3rd Joint HiLumi LHC-LARP Annual Meeting



Report of Contributions

3rd Joint Hi
Lumi $\cdots\,$ / Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 0

Type: not specified

Welcome

Monday, 11 November 2013 14:00 (10 minutes)

Presenter:CHATTOPADHYAY, Swapan (Cockcroft Institute, UK)Session Classification:HL-LHC Kick-off Plenary Session

Daresbury and UK activity for HL- ···

Contribution ID: 1

Type: not specified

Daresbury and UK activity for HL-LHC (25'+5')

Monday, 11 November 2013 14:10 (30 minutes)

Presenter:BLAIR, Grahame (Royal Holloway, Univ. of London)**Session Classification:**HL-LHC Kick-off Plenary Session

CERN vision for Physics at higher …

Contribution ID: 2

Type: not specified

CERN vision for Physics at higher luminosity and higher energy (25'+5')

Monday, 11 November 2013 14:40 (30 minutes)

 Presenter:
 BERTOLUCCI, Sergio (CERN)

 Session Classification:
 HL-LHC Kick-off Plenary Session

The High Luminosity LHC Project ···

Contribution ID: 3

Type: not specified

The High Luminosity LHC Project (25'+5')

Monday, 11 November 2013 15:10 (30 minutes)

Presenter: ROSSI, Lucio (CERN)

The LHC Detector Upgrade for H $\,\cdots\,$

Contribution ID: 4

Type: not specified

The LHC Detector Upgrade for High Luminosity Physics (25'+5')

Monday, 11 November 2013 15:40 (30 minutes)

Presenter: BERTOLUCCI, Sergio (CERN)

The USA effort for HL-LHC (25'+5')

Contribution ID: 5

Type: not specified

The USA effort for HL-LHC (25'+5')

Monday, 11 November 2013 16:30 (30 minutes)

Presenter: HENDERSON, Stuart (FNAL)

The Japan effort for HL-LHC (25'+5')

Contribution ID: 6

Type: not specified

The Japan effort for HL-LHC (25'+5')

Monday, 11 November 2013 17:00 (30 minutes)

Presenter: SUZUKI, Atsuto (KEK)

The CERN programme for LHC o $\,\cdots\,$

Contribution ID: 7

Type: not specified

The CERN programme for LHC operation and upgrade (25'+5')

Monday, 11 November 2013 17:30 (30 minutes)

Presenter: BORDRY, Frederick (CERN)

3rd Joint Hi
Lumi $\cdots\,$ / Report of Contributions

Open discussion

Contribution ID: 8

Type: not specified

Open discussion

Monday, 11 November 2013 18:00 (15 minutes)

Presentation on 2013 PLC topics, ···

Contribution ID: 9

Type: not specified

Presentation on 2013 PLC topics, documentation, open issues (e.g. CC installation underground and space requirements) and plans for 2014 (25'+5')

Tuesday, 12 November 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: ZERLAUTH, Markus (CERN)

Presentation on IR1 & IR5 layout ···

Contribution ID: 10

Type: not specified

Presentation on IR1 & IR5 layout configuration for HL-LHC (including references to documentation and optics configurations [round and flat optics]) (25'+5')

Tuesday, 12 November 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: DE MARIA, Riccardo (CERN)Session Classification: Plenary Session: Parameter & Lay-out Committee

Magnet status and open issues (2 \cdots

Contribution ID: 11

Type: not specified

Magnet status and open issues (25'+5')

Tuesday, 12 November 2013 10:00 (30 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Heat deposition, beam screen, and …

Contribution ID: 12

Type: not specified

Heat deposition, beam screen, and MS layout implications for different optics configurations (flat versus round beam, TAN design and losses to CC) (20'+5')

Tuesday, 12 November 2013 11:00 (25 minutes)

Presenter: CERUTTI, Francesco (CERN)

Cooling configuration in IR1 and …

Contribution ID: 13

Type: not specified

Cooling configuration in IR1 and IR5 based on the present layout (20'+5')

Tuesday, 12 November 2013 11:25 (25 minutes)

Presenter: VAN WEELDEREN, Rob (CERN)

Report on the outcome of the RLI \cdots

Contribution ID: 14

Type: not specified

Report on the outcome of the RLIUP and ECFA workshop (shutdown planning, upgrade scenarios and staging etc.) with resulting variation options of the HL-LHC parameter stes (20'+5')

Tuesday, 12 November 2013 11:50 (25 minutes)

Presenters: ARDUINI, Gianluigi (CERN); BRUNING, Oliver (CERN) **Session Classification:** Plenary Session: Parameter & Lay-out Committee

Presentation on the LIU project w $\, \cdots \,$

Contribution ID: 15

Type: not specified

Presentation on the LIU project with a summary of their Runl performance and projections for RunII (BCMS) with an outline of outstanding tests and improvements (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 16:25 (25 minutes)

Presenter: GILARDONI, Simone (CERN) **Session Classification:** Plenary summary session

WBS of HL-LHC: Structure, types ···

Contribution ID: 16

Type: not specified

WBS of HL-LHC: Structure, types of document, tools (example, use beam dump) (30'+5')

Tuesday, 12 November 2013 14:00 (35 minutes)

Presenter: BEJAR ALONSO, Isabel (CERN)

3rd Joint Hi
Lumi $\cdots\,$ / Report of Contributions

RF baseline and open issues (200 ····

Contribution ID: 17

Type: not specified

RF baseline and open issues (200MHz, 800MHz, possible wideband feedback system and crab cavities) (25'+5')

Tuesday, 12 November 2013 14:35 (30 minutes)

Presenter: JENSEN, Erk (CERN)

The collimation baseline for HL- \cdots

Contribution ID: 19

Type: not specified

The collimation baseline for HL-LHC and oustanding issues (e-lens and other) (25'+5')

Tuesday, 12 November 2013 15:05 (30 minutes)

Presenter: REDAELLI, Stefano (CERN)

Present baseline of HL-LHC integ $\,\cdots\,$

Contribution ID: 20

Type: not specified

Present baseline of HL-LHC integration (25'+5')

Tuesday, 12 November 2013 15:35 (30 minutes)

Presenter: FESSIA, Paolo (CERN)

Field quality requirements from d $\,\cdots\,$

Contribution ID: 23

Type: not specified

Field quality requirements from dynamic aperture: including matching section (25') WP2+WP3+WP5+WP8+WP10

Wednesday, 13 November 2013 09:25 (25 minutes)

SLAC

Presenter: NOSOCHKOV, Yuri Session Classification: WP2 Joint Session

Triplet Correctors specifications (····

Contribution ID: 24

Type: not specified

Triplet Correctors specifications (20') WP2+WP3+WP5+WP8+WP10

Wednesday, 13 November 2013 09:50 (20 minutes)

Presenter: GIOVANNOZZI, Massimo (CERN) **Session Classification:** WP2 Joint Session

Present understanding of the inst ...

Contribution ID: 26

Type: not specified

Present understanding of the instabilities observed at the LHC during Run I and implications for HL-LHC (35') WP2

Wednesday, 13 November 2013 16:55 (35 minutes)

Presenter:METRAL, Elias (CERN)Session Classification:WP2 Joint Session

Transverse impedance in the HL- \cdots

Contribution ID: 27

Type: not specified

Transverse impedance in the HL-LHC era (30') WP2+WP3+WP4+WP5+WP7+WP8

Wednesday, 13 November 2013 11:55 (30 minutes)

Presenter: MOUNET, Nicolas Frank (CERN) **Session Classification:** WP2 Joint Session

Beam-beam studies and code dev

Contribution ID: 28

Type: not specified

Beam-beam studies and code development update (30') WP2

Wednesday, 13 November 2013 14:50 (30 minutes)

Presenter:PIELONI, Tatiana (CERN)Session Classification:WP2 Joint Session

Update on strong-strong simulati ···

Contribution ID: 29

Type: not specified

Update on strong-strong simulations for HL-LHC (impact of damper, power converters, crab cavity noise) (30') WP2+WP4

Wednesday, 13 November 2013 15:20 (30 minutes)

Presenter: PARET, Stefan **Session Classification:** WP2 Joint Session

Transition between injection opti ...

Contribution ID: 31

Type: not specified

Transition between injection optics and collision optics (including ATS squeeze) (25') WP2

Thursday, 14 November 2013 09:45 (25 minutes)

Presenter: KOROSTELEV, Maxim (University of Liverpool (GB)) **Session Classification:** WP2 Joint Session

Electron cloud effects and expect ...

Contribution ID: 32

Type: not specified

Electron cloud effects and expected limitations in the HL-LHC era (stability, heat load in existing and new components, countermeasures) (30') WP2+WP9

Wednesday, 13 November 2013 17:30 (30 minutes)

Presenter: IADAROLA, Giovanni (CERN - University of Naples Federico II) **Session Classification:** WP2 Joint Session

Heat load from impedance on exi ...

Contribution ID: 33

Type: not specified

Heat load from impedance on existing and new HW in the LHC era (including effect of flat bunches) (20') WP2+WP4+WP9

Wednesday, 13 November 2013 14:00 (20 minutes)

Presenter:SALVANT, Benoit (CERN)Session Classification:WP2 Joint Session

Requirements for ions and availa ...

Contribution ID: 34

Type: not specified

Requirements for ions and available solutions (20') WP2+WP5+WP7+WP8+WP10

Thursday, 14 November 2013 10:10 (20 minutes)

Presenter: JOWETT, John (CERN) **Session Classification:** WP2 Joint Session

LARP: Making the R "silent": org …

Contribution ID: 35

Type: not specified

LARP: Making the R "silent": organization, budget, integration of GARD, and integration LARP-HiLumi LHC (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 11:00 (25 minutes)

Presenter: APOLLINARI, Giorgio (Fermi National Accelerator Lab. (US)) **Session Classification:** Plenary summary session

Triplet status and plans (20'+5')

Contribution ID: 36

Type: not specified

Triplet status and plans (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 11:25 (25 minutes)

Presenter: FERRACIN, Paolo (CERN)

The beam screen with shielding a $\,\cdots\,$

Contribution ID: 37

Type: not specified

The beam screen with shielding and other vacuum issues (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 11:50 (25 minutes)

Presenter: KERSEVAN, Roberto (CERN)

Summary on CC: can we make a …

Contribution ID: 38

Type: not specified

Summary on CC: can we make a choice in 2014? (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 14:15 (25 minutes)

Presenter: JENSEN, Erk (CERN)

Summary on collimation: next st ...

Contribution ID: 39

Type: not specified

Summary on collimation: next step(s) and various options, (including consolidation) (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 14:40 (25 minutes)

Presenter: REDAELLI, Stefano (CERN)

Machine Protection and required \cdots

Contribution ID: 40

Type: not specified

Machine Protection and required availability in view of the HL-LHC goals (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 15:05 (25 minutes)

Presenter:WOLLMANN, Daniel (CERN)Session Classification:Plenary summary session

High Bandwidth feedback system: ···

Contribution ID: 41

Type: not specified

High Bandwidth feedback system: benefits for HL-LHC (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 15:30 (25 minutes)

Presenter: FOX, John (SLAC)

Session Classification: Plenary summary session

Pile-up and its density at HL-LHC: ···

Contribution ID: 42

Type: not specified

Pile-up and its density at HL-LHC: a common view from the machine and experiments (25'+5')

Thursday, 14 November 2013 17:15 (30 minutes)

Presenter:DI GIROLAMO, Beniamino (CERN)Session Classification:Plenary summary session

News from CB, SC and close up ($\,\cdots\,$

Contribution ID: 43

Type: not specified

News from CB, SC and close up (5'+5')

Thursday, 14 November 2013 17:45 (10 minutes)

Presenter: ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: Plenary summary session

Tolerances on powering, alignme ...

Contribution ID: 44

Type: not specified

Tolerances on powering, alignment and ground motion (20') WP2+WP3+WP6

Wednesday, 13 November 2013 10:10 (20 minutes)

Presenter:FITTERER, Miriam (CERN)Session Classification:WP2 Joint Session

Alternative design of the matchin ...

Contribution ID: 45

Type: not specified

Alternative design of the matching section (option to increase crab cavity kicks) (25') WP2+WP4+WP3

Thursday, 14 November 2013 09:20 (25 minutes)

Presenter: DALENA, Barbara (CEA/IRFU,Centre d'etude de Saclay Gif-sur-Yvette (FR)) **Session Classification:** WP2 Joint Session

Intensity limitations from existing …

Contribution ID: 46

Type: not specified

Intensity limitations from existing and new HW in the HL-LHC era (30') WP2+WP4+WP7+WP8+WP9

Wednesday, 13 November 2013 14:20 (30 minutes)

Presenter:JONES, Rhodri (CERN)Session Classification:WP2 Joint Session

Update on weak-strong beam bea $\,\cdots\,$

Contribution ID: 47

Type: not specified

Update on weak-strong beam beam simulations for HL-LHC (35') WP2

Wednesday, 13 November 2013 16:20 (35 minutes)

Presenter: BANFI, Danilo (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH)) **Session Classification:** WP2 Joint Session

Summary on WP2: what is frozen …

Contribution ID: 48

Type: not specified

Summary on WP2: what is frozen and what can change (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 16:50 (25 minutes)

Presenter: ARDUINI, Gianluigi (CERN)

Session Classification: Plenary summary session

Field quality of the HL-LHC mag $\,\cdots\,$

Contribution ID: 49

Type: not specified

Field quality of the HL-LHC magnets: update including core cable in HQ and matching section (alternative D2 designs if specifications not met) (25') WP2+WP3+WP5+WP8+WP10

Wednesday, 13 November 2013 09:00 (25 minutes)

Presenter:SABBI, GianLuca (LBNL)Session Classification:WP2 Joint Session

Apertures and protection for HL- \cdots

Contribution ID: 50

Type: not specified

Apertures and protection for HL-LHC layouts (implication of tolerances and review of tolerances based on Run I experience) for different optics configurations (Round/flat) (30') WP2+WP3+WP5+WP7+WP8+WP10

Wednesday, 13 November 2013 10:55 (30 minutes)

Presenter:BRUCE, Roderik (CERN)Session Classification:WP2 Joint Session

Energy deposition including mat ...

Contribution ID: 51

Type: not specified

Energy deposition including matching section with latest layout version (30') WP2+WP3+WP5+WP8+WP9+WP10

Wednesday, 13 November 2013 11:25 (30 minutes)

Presenter: ESPOSITO, Luigi Salvatore (CERN) **Session Classification:** WP2 Joint Session

Status of the BBLR design with e ...

Contribution ID: 52

Type: not specified

Status of the BBLR design with emphasis on MD, acc physics questions and possible HW issues (25') WP2+WP5+WP7

Wednesday, 13 November 2013 12:25 (25 minutes)

Presenter:STEINHAGEN, Ralph (CERN)Session Classification:WP2 Joint Session

Modellization of fringe fields and …

Contribution ID: 53

Type: not specified

Modellization of fringe fields and crab cavities in SIXTRACK possibly requirements on field quality from crab cavities (20') WP2+WP4+WP3

Thursday, 14 November 2013 09:00 (20 minutes)

Presenters: BRETT, David Robert (University of Manchester (GB)); MACLEAN, Ewen Hamish (University of Oxford (GB))

Session Classification: WP2 Joint Session

3rd Joint Hi
Lumi $\cdots\,$ / Report of Contributions

WP5: status and plan

Contribution ID: 54

Type: not specified

WP5: status and plan

Wednesday, 13 November 2013 14:00 (25 minutes)

Presenter: APPLEBY, Robert Barrie (University of Manchester (GB)) **Session Classification:** WP5 - LARP Joint Session

Baseline for cryo-collimators

Contribution ID: 55

Type: not specified

Baseline for cryo-collimators

Wednesday, 13 November 2013 14:25 (25 minutes)

Presenter:BERTARELLI, Alessandro (CERN)Session Classification:WP5 - LARP Joint Session

Tracking studies for different coll $\,\cdots\,$

Contribution ID: 56

Type: not specified

Tracking studies for different collimation layout options

Presenter: BRUCE, Roderik (CERN)

Energy deposition with cryo- \cdots

Contribution ID: 57

Type: not specified

Energy deposition with cryo-collimators in IR2 (ions) and IR7

Wednesday, 13 November 2013 14:50 (30 minutes)

Presenter: LECHNER, Anton (CERN) **Session Classification:** WP5 - LARP Joint Session

Background studies for different ···

Contribution ID: 58

Type: not specified

Background studies for different HL-LHC options

Wednesday, 13 November 2013 15:20 (30 minutes)

Presenter: KWEE-HINZMANN, Regina (University of London (GB)) **Session Classification:** WP5 - LARP Joint Session

Simulated cleaning for HL-LHC l $\,\cdots\,$

Contribution ID: 59

Type: not specified

Simulated cleaning for HL-LHC layouts with errors (20')

Wednesday, 13 November 2013 16:20 (20 minutes)

Presenter: MARSILI, Aurelien (CERN)

Session Classification: WP5 - LARP Joint Session

Comparison Merlin/Sixtrack and ···

Contribution ID: 60

Type: not specified

Comparison Merlin/Sixtrack and first HL-LHC results (20')

Wednesday, 13 November 2013 16:40 (20 minutes)

Presenter: SERLUCA, Maurizio (University of Manchester (GB)) **Session Classification:** WP5 - LARP Joint Session

Prospect for BDSIM development \cdots

Contribution ID: 61

Type: not specified

Prospect for BDSIM development for HL-LHC collimation (20')

Presenter: NEVAY, Laurie (Royal Holloway University of London)

Collimator failure losses for vario

Contribution ID: 62

Type: not specified

Collimator failure losses for various HL-LHC configurations (20')

Wednesday, 13 November 2013 17:20 (20 minutes)

Presenter: LARI, Luisella (IFIC (CSIC) & CERN) **Session Classification:** WP5 - LARP Joint Session

Final layout and plans for crystal …

Contribution ID: 63

Type: not specified

Final layout and plans for crystal collimation tests at LHC (25')

Thursday, 14 November 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: SCANDALE, Walter (Universite de Paris-Sud 11 (FR))

Session Classification: WP5 - LARP Joint Session

Progress towards the conceptual ···

Contribution ID: 64

Type: not specified

Progress towards the conceptual design of a hollow electron lens for the LHC (25')

Thursday, 14 November 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: STANCARI, Giulio (FNAL)

Session Classification: WP5 - LARP Joint Session

Irradiation tests at BNL for collim ...

Contribution ID: 65

Type: not specified

Irradiation tests at BNL for collimator materials (20')

Wednesday, 13 November 2013 17:00 (20 minutes)

Presenter: SIMOS, Nick (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** WP5 - LARP Joint Session

RC collimator design: prototyping …

Contribution ID: 66

Type: not specified

RC collimator design: prototyping experience and LHC prospect (20')

Thursday, 14 November 2013 10:00 (30 minutes)

Presenter: MARKIEWICZ, Thomas (SLAC)

Session Classification: WP5 - LARP Joint Session

Report from Task 6.1

Contribution ID: 67

Type: not specified

Report from Task 6.1

Wednesday, 13 November 2013 09:00 (30 minutes)

- Update on CERN activities
- Baseline Powering Layout for Triplets
- Baseline HTS Link configuration for Triplets
- Baseline cryogenic consumption of powering devices (leads and link)
- Plan for future activities and open issues

Presenter: BALLARINO, Amalia (CERN)

Report from Task 6.2 - 1st part (20')

Contribution ID: 68

Type: not specified

Report from Task 6.2 - 1st part (20')

Wednesday, 13 November 2013 09:30 (20 minutes)

Cryogenics for the cold powering systems in LHC P7

- Given boundary conditions, mechanical, lay-out and process, \cdots
- Retained solution for the cryogenic circuit
- Influence on the performance of the existing LHC refrigerators
- List of items do be defined, designed, build and installed
- List of open questions

Presenter: WAGNER, Udo (CERN)

Report from Task 6.2 - 2nd part (30')

Contribution ID: 69

Type: not specified

Report from Task 6.2 - 2nd part (30')

Wednesday, 13 November 2013 09:50 (30 minutes)

Cryogenics for the cold powering systems in LHC P1 and P5

- Given boundary conditions, mechanical, lay-out and process,
- Overview of considered cooling solutions for the cryogenic circuit
- Influence on the energy consumption
- List of open questions

Presenter: WAGNER, Udo (CERN)

Report from Task 6.3

Contribution ID: 70

Type: not specified

Report from Task 6.3

Wednesday, 13 November 2013 10:55 (1h 5m)

• Thermo-electrical modelling of HTS Link for Triplets

• Progress on conceptual design of Distribution Feed-Box

• Plan for future activities

Presenter: YANG, Yifeng (University of Southampton)

Integration Studies

Contribution ID: 71

Type: not specified

Integration Studies

Wednesday, 13 November 2013 12:00 (50 minutes)

• Status of integration of SC-Link system at P7

• Status of integration of SC-Link System at P1 and P5 - Triplets

- Open issues, request for inputs from project, plan \cdots .

Presenters: CORSO, Jean-Pierre (CERN); WEISZ, Sylvain (CERN)

Task 6.1, Task 6.2, Task 6.3 and T $\,\cdots\,$

Contribution ID: 73

Type: not specified

Task 6.1, Task 6.2, Task 6.3 and Task 6.4

Wednesday, 13 November 2013 15:00 (50 minutes)

Interface issues and request for input from other tasks, plan for future activities. Milestones. Status of deliverables:

- Task 1 (A. Ballarino)
- Task 2 (U. Wagner)
- Task 3 (Y. Yang)
- Task 3 (F. Broggi)

Contribution ID: 75

Type: not specified

Results from Test Activities (required Task 1 and Task 3 participants)

Design options for D2 (20'+5')

Contribution ID: 76

Type: not specified

Design options for D2 (20'+5')

Wednesday, 13 November 2013 14:25 (25 minutes)

Presenter: SABBI, GianLuca (LBNL)

Session Classification: WP3 Non triplet magnets

D1 design at 150 mm aperture and …

Contribution ID: 77

Type: not specified

D1 design at 150 mm aperture and plans (20'+5')

Wednesday, 13 November 2013 14:50 (25 minutes)

Presenter: NAKAMOTO, Tatsushi (KEK)

Session Classification: WP3 Non triplet magnets

D2 conceptual design and field q $\,\cdots$

Contribution ID: 78

Type: not specified

D2 conceptual design and field quality optimization (20'+5')

Wednesday, 13 November 2013 14:00 (25 minutes)

Presenter: GUPTA, Ramesh (BNL)

Session Classification: WP3 Non triplet magnets

Options for resistive magnets in …

Contribution ID: 79

Type: not specified

Options for resistive magnets in HL-LHC era (20'+5')

Thursday, 14 November 2013 09:30 (25 minutes)

Presenter: FESSIA, Paolo (CERN)

Session Classification: WP3 Triplet protection. energy deposition and HQ results

3rd Joint HiLumi · · · / Report of Contributions

HQ results and implication for Q $\,\cdots\,$

Contribution ID: 80

Type: not specified

HQ results and implication for QXF (20'+10')

Thursday, 14 November 2013 09:55 (30 minutes)

Presenter: SABBI, GianLuca (LBNL)

Session Classification: WP3 Triplet protection. energy deposition and HQ results

QXF protection (20'+10')

Contribution ID: 81

Type: not specified

QXF protection (20'+10')

Thursday, 14 November 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: AMBROSIO, Giorgio (Fermilab)

Session Classification: WP3 Triplet protection. energy deposition and HQ results

3rd Joint HiLumi · · · / Report of Contributions

Energy deposition on triplet and …

Contribution ID: 82

Type: not specified

Energy deposition on triplet and D1 (20'+10')

Wednesday, 13 November 2013 15:15 (30 minutes)

Presenter: MOKHOV, Nikolai (Fermi National Accelerator Lab. (US)) **Session Classification:** WP3 Non triplet magnets

QXF planning (20'+20')

Contribution ID: 83

Type: not specified

QXF planning (20'+20')

Wednesday, 13 November 2013 16:20 (40 minutes)

Presenters: AMBROSIO, Giorgio (Fermilab); FERRACIN, Paolo (CERN) **Session Classification:** WP3 Triplet planning

HQ and LHQ planning

Contribution ID: 84

Type: not specified

HQ and LHQ planning

Wednesday, 13 November 2013 17:00 (40 minutes)

Presenters: SABBI, GianLuca (LBNL); AMBROSIO, Giorgio (Fermilab) **Session Classification:** WP3 Triplet planning 3rd Joint HiLumi · · · / Report of Contributions

Update on non-linear collimation ···

Contribution ID: 85

Type: not specified

Update on non-linear collimation schemes (20')

Wednesday, 13 November 2013 17:40 (20 minutes)

Presenter: RESTA LOPEZ, Javier (IFIC, Valencia University) **Session Classification:** WP5 - LARP Joint Session

Cavities

Contribution ID: 92

Type: not specified

Cavities

Wednesday, 13 November 2013 09:00 (25 minutes)

Presenter: CALAGA, Rama (CERN) **Session Classification:** WP4

Cryomodules

Contribution ID: 93

Type: not specified

Cryomodules

Wednesday, 13 November 2013 09:25 (25 minutes)

Presenter: PATTALWAR, Shrikant (STFC Daresbury Laboratory, UK) **Session Classification:** WP4

Preliminary Considerations on 80 ...

Contribution ID: 94

Type: not specified

Preliminary Considerations on 800 MHz Cavity Design

Wednesday, 13 November 2013 09:50 (20 minutes)

Presenter: ZOBOV, Mikhail (INFN LNF) **Session Classification:** WP4

LARP contribution to crabs

Contribution ID: 95

Type: not specified

LARP contribution to crabs

Wednesday, 13 November 2013 10:10 (20 minutes)

Presenter:RATTI, Alessandro (Lawrence Berkeley National Lab. (US))Session Classification:WP4

3rd Joint HiLumi · · · / Report of Contributions

LLRF considerations for the LHC \cdots

Contribution ID: 96

Type: not specified

LLRF considerations for the LHC Crab Cavities

Wednesday, 13 November 2013 10:55 (30 minutes)

Presenter: BAUDRENGHIEN, Philippe (CERN) **Session Classification:** WP4

LLRF modelling

Contribution ID: 97

Type: not specified

LLRF modelling

Wednesday, 13 November 2013 11:25 (30 minutes)

Presenter: DEXTER, Amos (Lancaster University) **Session Classification:** WP4

Machine protection

Contribution ID: 99

Type: not specified

Machine protection

Wednesday, 13 November 2013 12:25 (25 minutes)

Presenter: YEE RENDON, Bruce (Centro Invest. Estudios Avanz. IPN (MX)) Session Classification: WP4

SPS testing

Contribution ID: 100

Type: not specified

SPS testing

Wednesday, 13 November 2013 16:20 (20 minutes)

Presenter: MACPHERSON, Alick (CERN) **Session Classification:** WP4

Cryogenics for HL-LHC

Contribution ID: 102

Type: not specified

Cryogenics for HL-LHC

Wednesday, 13 November 2013 16:40 (20 minutes)

Presenter: TAVIAN, Laurent Jean (CERN) **Session Classification:** WP4 3rd Joint HiLumi · · · / Report of Contributions

Measuring multipole components

Contribution ID: 104

Type: not specified

Measuring multipole components

Thursday, 14 November 2013 09:45 (20 minutes)

Presenter: NAVARRO TAPIA, Maria **Session Classification:** WP4

Specifications

Contribution ID: 105

Type: not specified

Specifications

Presenter: CAPATINA, Ofelia (CERN)

Discussion on cavity interfaces, c \cdots

Contribution ID: 106

Type: not specified

Discussion on cavity interfaces, cryomodules & cryogenics

Wednesday, 13 November 2013 17:00 (1 hour)

Presenter: CAPATINA, Ofelia (CERN) **Session Classification:** WP4

Presentation from Task 6.3

Contribution ID: 107

Type: not specified

Presentation from Task 6.3

Wednesday, 13 November 2013 14:00 (1 hour)

Thermo-electrical models of SC links

Presenter: YANG, Yifeng (University of Southampton) **Session Classification:** WP6

Report from Task 6.4

Contribution ID: 108

Type: not specified

Report from Task 6.4

Thursday, 14 November 2013 09:00 (1 hour)

- Energy deposition studies : where we were (at last meeting) and where we are today
- Implementation of the geometry layout of the SC links in the LHC FLUKA geometry
- Particle fluence and energy deposition in the actual geometry (and in other options ?)
- Material studies: Irradiation exp. simulations
- Irradiation facilities

Presenters: BROGGI, Francesco (INFN - LASA Lab.); CERUTTI, Francesco (CERN); ESPOSITO, Luigi Salvatore (CERN)

Session Classification: WP6

CERN's Plans with Stripline

Contribution ID: 109

Type: not specified

CERN's Plans with Stripline

Friday, 15 November 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: CESARATTO, John Michael (SLAC National Accelerator Laboratory (US)) **Session Classification:** WP4

Slotline ? Priority ?

Contribution ID: 110

Type: not specified

Slotline ? Priority ?

Friday, 15 November 2013 10:00 (30 minutes)

Session Classification: WP4

Potential Controllers

Contribution ID: 111

Type: not specified

Potential Controllers

Friday, 15 November 2013 13:30 (10 minutes)

New optics

Contribution ID: 112

Type: not specified

New optics

Friday, 15 November 2013 13:40 (10 minutes)

Discussion of proper methods to …

Contribution ID: 113

Type: not specified

Discussion of proper methods to design controllers for new optics

Friday, 15 November 2013 13:50 (15 minutes)

Implications for MD tests

Contribution ID: 114

Type: not specified

Implications for MD tests

Friday, 15 November 2013 14:05 (10 minutes)

LARP - CERN

Contribution ID: 115

Type: not specified

LARP - CERN

Friday, 15 November 2013 14:15 (5 minutes)

Session Classification: WP4 Resources

Manpower

Contribution ID: 116

Type: not specified

Manpower

Friday, 15 November 2013 14:20 (5 minutes)

Session Classification: WP4 Resources

Budget options and outlook

Contribution ID: 117

Type: not specified

Budget options and outlook

Friday, 15 November 2013 14:25 (5 minutes)

Session Classification: WP4 Resources

Reduced Model

Contribution ID: 118

Type: not specified

Reduced Model

Friday, 15 November 2013 14:30 (10 minutes)

Session Classification: WP4 Dynamics Modeling

Fitting

Contribution ID: 119

Type: not specified

Fitting

Friday, 15 November 2013 14:40 (10 minutes)

Session Classification: WP4 Dynamics Modeling

3rd Joint HiLumi · · · / Report of Contributions

Head-Tail, CMAD and Measurem ...

Contribution ID: 120

Type: not specified

Head-Tail, CMAD and Measurements for Identification

Friday, 15 November 2013 14:50 (10 minutes)

Session Classification: WP4 Dynamics Modeling

Cern Collaboration planning

Contribution ID: 121

Type: not specified

Cern Collaboration planning

Friday, 15 November 2013 15:00 (5 minutes)

New Features ? MD needs?

Contribution ID: 122

Type: not specified

New Features ? MD needs?

Friday, 15 November 2013 15:05 (5 minutes)

Looking at 8 GS/sec. options

Contribution ID: 123

Type: not specified

Looking at 8 GS/sec. options

Friday, 15 November 2013 15:10 (10 minutes)

Amplifier test results, directions

Contribution ID: 124

Type: not specified

Amplifier test results, directions

Friday, 15 November 2013 15:20 (10 minutes)

Julia test

Contribution ID: 125

Type: not specified

Julia test

Presenter: DOUBLE, Julia (CERN)

Go to WP2 Joint Session

Contribution ID: 126

Type: not specified

Go to WP2 Joint Session

Wednesday, 13 November 2013 11:55 (30 minutes)

Session Classification: WP4

3rd Joint HiLumi · · · / Report of Contributions

Results from test of SC Links at CERN

Contribution ID: 127

Type: not specified

Results from test of SC Links at CERN

Friday, 15 November 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: GIANNELLI, Sebastiano (CERN)

Results from tests of SC Links at …

Contribution ID: 128

Type: not specified

Results from tests of SC Links at SOTON and quench protection analysis

Friday, 15 November 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: YANG, Yifeng (University of Southampton)

3rd Joint HiLumi · · · / Report of Contributions

Modelling of quench propagation: ···

Contribution ID: 129

Type: not specified

Modelling of quench propagation: review of available tools and plan for future activities

Friday, 15 November 2013 10:00 (30 minutes)

Presenter: YANG, Yifeng (University of Southampton)

Effect of radial quench propagati ...

Contribution ID: 130

Type: not specified

Effect of radial quench propagation in multi- cable assemblies.

Friday, 15 November 2013 10:30 (30 minutes)

Analysis of measurements at SOTON Cable for Link at P7 Modelling of high-current cables Discussion and plan for future activity Modelling and testing

Presenter: YANG, Yifeng (University of Southampton)