## 5th IPPOG Meeting at Fermilab



# **Report of Contributions**

Masterclasses WG

Contribution ID: 21

Type: not specified

#### Masterclasses WG

Presenter: BILOW, Uta Anna Elisabeth (Technische Universitaet Dresden (DE))

Welcome

Contribution ID: 22

Type: not specified

#### Welcome

*Friday 5 April 2013 09:00 (15 minutes)* 

Associate Laboratory Director for Particle Physics

**Presenter:** BOCK, Greg (Fermilab)

Plan for the Day

Contribution ID: 23

Type: not specified

#### Plan for the Day

Friday 5 April 2013 09:15 (10 minutes)

Organization and practical details

**Presenter:** BARDEEN, Marjorie (Fermilab) **Session Classification:** IPPOG Meeting

Introduction

Contribution ID: 24

Type: not specified

#### Introduction

Friday 5 April 2013 09:25 (10 minutes)

**Presenter:** BECK, H.P. (Universitaet Bern (CH)) **Session Classification:** IPPOG Meeting

WG Update - IPPOG Masterclass

Contribution ID: 25

Type: not specified

#### WG Update - IPPOG Masterclass

Friday 5 April 2013 09:45 (30 minutes)

Report on recent activity Discussion of draft documents

**Presenters:** OULD-SAADA, Farid (University of Oslo (NO)); CECIRE, Kenneth William (University of Notre Dame (US)); BILOW, Uta Anna Elisabeth (Technische Universitaet Dresden (DE))

WG Update - IPPOG@Conferences

Contribution ID: 26

Type: not specified

#### WG Update - IPPOG@Conferences

*Friday 5 April 2013 10:15 (30 minutes)* 

Report on recent activity Discussion of draft documents

**Presenters:** OULD-SAADA, Farid (University of Oslo (NO)); ABREU, Pedro (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental de Part)

Future of IPPOG

Contribution ID: 27

Type: not specified

#### **Future of IPPOG**

Friday 5 April 2013 11:00 (1 hour)

European Strategy Report Becoming a CERN collaboration

**Presenter:** BECK, H.P. (Universitaet Bern (CH)) **Session Classification:** IPPOG Meeting

WG Update - IPPOG Identify & M  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 28

Type: not specified

#### WG Update - IPPOG Identify & Membership

Report on recent activity Discussion of draft documents

Presenter: TBD

Panel: Activities

Contribution ID: 29

Type: not specified

#### **Panel:** Activities

Friday 5 April 2013 13:00 (45 minutes)

Resources Panels & Discussion

Panel: Program / Events

Contribution ID: 30

Type: not specified

## Panel: Program / Events

Friday 5 April 2013 13:45 (45 minutes)

Resources Panels & Discussion

Panel: Media

Contribution ID: 31

Type: not specified

#### Panel: Media

Friday 5 April 2013 14:30 (45 minutes)

Resources Panels & Discussion

Panel: Professional Development ···

Contribution ID: 32

Type: not specified

#### **Panel: Professional Development & Coaching**

*Friday 5 April 2013 15:30 (45 minutes)* 

Resources Panels & Discussion

Panel: Exhibits

Contribution ID: 33

Type: not specified

#### Panel: Exhibits

Friday 5 April 2013 16:15 (45 minutes)

Resources Panels & Discussion

Walk through the IPPOG Database

Contribution ID: 34

Type: not specified

#### Walk through the IPPOG Database

Friday 5 April 2013 17:00 (30 minutes)

Technology and Knowledge Transfer

Contribution ID: 35

Type: not specified

#### **Technology and Knowledge Transfer**

Saturday 6 April 2013 09:00 (40 minutes)

**Presenter:** Dr BRESSAN, Beatrice (Case Western Reserve University (US)) **Session Classification:** IPPOG Meeting 5th IPPOG Meet ···· / Report of Contributions

How academic physicists view sc ···

Contribution ID: 36

Type: not specified

#### How academic physicists view science outreach

Saturday 6 April 2013 09:40 (40 minutes)

**Presenter:** Prof. WATKINS, Peter (University of Birmingham (GB)) **Session Classification:** IPPOG Meeting

IPPOG Website

Contribution ID: 37

Type: not specified

#### **IPPOG Website**

developments: Section specific to IPPOGers section, review resources categories, etc. 5th IPPOG Meet ···· / Report of Contributions

Updates from various discussion ···

Contribution ID: 38

Type: not specified

#### Updates from various discussion groups

Saturday 6 April 2013 11:15 (50 minutes)

Higgs, Social media, roadshow masterclass, discovery science

Wrap-up

Contribution ID: 39

Type: not specified

## Wrap-up

Saturday 6 April 2013 12:05 (15 minutes)

Report Central Coordination

Contribution ID: 40

Type: not specified

#### **Report Central Coordination**

Thursday 4 April 2013 09:00 (15 minutes)

Presenter:BILOW, Uta Anna Elisabeth (Technische Universitaet Dresden (DE))Session Classification:Working Groups

Report QuarkNet/Fermilab based …

Contribution ID: 41

Type: not specified

#### Report QuarkNet/Fermilab based program

Thursday 4 April 2013 09:15 (15 minutes)

**Presenter:** CECIRE, Kenneth William (University of Notre Dame (US)) **Session Classification:** Working Groups

Report ATLAS W-path

Contribution ID: 42

Type: not specified

#### **Report ATLAS W-path**

Thursday 4 April 2013 09:30 (15 minutes)

**Presenter:** Mr JENDE, Konrad (Technische Universitaet Dresden (DE)) **Session Classification:** Working Groups

Report ATLAS Z path

Contribution ID: 43

Type: not specified

#### **Report ATLAS Z path**

Thursday 4 April 2013 09:45 (15 minutes)

**Presenter:** OULD-SAADA, Farid (University of Oslo (NO))

Report CMS measurement

Contribution ID: 44

Type: not specified

#### **Report CMS measurement**

Thursday 4 April 2013 10:00 (15 minutes)

Presenter:CECIRE, Kenneth William (University of Notre Dame (US))Session Classification:Working Groups

Report ALICE Looking for strange ···

Contribution ID: 45

Type: not specified

## **Report ALICE Looking for strange particles**

Thursday 4 April 2013 10:15 (15 minutes)

**Presenter:** HATZIFOTIADOU, Despina (Universita e INFN (IT)) **Session Classification:** Working Groups

Report ALICE R\_AA measurement

Contribution ID: 46

Type: not specified

#### **Report ALICE R\_AA measurement**

Thursday 4 April 2013 10:30 (15 minutes)

**Presenters:** LUETTIG, Philipp (Johann-Wolfgang-Goethe Univ. (DE)); AVERBECK, Ralf (GSI - Helmholtzzentrum fur Schwerionenforschung GmbH (DE))

Report LHCb masterclass

Contribution ID: 47

Type: not specified

#### **Report LHCb masterclass**

Thursday 4 April 2013 11:10 (15 minutes)

**Presenter:** GLIGOROV, Vladimir (CERN) **Session Classification:** Working Groups

Plans TOTEM measurement

Contribution ID: 48

Type: not specified

#### **Plans TOTEM measurement**

Thursday 4 April 2013 10:45 (10 minutes)

**Presenters:** Dr BRESSAN, Beatrice (Case Western Reserve University (US)); LATINO, Giuseppe (Sezione di Pisa (IT))

World Boson Day

Contribution ID: 49

Type: not specified

#### World Boson Day

Thursday 4 April 2013 10:55 (15 minutes)

**Presenters:** CECIRE, Kenneth William (University of Notre Dame (US)); BILOW, Uta Anna Elisabeth (Technische Universitaet Dresden (DE))

Mandate of SG and Approval of M  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 50

Type: not specified

#### Mandate of SG and Approval of Measurements

Thursday 4 April 2013 11:25 (30 minutes)

**Presenters:** KOBEL, Michael (Technische Universitaet Dresden (DE)); BILOW, Uta Anna Elisabeth (Technische Universitaet Dresden (DE))

France

Contribution ID: 51

Type: not specified

#### France

*Friday 5 April 2013 17:30 (5 minutes)* 

Presenter: Dr ARNAUD, Nicolas (LAL (CNRS-IN2P3))

Session Classification: Reports from Countries

Laurenz WIdhalm - Physics was h …

Contribution ID: 52

Type: not specified

#### Laurenz WIdhalm - Physics was his calling

*Friday 5 April 2013 09:35 (10 minutes)* 

**Presenter:** KOBEL, Michael (Technische Universitaet Dresden (DE)) **Session Classification:** IPPOG Meeting

Portugal

Contribution ID: 53

Type: not specified

#### Portugal

Friday 5 April 2013 17:35 (5 minutes)

**Presenter:** ABREU, Pedro (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental de Part)**Session Classification:** Reports from Countries

5th IPPOG Meet … / Report of Contributions

UK

Contribution ID: 54

Type: not specified

#### UK

Friday 5 April 2013 17:40 (5 minutes)

**Presenter:** Prof. WATKINS, Peter (University of Birmingham (GB)) **Session Classification:** Reports from Countries