PDF4LHC Meeting

Report of Contributions

Introduction to PDF4LHC

Contribution ID: 0

Type: not specified

Introduction to PDF4LHC

Friday 22 February 2008 09:10 (45 minutes)

Presenter: BRYAN WEBBER

CTEQ PDF developements

Contribution ID: 1

Type: not specified

CTEQ PDF developements

Friday 22 February 2008 09:55 (30 minutes)

Presenter:PAVEL NADOLSKYSession Classification:Plenary Session

MRST/MSTW PDF developements

Contribution ID: 2

Type: not specified

MRST/MSTW PDF developements

Friday 22 February 2008 10:25 (30 minutes)

Presenter: ROBERT THORNE

Comparisons of PDFs

Contribution ID: 4

Type: not specified

Comparisons of PDFs

Friday 22 February 2008 11:15 (30 minutes)

Presenter: MANDY COOPER

Input data for PDF

Contribution ID: 5

Type: not specified

Input data for PDF

Friday 22 February 2008 11:45 (30 minutes)

Presenter: SASHA GLAZOV

LHC needs for PDFs

Contribution ID: 6

Type: not specified

LHC needs for PDFs

Friday 22 February 2008 12:15 (30 minutes)

Presenter: JOEY HUSTON

Extracting PDF from LHC data: T $\,\cdots\,$

Contribution ID: 7

Type: not specified

Extracting PDF from LHC data: The ApplGrid project

Friday 22 February 2008 14:15 (20 minutes)

Presenter: STAROVOITOV, Pavel

Global analysis of nuclear PDFs

Contribution ID: 8

Type: not specified

Global analysis of nuclear PDFs

Friday 22 February 2008 16:10 (25 minutes)

Presenter: PAUKKUNEN, Hannu

Introduction and Aims

Contribution ID: 9

Type: not specified

Introduction and Aims

Friday 22 February 2008 14:00 (15 minutes)

Presenter: SARKAR, Amanda (University of Oxford)

LHAPDF status and plans

Contribution ID: 10

Type: not specified

LHAPDF status and plans

Friday 22 February 2008 16:35 (20 minutes)

Presenter: Dr WHALLEY, Mike (IPPP, UNIVERSITY OF DURHAM)

ATLAS studies on W mass and \cdots

Contribution ID: 11

Type: not specified

ATLAS studies on W mass and Drell-Yan

Friday 22 February 2008 14:35 (15 minutes)

Presenter: MAARTEN BOONEKAMP

Tea Break

Contribution ID: 12

Type: not specified

Tea Break

Friday 22 February 2008 15:50 (20 minutes)

Presenter: ALL

Z, gamma* and W at LHCb

Contribution ID: 13

Type: not specified

Z, gamma* and W at LHCb

Friday 22 February 2008 15:10 (20 minutes)

Presenter: JONATHAN ANDERSON

CMS studies

Contribution ID: 14

Type: not specified

CMS studies

Friday 22 February 2008 15:30 (20 minutes)

Presenter: ROBERTO TENCHINI

Welcome

Contribution ID: 15

Type: not specified

Welcome

Saturday 23 February 2008 14:00 (5 minutes)

MC author's perspective

Contribution ID: 16

Type: not specified

MC author's perspective

Saturday 23 February 2008 14:05 (15 minutes)

Presenter: Dr MRENNA, Stephen (FERMILAB)

MRSTLO* modified PDFs

Contribution ID: 17

Type: not specified

MRSTLO* modified PDFs

Saturday 23 February 2008 14:20 (30 minutes)

Presenter: Dr THORNE, Robert (UCL)

CTEQ LO plans

Contribution ID: 18

Type: not specified

CTEQ LO plans

Saturday 23 February 2008 14:50 (20 minutes)

Presenters: HUSTON, Joey (Department of Physics and Astronomy); Mr NADOLSKY, Pavel (Argonne National Laboratory)

Diffractive, generalised and unin ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

Diffractive, generalised and unintegrated PDFs

Saturday 23 February 2008 15:10 (20 minutes)

Presenter:Dr WATT, Graeme (University College London)Session Classification:Technical session: PDFs for MC generators

DESY LO4MC plans

Contribution ID: 22

Type: not specified

DESY LO4MC plans

Saturday 23 February 2008 15:30 (15 minutes)

Presenter: KUTAK, Krzysztof (Hamburg University)

Unintegrated PDF's

Contribution ID: 23

Type: not specified

Unintegrated PDF's

Saturday 23 February 2008 15:45 (15 minutes)

Presenter: KUTAK, Krzysztof (Hamburg University)

Further contributions and discuss

Contribution ID: 24

Type: not specified

Further contributions and discussions

Saturday 23 February 2008 16:00 (1 hour)

Introduction

Contribution ID: 26

Type: not specified

Introduction

Friday 22 February 2008 17:30 (5 minutes)

Presenter: JOËL FELTESSE

Implicit Error Blow up

Contribution ID: 28

Type: not specified

Implicit Error Blow up

Friday 22 February 2008 17:40 (5 minutes)

Presenter: BOB COUSINS

PDF Correlations

Contribution ID: 29

Type: not specified

PDF Correlations

Friday 22 February 2008 18:15 (20 minutes)

Presenter: PAVEL NADOLSKY

Tolerance in Global PDF Analysis

Contribution ID: 30

Type: not specified

Tolerance in Global PDF Analysis

Friday 22 February 2008 17:50 (20 minutes)

Presenter: GRAEME WATT

Errors in PDFS

Contribution ID: 31

Type: not specified

Errors in PDFS

Saturday 23 February 2008 09:00 (20 minutes)

Presenter: SERGUEY ALEKHIN

Offset/Hessian Methods

Contribution ID: 32

Type: not specified

Offset/Hessian Methods

Saturday 23 February 2008 09:25 (15 minutes)

Presenter: A.M. COOPER-SARKAR

Benchmark test on error propaga ····

Contribution ID: 34

Type: not specified

Benchmark test on error propagations

Saturday 23 February 2008 10:05 (15 minutes)

Presenter: VOICA RADESCU

Benchmark test on error propaga ····

Contribution ID: 35

Type: not specified

Benchmark test on error propagations with MC

Saturday 23 February 2008 10:25 (15 minutes)

Presenter: ALBERTO GUFFANTI

General discussion aiming to agr \cdots

Contribution ID: 36

Type: not specified

General discussion aiming to agree on further tests of the various methods

Saturday 23 February 2008 10:55 (20 minutes)

Averaging data sets before the Q $\,\cdots\,$

Contribution ID: 37

Type: not specified

Averaging data sets before the QCD analysis

Saturday 23 February 2008 09:45 (15 minutes)

Presenter: SASHA GLAZOV

COFFEE BREAK

Contribution ID: 38

Type: not specified

COFFEE BREAK

Saturday 23 February 2008 11:15 (30 minutes)

Presenter: ALL

Input parameterisation and Neur ...

Contribution ID: 39

Type: not specified

Input parameterisation and Neural Network

Saturday 23 February 2008 11:45 (10 minutes)

Presenter: ALBERTO GUFFANTI

Theoretical uncertainties and ina \cdots

Contribution ID: 40

Type: not specified

Theoretical uncertainties and inaccuracies

Saturday 23 February 2008 12:00 (10 minutes)

Presenter: ROBERT THORNE

Uncertainties on corrections to D $\,\cdots$

Contribution ID: 41

Type: not specified

Uncertainties on corrections to DGLAP and resummation

Saturday 23 February 2008 12:15 (10 minutes)

Presenter: STEFANO FORTE

Short general discussion on furth \cdots

Contribution ID: 42

Type: not specified

Short general discussion on further studies to reduce theoretical uncertainties

Saturday 23 February 2008 12:25 (15 minutes)

Discussion

Contribution ID: 43

Type: not specified

Discussion

Friday 22 February 2008 16:55 (20 minutes)

Presenter: ALL

Drell-Yan processes at the LHC

Contribution ID: 44

Type: not specified

Drell-Yan processes at the LHC

Friday 22 February 2008 14:50 (20 minutes)

Presenter: VICINI, Alessandro

Opening and goals of the meeting

Contribution ID: 45

Type: not specified

Opening and goals of the meeting

Friday 22 February 2008 09:00 (10 minutes)

Presenter:ALBERT DE ROECKSession Classification:Plenary Session

Beyond Correlations

Contribution ID: 46

Type: not specified

Beyond Correlations

Saturday 23 February 2008 10:45 (5 minutes)

Presenter: LARS SONNENSCHEIN