## Future Circular Collider Study Kickoff Meeting







# **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

### Registration opens

Wednesday 12 February 2014 12:00 (1h 30m)

Future Circular · · · / Report of Contributions Welcome address

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Welcome address

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### DG introduction and session

Future Circular · · · / Report of Contributions

Session

Contribution ID: 3 Type: not specified

Session

Welcome drink

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Welcome drink

## Public Lecture: Le boson de Higgs et le seigneur des anneaux

Wednesday 12 February 2014 19:00 (2 hours)

Public Lecture: Le boson de Higgs · · ·

Une conférence publique de Michel Spiro, Professeur au Commissariat de l'Energie Atomique de Saclay (France)

Presenter: SPIRO, Michel (CEA/IRFU, Centre d'etude de Saclay Gif-sur-Yvette (FR))

Begin VLHC session

Contribution ID: 6 Type: not specified

## **Begin VLHC session**

End of plenary

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

## **End of plenary**

TLEP session

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### **TLEP** session

Future Circular · · · / Report of Contributions End of session

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### **End of session**

Contribution ID: 10 Type: not specified

## Begin infrastructure session

Future Circular · · · / Report of Contributions

Contribution ID: 11 Type: not specified

## **End of plenary**

End of plenary

Breakout sessions

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### **Breakout sessions**

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### **End of breakout session**

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **Breakout sessions summaries**

Contribution ID: 15

Type: not specified

#### Breakout sessions summaries; wrap-up; next steps

End of meeting

Contribution ID: 16 Type: not specified

### **End of meeting**

Saturday 15 February 2014 13:00 (30 minutes)

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### Welcome

Wednesday 12 February 2014 13:30 (10 minutes)

**Presenters:** BLONDEL, Alain (Universite de Geneve (CH)); VASSALLI, Jean-Dominique (Rector of University of Geneva)

**Session Classification:** Session 1a - Opening (Chaired by Giuseppe IACOBUCCI/Alain BLONDEL - University of Geneva)

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### **Opening & Introduction**

Wednesday 12 February 2014 13:40 (20 minutes)

**Presenter:** HEUER, Rolf (CERN Director-General)

Session Classification: Session 1a - Opening (Chaired by Giuseppe IACOBUCCI/Alain

BLONDEL - University of Geneva)

Track Classification: Session 1 - Opening

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### **Energy frontier after the Higgs discovery**

Wednesday 12 February 2014 14:00 (30 minutes)

Presenter: ARKANI-HAMED, Nima (IAS)

Session Classification: Session 1a - Opening (Chaired by Giuseppe IACOBUCCI/Alain

BLONDEL - University of Geneva)

Track Classification: Session 1 - Opening

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### Precision frontier at high energies

Wednesday 12 February 2014 14:30 (30 minutes)

Presenter: GROJEAN, Christophe (ICREA - Institucio catalana de recerca estudis avancats (ES))

**Session Classification:** Session 1a - Opening (Chaired by Giuseppe IACOBUCCI/Alain BLONDEL - University of Geneva)

Track Classification: Session 1 - Opening

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### **CERN** roadmap

Wednesday 12 February 2014 15:30 (20 minutes)

Presenter: BORDRY, Frédérick (CERN)

Session Classification: Session 1b - Opening (Chaired by Alex MUELLER - CNRS/IN2P3)

Track Classification: Session 1 - Opening

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### **FCC** study

Wednesday 12 February 2014 15:50 (30 minutes)

**Presenter:** BENEDIKT, Michael (CERN)

Session Classification: Session 1b - Opening (Chaired by Alex MUELLER - CNRS/IN2P3)

Track Classification: Session 1 - Opening

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### Gotthard tunnel project

Friday 14 February 2014 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** AMBERG, Felix

**Session Classification:** Session 4a - Infrastructure & operation - (Chaired by Thomas ROSER

- BNL)

Track Classification: Session 1 - Opening

Contribution ID: 24 Type: not specified

#### Hadron collider overview

Thursday 13 February 2014 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** SCHULTE, Daniel (CERN)

**Session Classification:** Session 2a - Hadron machine (Chaired by Akira Yamamoto - KEK)

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### Synchrotron radiation & vacuum concepts

Thursday 13 February 2014 09:00 (30 minutes)

Presenter: KERSEVAN, Roberto (CERN)

**Session Classification:** Session 2a - Hadron machine (Chaired by Akira Yamamoto - KEK)

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### Hadron injector options

Thursday 13 February 2014 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** HERR, Werner (CERN)

**Session Classification:** Session 2a - Hadron machine (Chaired by Akira Yamamoto - KEK)

Contribution ID: 27 Type: not specified

# R&D roadmap towards 16 T Nb3Sn dipole magnets ready for industrial production

Thursday 13 February 2014 10:00 (30 minutes)

Presenter: STRAUSS, Bruce (U.S. Department of Energy)

Session Classification: Session 2a - Hadron machine (Chaired by Akira Yamamoto - KEK)

Contribution ID: 28 Type: not specified

# Hadron collider experiments and physics: introduction

Thursday 13 February 2014 11:00 (20 minutes)

Presenter: GIANOTTI, Fabiola (CERN)

Session Classification: Session 2b - Hadron physics (Chaired by Tejinder VIRDEE - Imperial

College)

Contribution ID: 29 Type: not specified

## **Experimental challenges and first ideas about detector layouts**

Thursday 13 February 2014 11:25 (20 minutes)

Presenter: FOURNIER, Daniel (Universite de Paris-Sud 11 (FR))

Session Classification: Session 2b - Hadron physics (Chaired by Tejinder VIRDEE - Imperial

College)

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### The physics landscape and opportunities

Thursday 13 February 2014 11:50 (20 minutes)

Presenter: MANGANO, Michelangelo (CERN)

Session Classification: Session 2b - Hadron physics (Chaired by Tejinder VIRDEE - Imperial

College)

Contribution ID: 31 Type: not specified

#### Lepton collider overview

Thursday 13 February 2014 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** WENNINGER, Jorg (CERN)

Session Classification: Session 3a - Lepton machine (Chaired by Eugene LEVICHEV -

BINP)

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### **Optics challenges**

Thursday 13 February 2014 14:30 (20 minutes)

Presenter: HOLZER, Bernhard (CERN)

Session Classification: Session 3a - Lepton machine (Chaired by Eugene LEVICHEV -

BINP)

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### Lepton injector options

Thursday 13 February 2014 15:10 (20 minutes)

**Presenter:** PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)

Session Classification: Session 3a - Lepton machine (Chaired by Eugene LEVICHEV -

BINP)

Contribution ID: 34 Type: not specified

# 100-MW RF system at different beam energies and intensities

Thursday 13 February 2014 15:30 (30 minutes)

Presenter: JENSEN, Erk (CERN)

Session Classification: Session 3a - Lepton machine (Chaired by Eugene LEVICHEV -

BINP)

Contribution ID: 35 Type: not specified

## **Lepton physics**

Thursday 13 February 2014 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** ELLIS, Jonathan R. (King's College London, UK)

Session Classification: Session 3b - Lepton physics (Chaired by Michel SPIRO - CEA)

Contribution ID: 36 Type: not specified

### Lepton experiments & detectors

Thursday 13 February 2014 17:00 (30 minutes)

Presenter: ROLANDI, Gigi (CERN)

**Session Classification:** Session 3b - Lepton physics (Chaired by Michel SPIRO - CEA)

Contribution ID: 37 Type: not specified

### **Lepton-Hadron Physics, Experiments, Detectors**

Thursday 13 February 2014 17:30 (30 minutes)

Presenter: D'ONOFRIO, Monica (University of Liverpool (GB))

Session Classification: Session 3b - Lepton physics (Chaired by Michel SPIRO - CEA)

Contribution ID: 38 Type: not specified

#### Unconventional issues in conventional facilities

Friday 14 February 2014 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** LEBRUN, Philippe (CERN)

Session Classification: Session 4a - Infrastructure & operation - (Chaired by Thomas ROSER

- BNL)

Contribution ID: 39 Type: not specified

### Geology and civil engineering

Friday 14 February 2014 10:30 (30 minutes)

**Presenter:** OSBORNE, John Andrew (CERN)

Session Classification: Session 4a - Infrastructure & operation - (Chaired by Thomas ROSER

- BNL)

Cryogenics

Contribution ID: 40 Type: not specified

## Cryogenics

Friday 14 February 2014 09:00 (30 minutes)

Presenter: TAVIAN, Laurent Jean (CERN)

Session Classification: Session 4a - Infrastructure & operation - (Chaired by Thomas ROSER

- BNL)

Contribution ID: 41 Type: not specified

## Health, safety and environment

Presenter: TBC

Contribution ID: 42 Type: not specified

## Availability, energy, operation

Friday 14 February 2014 09:30 (30 minutes)

Presenter: COLLIER, Paul (CERN)

**Session Classification:** Session 4a - Infrastructure & operation - (Chaired by Thomas ROSER

- BNL)

Contribution ID: 43 Type: not specified

### Health, safety and environment

Friday 14 February 2014 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** TRANT, Ralf (CERN)

Session Classification: Session 4b - Closing (Chaired by Tord EKELOF - Uppsala Univer-

sity)

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

# Cultural, economical and societal impact of big science projects

Wednesday 12 February 2014 17:00 (45 minutes)

**Presenter:** WOMERSLEY, John William (STFC - Rutherford Appleton Lab. (GB))

**Session Classification:** Session 1b - Opening (Chaired by Alex MUELLER - CNRS/IN2P3)

Contribution ID: 45 Type: not specified

### Closing remarks & outlook

Friday 14 February 2014 12:00 (15 minutes)

Presenter: HEUER, Rolf (CERN)

Session Classification: Session 4b - Closing (Chaired by Tord EKELOF - Uppsala Univer-

sity)

Contribution ID: 46 Type: not specified

### Wrap-up and next steps

Saturday 15 February 2014 12:30 (30 minutes)

Presenters: ZIMMERMANN, Frank (CERN); BENEDIKT, Michael (CERN)

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

#### Introduction

Friday 14 February 2014 14:00 (15 minutes)

**Presenter:** WENNINGER, Jorg (CERN)

**Session Classification:** Lepton collider design (SC RF technology + injectors)

Contribution ID: 48 Type: not specified

## **Optics challenges**

Presenters: HOLZER, Bernhard (CERN); Dr TOMAS GARCIA, Rogelio (CERN)

Contribution ID: 49 Type: not specified

# Optics with large momentum acceptance for Higgs factory

Friday 14 February 2014 14:15 (25 minutes)

Presenter: CAI, Yunhai (SLAC)

**Session Classification:** Lepton collider design (SC RF technology + injectors)

Introduction

Contribution ID: 50 Type: not specified

#### Introduction

Friday 14 February 2014 14:00 (15 minutes)

**Presenter:** JANOT, Patrick (CERN)

**Session Classification:** Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 51 Type: not specified

## Plans for Working Groups 1 & 2: EW physics at the Z pole, and di-boson physics

Friday 14 February 2014 14:20 (15 minutes)

**Presenters:** BLONDEL, Alain (Universite de Geneve (CH)); TENCHINI, Roberto (Sezione di Pisa

(IT))

Session Classification: Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: **52** Type: **not specified** 

### Plans for Working Group 4: Top quark physics

Friday 14 February 2014 14:40 (15 minutes)

Presenter: AZZI, Patrizia (INFN Padova (IT))

Session Classification: Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 53 Type: not specified

# Plans for Working Group 5: QCD and gamma gamma physics

Friday 14 February 2014 15:00 (15 minutes)

Presenters: D'ENTERRIA, David (CERN); SKANDS, Peter (CERN)

Session Classification: Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 54 Type: **not specified** 

### Plans for Working Group 6: Flavour Physics

Friday 14 February 2014 15:20 (15 minutes)

Presenter: MONTEIL, Stephane (Univ. Blaise Pascal Clermont-Fe. II (FR))

Session Classification: Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 55 Type: not specified

# Plans for Working Group 8: Experimental Environment

Friday 14 February 2014 16:15 (15 minutes)

Presenter: BACCHETTA, Nicola (Universita e INFN (IT))

Session Classification: Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 56 Type: not specified

# Plans for Working Group 10: Online software and computing

Friday 14 February 2014 16:35 (15 minutes)

Presenter: LEONIDOPOULOS, Christos (University of Edinburgh (GB))

**Session Classification:** Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 57 Type: not specified

### Plans for Working Group 11: Detector Designs

Friday 14 February 2014 16:55 (15 minutes)

Presenter: ROLANDI, Gigi (CERN)

Session Classification: Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 58 Type: not specified

### Possible synergies with CLIC detectors

Friday 14 February 2014 17:15 (20 minutes)

Presenter: LINSSEN, Lucie (CERN)

Session Classification: Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 59 Type: not specified

#### A TPC for ee-FCC (TLEP)? A follow-up.

Friday 14 February 2014 17:40 (20 minutes)

**Presenter:** SCHWEMLING, Philippe (CEA/IRFU, Centre d'étude de Saclay Gif-sur-Yvette (FR))

Session Classification: Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 60 Type: not specified

#### Potential activities in TEMF, TU-Darmstadt

Friday 14 February 2014 14:15 (10 minutes)

Presenter: PETROV, Fedor (TU-Darmstadt)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 61 Type: not specified

## **Technical Challenges and Breakthroughs for the** FCC-hh

Friday 14 February 2014 14:45 (20 minutes)

**Presenter:** Dr JIMENEZ, Jose Miguel (CERN)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 62 Type: not specified

#### Potential contributions of the John Adams Institute

Friday 14 February 2014 14:25 (10 minutes)

Presenter: SERYI, Andrei (John Adams Institute for Accelerator Science)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 63 Type: not specified

# First look at performance for Pb-Pb and p-Pb collisions and required R&D

Friday 14 February 2014 15:05 (10 minutes)

Presenter: SCHAUMANN, Michaela (Rheinisch-Westfaelische Tech. Hoch. (DE))

**Session Classification:** Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 64 Type: not specified

#### Introduction

Friday 14 February 2014 14:00 (15 minutes)

**Presenter:** SCHULTE, Daniel (CERN)

**Session Classification:** Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 65 Type: not specified

#### Chinese activities for circular colldiers

Wednesday 12 February 2014 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** WANG, Yifang (IHEP Beijing)

Session Classification: Session 1b - Opening (Chaired by Alex MUELLER - CNRS/IN2P3)

Contribution ID: 66 Type: not specified

#### US activities related to circular colliders studies

Wednesday 12 February 2014 16:40 (20 minutes)

Presenter: HENDERSON, Stuart (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Session 1b - Opening (Chaired by Alex MUELLER - CNRS/IN2P3)

Contribution ID: 67 Type: not specified

### **Open discussion**

Thursday 13 February 2014 12:15 (15 minutes)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Session 2b-Hadron physics (Chaired by Tejinder VIRDEE-Imperial College)}$ 

Contribution ID: 68 Type: not specified

### Final focus + injector concepts based on SuperKEKB

Thursday 13 February 2014 14:50 (20 minutes)

Presenter: OIDE, Katsunobu (KEK)

Session Classification: Session 3a - Lepton machine (Chaired by Eugene LEVICHEV -

BINP)

Contribution ID: 69 Type: not specified

### Impact of synchrotron radiation in arcs

Friday 14 February 2014 15:20 (15 minutes)

Presenter: CERUTTI, Francesco (CERN)

**Session Classification:** Lepton collider design (SC RF technology + injectors)

Contribution ID: **70** Type: **not specified** 

#### Optimization of Luminosity of a 100 km Circumference e+/e- Collider

Friday 14 February 2014 15:00 (20 minutes)

Presenter: TALMAN, Richard (Cornell)

**Session Classification:** Lepton collider design (SC RF technology + injectors)

Contribution ID: 71 Type: not specified

## LTS and HTS material issues for 16 to 20 T applications

Friday 14 February 2014 16:05 (20 minutes)

Presenter: LARBALESTIER, David (National High Magnetic Field Laboratory)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 72 Type: not specified

## Overview of HiLumi LHC Low-beta quadrupoles and FRESCA2

Friday 14 February 2014 16:35 (10 minutes)

Presenter: FERRACIN, Paolo (CERN)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 73 Type: not specified

#### 11T exerience

Friday 14 February 2014 16:45 (10 minutes)

Presenter: KARPPINEN, Mikko (CERN)

**Session Classification:** Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 74 Type: **not specified** 

## SC magnet developments towards 16 T Nb3Sn dipoles

Friday 14 February 2014 16:55 (10 minutes)

**Presenter:** GOURLAY, Stephen (LBNL)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 75 Type: not specified

## Design options for the 15-20 T range

Friday 14 February 2014 17:05 (10 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 76 Type: not specified

### Low cost magnet design

Friday 14 February 2014 17:15 (10 minutes)

**Presenter:** MCINTYRE, Peter (Texas A&M University)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 77 Type: **not specified** 

# Report by Jonathan R. Ellis and Michelangelo Mangano

Saturday 15 February 2014 09:00 (20 minutes)

Session Classification: Reports by conveners (Chaired by Leonid RIVKIN - EPFL & PSI)

Contribution ID: 78 Type: not specified

## **Report by Daniel Schulte**

Saturday 15 February 2014 11:20 (20 minutes)

Session Classification: Reports by conveners (Chaired by Leonid RIVKIN - EPFL & PSI)

Contribution ID: 79 Type: not specified

## Report by Fabiola Gianotti and Austin Ball

Saturday 15 February 2014 09:20 (20 minutes)

Session Classification: Reports by conveners (Chaired by Leonid RIVKIN - EPFL & PSI)

Contribution ID: 80 Type: not specified

## **Report by Jorg Wenninger**

Saturday 15 February 2014 10:20 (20 minutes)

Session Classification: Reports by conveners (Chaired by Leonid RIVKIN - EPFL & PSI)

Contribution ID: 81 Type: not specified

### Report by Patrick Janot and Alain Blondel

Saturday 15 February 2014 09:40 (20 minutes)

Session Classification: Reports by conveners (Chaired by Leonid RIVKIN - EPFL & PSI)

Report by Max Klein

Contribution ID: 82 Type: not specified

## Report by Max Klein

Saturday 15 February 2014 10:00 (20 minutes)

Session Classification: Reports by conveners (Chaired by Leonid RIVKIN - EPFL & PSI)

Contribution ID: 83 Type: not specified

## **Report by Paul Collier**

Saturday 15 February 2014 11:40 (20 minutes)

Session Classification: Reports by conveners (Chaired by Leonid RIVKIN - EPFL & PSI)

Contribution ID: 84 Type: not specified

## Injector magnet considerations

Friday 14 February 2014 17:25 (10 minutes)

Presenter: MILANESE, Attilio (CERN)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 85 Type: not specified

# Material R&D towards superconductors for the 16 T horizon, and 20 T horizon

Friday 14 February 2014 16:25 (10 minutes)

Presenter: BALLARINO, Amalia (CERN)

**Session Classification:** Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Introduction

Contribution ID: 86 Type: not specified

#### Introduction

Friday 14 February 2014 14:00 (15 minutes)

Presenters: Dr BALL, Austin (CERN); Dr GIANOTTI, Fabiola (CERN)

Session Classification: Hadron collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 87 Type: not specified

## Magnet concepts for experiments at a 100-TeV pp collider

Friday 14 February 2014 14:15 (20 minutes)

Presenter: TEN KATE, Herman

Session Classification: Hadron collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 88 Type: not specified

## Operation at shorter than 25-ns bunch spacing

Friday 14 February 2014 14:55 (15 minutes)

Presenter: GORINI, Benedetto (CERN)

Session Classification: Hadron collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 89 Type: not specified

## Radiation issues and tracking concepts

Friday 14 February 2014 15:10 (20 minutes)

**Presenter:** Dr RIEGLER, Werner (CERN)

Session Classification: Hadron collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 90 Type: not specified

#### Machine detector interface issues

Friday 14 February 2014 14:35 (20 minutes)

**Presenter:** BALL, Austin (CERN)

Session Classification: Hadron collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 91 Type: not specified

#### Dark matter studies

Friday 14 February 2014 16:40 (20 minutes)

**Presenters:** Dr HOOBERMAN, Benjamin (FNAL); Dr COTÉ, David (Arlington UT)

Session Classification: Hadron collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 92 Type: not specified

## V→jj studies with jet substructures

Friday 14 February 2014 16:20 (20 minutes)

Presenter: Dr PIERINI, Maurizio (CERN)

Session Classification: Hadron collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 93 Type: not specified

### Parton distribution functions for 100 TeV pp colliders

Friday 14 February 2014 16:00 (20 minutes)

Presenter: ROJO, Juan (INFN)

Session Classification: Hadron collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 94 Type: not specified

## Organisation and discussion of the future activities

Friday 14 February 2014 17:00 (20 minutes)

Presenters: ALL; BALL, Austin (CERN); Dr GIANOTTI, Fabiola (CERN)

Session Classification: Hadron collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 95 Type: not specified

#### Introduction

Friday 14 February 2014 14:00 (10 minutes)

**Presenter:** KLEIN, Max (University of Liverpool (GB))

Session Classification: Lepton-hadron physics, experiments, detectors

Contribution ID: 96 Type: not specified

## LHeC development

Friday 14 February 2014 14:10 (20 minutes)

**Presenter:** BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: Lepton-hadron physics, experiments, detectors

Contribution ID: 97 Type: not specified

## **ERL Test Facility**

Friday 14 February 2014 14:30 (20 minutes)

Presenter: VALLONI, Alessandra (CERN)

Session Classification: Lepton-hadron physics, experiments, detectors

Contribution ID: 98 Type: not specified

## Machine parameters

Friday 14 February 2014 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Lepton-hadron physics, experiments, detectors

Contribution ID: 99 Type: not specified

## Interaction region

Friday 14 February 2014 14:50 (20 minutes)

Presenter: TOMAS GARCIA, Rogelio (CERN)

**Session Classification:** Lepton-hadron physics, experiments, detectors

Contribution ID: 100 Type: not specified

#### **Detector considerations**

Friday 14 February 2014 15:10 (20 minutes)

Presenter: POLINI, Alessandro (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN))

Session Classification: Lepton-hadron physics, experiments, detectors

Contribution ID: 101 Type: not specified

#### **Precision DIS measurements**

Friday 14 February 2014 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** KLEIN, Max (University of Liverpool (GB))

**Session Classification:** Lepton-hadron physics, experiments, detectors

Contribution ID: 102 Type: not specified

## BSM in ep and relation to pp

**Presenter:** D'ONOFRIO, Monica (University of Liverpool (GB))

Future Circular · · · / Report of Contributions

Higgs theory

Contribution ID: 103 Type: not specified

## Higgs theory

**Presenter:** TROTT, Michael

Future Circular  $\cdots$  / Report of Contributions

Higgs in ep

Contribution ID: 104 Type: not specified

## Higgs in ep

**Presenter:** KLEIN, Uta (University of Liverpool (GB))

Contribution ID: 105 Type: not specified

## Heavy ion physics with eA

Friday 14 February 2014 16:40 (20 minutes)

Presenter: COLE, Brian (Columbia University (US))

Session Classification: Lepton-hadron physics, experiments, detectors

Contribution ID: 106 Type: not specified

## Status and plans for the physics studies of TLEP

Friday 14 February 2014 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** ELLIS, Jonathan R. (CERN)

Session Classification: FCCs overall physics and phenomenology

Contribution ID: 107 Type: not specified

# FCC-hh: topics and work plan for phenomenology studies

Friday 14 February 2014 16:30 (30 minutes)

FCC-hh: topics and work plan for  $\cdots$ 

Presenter: MANGANO, Michelangelo (CERN)

Session Classification: FCCs overall physics and phenomenology

Contribution ID: 108 Type: not specified

# Perspectives at the Energy Frontier

Friday 14 February 2014 14:00 (30 minutes)

Presenter: QUIGG, Chris (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: FCCs overall physics and phenomenology

Contribution ID: 109 Type: not specified

## Status and plans for the Heavy Ion physics studies

Friday 14 February 2014 14:30 (30 minutes)

Status and plans for the Heavy Ion  $\cdots$ 

Presenter: DAINESE, Andrea (INFN - Padova (IT))

Session Classification: FCCs overall physics and phenomenology

Contribution ID: 110 Type: not specified

## QCD at the FCC: opportunities and challenges

Friday 14 February 2014 15:00 (30 minutes)

Presenter: ZANDERIGHI, Giulia (Unknown)

Session Classification: FCCs overall physics and phenomenology

Contribution ID: 111 Type: not specified

# Status and prospects of precise Higgs and BSM calculations for the FCC

Friday 14 February 2014 17:00 (30 minutes)

Presenter: SPIRA, Michael (Paul Scherrer Institut (CH))

Session Classification: FCCs overall physics and phenomenology

Contribution ID: 112 Type: not specified

# Prospects for Higgs and BSM studies in ep collisions at the FCC

Friday 14 February 2014 17:30 (30 minutes)

**Presenter:** KLEIN, Uta (University of Liverpool (GB))

Session Classification: FCCs overall physics and phenomenology

Contribution ID: 113 Type: not specified

## **Insertion Magnet Challenges**

Friday 14 February 2014 17:35 (10 minutes)

Presenter: Dr TOMAS GARCIA, Rogelio (CERN)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 114 Type: not specified

# Draft of the Interaction Region for Crab Waist collision scheme

Friday 14 February 2014 14:40 (20 minutes)

Presenter: BOGOMYAGKOV, Anton

**Session Classification:** Lepton collider design (SC RF technology + injectors)

Contribution ID: 115 Type: not specified

### **Potential UK Contributions**

Friday 14 February 2014 14:35 (10 minutes)

Presenter: CHATTOPADHYAY, Swapan (Cockcroft Institute, UK)

Session Classification: Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Round the table

Contribution ID: 116 Type: not specified

### Round the table

Friday 14 February 2014 15:15 (20 minutes)

**Session Classification:** Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 117 Type: not specified

### MC codes for FCC-ee

Friday 14 February 2014 18:05 (15 minutes)

Presenter: JADACH, Staszek (Polish Academy of Sciences (PL))

**Session Classification:** Lepton collider physics, experiments, detectors

Contribution ID: 118 Type: not specified

## Round the table for magnets

Friday 14 February 2014 17:45 (15 minutes)

**Session Classification:** Hadron collider design (+ SC magnet technology + injectors)

Contribution ID: 119 Type: not specified

### **CEPC** accelerator

Friday 14 February 2014 15:35 (20 minutes)

**Presenter:** GAO, Jie (IHEP)

**Session Classification:** Lepton collider design (SC RF technology + injectors)