# XXVI International Symposium on Lepton Photon Interactions at High Energies

# Report of Contributions

XXVI Internatio  $\, \cdots \,$  / Report of Contributions

Lunch

Contribution ID: 0 Type: not specified

#### Lunch

Welcome

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Welcome

Monday 24 June 2013 09:00 (20 minutes)

**Presenter:** KAO, Chi-Chang (SLAC National Accelerator Laboratory)

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### **Theoretical Results in the Higgs Sector**

Monday 24 June 2013 09:20 (30 minutes)

**Presenter:** HAN, Tao (University of Pittsburgh)

Session Classification: Higgs Physics I

Contribution ID: 3 Type: not specified

# **Higgs Physics at the Tevatron**

Monday 24 June 2013 09:50 (20 minutes)

**Presenter:** FISHER, Wade (Michigan State University)

Session Classification: Higgs Physics I

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

# **Higgs Physics at ATLAS**

Monday 24 June 2013 10:40 (45 minutes)

**Presenter:** JAKOBS, Karl (Universitaet Freiburg)

Session Classification: Higgs Physics II

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# **Higgs Physics at CMS**

Monday 24 June 2013 11:25 (45 minutes)

**Presenter:** DE ROECK, Albert (CERN)

Session Classification: Higgs Physics II

Contribution ID: 6 Type: not specified

# **Beyond Standard Model Higgs Searches**

Monday 24 June 2013 12:10 (20 minutes)

**Presenter:** OWEN, Mark Andrew (University of Manchester)

Session Classification: Higgs Physics II

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### Measurement of the W Mass

Monday 24 June 2013 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** QUINN, Breese (University of Mississippi)

Session Classification: Electroweak Physics

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### **Electroweak Measurements at the LHC**

Monday 24 June 2013 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** LE COMPTE, Thomas (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Electroweak Physics

Contribution ID: 9 Type: not specified

# **Updating the Electroweak Global Fits**

Monday 24 June 2013 15:00 (30 minutes)

Presenter: MONIG, Klaus (Deutsches Elektronen-Synchrotron)

Session Classification: Electroweak Physics

Contribution ID: 10 Type: not specified

# Theoretical Results on Physics Beyond the Standard Model

Monday 24 June 2013 16:00 (30 minutes)

Presenter: NOJIRI, Mihoko (KEK)

**Session Classification:** Beyond the Standard Model Physics

Contribution ID: 11 Type: not specified

# **Searches for Supersymmetry at Colliders**

Monday 24 June 2013 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** HOECKER, Andreas (CERN)

**Session Classification:** Beyond the Standard Model Physics

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### **Searches for New Physics at Colliders**

Monday 24 June 2013 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** RAPPOCCIO, Salvatore (State University of New York at Buffalo)

**Session Classification:** Beyond the Standard Model Physics

Contribution ID: 13 Type: not specified

# Registration

Monday 24 June 2013 08:00 (1 hour)

Contribution ID: 14 Type: not specified

# The Physics Program of the LHC Upgrades

Tuesday 25 June 2013 16:00 (30 minutes)

Presenter: WELLS, Pippa (CERN)

Session Classification: Future Facilities I

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### **ILC: The Machine**

Tuesday 25 June 2013 16:30 (30 minutes)

ILC: The Machine

**Presenter:** FOSTER, Brian (University of Hamburg/DESY and Oxford)

Session Classification: Future Facilities I

Contribution ID: 16 Type: not specified

# **ILC: Physics and Detectors**

Tuesday 25 June 2013 17:00 (30 minutes)

ILC: Physics and Detectors

**Presenter:** YAMAMOTO, Hitoshi (University of Tohoku)

Session Classification: Future Facilities I

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### Theoretical Results on the Top Quark

Tuesday 25 June 2013 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** MITOV, Alexander (CERN)

Session Classification: Top Quark Physics

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### **Top Quark Mass Measurements**

Tuesday 25 June 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: CASTRO, Andrea (INFN Bologna)Session Classification: Top Quark Physics

Contribution ID: 20 Type: not specified

# **Determination of Top Quark Properties**

Tuesday 25 June 2013 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** VARELA, Joao (LIP, Lisbon)

Session Classification: Top Quark Physics

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### **QCD** at Colliders: Theoretical Results

Tuesday 25 June 2013 11:00 (30 minutes)

QCD at Colliders: Theoretical Results

**Presenter:** HOECHE, Stefan (SLAC National Accelerator Laboratory)

Session Classification: QCD I

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### **QCD** Measurements at Hadron Colliders

Tuesday 25 June 2013 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** YOO, Hwi Dong (Purdue University)

Session Classification: QCD I

Contribution ID: 23 Type: not specified

# Jet Structure at Colliders

Tuesday 25 June 2013 12:00 (30 minutes)

Presenter: TRAN, Nhan Viet (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: QCD I

Contribution ID: 24 Type: not specified

# **Hadron Spectroscopy**

Tuesday 25 June 2013 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** YUAN, Changzheng (IHEP, Beijing)

Session Classification: QCD II

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### **Results from the Lattice**

Tuesday 25 June 2013 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** DAVIES, Christine (University of Glasgow)

Session Classification: QCD II

Contribution ID: 26 Type: not specified

# Recent Developments in Field Theory and Beyond

Tuesday 25 June 2013 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** ARKANI-HAMED, Nima (Institute for Advanced Study)

Session Classification: QCD II

Contribution ID: 27 Type: not specified

#### **Theoretical Results on Neutrinos**

Thursday 27 June 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: PASCOLI, Silvia (University of Durham)

Session Classification: Neutrinos I

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### **Results from Reactors**

Thursday 27 June 2013 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** WANG, Yifang (IHEP, Beijing)

Session Classification: Neutrinos I

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### Long Baseline Neutrino Measurements

Thursday 27 June 2013 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** ZELLER, Geralyn (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Neutrinos I

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### **Low Energy Neutrino Physics**

Thursday 27 June 2013 11:00 (30 minutes)

Presenter: TESTERA, Gemma (INFN Genoa)

Session Classification: Neutrinos II

Contribution ID: 31 Type: not specified

#### Prospects for Absolute Neutrino Mass Measurement

Thursday 27 June 2013 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** HALL, Carter (University of Maryland)

Session Classification: Neutrinos II

Contribution ID: 32 Type: not specified

# **High Energy Neutrinos from the Sky**

Thursday 27 June 2013 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** GRANT, Darren (University of Alberta)

Session Classification: Neutrinos II

Contribution ID: 33 Type: not specified

# **Theory of the Cosmos**

Thursday 27 June 2013 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** DAS, Sudeep (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Inflation, CMB and Dark Energy

Contribution ID: 34 Type: not specified

# Measuring the CMB

Thursday 27 June 2013 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** BOUCHET, Francois (Institut d'Astrophysique de Paris)

Session Classification: Inflation, CMB and Dark Energy

Contribution ID: 35 Type: not specified

# **Dark Energy Surveys**

Thursday 27 June 2013 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** FRIEMAN, Joshua (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Inflation, CMB and Dark Energy

Contribution ID: 36 Type: not specified

# **Future Neutrino Programs**

Thursday 27 June 2013 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** SHIOZAWA, Masato (Tokyo University)

**Session Classification:** Future Facilities II

Contribution ID: 37 Type: not specified

## The Future of Flavor Physics

Thursday 27 June 2013 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** YAMANAKA, Taku (Osaka University)

Session Classification: Future Facilities II

Contribution ID: 38 Type: not specified

#### The Future on the Cosmic Frontier

Thursday 27 June 2013 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** RITZ, Steve (SCIPP, UC Santa Cruz)

Session Classification: Future Facilities II

Contribution ID: 39 Type: not specified

**Future Facilities: Panel Discussion** 

Future Facilities: Panel Discussion

Contribution ID: 40 Type: not specified

### Flavor Constraints on New Physics

Friday 28 June 2013 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** KAMENIK, Jernej (Jozef Stefan Institute)

Session Classification: Flavor I

Contribution ID: 41 Type: not specified

#### **CP Violation at Hadron Colliders**

Friday 28 June 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: OLDEMAN, Rolf (Universita e INFN (IT))

Session Classification: Flavor I

Contribution ID: 42 Type: not specified

## **Rare Decays of Heavy Mesons**

Friday 28 June 2013 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** MANCINELLI, Giampiero (CPPM, Marseille)

Session Classification: Flavor I

Contribution ID: 43 Type: not specified

### **Results from the B-factories**

Friday 28 June 2013 11:00 (30 minutes)

Presenter: RONEY, Michael (BABAR Collaboration/University of Victoria)

Session Classification: Flavor II

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

## **Charged Lepton Physics**

Friday 28 June 2013 11:30 (30 minutes)

Presenter: MIHARA, Satoshi (KEK)

Session Classification: Flavor II

Contribution ID: 45 Type: not specified

## **Nuclear Physics Constraints on New Physics**

Friday 28 June 2013 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** RAMSEY-MUSOLF, Michael (University of Wisconsin)

Session Classification: Flavor II

Contribution ID: 46 Type: not specified

#### **Theoretical Results on Dark Matter**

Friday 28 June 2013 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** ZUREK, Kathryn (University of Michigan)

Session Classification: Dark Matter I

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

#### **Direct Detection of Dark Matter**

Friday 28 June 2013 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** GALBIATI, Cristiano (Princeton University)

Session Classification: Dark Matter I

Contribution ID: 48 Type: not specified

#### **Indirect Searches for Dark Matter**

Friday 28 June 2013 15:00 (30 minutes)

Presenter: MAZZIOTTA, Mario Nicola (INFN Bari)

Session Classification: Dark Matter I

Contribution ID: 49 Type: not specified

### Antimatter as a Dark Matter Messenger

Friday 28 June 2013 16:00 (30 minutes)

Presenter: ZUCCON, Paolo (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Dark Matter II

Contribution ID: 50 Type: not specified

## New Light Weakly Coupled Particles as DM

Friday 28 June 2013 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** ESSIG, Rouven (SUNY, Stonybrook)

Session Classification: Dark Matter II

Contribution ID: 51 Type: not specified

## **Complementarity of Dark Matter Searches**

Friday 28 June 2013 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** TAIT, Tim (University of California, Irvine)

Session Classification: Dark Matter II

Contribution ID: 52 Type: not specified

## Report from ICFA

Friday 28 June 2013 17:30 (20 minutes)

Presenter: MNICH, Joachim (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Contribution ID: 53 Type: not specified

### **Theoretical Results on Heavy Ion Physics**

Saturday 29 June 2013 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** SATZ, Helmut (Bielefeld University)

Session Classification: Heavy Ions

Contribution ID: 54 Type: not specified

## **Results from Heavy Ion Collisions**

Saturday 29 June 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: ANDRONIC, Anton (Darmstadt, GSI)

Session Classification: Heavy Ions

Contribution ID: 55 Type: not specified

## **Exploring the Universe with Cosmic Rays**

Saturday 29 June 2013 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** PRIVITERA, Paolo (University of Chicago)

**Session Classification:** Messengers from Space

Contribution ID: 57 Type: not specified

## **Exploring the Universe with Gamma Rays**

Saturday 29 June 2013 11:00 (25 minutes)

**Presenter:** FUNK, Stefan (SLAC National Accelerator Laboratory)

**Session Classification:** Messengers from Space

Contribution ID: 58 Type: not specified

## **Exploring the Universe with Neutrinos**

Saturday 29 June 2013 11:25 (25 minutes)

**Presenter:** DIGHE, Amol (Tata Institute for Fundamental Research)

**Session Classification:** Messengers from Space

Contribution ID: 59 Type: not specified

## **Exploring the Universe with Gravitational Waves**

Saturday 29 June 2013 11:50 (25 minutes)

Presenter: WEINSTEIN, Alan (California Institute for Technology)

**Session Classification:** Messengers from Space

Contribution ID: 60 Type: not specified

### The View Ahead

Saturday 29 June 2013 12:15 (45 minutes)

**Presenter:** MURAYAMA, Hitoshi (IPMU, University of California Berkeley)

Contribution ID: 61 Type: not specified

### **Advanced Acceleration Techniques**

Tuesday 25 June 2013 17:30 (30 minutes)

**Presenter:** SCHROEDER, Carl (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Session Classification: Future Facilities I

Contribution ID: 62 Type: not specified

# Report from IUPAP

Friday 28 June 2013 17:50 (20 minutes)

**Presenter:** , Hiroaki Aihara (University of Tokyo)