EuCARD'13

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome by the chairman of the EuCARD Governing Board

Monday, 10 June 2013 10:00 (5 minutes)

Presenter: Prof. EKELOF, Tord (Uppsala University (SE))

Session Classification: 1st Session EuCARD results

Contribution ID: 1 Type: not specified

Review of WP11 results: Assessment of Novel Concepts (R&D)

Monday, 10 June 2013 10:05 (30 minutes)

Presenter: Dr BIAGINI, Marica (INFN-LNF)

Session Classification: 1st Session EuCARD results

Contribution ID: 2 Type: not specified

Review of WP10 results: Superconducting RF (R&D)

Monday, 10 June 2013 10:35 (40 minutes)

Presenter: Dr NAPOLY, Olivier (CEA/Saclay)

Session Classification: 1st Session EuCARD results

Review of WP9 results: Normal c · · ·

Contribution ID: 3 Type: not specified

Review of WP9 results: Normal conducting linacs (R&D)

Monday, 10 June 2013 11:15 (35 minutes)

Presenter: Dr JENSEN, Erk (CERN)

Session Classification: 1st Session EuCARD results

Review of WP8 results: Collimati · · ·

Contribution ID: 4

Type: not specified

Review of WP8 results: Collimation and materials (R&D)

Monday, 10 June 2013 11:50 (35 minutes)

Presenter: Dr STADLMANN, Jens (GSI Darmstadt)

Session Classification: 1st Session EuCARD results

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Review of WP7 results: High Field magnets (R&D)

Monday, 10 June 2013 14:25 (35 minutes)

Review of WP7 results: High Field · · ·

Presenter: Dr DE RIJK, Gijs (CERN)

Session Classification: 2nd Session EuCARD results

Review of WP6 results: Access to · · ·

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Review of WP6 results: Access to STFC MICE precision beam facility

Monday, 10 June 2013 13:55 (30 minutes)

Presenter: Dr MCCUBBIN, Norman (STFC - Science & Technology Facilities Council (GB))

Session Classification: 2nd Session EuCARD results

Review of WP5 results: Access to · · ·

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Review of WP5 results: Access to CERN HiRadMat irradiation facility

Monday, 10 June 2013 13:25 (30 minutes)

Presenter: Dr EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN)

Session Classification: 2nd Session EuCARD results

Review of WP4 results: Accelerat ···

Contribution ID: 8 Type: not specified

Review of WP4 results: Accelerator Networks

Monday, 10 June 2013 15:00 (35 minutes)

Presenter: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: 2nd Session EuCARD results

Review of WP3 results: Neutrino · · ·

Contribution ID: 9 Type: not specified

Review of WP3 results: Neutrino roadmap network

Monday, 10 June 2013 15:55 (35 minutes)

Presenter: Prof. PALLADINO, Vittorio (Universita e INFN (IT))

Session Classification: 3rd Session EuCARD results

Review of WP2 results: Commun ···

Contribution ID: 10 Type: not specified

Review of WP2 results: Communication, Dissemination and Outreach

Monday, 10 June 2013 16:30 (30 minutes)

Presenters: Dr SZEBERENYI, Agnes (CERN); Prof. ROMANIUK, Ryszard (Warsaw University of

Technology (PL))

Session Classification: 3rd Session EuCARD results

Contribution ID: 11 Type: not specified

Management Report

Monday, 10 June 2013 17:00 (30 minutes)

Presenter: Dr KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Session Classification: 3rd Session EuCARD results

Contribution ID: 12 Type: not specified

Discussion on project assesment,led by the EuCARD Governing Board

Monday, 10 June 2013 17:30 (45 minutes)

Presenter: Prof. EKELOF, Tord (Uppsala University (SE))

Session Classification: 3rd Session EuCARD results

Contribution ID: 13 Type: not specified

Conclusions of the chairman of the Governing and perspectives

Monday, 10 June 2013 18:15 (15 minutes)

Presenter: Prof. EKELOF, Tord (Uppsala University (SE))

Session Classification: 3rd Session EuCARD results

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

Welcome from CERN Director-General

Tuesday, 11 June 2013 08:45 (5 minutes)

Presenter: Prof. HEUER, Rolf (CERN)

Session Classification: 1st Session EuCARD

Contribution ID: 15 Type: not specified

Welcome from EuCARD coordinator

Tuesday, 11 June 2013 08:50 (5 minutes)

Presenter: Dr KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Session Classification: 1st Session EuCARD

Contribution ID: 16 Type: not specified

The EuCARD contributions to accelerator progress

Tuesday, 11 June 2013 08:55 (40 minutes)

Presenter: Dr KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Session Classification: 1st Session EuCARD

Contribution ID: 17 Type: not specified

Communication and outreach: the EuCARD experience

Tuesday, 11 June 2013 09:35 (25 minutes)

Presenters: SZEBERENYI, Agnes (CERN); Prof. ROMANIUK, Ryszard (Warsaw University of Tech-

nology (PL))

Session Classification: 1st Session EuCARD

Contribution ID: 18 Type: not specified

Accelerator magnet technology for future machines

Tuesday, 11 June 2013 10:20 (30 minutes)

Presenter: Prof. ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: 2nd Session Bending and focusing

Contribution ID: 19 Type: not specified

Prospects for fast ramping superconducting magnets (trans. Lines, FAIR, SPS+, VHE-LHC LER)

Tuesday, 11 June 2013 10:50 (20 minutes)

Presenter: Dr FABBRICATORE, Pasquale (INFN)

Session Classification: 2nd Session Bending and focusing

Contribution ID: 20 Type: not specified

Progress in EuCARD and plans for EuCARD2

Tuesday, 11 June 2013 11:10 (25 minutes)

Presenter: Dr DE RIJK, Gijs (CERN)

Session Classification: 2nd Session Bending and focusing

Contribution ID: 21

Type: not specified

Towards Nb3Sn accelerator magnets, challenges & solutions, history & forecast

Tuesday, 11 June 2013 11:35 (20 minutes)

Presenter: Dr CASPI, Shlomo (Lawrence Berkeley National Lab. (US))

Session Classification: 2nd Session Bending and focusing

Contribution ID: 22 Type: not specified

Novel concepts for bending & focusing

Tuesday, 11 June 2013 11:55 (15 minutes)

Presenter: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: 2nd Session Bending and focusing

Contribution ID: 23 Type: not specified

Accelerator Needs from High Energy Physics for next 50 years

Tuesday, 11 June 2013 13:45 (25 minutes)

Presenter: Prof. BLONDEL, Alain (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: 3rd session The needs for accelerators

Contribution ID: 24 Type: not specified

Accelerator Needs from Nuclear Physics for next 50 years

Tuesday, 11 June 2013 14:10 (25 minutes)

Presenter: Prof. SHARKOV, Boris (FAIR)

Session Classification: 3rd session The needs for accelerators

Contribution ID: 25 Type: not specified

Accelerator Needs from Neutron Sources for next 50 years

Tuesday, 11 June 2013 14:35 (25 minutes)

Presenter: Prof. CARLILE, Colin (ESS)

Session Classification: 3rd session The needs for accelerators

Contribution ID: 26

Type: not specified

Accelerator Needs from Synchrotron Light Sources for next 50 years

Presenter: Prof. MATERLIK, Gerhard (Diamond)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Accelerator needs for medical & industrial applications for next 50 years

Tuesday, 11 June 2013 15:00 (25 minutes)

Presenter: Prof. PEACH, Ken (University of Oxford (GB))

Session Classification: 3rd session The needs for accelerators

Contribution ID: 28 Type: not specified

Role & goals of EC projects- a vision for Europe

Tuesday, 11 June 2013 15:50 (10 minutes)

Presenter: Dr MENNA, Mariano (EC-DG Research)

Session Classification: 4th Session Round Table on the role of EC projects

Contribution ID: 29 Type: not specified

View of project coordinator(s)

Tuesday, 11 June 2013 16:00 (10 minutes)

Presenter: Dr KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Session Classification: 4th Session Round Table on the role of EC projects

View of CERN

Contribution ID: 30 Type: not specified

View of CERN

Tuesday, 11 June 2013 16:10 (10 minutes)

Presenter: Prof. ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: 4th Session Round Table on the role of EC projects

Contribution ID: 31 Type: not specified

View of a National lab

Tuesday, 11 June 2013 16:20 (10 minutes)

Presenter: Dr ASSMANN, Ralph Wolfgang (CERN)

Session Classification: 4th Session Round Table on the role of EC projects

Contribution ID: 32 Type: not specified

View of a university

Tuesday, 11 June 2013 16:30 (10 minutes)

Presenter: Prof. WELSCH, Carsten (Cockcroft Institute / University of Liverpool)

Session Classification: 4th Session Round Table on the role of EC projects

Contribution ID: 33 Type: not specified

View of Tiara & Esgard

Tuesday, 11 June 2013 16:40 (10 minutes)

Presenter: Prof. ALEKSAN, Roy (CEA)

Session Classification: 4th Session Round Table on the role of EC projects

Contribution ID: 34 Type: not specified

View of an industrial partner

Tuesday, 11 June 2013 16:50 (10 minutes)

Presenter: Dr GRASSO, Gianni (Columbus Superconductors SpA)

Session Classification: 4th Session Round Table on the role of EC projects

Contribution ID: 35 Type: not specified

View of non EU partners (Japan)

Tuesday, 11 June 2013 17:00 (10 minutes)

Presenter: Prof. TOKUSHUKU, Katsuo (KEK)

Session Classification: 4th Session Round Table on the role of EC projects

Contribution ID: 36 Type: not specified

Round table discussion

Tuesday, 11 June 2013 17:10 (1 hour)

Presenter: Prof. ALEKSAN, Roy (CEA)

Session Classification: 4th Session Round Table on the role of EC projects

Contribution ID: 37 Type: not specified

HEP Accelerators beyond LHC - Accelerator Perspectives for HEP

Wednesday, 12 June 2013 08:30 (30 minutes)

Presenter: Dr MYERS, Steve (CERN)

Session Classification: 5th Session Accelerator Persepctives & roadmaps

Contribution ID: 38 Type: not specified

Nuclear Physics Accelerators - 50-year vision - Accelerator Perspectives for Nuclear Physics

Wednesday, 12 June 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr OSTROUMOV, Peter (Argonne N.L.)

Session Classification: 5th Session Accelerator Persepctives & roadmaps

Contribution ID: 39 Type: not specified

Light Sources beyond XFEL - Accelerator Perspectives for Synchrotron Light Sources

Wednesday, 12 June 2013 09:50 (30 minutes)

Presenter: Dr COUPRIE, Marie-Emmanuelle (SOLEIL)

Session Classification: 5th Session Accelerator Persepctives & roadmaps

Contribution ID: 40

Type: not specified

Sustainability for research accelerators (cost, power consumption, environment, political and social acceptance)

Wednesday, 12 June 2013 10:20 (30 minutes)

Presenter: Dr PARKER, Thomas (ESS)

Session Classification: 5th Session Accelerator Persepctives & roadmaps

Contribution ID: 41

Type: not specified

Reach of NC and SC technologies, 50 MV/m - 100 - 200 MV/m?

Wednesday, 12 June 2013 11:05 (20 minutes)

Presenter: Dr JENSEN, Erk (CERN)

Session Classification: 6th Session Acceleration systems

Contribution ID: 42 Type: not specified

TESLA/ILC experience on bulk Nb sc cavities ++

Wednesday, 12 June 2013 11:25 (20 minutes)

Presenter: Prof. PADAMSEE, Hasan (Cornell Univ.)

Session Classification: 6th Session Acceleration systems

Contribution ID: 43 Type: not specified

Understanding the breakdown: new prospects?

Wednesday, 12 June 2013 11:45 (20 minutes)

Presenter: Dr DJURABEKOVA, Flyura (HIP)

Session Classification: 6th Session Acceleration systems

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Progress in unconventional RF structures (crab cavities,…)

Wednesday, 12 June 2013 12:05 (20 minutes)

Presenter: Dr BURT, Graeme (ULANC)

Session Classification: 6th Session Acceleration systems

Contribution ID: 45 Type: **not specified**

R&D Perspectives in EuCARD-2

Wednesday, 12 June 2013 12:25 (20 minutes)

Presenter: Dr MCINTOSH, Peter (STFC)

Session Classification: 6th Session Acceleration systems

Contribution ID: 46

Type: not specified

Prospects and limits of plasma wakefield acceleration

Wednesday, 12 June 2013 12:45 (20 minutes)

Presenter: Prof. MALKA, Victor (LOA/CNRS)

Session Classification: 6th Session Acceleration systems

HTS link

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

HTS link

Wednesday, 12 June 2013 14:15 (20 minutes)

Presenter: Dr BALLARINO, Amalia (CERN)

Session Classification: 7th Session Highlights in EuCARD

Contribution ID: 48 Type: not specified

R&D on Novel Advanced Collimator Materials: Results and Perspectives

Wednesday, 12 June 2013 14:35 (20 minutes)

Presenter: Dr BERTARELLI, Alessandro (CERN)

Session Classification: 7th Session Highlights in EuCARD

Linac stabilization

Contribution ID: 49 Type: not specified

Linac stabilization

Wednesday, 12 June 2013 14:55 (20 minutes)

Presenter: Dr ARTOOS, Kurt (CERN)

Session Classification: 7th Session Highlights in EuCARD

Contribution ID: 50 Type: not specified

Polarized photocathode SRF guns

Wednesday, 12 June 2013 15:15 (20 minutes)

Presenter: Dr TEICHERT, Jochen (HZDR)

Session Classification: 7th Session Highlights in EuCARD

Contribution ID: 51 Type: not specified

Thin Films RF Technology

Wednesday, 12 June 2013 15:35 (20 minutes)

Presenter: Dr ANTOINE, Claire (CEA)

Session Classification: 7th Session Highlights in EuCARD

Contribution ID: 52 Type: not specified

The Innovation Landscape and Toolkit –a UK Perspective

Wednesday, 12 June 2013 16:10 (15 minutes)

Presenters: Dr RONAYNE, Kate (STFC); Dr BESTWICK, Tim (STFC)

Session Classification: 8th Session Round table on Technology Transfer

Contribution ID: 53 Type: not specified

Round Table Discussions

Wednesday, 12 June 2013 16:55 (30 minutes)

Session Classification: 8th Session Round table on Technology Transfer

EuCARD'13

/ Report of Contributions

Conclusions

Contribution ID: 54 Type: not specified

Conclusions

Contribution ID: 55 Type: not specified

Welcome from EuCARD-2 coordinator

Thursday, 13 June 2013 13:30 (5 minutes)

Presenter: Dr VRETENAR, Maurizio (CERN)

Session Classification: 1st Session

Contribution ID: 56 Type: not specified

Introduction by the EC Project Officer

Thursday, 13 June 2013 13:35 (10 minutes)

Presenter: Dr MENNA, Mariano (EC-DG Research)

Session Classification: 1st Session

Contribution ID: 57 Type: not specified

The EuCARD-2 programme

Thursday, 13 June 2013 13:45 (25 minutes)

Presenter: Dr VRETENAR, Maurizio (CERN)

Session Classification: 1st Session

Contribution ID: 58 Type: not specified

XBEAMS: exploring the accelerator frontiers

Thursday, 13 June 2013 14:20 (15 minutes)

Presenter: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: 1st Session

Contribution ID: 59 Type: not specified

LowErings: common challenges and common solutions

Thursday, 13 June 2013 14:35 (15 minutes)

Presenter: Dr PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)

Session Classification: 1st Session

Contribution ID: 60 Type: not specified

EuRONNAC2: from plasma acceleration to plasma accelerators

Thursday, 13 June 2013 14:50 (15 minutes)

EuRONNAC2: from plasma accel ···

Presenter: Dr ASSMANN, Ralph (DESY)

Session Classification: 1st Session

EnEff: towards sustainable accele ...

Contribution ID: 61 Type: not specified

EnEff: towards sustainable accelerators

Thursday, 13 June 2013 15:05 (15 minutes)

Presenter: Dr SEIDEL, Mike (PSI)

Session Classification: 1st Session

Contribution ID: 62 Type: not specified

AccApp: Reviewing and promoting applications of accelerators

Thursday, 13 June 2013 15:20 (15 minutes)

Presenter: Dr EDGECOCK, Rob (HUD/STFC)

Session Classification: 1st Session

Contribution ID: 63 Type: not specified

ICTF at RAL, a versatile test facility for the muon community and beyond

Thursday, 13 June 2013 16:05 (10 minutes)

Presenter: Dr PREECE, Roy (STFC)

Session Classification: 2nd Session

Contribution ID: 64 Type: **not specified**

HiRadMat at CERN, a new powerful material test facility

Thursday, 13 June 2013 16:15 (10 minutes)

Presenter: Dr FABICH, Adrian (CERN) **Session Classification:** 2nd Session

Contribution ID: 65 Type: not specified

The CERN Magnet test facility as a resource for European accelerator research

Thursday, 13 June 2013 16:25 (10 minutes)

Presenter: Dr BAJKO, Marta (CERN)

Session Classification: 2nd Session

Contribution ID: 66 Type: not specified

New Collimator Materials in EuCARD-2

Thursday, 13 June 2013 16:35 (20 minutes)

Presenter: Dr ROSSI, Adriana (CERN)

Session Classification: 2nd Session

Contribution ID: 69 Type: not specified

Knowledge Transfer at CERN

Wednesday, 12 June 2013 16:25 (15 minutes)

Presenter: Dr ANELLI, Giovanni (CERN)

Session Classification: 8th Session Round table on Technology Transfer

Contribution ID: 70 Type: not specified

Industrialization of SC RF - Translating R&D Results into Accelerators

Wednesday, 12 June 2013 16:40 (15 minutes)

Presenter: Dr VOGEL, Elmar (DESY)

Session Classification: 8th Session Round table on Technology Transfer

Contribution ID: 71

Type: not specified

Agenda:please refer to: http://indico.cern.ch/conferenceDisplay.py?confld=247757

Contribution ID: 72 Type: not specified

EuCARD-2 communication strategy

Thursday, 13 June 2013 14:10 (10 minutes)

Presenter: Dr SZEBERENYI, Agnes (CERN)

Session Classification: 1st Session

Welcome

Contribution ID: 73 Type: not specified

Welcome

Thursday, 13 June 2013 17:00 (5 minutes)

Presenter: Dr VRETENAR, Maurizio (CERN)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Approval of the agenda

Thursday, 13 June 2013 17:05 (5 minutes)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 75

Type: not specified

Introduction of the Governing Board and Steering Committee members

Thursday, 13 June 2013 17:10 (10 minutes)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 76 Type: not specified

Election of the Chairperson for Year 1 (GB members)

Thursday, 13 June 2013 17:20 (10 minutes)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

Approval of the Steering Committee (GB members)

Thursday, 13 June 2013 17:30 (10 minutes)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 78 Type: not specified

Presentation of EuCARD-2 governing structure and obligations

Thursday, 13 June 2013 17:40 (10 minutes)

Presenter: Dr VRETENAR, Maurizio (CERN)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 79 Type: not specified

Review of EuCARD-2 administrative obligations

Thursday, 13 June 2013 17:50 (10 minutes)

Presenter: Dr STAVREV, Svetlomir (CERN)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 80 Type: not specified

Proposals for the EuCARD-2 Advisory Board members

Thursday, 13 June 2013 18:00 (10 minutes)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 81

Type: not specified

Discussion and vote on Advisory Board members (GB members)

Thursday, 13 June 2013 18:10 (20 minutes)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 82 Type: not specified

European Strategy for Particle Physics and its implementation

Thursday, 13 June 2013 18:30 (20 minutes)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 83 Type: not specified

A.O.B.

Thursday, 13 June 2013 18:50 (10 minutes)

Session Classification: Joint EuCARD-2 GB + SC meeting

Contribution ID: 84 Type: not specified

EuCARD2-WP10. General mgmt. and administrative aspects

Friday, 14 June 2013 09:00 (45 minutes)

Presenters: Prof. ROSSI, Lucio (CERN); Dr VRETENAR, Maurizio (CERN); Dr STAVREV, Svetlomir (CERN); Dr FAZILLEAU, philippe (c)

EuCARD'13 / Report of Contributions

Lunch

Contribution ID: 85 Type: not specified

Lunch

Contribution ID: 86 Type: not specified

Discussion on technical work by task

Contribution ID: 87 Type: not specified

Task 10.1 Coordination: general plan, MS and Dlvs

Friday, 14 June 2013 09:45 (30 minutes)

Presenters: Prof. ROSSI, Lucio (CERN); Dr FAZILLEAU, philippe (c)

Session Classification: WP10 // Session : Go to Main Menu/Programme /EuCARD2 WP10/click

on Join videoconference

EuCARD'13

/ Report of Contributions

Coffee break

Contribution ID: 88 Type: not specified

Coffee break

Contribution ID: 89 Type: not specified

Task 10.2 Conductor: Objectives, plan, subdivision of work

Friday, 14 June 2013 10:35 (55 minutes)

- discussion on performance targets (Je, length, mechanics, magnetization,...)
- cable geometry and size options
- material procurement strategy
- test plan
- talk form Bruker

Presenters: Dr SENATORE, Carmine (University of Geneva); Dr BOTTURA, Luca (CERN)

Task 10.3 Magnets : Objectives, p …

Contribution ID: 90 Type: not specified

Task 10.3 Magnets : Objectives, plan, subdivision of work

Friday, 14 June 2013 11:30 (30 minutes)

Presenters: KIRBY, Glyn (CERN); Dr DURANTE, Maria (CEA/IRFU,Centre d'etude de Saclay Gifsur-Yvette (FR))

Session Classification: WP10 // Session : Go to Main Menu/Programme /EuCARD2 WP10/click on Join videoconference

Contribution ID: 91 Type: not specified

Task 10.4 Test in single mode: Objectives, plan, subdivision of work

Friday, 14 June 2013 12:00 (20 minutes)

Presenters: Dr VOLPINI, Giovanni (Università degli Studi e INFN Milano (IT)); Dr BAJKO, Marta (CERN)

Session Classification: WP10 // Session : Go to Main Menu/Programme /EuCARD2 WP10/click on Join videoconference

Contribution ID: 92 Type: not specified

Discussions: What we learnt from NED, NED1.5 and Eucard and Eucard1.5?

Friday, 14 June 2013 12:20 (30 minutes)

Discussions: What we learnt from · · ·

Presenter: Dr DE RIJK, Gijs (CERN)

Session Classification: WP10 // Session: Go to Main Menu/Programme /EuCARD2 WP10/click

on Join videoconference

Wrap up

Contribution ID: 93 Type: not specified

Wrap up

Friday, 14 June 2013 12:50 (10 minutes)

Presenter: Prof. ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: WP10 // Session : Go to Main Menu/Programme /EuCARD2 WP10/click

on Join videoconference

Task10.2 Technical progress: YBCO

Contribution ID: 94 Type: not specified

Task10.2 Technical progress: YBCO

Friday, 14 June 2013 14:30 (1h 15m)

- Status of YBCO performance and production
- Overview of HTS cables: geometries and performance
- Experience from YBCO magnets design, construction and test -Quench detection and protection in HTS: issues and solutions

Presenter: Mr BOTTURA, Luca (CERN)

Session Classification: WP10 // Session : Go to Main Menu/Programme /EuCARD2 WP10/click

on Join videoconference

Contribution ID: 95 Type: not specified

Task10.2 Technical Progress BSCCO

Friday, 14 June 2013 16:00 (2 hours)

- Status of BSCCO performance and production (2 talks among NHMFL, Nexans, OST)
- \bullet Experience from BSCCO magnets design, construction and test (2 talks among NHMFL, LBL, OST)
- TBD: a presentation that gives the global picture EU/US/JA

Presenter: Mr BOTTURA, Luca (CERN)

Session Classification: WP10 // Session : Go to Main Menu/Programme /EuCARD2 WP10/click

on Join videoconference

Contribution ID: 96 Type: not specified

Accelerator Needs from Synchrotron Light Sources for next 50 years

Wednesday, 12 June 2013 09:30 (20 minutes)

Presenter: Prof. MATERLIK, Gerhard (Diamond)

Session Classification: 5th Session Accelerator Persepctives & roadmaps

Contribution ID: 97 Type: not specified

WP12 Welcome and Overview

Friday, 14 June 2013 12:30 (30 minutes)

Presenter: MCINTOSH, Peter (STFC)

Session Classification: WP12 // Session: Please log in to access your agenda

Contribution ID: 98 Type: not specified

Task 12.2 SRF Thin Films

Friday, 14 June 2013 13:00 (25 minutes)

Presenter: ANTOINE, Claire (CEA)

Session Classification: WP12 // Session: Please log in to access your agenda

Contribution ID: 99 Type: not specified

Task 12.3 High Gradient NC Cavities

Friday, 14 June 2013 13:25 (25 minutes)

Presenter: WUENSCH, Walter (CERN)

Session Classification: WP12 // Session: Please log in to access your agenda

Contribution ID: 100 Type: not specified

Task 12.4 SRF HOM Beam Diagnostic

Friday, 14 June 2013 13:50 (25 minutes)

Presenters: Dr BABOI, Nicoleta (DESY); Dr JONES, Roger (Univ Manchester/Cockcroft Inst.); Prof.

VAN RIENEN, Ursula (Rostock University)

Session Classification: WP12 // Session: Please log in to access your agenda

Contribution ID: 101 Type: not specified

Task 12.5 RF Photocathodes

Friday, 14 June 2013 14:15 (25 minutes)

Presenter: NIETUBYC, Robert (Institute for Nuclear Studies, Swierk)

Session Classification: WP12 // Session: Please log in to access your agenda

Contribution ID: 102 Type: not specified

WP12 Closing Discussion

Friday, 14 June 2013 14:40 (20 minutes)

Presenter: MCINTOSH, Peter (STFC)

Session Classification: WP12 // Session: Please log in to access your agenda

Contribution ID: 103 Type: not specified

Guideline for Social Dinner

Wednesday, 12 June 2013 17:30 (5 minutes)

Presenters: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN); MORER-OLAFSEN, Merethe (CERN)

Contribution ID: 104 Type: not specified

Guidelines for CERN Visit 13.6'13

Wednesday, 12 June 2013 17:35 (5 minutes)

Presenters: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN); MORER-OLAFSEN, Merethe (CERN)