini

Session Classification: Presentations related to Work Package 3

Contribution ID: 35 Type: not specified

VBF Higgs Production at NLO QCD

Friday, 28 September 2007 11:35 (25 minutes)

Presenter: Dr FIGY, Terrance (IPPP)

Session Classification: Presentations related to Work Package 3