Exploring the Physics Frontier with Circular Colliders

Report of Contributions

FCC overview

Contribution ID: 1 Type: **not specified**

FCC overview

Tuesday 27 January 2015 08:00 (40 minutes)

Presenter: BENEDIKT, Michael (CERN)

Session Classification: Tuesday Morning

CepC and SppC

Contribution ID: 2 Type: not specified

CepC and SppC

Tuesday 27 January 2015 08:40 (40 minutes)

Presenter: LOU, Xinchou (IHEP/University of Texas at Dallas)

Session Classification: Tuesday Morning

Contribution ID: 3 Type: not specified

Proposed US activities for future circular colliders

Tuesday 27 January 2015 09:50 (40 minutes)

Presenters: SABBI, GianLuca (LBNL); BARLETTA, William (MIT)

Session Classification: Tuesday Morning

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

ILC

Tuesday 27 January 2015 10:30 (40 minutes)

Presenter: MURAYAMA, Hitoshi (IPMU)

Session Classification: Tuesday Morning

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

HL-LHC accelerator status and schedule

Tuesday 27 January 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: Tuesday Afternoon

Contribution ID: 6 Type: not specified

LHC and HL-LHC physics program

Tuesday 27 January 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: CANEPA, Anadi (TRIUMF (CA))

Session Classification: Tuesday Afternoon

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Physics at a very large hadron collider

Tuesday 27 January 2015 18:00 (30 minutes)

Presenter: HAN, Tao (University of Pittsburgh)

Session Classification: Tuesday Afternoon

Dark matter

Contribution ID: 8 Type: not specified

Dark matter

Tuesday 27 January 2015 18:30 (30 minutes)

Presenter: RANDALL, Lisa (Harvard)

Session Classification: Tuesday Afternoon

Discussion

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Discussion

Tuesday 27 January 2015 19:00 (30 minutes)

Presenter: WANG, LianTao (University of Chicago)

Session Classification: Tuesday Afternoon

Contribution ID: 10 Type: not specified

SM Measurements and PDFs

Wednesday 28 January 2015 08:00 (30 minutes)

Presenter: HOU, Tie-Jiun (Southern Methodist University)

Session Classification: Wednesday Morning

Contribution ID: 11 Type: not specified

Have we really discovered an SM-like Higgs boson?

Wednesday 28 January 2015 08:30 (30 minutes)

Presenter: LEE, Seung (KAIST)

Session Classification: Wednesday Morning

Contribution ID: 12 Type: not specified

Very rare, exclusive decays of electroweak bosons as tests of the SM

Wednesday 28 January 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: NEUBERT, Matthias (Johannes-Gutenberg University)

Session Classification: Wednesday Morning

Contribution ID: 13 Type: not specified

Strong CP motivations for TeV scale physics

Wednesday 28 January 2015 10:00 (30 minutes)

Presenter: HOOK, Anson (IAS)

Session Classification: Wednesday Morning

Contribution ID: 14 Type: not specified

Dark matter searches

Wednesday 28 January 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: PENNING, Bjoern (Imperial College Sci., Tech. & Med. (GB))

Session Classification: Wednesday Morning

Contribution ID: 15 Type: not specified

Probing electroweak baryogenesis at future colliders

Wednesday 28 January 2015 16:00 (30 minutes)

Presenter: CURTIN, David (University of Maryland)

Session Classification: Wednesday Afternoon

Contribution ID: 16 Type: not specified

Heavy quarks and boosted jets

Wednesday 28 January 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: NARAIN, Meenakshi (Brown University (US))

Session Classification: Wednesday Afternoon

Contribution ID: 18 Type: not specified

Higgs physics going forward

Thursday 29 January 2015 08:00 (30 minutes)

Presenter: DAWSON, Sally (BNL)

Session Classification: Thursday Morning

Contribution ID: 19 Type: not specified

Higgs precision

Thursday 29 January 2015 08:30 (30 minutes)

Presenter: PLEHN, Tilman (Heidelberg University)

Session Classification: Thursday Morning

Contribution ID: 20 Type: not specified

Projections for electroweak precision

Thursday 29 January 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: FAN, Ji Ji (Syracuse University)

Session Classification: Thursday Morning

Contribution ID: 21 Type: not specified

Higgs physics at Higgs factories

Thursday 29 January 2015 10:40 (30 minutes)

Presenter: QIAN, Jianming (University of Michigan (US))

Session Classification: Thursday Morning

Contribution ID: 22 Type: not specified

Running electroweak couplings as a probe of new physics

Thursday 29 January 2015 10:10 (30 minutes)

Presenter: RUDERMAN, Joshua (New York University)

Session Classification: Thursday Morning

Contribution ID: 23 Type: not specified

Supersymmetry and Higgs physics

Thursday 29 January 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: WAGNER, Carlos E.M. (University of Chicago)

Session Classification: Thursday Afternoon

Contribution ID: 24 Type: not specified

Probing Composite Higgs Models at the LHC

Thursday 29 January 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: CARENA, Marcela (FNAL)

Session Classification: Thursday Afternoon

Contribution ID: 25 Type: not specified

Higgs exotic decays at high energy colliders

Thursday 29 January 2015 17:50 (30 minutes)

Presenter: GORI, Stefania (Perimeter Institute)

Session Classification: Thursday Afternoon

Contribution ID: 26 Type: not specified

Future tests of Higgs compositeness

Thursday 29 January 2015 18:20 (30 minutes)

Presenter: WULZER, Andrea (Universita e INFN (IT))

Session Classification: Thursday Afternoon

Contribution ID: 27 Type: not specified

Direct information on Higgs-light-quarks physics

Thursday 29 January 2015 18:50 (30 minutes)

Presenter: PEREZ, Gilad (Weizmann Institute)

Session Classification: Thursday Afternoon

Naturalness

Contribution ID: 29 Type: not specified

Naturalness

Friday 30 January 2015 08:00 (30 minutes)

Presenter: CRAIG, Nathaniel (UC Santa Barbara)

Session Classification: Friday Morning

Contribution ID: 30 Type: not specified

BSM searches

Friday 30 January 2015 08:30 (30 minutes)

Presenter: GERSHTEIN, Yuri (Rutgers, State Univ. of New Jersey (US))

Session Classification: Friday Morning

Contribution ID: 31 Type: not specified

Simplified Strong SUSY at future hadron colliders

Friday 30 January 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: HANCE, Mike (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Session Classification: Friday Morning

Contribution ID: 32 Type: not specified

New long-lived particles at future circular colliders

Friday 30 January 2015 10:00 (30 minutes)

Presenter: HAAS, Andrew (New York University)

Session Classification: Friday Morning

Dijets

Contribution ID: 33 Type: not specified

Dijets

Friday 30 January 2015 16:25 (30 minutes)

Presenter: YU, Felix (Johannes Gutenberg University)

Session Classification: Friday Afternoon

Contribution ID: 34 Type: not specified

Aspects of Jets at 100 TeV

Friday 30 January 2015 16:55 (30 minutes)

Presenter: LARKOSKI, Andrew (Massachusetts Institute of Technology)

Session Classification: Friday Afternoon

Contribution ID: 35 Type: not specified

VBF physics and forward detectors

Friday 30 January 2015 17:55 (30 minutes)

Presenter: KAMON, Teruki (Texas A&M University)

Session Classification: Friday Afternoon

Contribution ID: 36 Type: not specified

Boosting searches for new physics using jets and jet substructure at the energy frontier

Friday 30 January 2015 18:25 (30 minutes)

Presenter: MILLER, David (University of Chicago (US))

Session Classification: Friday Afternoon

Discussion

Contribution ID: 37 Type: not specified

Discussion

Friday 30 January 2015 18:55 (30 minutes)

Presenter: WHITESON, Daniel (University of California Irvine (US))

Session Classification: Friday Afternoon

Contribution ID: 38 Type: not specified

ee physics programme for 5, 10, and 20 years of operation

Saturday 31 January 2015 08:00 (40 minutes)

Presenter: BLONDEL, Alain (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: Saturday Morning

Contribution ID: 39 Type: not specified

Requirements from the detectors for the pp & ee machine

Saturday 31 January 2015 10:30 (40 minutes)

Presenters: WHITESON, Daniel (University of California Irvine (US)); KLUTE, Markus (Mas-

sachusettes Institute of Technology)

Session Classification: Saturday Morning

Contribution ID: 40 Type: not specified

Staging scenarios for FCC-ee

Saturday 31 January 2015 08:40 (40 minutes)

Presenter: WIENANDS, Uli (SLAC)

Session Classification: Saturday Morning

Contribution ID: 41 Type: not specified

Preliminary conceptual design of the CEPC-SPPC

Saturday 31 January 2015 09:50 (40 minutes)

Presenter: CHOU, Weiren (Fermilab)

Session Classification: Saturday Morning

Contribution ID: 42 Type: not specified

Overall FCC-pp design options

Saturday 31 January 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: SYPHERS, Michael (Michigan State University)

Session Classification: Saturday Afternoon

Contribution ID: 43

Type: not specified

Top dipole moments, parton densities and polarized proton collisions at 100 TeV

Saturday 31 January 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: FUKS, Benjamin (Institut Pluridisciplinaire Hubert Curien (FR))

Session Classification: Saturday Afternoon

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Possible hadron detector evolution

Saturday 31 January 2015 18:20 (30 minutes)

Presenter: RIEGLER, Werner (CERN)

Session Classification: Saturday Afternoon

Contribution ID: 45 Type: **not specified**

Future High Energy Electron-Hadron Scattering: the LHeC and FCC-ep projects

Saturday 31 January 2015 17:50 (30 minutes)

Presenter: STASTO, Anna (Penn State)

Session Classification: Saturday Afternoon

Discussion

Contribution ID: 46 Type: **not specified**

Discussion

Saturday 31 January 2015 19:10 (20 minutes)

Presenter: ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Saturday Afternoon

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Towards a definition of luminosity goals for the 100 TeV pp collide

Sunday 1 February 2015 08:00 (40 minutes)

Presenter: MANGANO, Michelangelo (CERN)

Session Classification: Sunday Morning

Contribution ID: 48 Type: not specified

Summary: experiment

Sunday 1 February 2015 08:40 (40 minutes)

Summary: experiment

Presenter: WHITESON, Daniel (University of California Irvine (US))

Session Classification: Sunday Morning

Contribution ID: 49 Type: not specified

Summary: accelerator

Sunday 1 February 2015 09:50 (40 minutes)

Summary: accelerator

Presenter: ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Sunday Morning

Contribution ID: 50 Type: not specified

Outlook: national/international planning

Sunday 1 February 2015 10:30 (40 minutes)

Presenter: LANKFORD, Andrew James (University of California Irvine (US))

Session Classification: Sunday Morning

Contribution ID: 51 Type: not specified

Technologies for collider detectors at high radiation damage and high rates

Saturday 31 January 2015 18:50 (20 minutes)

Presenter: WINN, David (Fairfield University (US))

Session Classification: Saturday Afternoon

Contribution ID: **52** Type: **not specified**

Search for heavy right handed neutrinos at circular e+e- colliders

Friday 30 January 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: BLONDEL, Alain (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: Friday Morning

Contribution ID: 53 Type: not specified

Theory overview: big picture

Wednesday 28 January 2015 15:30 (30 minutes)

Theory overview: big picture

Presenter: ARKANI-HAMED, Nima (IAS)

Session Classification: Wednesday Afternoon

Contribution ID: 55 Type: not specified

Fundamental physics in the 21st century

Presenter: ARKANI-HAMED, Nima (IAS)

Contribution ID: 56 Type: not specified

Fundamental physics in the 21st century

Wednesday 28 January 2015 17:30 (1 hour)

Presenter: ARKANI-HAMED, Nima (IAS)

Session Classification: Public lecture (Wheeler Opera House)

Contribution ID: 57 Type: not specified

Electroweak precision at Z pole

Thursday 29 January 2015 10:00 (10 minutes)

Presenter: ERLER, Jens (IF-UNAM)

Session Classification: Thursday Morning