1st Annual ARDENT WORKSHOP



Report of Contributions

1st Annual ARD ···· / Report of Contributions

Dissemination and Outreach Board

Contribution ID: 0

Type: not specified

Dissemination and Outreach Board

Tuesday 20 November 2012 14:30 (1h 30m)

Presenter:STANISLAV, Vladimir (Jablotron Alarms a.s.)Session Classification:BOARDS MEETINGS

Training Board

Contribution ID: 2

Type: not specified

Training Board

Tuesday 20 November 2012 14:30 (1h 30m)

Presenter:WOLFEL, Stefan (IBA Group)Session Classification:BOARDS MEETINGS

ITN Management Office

Contribution ID: 3

Type: not specified

ITN Management Office

Tuesday 20 November 2012 16:30 (1h 30m)

Presenter: SILARI, Marco (CERN) **Session Classification:** BOARDS MEETINGS

General overview and fields of ap \cdots

Contribution ID: 4

Type: not specified

General overview and fields of applications (accelerators, medical, internal dosimetry, space, aircrew)

Wednesday 21 November 2012 09:00 (1 hour)

Primary author: ROZENFELD, Anatoly (University of Wollongong)Presenter: ROZENFELD, Anatoly (University of Wollongong)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Interaction of ionising radiation ···

Contribution ID: 5

Type: not specified

Interaction of ionising radiation with matter (photons, electrons, neutrons, heavy ions)

Wednesday 21 November 2012 10:00 (1 hour)

Primary author: AGOSTEO, Stefano (Politecnico di Milano)Presenter: AGOSTEO, Stefano (Politecnico di Milano)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Quantities and units in radiation ····

Contribution ID: 6

Type: not specified

Quantities and units in radiation dosimetry (fluence, stopping power, kerma, dose...) - PART 1

Wednesday 21 November 2012 11:30 (1 hour)

Primary author: SILARI, Marco (CERN)Presenter: SILARI, Marco (CERN)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Quantities and units in radiation ····

Contribution ID: 7

Type: not specified

Quantities and units in radiation dosimetry (fluence, stopping power, kerma, dose...) - PART 2

Wednesday 21 November 2012 14:00 (1 hour)

Primary author: SILARI, Marco (CERN)Presenter: SILARI, Marco (CERN)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

1st Annual ARD ···· / Report of Contributions

Instrumentation 1 - Gas detectors ···

Contribution ID: 8

Type: not specified

Instrumentation 1 - Gas detectors - PART 1

Wednesday 21 November 2012 15:00 (1 hour)

Primary author: WAKER, Anthony (University of Ontario)Presenter: WAKER, Anthony (University of Ontario)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Technical Training Board

Contribution ID: 9

Type: not specified

Technical Training Board

Tuesday 20 November 2012 18:00 (1 hour)

Presenter:ROLLET, Sofia (AIT)Session Classification:BOARDS MEETINGS

1st Annual ARD ···· / Report of Contributions

Instrumentation 1 - Gas detectors ···

Contribution ID: 10

Type: not specified

Instrumentation 1 - Gas detectors - PART 2

Wednesday 21 November 2012 16:30 (1 hour)

Primary author: WAKER, Anthony (University of Ontario)Presenter: WAKER, Anthony (University of Ontario)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Quantities and units in radiation ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Quantities and units in radiation protection

Wednesday 21 November 2012 17:30 (1 hour)

Primary author: AGOSTEO, Stefano (Politecnico di Milano)Presenter: AGOSTEO, Stefano (Politecnico di Milano)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Instrumentation 2 - Solid state de ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Instrumentation 2 - Solid state detectors (PART 1): Principles of operation of solid state detectors

Thursday 22 November 2012 09:00 (1 hour)

 Primary author:
 FAZZI, Alberto

 Presenter:
 FAZZI, Alberto

 Session Classification:
 TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Instrumentation 2 - Solid state de ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

Instrumentation 2 - Solid state detectors (PART 2) : Hybrid pixel detectors and their applications

Thursday 22 November 2012 10:00 (1 hour)

Primary author: MICHEL, Thilo (University of Erlangen-Nuremberg)Presenter: MICHEL, Thilo (University of Erlangen-Nuremberg)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Instrumentation 2 - Solid state de ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Instrumentation 2 - Solid state detectors (PART 3) : Tracking and radiation field measurement with pixel detectors

Thursday 22 November 2012 11:30 (1 hour)

Primary author: VYKYDAL, Zdenek (Czech Technical University (CZ))Presenter: VYKYDAL, Zdenek (Czech Technical University (CZ))Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Instrumentation 3 - Passive detec ····

Contribution ID: 15

Type: not specified

Instrumentation 3 - Passive detectors (track detectors, TLDs...)

Thursday 22 November 2012 14:00 (2 hours)

Primary author: PARRAVICINI, Antonio (M)Presenters: PARRAVICINI, Antonio (M); CARESANA, Marco (Politecnico di Milano)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Supervisory Board

Contribution ID: 16

Type: not specified

Supervisory Board

Friday 23 November 2012 10:00 (1h 45m)

Presenter: SILARI, Marco (CERN)

Session Classification: BOARDS MEETINGS

1st Annual ARD ···· / Report of Contributions

Statistical analysis and data handling

Contribution ID: 17

Type: not specified

Statistical analysis and data handling

Thursday 22 November 2012 16:30 (2 hours)

Primary author: CARESANA, Marco (Politecnico di Milano)Presenter: CARESANA, Marco (Politecnico di Milano)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

Radiobiology (low and high LET r $\, \cdots \,$

Contribution ID: 18

Type: not specified

Radiobiology (low and high LET radiation, RBE)

Thursday 22 November 2012 18:30 (1 hour)

Primary author: WAKER, Anthony (University of Ontario)Presenter: WAKER, Anthony (University of Ontario)Session Classification: TRAINING COURSES ON RADIATION DOSIMETRY

ESR 1 - CERN

Contribution ID: 19

Type: not specified

ESR 1 - CERN

Tuesday 20 November 2012 10:00 (15 minutes)

Presenter: AZA, Eleni (CERN)

ESR 2 - CERN

Contribution ID: 20

Type: not specified

ESR 2 - CERN

Tuesday 20 November 2012 10:15 (15 minutes)

Presenter: FROJD, Erik

ESR 3 - CERN

Contribution ID: 21

Type: not specified

ESR 3 - CERN

Tuesday 20 November 2012 10:30 (15 minutes)

Presenter: PUDDU, Silvia

ESR 4 - CERN

Contribution ID: 22

Type: not specified

ESR 4 - CERN

Tuesday 20 November 2012 10:45 (15 minutes)

Presenter: GEORGE, Stuart

ESR 6 - AIT

Contribution ID: 23

Type: not specified

ESR 6 - AIT

Tuesday 20 November 2012 11:30 (15 minutes)

Presenter: SIPAJ, Andrej

Contribution ID: 24

Type: not specified

ESR 6 - AIT ?

ESR 7 - CTU ?

Contribution ID: 25

Type: not specified

ESR 7 - CTU ?

ESR 9 - CTU

Contribution ID: 26

Type: not specified

ESR 9 - CTU

Tuesday 20 November 2012 12:00 (15 minutes)

Presenter: BERGMANN, Benedikt

ESR - CTU

Contribution ID: 27

Type: not specified

ESR - CTU

Tuesday 20 November 2012 11:45 (15 minutes)

Presenter: LOO, Kevin

Contribution ID: 28

Type: not specified

ESR 10 - IBA ?

Contribution ID: 29

Type: not specified

ESR 11 - IBA ?

ESR 12- Jablotron

Contribution ID: 30

Type: not specified

ESR 12- Jablotron

Tuesday 20 November 2012 13:30 (15 minutes)

Presenter: VISWANATHAN, Vijayaragavan

ESR 13 - MI.AM

Contribution ID: 31

Type: not specified

ESR 13 - MI.AM

Tuesday 20 November 2012 13:45 (15 minutes)

Presenter: SASHALA NAIK, Alvin (MI.AM)

ESR 14 - POLIMI

Contribution ID: 32

Type: not specified

ESR 14 - POLIMI

Tuesday 20 November 2012 14:00 (15 minutes)

Presenter: SAGIA, Eleni (POLIMI)

ESR 15 - POLIMI

Contribution ID: 33

Type: not specified

ESR 15 - POLIMI

Tuesday 20 November 2012 14:15 (15 minutes)

Presenter: CASSELL, Chris (POLIMI)

Welcome and introduction to the \cdots

Contribution ID: 34

Type: not specified

Welcome and introduction to the Workshop

Tuesday 20 November 2012 09:00 (15 minutes)

Presenter: SILARI, Marco (CERN)

Presentation by Seamus Hegarty (....

Contribution ID: 35

Type: not specified

Presentation by Seamus Hegarty (HR)

Tuesday 20 November 2012 09:15 (45 minutes)

Presenter: HEGARTY, Seamus (CERN)

Arrival and Address of Welcome

Contribution ID: 36

Type: not specified

Arrival and Address of Welcome

Friday 23 November 2012 13:30 (10 minutes)

Current Status and Future Medic

Contribution ID: 37

Type: not specified

Current Status and Future Medical Perspectives at MedAustron

Friday 23 November 2012 13:40 (20 minutes)

Presenter: MOCK, Ulrike **Session Classification:** VISIT TO MedAustron

Medical Physics Equipment for M $\,\cdots\,$

Contribution ID: 38

Type: not specified

Medical Physics Equipment for MedAustron

Friday 23 November 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: NAIRF, Olaf

Non-clinical Research Opportuni $\,\cdots\,$

Contribution ID: 39

Type: not specified

Non-clinical Research Opportunities at MedAustron

Friday 23 November 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: SCHREINER, Thomas

Microdosimetry in Ion-Beam The $\,\cdots\,$

Contribution ID: 40

Type: not specified

Microdosimetry in Ion-Beam Therapy

Friday 23 November 2012 14:40 (20 minutes)

Presenter: MAGRIN, Giulio

Visit of the MedAustron Building

Contribution ID: 41

Type: not specified

Visit of the MedAustron Building

Friday 23 November 2012 15:20 (1h 40m)