The 2014 Kyoto Workshop on HTS Magnet Technology for High Energy Physics –The 2nd Workshop on Accelerator Magnet in HTS (WAMHTS-2) –



Report of Contributions

https://indico.cern.ch/e/319762

Welcome and scope of the workshop

Contribution ID: 1

Type: not specified

Welcome and scope of the workshop

Thursday, 13 November 2014 09:00 (15 minutes)

Presenter: AMEMIYA, Naoyuki (Kyoto University) **Session Classification:** Opening and Introduction

Report from WAMHTS-1

Contribution ID: 2

Type: not specified

Report from WAMHTS-1

Thursday, 13 November 2014 09:15 (30 minutes)

Presenter: ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: Opening and Introduction

Challenges and opportunities for \cdots

Contribution ID: 3

Type: not specified

Challenges and opportunities for the development of HTS magnets for High Energy Physics

Thursday, 13 November 2014 14:40 (30 minutes)

Presenter: WANG, Xiaorong (Lawrence Berkeley National Laboratory) **Session Classification:** R&D for HTS Accelerator Magnets (2)

Conductor progress in Eucard2

Contribution ID: 4

Type: not specified

Conductor progress in Eucard2

Thursday, 13 November 2014 09:45 (30 minutes)

Presenter: SENATORE, Carmine

Session Classification: Opening and Introduction

Structural design of Eucard2 magnets

Contribution ID: 5

Type: not specified

Structural design of Eucard2 magnets

Thursday, 13 November 2014 10:45 (30 minutes)

Presenter: DURANTE, Maria (CEA/IRFU,Centre d'etude de Saclay Gif-sur-Yvette (FR)) **Session Classification:** R&D for HTS Accelerator Magnets (1)

Considerations during the develo \cdots

Contribution ID: 6

Type: not specified

Considerations during the development of a HTS research accelerator magnet

Thursday, 13 November 2014 11:15 (30 minutes)

Presenter: KIRBY, Glyn (CERN)

Session Classification: R&D for HTS Accelerator Magnets (1)

Electrical Network Model for ReB

Contribution ID: 7

Type: not specified

Electrical Network Model for ReBCO Cables and Coils

Thursday, 13 November 2014 11:45 (30 minutes)

Presenter: VAN NUGTEREN, Jeroen (Twente Technical University (NL)) **Session Classification:** R&D for HTS Accelerator Magnets (1)

Design of alternative cos-theta m \cdots

Contribution ID: 8

Type: not specified

Design of alternative cos-theta magnet with Roebel cable

Thursday, 13 November 2014 12:15 (30 minutes)

Presenter: LORIN, Clement (CEA/IRFU,Centre d'etude de Saclay Gif-sur-Yvette (FR)) **Session Classification:** R&D for HTS Accelerator Magnets (1)

HTS magnets for the 100TeV FCC- ···

Contribution ID: 9

Type: not specified

HTS magnets for the 100TeV FCC-hh accelerator

Thursday, 13 November 2014 14:10 (30 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: R&D for HTS Accelerator Magnets (2)

Development of a 19 T block-coil ···

Contribution ID: 10

Type: not specified

Development of a 19 T block-coil hybrid dipole for a 100 TeV hadron collider

Presenter: MCINTYRE, Peter (Texas A&M University)

Investigation of HTS Roebel Cable ···

Contribution ID: 11

Type: not specified

Investigation of HTS Roebel Cable strand alignment within coils and during coil winding

Thursday, 13 November 2014 16:40 (30 minutes)

Presenter:LONG, Nicholas (Victoria University of Wellington)Session Classification:CC Coils / Magnets

Recent Results in High Field HTS \cdots

Contribution ID: 12

Type: not specified

Recent Results in High Field HTS Magnet Technology

Thursday, 13 November 2014 17:10 (30 minutes)

Presenter: GUPTA, Ramesh (BNL)

Session Classification: CC Coils / Magnets

Magnet technology in the NHMFL \cdots

Contribution ID: 13

Type: not specified

Magnet technology in the NHMFL 32 T HTS-LTS solenoid

Thursday, 13 November 2014 17:40 (30 minutes)

Presenter: WEIJERS, Hubertus (NHMFL/FSU) **Session Classification:** CC Coils / Magnets

Detail design of 25T cryogen-free ···

Contribution ID: 14

Type: not specified

Detail design of 25T cryogen-free superconducting magnet at Tohoku University

Thursday, 13 November 2014 18:10 (30 minutes)

Presenter: AWAJI, Satoshi (u) **Session Classification:** CC Coils / Magnets

R&D of fundamental technologies …

Contribution ID: 15

Type: not specified

R&D of fundamental technologies of accelerator magnets using coated conductors

Friday, 14 November 2014 08:30 (30 minutes)

Presenter:AMEMIYA, Naoyuki (Kyoto University)Session Classification:R&D for HTS Accelerator Magnets (3)

Canted cos-theta magnets

Contribution ID: 16

Type: not specified

Canted cos-theta magnets

Friday, 14 November 2014 09:30 (30 minutes)

Presenter: CASPI, Shlomo (Lawrence Berkeley National Lab. (US)) **Session Classification:** R&D for HTS Accelerator Magnets (3)

HTS magnets in high radiation areas

Contribution ID: 17

Type: not specified

HTS magnets in high radiation areas

Friday, 14 November 2014 09:00 (30 minutes)

Presenter: ZELLER, Al (M)

Session Classification: R&D for HTS Accelerator Magnets (3)

Bi-2212 high-field magnet techno ···

Contribution ID: 18

Type: not specified

Bi-2212 high-field magnet technology at Fermilab: Prototype overpressure processing coil fabrication and quench protection studies

Friday, 14 November 2014 10:00 (30 minutes)

Presenter: SHEN, Tengming (Fermilab)Session Classification: R&D for HTS Accelerator Magnets (3)

Bi-2212 round wire processed wit \cdots

Contribution ID: 19

Type: not specified

Bi-2212 round wire processed with over-pressure for accelerator magnet applications

Friday, 14 November 2014 11:00 (20 minutes)

Presenter: MATRAS, Maxime **Session Classification:** HTS Test Coils

Recent progress towards high fie ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

Recent progress towards high field magnets using Bi-2212/Ag-alloy multifilament round wire

Friday, 14 November 2014 11:20 (20 minutes)

Presenter: CHEN, Peng Session Classification: HTS Test Coils

Recent progress of coil applicatio ...

Contribution ID: 21

Type: not specified

Recent progress of coil applications using DI-BSCCO wires at Sumitomo Electric

Friday, 14 November 2014 11:40 (30 minutes)

Presenter: HAYASHI, Kazuhiko **Session Classification:** HTS Test Coils

Recent progress in R&D of REBC ····

Contribution ID: 22

Type: not specified

Recent progress in R&D of REBCO coated conductors and coils at Fujikura

Friday, 14 November 2014 12:10 (30 minutes)

Presenter: DAIBO, Masanori **Session Classification:** HTS Test Coils

YBCO high temperature superco ···

Contribution ID: 23

Type: not specified

YBCO high temperature superconducting coil development for various applications at Toshiba

Friday, 14 November 2014 12:40 (30 minutes)

Presenter: TASAKI, Kenji **Session Classification:** HTS Test Coils

Key issues for advancing high fie ...

Contribution ID: 24

Type: not specified

Key issues for advancing high field superconducting magnets: quench detection, degradation limits, and ancillary technology development

Friday, 14 November 2014 14:45 (30 minutes)

Presenter: SCHWARTZ, Justin (NC State University) **Session Classification:** Stability and Protection

Quench propagation in the second \cdots

Contribution ID: 25

Type: not specified

Quench propagation in the second generation HTS coils

Presenter: LALITHA, Seetha L.

Modeling thermal propagation an ...

Contribution ID: 26

Type: not specified

Modeling thermal propagation and quench behavior in a protection heater covered YBCO coil

Friday, 14 November 2014 14:25 (20 minutes)

Presenter: SALMI, Tiina (Tampere University of Technology, Finland) **Session Classification:** Stability and Protection

Quench & protection: modelling …

Contribution ID: 27

Type: not specified

Quench & protection: modelling and review of tooling

Friday, 14 November 2014 15:15 (30 minutes)

Presenter: SORBI, Massimo (Universita degli Studi di Milano)Session Classification: Stability and Protection

State of the art and future challen $\,\cdots\,$

Contribution ID: 28

Type: not specified

State of the art and future challenges for the quench detection and protection of accelerator superconducting magnet circuits

Friday, 14 November 2014 15:45 (30 minutes)

Presenter:SIEMKO, Andrzej (CERN)Session Classification:Stability and Protection

Latest developments, comments ...

Contribution ID: 29

Type: not specified

Latest developments, comments, suggestions

Friday, 14 November 2014 16:45 (20 minutes)

Session Classification: Discussion

Discussion

Contribution ID: 30

Type: not specified

Discussion

Friday, 14 November 2014 17:05 (1 hour)

Session Classification: Discussion

Lab. Tour

Contribution ID: 31

Type: not specified

Lab. Tour

High Temperature Superconduct \cdots

Contribution ID: 32

Type: not specified

High Temperature Superconductors for Magnets

Wednesday, 12 November 2014 15:45 (1h 15m)

Presenter: LARBALESTIER, David (National High Magnetic Field Laboratory) **Session Classification:** Seminar

Summary of the CERN Workshop \cdots

Contribution ID: 33

Type: not specified

Summary of the CERN Workshop on Beam-Induced Quenches

Wednesday, 12 November 2014 17:00 (45 minutes)

Presenter: Dr TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: Seminar