ACADEMIA-INDUSTRY MATCHING EVENT
 Fostering Collaborations in Superconductivity</br>

Report of Contributions

ACADEMIA-··· / Report of Contributions

Opening talk

Contribution ID: 0 Type: not specified

Opening talk

Presenter: NOE, Mathias (FZK)

Contribution ID: 1 Type: not specified

Superconductivity as a key technology from small electronics to large magnet applications

Monday 27 May 2013 13:00 (45 minutes)

Presenter: NOE, Mathias (FZK)

Session Classification: Welcome address and opening talk

Contribution ID: 2 Type: not specified

Advanced SC Magnets and devices for the LHC upgrade

Monday 27 May 2013 13:45 (30 minutes)

Presenter: Prof. ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 3 Type: **not specified**

Development and Series Production of LHC and FAIR Accelerator Magnets in Industry

Monday 27 May 2013 14:15 (30 minutes)

Presenter: Dr WALTER, Wolfgang (Babcock Noell GmbH)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Development of superconducting corrector magnets for particle accelerators

Monday 27 May 2013 14:45 (30 minutes)

Presenter: Dr TORAL, Fernando (Centro de Investigaciones Energ. Medioambientales y Tecn. -

(ES)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Series production of superconducting magnets for particle accelerators. The industrial experience

Monday 27 May 2013 15:15 (30 minutes)

Presenter: Mr ITURBE, Rafael (ANTEC,S.A.)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

The superconducting magnets for particle detectors: a crossroads between science and technology

Monday 27 May 2013 16:30 (30 minutes)

Presenter: Dr FABBRICATORE, Pasquale (INFN)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Superconducting Wires and Cables for Fast Ramped Superconducting Magnets

Monday 27 May 2013 17:00 (30 minutes)

Presenter: Dr FISCHER, Egbert (GSI)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 8 Type: not specified

The European XFEL - Superconducting RF Technology at Large Scale

Monday 27 May 2013 17:30 (30 minutes)

Presenter: Dr WEISE, Hans (DESY)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 9 Type: not specified

SRF technology at RI Research Instruments GmbH

Monday 27 May 2013 18:00 (30 minutes)

Presenter: Dr PEKELER, Michael (RI Research Instruments GmbH)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 10 Type: not specified

The ESS cryomodules: from design to fabrication

Monday 27 May 2013 18:30 (30 minutes)

Presenter: Dr DARVE, Christine (European Spallation Source)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 11 Type: not specified

Spoke and other TEM-class superconducting cavities

Monday 27 May 2013 19:00 (30 minutes)

Presenter: Dr MUÑOZ, Juan Luis (ESS-Bilbao)

Session Classification: Applications.

Contribution ID: 12 Type: not specified

The role of superconductivity in the development of cyclotrons

Tuesday 28 May 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr CALABRETTA, Luciano (INFN)

Session Classification: Technology

Contribution ID: 13 Type: not specified

Superconducting Cyclotrons - A medical device manufacturer's view

Tuesday 28 May 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: Dr SCHILLO, Michael (VARIAN Company)

Session Classification: Applications

Contribution ID: 14 Type: not specified

Compact Superconducting Cyclotrons for Isotope Production

Tuesday 28 May 2013 10:00 (30 minutes)

Presenter: Dr GARCÍA-TABARÉS, Luis (CIEMAT)

Session Classification: Applications

Contribution ID: 15 Type: not specified

Industrial and Medical Applications of SC

Tuesday 28 May 2013 11:15 (30 minutes)

Presenter: Dr MELHEM, Ziad (Oxford Instruments)

Session Classification: Applications

Contribution ID: 16 Type: not specified

SQUID technology for biomedical applications

Tuesday 28 May 2013 11:45 (30 minutes)

Presenter: Dr ILMONIEMI, Risto (AALTO)

Session Classification: Applications

Contribution ID: 17 Type: not specified

Assesment of HTS for Fusion. Activities of EFDA

Tuesday 28 May 2013 13:15 (30 minutes)

Presenter: Mr SANMARTI, Manel (Catalonia Institute for Energy Research)

Session Classification: Applications

Contribution ID: 18 Type: not specified

Spanish industry activities in superconductivity for fusion applications

Tuesday 28 May 2013 13:45 (30 minutes)

Presenter: Mr LUCAS, Julio (ELYTT Energy)

Session Classification: Applications

Contribution ID: 19 Type: not specified

High current superconductors: materials challenges for large scale applications

Tuesday 28 May 2013 14:15 (30 minutes)

Presenter: Dr OBRADORS, Xabier (ICMAB-CSIC)

Session Classification: Technology

Contribution ID: 20 Type: not specified

Need Liquid Helium?

Tuesday 28 May 2013 14:45 (30 minutes)

Presenter: Dr RILLO, Conrado (ICMA-U Zaragoza-CSIC)

Session Classification: Technology

Contribution ID: 21 Type: not specified

The ESS Cryogenics System

Tuesday 28 May 2013 15:15 (30 minutes)

Presenter: Dr WEISEND, John G (ESS)

Session Classification: Technology

Contribution ID: 22 Type: not specified

Classical and High Temperature Superconductors: applications for the LHC and the LHC upgrades

Tuesday 28 May 2013 16:00 (30 minutes)

Presenter: Dr BALLARINO, Amalia (CERN)

Session Classification: Applications

Contribution ID: 23 Type: not specified

Superconducting Wind Energy Generators. An option to reach 10 MW

Tuesday 28 May 2013 16:30 (30 minutes)

Presenter: Mr SARMIENTO, Gustavo (TECNALIA)

Session Classification: Applications

Contribution ID: 24 Type: not specified

2G HTS Wire for Electric Power Applications

Presenter: Mrs LEHNER, Traute F (Superpower)

Contribution ID: 25 Type: not specified

The ESS Energy Recovery System

Tuesday 28 May 2013 17:00 (30 minutes)

Presenter: Mr PARKER, Thomas (ESS)

Session Classification: Applications

Contribution ID: 26 Type: not specified

Welcome address

Monday 27 May 2013 12:45 (15 minutes)

Presenters: Mr HERNANI, JUAN TOMAS (EUROPEAN SPALLATION SOURCE ESS); Mr LOMBA,

Jorge (CDTI); Mr GAVELA, Ramón (CIEMAT)

Session Classification: Welcome address and opening talk

Contribution ID: 28 Type: not specified

Superconducting H-Mode multigap cavities

Monday 27 May 2013 19:30 (30 minutes)

Presenter: Dr MICKAT, Sascha (GSI)

Session Classification: Applications.