Scandinavian Teachers Programme Review

Europe/Zurich
CERN

CERN

Lennart Jirden (CERN), Mick Storr
  • Wednesday, June 19
    • 9:00 AM 9:20 AM
      Welcome and introduction to CERN 20m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Prof. Torsten Akesson
      Slides
    • 9:20 AM 10:05 AM
      CERN's Educational mission & the Teachers Programme 45m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speakers: Mick Storr (CERN), Rolf Landua (CERN)
    • 10:05 AM 10:20 AM
      Programme status - Sweden I 15m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Richard Jacobsson (CERN)
      Slides
    • 10:20 AM 10:25 AM
      Programme status - Sweden II 5m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Lennart Jirden (CERN)
      Slides
    • 10:25 AM 10:40 AM
      Programme status - Finland 15m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Riitta Rinta-Filppula (Helsinki Institute of Physics (FI))
      Slides
    • 10:40 AM 10:55 AM
      coffee 15m
    • 10:55 AM 11:10 AM
      Programme status - Norway 15m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 11:10 AM 11:25 AM
      Programme status - Denmark 15m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Dines Hansen (University of Copenhagen (DK))
    • 11:25 AM 11:50 AM
      The German example 25m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Dr Sascha Schmeling (CERN)
      Slides
    • 11:50 AM 12:50 PM
      Discussion on improvements 1h 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Lennart Jirden (CERN)
      Slides
    • 12:50 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 10m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:55 PM
      ATLAS visit 55m P1

      P1

      CERN

      Speaker: Prof. Torsten Akesson
    • 2:55 PM 4:00 PM
      SM18 Exposition visit 1h 5m SM18

      SM18

      CERN

      Speaker: Hans Danielsson (CERN)
    • 4:00 PM 5:00 PM
      AD Experiments visit 1h
      Speaker: Olof Erik Gustaf Ahlen (Chalmers University of Technology (SE))
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Nationellt Resurscentrum for Fysik (NRCF) - mission & activities 45m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Prof. Ann-Marie Pendrill
      Slides
    • 9:45 AM 11:35 AM
      Discussion on improvements 1h 50m
      Speaker: Lennart Jirden (CERN)
      Slides
    • 11:35 AM 12:20 PM
      Wrap-up & conclusions 45m 4/1-021

      4/1-021

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Prof. Torsten Akesson
    • 12:20 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 10m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      More visits to be defined (optional) 1h