CERN openlab IT Challenges Workshop



Report of Contributions

CERN openlab I $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction to the CERN openlab IT Challenges Workshop

Tuesday, 10 December 2013 10:00 (15 minutes)

Presenter: Dr DI MEGLIO, Alberto (CERN)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Networking session (cocktail)

Tuesday, 10 December 2013 18:00 (1 hour)

Extended informal discussion around the presented Use Cases, providing the opportunity to express intrest, ask questions and give additional feedback and ideas. A cocktail will be served during this session.

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Next steps and timeline

Wednesday, 11 December 2013 11:30 (20 minutes)

Presenter: Dr DI MEGLIO, Alberto (CERN)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Registration and coffee

Tuesday, 10 December 2013 09:30 (30 minutes)

TBD

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

TBD

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Huawei Priorities and Roadmap (excused, did not take place)

Tuesday, 10 December 2013 10:15 (15 minutes)

Presenters: Mr WU, Huajun (Huawei); Mr BAERISWYL, Remo (Huawei)

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 8 Type: not specified

Intel Priorities and Roadmap

Tuesday, 10 December 2013 10:30 (15 minutes)

Presenters: Mr BELLINI, Claudio (Intel); Dr SAWLEY, Marie-Christine (Intel)

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 9 Type: not specified

Oracle Priorities and Roadmap

Tuesday, 10 December 2013 10:45 (15 minutes)

Presenter: MARINUCCI LOPEZ, Monica (Unknown)

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 10 Type: not specified

Siemens Priorities and Roadmap

Tuesday, 10 December 2013 11:00 (15 minutes)

Presenters: Mr KALINKIN, Mikhail (Siemens); Dr ROSHCHIN, Mikhail (Siemens)

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 11 Type: not specified

Rackspace Priorities and Roadmap

Tuesday, 10 December 2013 11:15 (15 minutes)

Presenters: Mr BEIGHTON, Nigel (Rackspace); Mr OWEN, Toby (Rackspace)

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 12 Type: not specified

Yandex Priorities and Roadmap

Tuesday, 10 December 2013 11:45 (15 minutes)

Presenter: USTYUZHANIN, Andrey (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU))

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 13 Type: not specified

Human Brain (EPFL) Priorities

Tuesday, 10 December 2013 12:00 (15 minutes)

Presenters: SCHUERMANN, Felix (EPFL); BUNCIC, Nenad (Johann-Wolfgang-Goethe Univ. (DE))

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 14 Type: not specified

ESA Priorities

Tuesday, 10 December 2013 12:30 (15 minutes)

Presenter: ANSARI, Salim

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 15 Type: not specified

ESRF Priorities

Tuesday, 10 December 2013 12:45 (15 minutes)

Presenter: LEBAYLE, Bruno

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 16 Type: not specified

EMBL Priorities

Tuesday, 10 December 2013 12:15 (15 minutes)

Presenter: Dr NEWHOUSE, Steven (EMBL-EBI)

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 17 Type: not specified

ILL Priorities

Tuesday, 10 December 2013 13:00 (15 minutes)

Presenter: PERRIN, Jean-François (Institut Laue-Langevin)

Session Classification: Directions and Priorities

Contribution ID: 18 Type: not specified

Governance and relationships with other initiatives

Wednesday, 11 December 2013 11:50 (20 minutes)

Presenter: JONES, Bob (CERN)

Contribution ID: 19 Type: not specified

General feedback on the event

Wednesday, 11 December 2013 12:10 (20 minutes)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Online Triggers and DAQ: Presentation

Tuesday, 10 December 2013 14:30 (10 minutes)

Presenter: NEUFELD, Niko (CERN)

Session Classification: Online Triggers and DAQ

Contribution ID: 21 Type: not specified

Networks and connectivity: Presentation

Tuesday, 10 December 2013 16:50 (10 minutes)

Presenter: CASS, Tony (CERN)

Session Classification: Networks and connectivity

Contribution ID: 22 Type: not specified

Networks and connectivity: In-depth discussion (use cases)

Tuesday, 10 December 2013 17:00 (1 hour)

Presenter: CASS, Tony (CERN)

Session Classification: Network and connectivity

Contribution ID: 23 Type: not specified

Compute management and provisioning: Presentation

Tuesday, 10 December 2013 14:50 (10 minutes)

Presenter: BELL, Tim (CERN)

Session Classification: Compute management and provisioning

Contribution ID: 24 Type: not specified

Data architectures: Presentation

Tuesday, 10 December 2013 14:40 (10 minutes)

Data architectures: Presentation

Presenter: PACE, Alberto (CERN)

Session Classification: Data architectures

Contribution ID: 25 Type: not specified

Offline analysis and simulation: Presentation

Tuesday, 10 December 2013 16:30 (10 minutes)

Presenter: Mr CARMINATI, Federico (CERN)

Session Classification: Offline analysis and simulation

Contribution ID: 26 Type: not specified

Data analytics: Presentation

Tuesday, 10 December 2013 16:40 (10 minutes)

Data analytics: Presentation

Presenter: GRANCHER, Eric (CERN)

Session Classification: Data analytics

Contribution ID: 27 Type: not specified

Online Triggers and DAQ (session summary)

Wednesday, 11 December 2013 09:30 (15 minutes)

Presenter: NEUFELD, Niko (CERN)

Session Classification: Challenges Rapporteurs Summaries

Contribution ID: 28 Type: not specified

Data Analytics (session summary)

Wednesday, 11 December 2013 09:45 (15 minutes)

Presenter: GRANCHER, Eric (CERN)

Session Classification: Challenges Rapporteurs Summaries

Contribution ID: 29 Type: not specified

Compute Provisioning and Management (session summary)

Wednesday, 11 December 2013 10:00 (15 minutes)

Presenter: BELL, Tim (CERN)

Session Classification: Challenges Rapporteurs Summaries

Contribution ID: 30 Type: not specified

Networks and Connectivity (session summary)

Wednesday, 11 December 2013 10:15 (15 minutes)

Presenter: CASS, Tony (CERN)

Session Classification: Challenges Rapporteurs Summaries

Contribution ID: 31 Type: not specified

Offline Simulation and Processing (session summary)

Wednesday, 11 December 2013 10:30 (15 minutes)

Presenter: Mr CARMINATI, Federico (CERN)

Session Classification: Challenges Rapporteurs Summaries

Contribution ID: 32 Type: not specified

Data Architectures (session summary)

Wednesday, 11 December 2013 10:45 (15 minutes)

Presenter: PACE, Alberto (CERN)

Session Classification: Challenges Rapporteurs Summaries