CATHI Final Review Meeting



Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

tst contribution

Presenter: MORER-OLAFSEN, Merethe (CERN)

Welcome address

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome address

Tuesday 23 September 2014 08:45 (10 minutes)

Presenter: CATHERALL, Richard (CERN)

Session Classification: Session 1: Overview

Contribution ID: 2 Type: not specified

European ITN programme feedback and future (TBC)

Presenter: KADI, Yacine (CERN)

Contribution ID: 3 Type: **not specified**

SRF developments, problem solving and teamwork in the HIE-ISOLDE accelerating structures working group

Tuesday 23 September 2014 09:30 (20 minutes)

Presenter: VENTURINI DELSOLARO, Walter (CERN)

Session Classification: Session 1: Overview

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

An overview of the HIE-ISOLDE design study

Tuesday 23 September 2014 09:50 (20 minutes)

Presenter: CATHERALL, Richard (CERN)

Session Classification: Session 1: Overview

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

The CATHI project and HIE-ISOLDE

Tuesday 23 September 2014 08:55 (35 minutes)

European ITN programme feedback and future

Presenters: HEGARTY, Seamus (CERN); KADI, Yacine (CERN)

Session Classification: Session 1: Overview

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Exploring the nuclear landscape with HIE-ISOLDE

Tuesday 23 September 2014 10:10 (25 minutes)

Presenter: GARCIA BORGE, Maria Jose (CERN)

Session Classification: Session 1: Overview

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

HIE-ISOLDE installation progress

Tuesday 23 September 2014 11:00 (20 minutes)

Presenter: SIESLING, Erwin (CERN)

Session Classification: Session 2: RF Cavities

Contribution ID: 8 Type: not specified

Superconducting RF cavity review

Tuesday 23 September 2014 11:20 (20 minutes)

Presenter: BOUSSON, Sebastien (CNRS/IN2P3/IPN Orsay)

Session Classification: Session 2: RF Cavities

Contribution ID: 9 Type: not specified

The R&D on HIE-ISOLDE superconducting quarter-wave resonators

Tuesday 23 September 2014 11:40 (20 minutes)

Presenter: ZHANG, Pei (CERN)

Session Classification: Session 2: RF Cavities

Contribution ID: 10 Type: not specified

Niobium coatings for the HIE-ISOLDE superconducting accelerating cavities

Tuesday 23 September 2014 12:00 (20 minutes)

Presenter: JECKLIN, Noemie Marie (CERN)

Session Classification: Session 2: RF Cavities

Contribution ID: 11 Type: not specified

Status of the HIE-ISOLDE high beta cryomodule assembly at CERN

Tuesday 23 September 2014 12:20 (20 minutes)

Presenter: LECLERCQ, Yann (CERN)

Session Classification: Session 2: RF Cavities

Contribution ID: 12 Type: not specified

Beam instrumentation R&D in Europe and status of other ITN projects

Tuesday 23 September 2014 14:00 (25 minutes)

Presenter: Prof. WELSCH, Carsten (Cockcroft Institute / University of Liverpool)

Session Classification: Session 3: Beam instrumentation & alignment

Contribution ID: 13 Type: not specified

Beam diagnostics for HIE-ISOLDE

Tuesday 23 September 2014 14:25 (40 minutes)

Presenters: GARCIA SOSA, Alejandro (CERN); CANTERO, Esteban Daniel (CERN)

Session Classification: Session 3: Beam instrumentation & alignment

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

Experminental tests of HIE-ISOLDE beam instrumentation (TBC)

Presenter: CANTERO, Esteban Daniel (CERN)

Contribution ID: 15 Type: not specified

HIE-ISOLDE - MATHILDE system presentation

Tuesday 23 September 2014 15:05 (20 minutes)

Presenter: KAUTZMANN, Guillaume (CERN)

Session Classification: Session 3: Beam instrumentation & alignment

Contribution ID: 16 Type: not specified

Integration study for HIE-ISOLDE: 3D modelling, data and documentation management

Tuesday 23 September 2014 15:25 (20 minutes)

Presenter: ZOGRAFOS, Eleftherios (CERN)

Session Classification: Session 4: Integration & HEBT

Contribution ID: 17 Type: not specified

Overview of new high level software applications developed for the HIE-ISOLDE superconducting linac

Tuesday 23 September 2014 15:45 (20 minutes)

Presenter: LANAIA, Davide (CERN)

Session Classification: Session 4: Integration & HEBT

Contribution ID: 18 Type: not specified

New electronmagnets for HIE-ISOLDE: from conceptual design to magnetic compatibility studies

Tuesday 23 September 2014 16:05 (20 minutes)

Presenter: FARANTATOS, Panagiotis (CERN)

Session Classification: Session 4: Integration & HEBT

Contribution ID: 19 Type: not specified

TSR@ISOLDE

Tuesday 23 September 2014 16:45 (20 minutes)

Presenter: WENANDER, Fredrik John Carl (CERN)

Session Classification: Session 5: HIE-ISOLDE Beam Dynamics

Contribution ID: 20 Type: not specified

Brookhaven EBIS programme: Operation and development

Tuesday 23 September 2014 17:05 (25 minutes)

Presenter: Mr PIKIN, Alexander (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Session 5: HIE-ISOLDE Beam Dynamics

Contribution ID: 21 Type: not specified

Development progress of the charge breeder for HIE-ISOLDE and TSR@ISOLDE applications

Tuesday 23 September 2014 17:30 (20 minutes)

Presenter: SHORNIKOV, Andrey (CERN)

Session Classification: Session 5: HIE-ISOLDE Beam Dynamics

Contribution ID: 22 Type: not specified

Beam dynamics design study for 10 MHz bunch frequency of post-accelerated RIBs at HIE-ISOLDE

Tuesday 23 September 2014 17:50 (20 minutes)

Presenter: FRASER, Matthew Alexander (CERN)

Session Classification: Session 5: HIE-ISOLDE Beam Dynamics

Contribution ID: 23 Type: not specified

Target voltage modulator development for the On-Line Isotope Mass Separator, ISOLDE

Wednesday 24 September 2014 09:00 (25 minutes)

Presenter: DOS SANTOS REDONDO, Luis Manuel (ISEL Instituto Superior de Engenharia de Lis-

boa-Unknown-Unknown)

Session Classification: Session 6: High Voltage and Front End

Contribution ID: 24 Type: not specified

A new modulator system for ISOLDE

Wednesday 24 September 2014 09:25 (20 minutes)

Presenter: BARLOW, Roger Andrew (CERN)

Session Classification: Session 6: High Voltage and Front End

Contribution ID: 25 Type: not specified

Technical studies for the HIE-ISOLDE frontend upgrade

Wednesday 24 September 2014 09:45 (20 minutes)

Presenter: MONTANO CARRIZALES, Jacobo Abraham (CERN)

Session Classification: Session 6: High Voltage and Front End

Contribution ID: 26 Type: not specified

Automatic tuning of complex beam-lines

Wednesday 24 September 2014 10:05 (20 minutes)

Presenter: GILES, Tim (CERN)

Session Classification: Session 6: High Voltage and Front End

Contribution ID: 27 Type: not specified

A multi-reflectron Time-of-Flight mass spectrometer

Wednesday 24 September 2014 10:50 (20 minutes)

Presenter: BREITENFELDT, Martin (Katholieke Universiteit Leuven (BE))

Session Classification: Session 7: High resolution

Contribution ID: 28 Type: not specified

Design study for a new high resolution separator at ISOLDE

Wednesday 24 September 2014 11:10 (20 minutes)

Presenter: AUGUSTIN, Mathieu (CERN)

Session Classification: Session 7: High resolution

Contribution ID: 29 Type: not specified

Low level control for the HIE-ISOLDE high resolution separator magnet

Wednesday 24 September 2014 11:30 (20 minutes)

Presenter: BUTCHER, Mark (CERN)

Session Classification: Session 7: High resolution

Contribution ID: 30 Type: not specified

Improvements and future developments for the radio frequency quadrupole cooler and buncher at ISOLDE

Wednesday 24 September 2014 11:50 (20 minutes)

Presenter: BABCOCK, Carla (CERN)

Session Classification: Session 7: High resolution

Contribution ID: 31 Type: not specified

The ESS superconducting radio-frequency linac activities and implementation

Thursday 25 September 2014 09:00 (25 minutes)

Presenter: Dr DARVE, Christine (European Spallation Source)

Session Classification: Session 8: Facilities

Contribution ID: 32 Type: not specified

RIB at TRIUMF: From ISAC to ARIEL

Thursday 25 September 2014 09:25 (35 minutes)

Presenter: MORTON, Colin (TRIUMF)

Session Classification: Session 8: Facilities

Contribution ID: 33 Type: not specified

SPES: A being built exotic beam facility at INFN-LNL

Thursday 25 September 2014 10:00 (25 minutes)

Presenter: BISOFFI, Giovanni

Session Classification: Session 8: Facilities

Contribution ID: 34 Type: not specified

ECOS-LINCE: A proposal for a high-intensity stablebeam facility for nuclear structure and reactions

Thursday 25 September 2014 10:25 (25 minutes)

ECOS-LINCE: A proposal for a · · ·

Presenter: MARTEL BRAVO, Ismael

Session Classification: Session 8: Facilities

Contribution ID: 35 Type: not specified

Overview of ISOL facility at RISP

Thursday 25 September 2014 10:50 (25 minutes)

Presenter: Dr WOO, Hyung-Joo

Session Classification: Session 8: Facilities

Contribution ID: 36 Type: not specified

The SPIRAL 2 - GANIL facility: the technical developments made for the highly intensive radioactive ion beams from ISOL production

Thursday 25 September 2014 11:30 (25 minutes)

Presenter: Dr FRANBERG-DELAHAYE, Hanna (Grand Accelerateur National d'Ions Lourds (GANIL))

Session Classification: Session 8: Facilities

CERN-MEDICIS: A new facility

Contribution ID: 37 Type: not specified

CERN-MEDICIS: A new facility

Thursday 25 September 2014 11:55 (25 minutes)

Presenters: MARZARI, Stefano (CERN); STORA, Thierry (CERN)

Session Classification: Session 8: Facilities

Contribution ID: 38 Type: not specified

The ISOL@MYRRHA Project

Thursday 25 September 2014 12:20 (25 minutes)

Presenter: POPESCU, Lucia (Belgian Nuclear Research Center (BE))

Session Classification: Session 8: Facilities

Contribution ID: 39 Type: not specified

Extending the scope of the ISOLDE Laser Ion Source

Thursday 25 September 2014 14:10 (25 minutes)

Presenter: ROTHE, Sebastian (CERN)

Session Classification: Session 9: Infrastructure

Contribution ID: 40 Type: not specified

Target area infrastructure, cooling and ventilation

Thursday 25 September 2014 14:35 (20 minutes)

Presenters: BERNARDES, Ana-Paula (CERN); POLATO, Andrea (CERN)

Session Classification: Session 9: Infrastructure

Contribution ID: 41 Type: not specified

Radiation related estimations near ISOLDE tunnel with FLUKA

Thursday 25 September 2014 14:55 (20 minutes)

Presenter: MOREJON, Leonel (CERN)

Session Classification: Session 9: Infrastructure

Contribution ID: 42 Type: not specified

ISOLDE HRS and GPS dumps: Evaluation of present and future operation

Thursday 25 September 2014 15:15 (20 minutes)

Presenter: VENTURI, Valentina (CERN)

Session Classification: Session 9: Infrastructure

Contribution ID: 43 Type: not specified

Recent results on the development for the SPES target-ion source complex

Thursday 25 September 2014 16:00 (25 minutes)

Presenter: ANDRIGHETTO, alberto (INFN-LNL)

Session Classification: Session 10: Targets

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Target unit design study

Thursday 25 September 2014 16:25 (20 minutes)

Presenter: MARZARI, Stefano (CERN)

Session Classification: Session 10: Targets

Contribution ID: 45 Type: not specified

Study of prototype refractory ceramics (SiC and Al2O3) with open unidirectional porosity

Thursday 25 September 2014 16:45 (20 minutes)

Presenter: CZAPSKI, Michal Adam (CERN)

Session Classification: Session 10: Targets

Contribution ID: 46 Type: not specified

Radiation protection study for the HIE-ISOLDE project

Friday 26 September 2014 09:00 (20 minutes)

Presenter: VOLLAIRE, Joachim (CERN)

Session Classification: Session 11: Safety

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

WP Vacuum Target areas and class A labs

Friday 26 September 2014 09:20 (20 minutes)

Presenter: DORSIVAL, Alexandre (CERN)

Session Classification: Session 11: Safety

Contribution ID: 48 Type: not specified

Evaluation of a potential explosive front end

Friday 26 September 2014 09:40 (20 minutes)

Presenter: BERNARDES, Ana-Paula (CERN)

Session Classification: Session 11: Safety